Hirtelen negyvenszeresére nőtt a megosztások száma azon a blogposzton, amelynek első megosztóit a fideszes Balázs Árpád feljelentése nyomán az ügyészség rabosította.

Balázs Árpád, Siófok korábbi polgármesterének nem tetszett, hogy a helyi ellenzék Facebook-oldala cikket jelentetett meg egy belvárosi lakás eladásáról. Az anonim szerző azt állította, hogy az eladásról szóló önkormányzati jegyzőkönyvek nagyon hiányosak, de így is egyértelmű, hogy feltűnően alacsonyan állapították meg az árat a központi helyen lévő ingatlanért.

A február 10-én publikált írás az „Árpi Lapjairól Kitiltottak Társasága” nevű, kifejezetten Siófok és a helyi Fidesz ügyeivel foglalkozó oldalon jelent meg, és annyira felbőszítette a volt polgármestert, hogy a hatóságokhoz fordult, és – mivel a cikkíró ismeretlen – a cikket megosztók ellen tett becsülete csorbításáért feljelentést.

A történtek idején Balázs Árpád már rég nem volt polgármester, hiszen a 2014. októberi önkormányzati választáson csúnyán megbukott. A húsz évig regnáló fideszes politikus 35, míg a függetlenként induló ellenfele, az egykori rendőrkapitány, Lengyel Róbert 62 százalékot kapott. Balázs még a képviselő-testületbe sem került be.

1600 facebookozót rabosítanak az önérzetes fideszes miatt?

A fonyódi ügyészség az írás 43 megosztójából 17 siófoki polgár ellen indított büntetőeljárást az elmúlt hetekben. Főként a helyi ellenzék, a DK és a szocialisták embereit idézték be, majd rágalmazás vétségének megalapozott gyanúja miatt rabosították őket.

A facebookozók vegzálásának történetét múlt pénteken írta meg a 444.hu. Azóta felrobbant a megosztásbomba: a februári cikket néhány nap alatt több mint 1600-an osztották meg, tömegesen megvalósítva ugyanazt a bűncselekményt, amivel a 17 siófokit gyanúsítja az ügyészség.

Amennyiben következetes a nyomozást végző hatóság, a Balázs-ügyből a magyar igazságszolgáltatás történetének egyik legnagyobb büntetőügye alakulhat ki: több mint 1600 embert kellene rabosítani.

Az Index szerette volna megtudni a fonyódi ügyészségtől, hogy tervezik-e az összes megosztó meggyanúsítását, vagy szelektálnak a megosztók között, ha pedig szelektálnak, milyen alapon teszik. Egyelőre mindkét sajtós elfoglalt, senkit nem sikerült megszólaltatni az ügyben.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
A cikkböl : ..." vagy szelektálnak a megosztók között, ha pedig szelektálnak, milyen alapon teszik. Egyelőre mindkét sajtós elfoglalt, senkit nem sikerült megszólaltatni az ügyben..."

Hát igen, az ilyen sajtósok nagyon elfoglaltak - mint irják -más " ügyben "
Olyan havasybercikék...de ha bukott a polgi, akkor nix ugri - bugri !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Erősödik a diktatúra !
Ha úgy érzi a fideszes polgármester, hogy alaptalanul megvádolták,
miért nem megy perre ?

Netán fél, hogy kiderülne az igazság ?
volvós
A cikkböl : ..." vagy szelektálnak a megosztók között, ha pedig szelektálnak, milyen alapon teszik. Egyelőre mindkét sajtós elfoglalt, senkit nem sikerült megszólaltatni az ügyben..."

Hát igen, az ilyen sajtósok nagyon elfoglaltak - mint irják -más " ügyben "
Olyan havasybercikék...de ha bukott a polgi, akkor nix ugri - bugri !!!
nezelodo
Na lehet tagadni a diktatórikus kormányzást! Ez a bukott fideszes meg ki is hirdeti a létét a diktatúrának. Viktor, miért nem szólsz neki, na meg a Lajosnak is, hogy ne dumáljon?
KERKA
Ebben az is benne van, hogy a facebookon erősen figyelik a kommentelőket. Akit be lehet azonosítani, avagy a hozzászólása nem éppen megfelelő , lehet rabosítani.
Szólás szabadság lehetősége, földig tiporva.
Papuska1
@nyanya001: Ha jól olvasom perre megy! Ha valaki valakiről valamit állít, azt tudja bizonyítani, illetve jogi nyelven "legyen alapos a vélelme". Éppen elég ciki, hogy valakik az országot vezető politikusi réteget megpróbálja olyan mértékben besározni, hogy elvesszen minden tekintélyük. Ennek egyetlen következménye lehet, meggyengíteni a hatalmat, ezzel az országot és a zavarosban halászóknak, illetve az országnak rosszat akarókat erősíteni. Félreértés ne essék, nem a reális kritikát akarom "lenyomni". Arra nagy szükség van! De a homályos, névtelen és megfoghatatlan gyalázkodás ellen igen is fel kell lépni. Csak úgy, mint a világon mindenütt. Egyébként az ilyen ingatlan ügyek mindig csúszós pálya. A megvádolt MSZP-sek közül is kevésre lehetett rábizonyítani hasonló dolgokat, pedig elég nagy volt a valószínűsége. Egyébként aki ingatlant akar eladni, az tudja, hogy egy ingatlant hiába becsülnek fel az értékbecslők, annyit ér, amennyit a vevő hajlandó érte fizetni. Ha valaki gyorsan akar túladni valamin, mert másra kell a pénz, bizony nagyon nyomott árat is kaphat. Ráadásul egyes önkormányzati ingatlannál, már az is jó üzlet, hogy nem a köznek kell felújítania, más esetben a frissen felújítottak esetében, ha nincs elég pénz a kivitelező kifizetésére olcsóbb az áron alul piacra bocsájtás, mint a magas kötbér. Számtalan módosító tényező lehet, az adott esetet nem ismerem. Ha valakit megvádolnak, és a bírósághoz fordul, van esély rá, hogy igaza van. Aki meg számára ismeretlen embert a "tömegpszichózis" hatására politikai okból, bűncselekménnyel vádol, ha bukja, viselje a következményeket!
Papuska1
@KERKA: Nem a szólás szabadság, hanem a becstelen és névtelen vádaskodásról van szó! Ha téged vádolnának meg nyilvánosan, az jól esne? Ha valaki bűnös világgá kell kiabálni, de ha hamisan vádol valaki a névtelenség mögé bújva, ha lebukik, fizet. Te talán a névtelen feljelentgetések rendszerét hiányolod!
KERKA
@Papuska1: 13.59. Na álljon meg a menet! A facebookon ott volt annak az 1600 embernek a neve! A volt polgármester azt az 1600 embert rabosítaná. De rabosítani úgy tud, ha ismeri az illető nevét.
Egyéb óhaj-sóhaj ?
csakhogy tudd: nem hiányolom, mert az nélkülem is működik. Yesszzz.
Toby
Szarházi, bukott tróger !
A helyi poltság vajon miért nem vizsgálta a facebookos megosztás tárgyát képező vagyoni sunnyantást ?

@Papuska1: - Emberke ! Milyen "névtelen gyalázkodókról" mesélsz ? Van 1600 megkereshető "névtelen" !
Gecisztánban. a felcsúti, "saját lábon gazdagodó" tetves állat birodalmában, részrehajló és félre tekintő poltok idején, névvel, lakcímmel gondolod a bírálati és kritikai megfogalmazásokat ?
Ébresztő !

" Egyébként aki ingatlant akar eladni, az tudja, hogy egy ingatlant hiába becsülnek fel az értékbecslők, annyit ér, amennyit a vevő hajlandó érte fizetni."

Ez nem éppen így van ! Az önkormányzati -nevében is benne van - tulajdon nem annyit ér, amennyit adnak/adnának érte, vagy amennyiért elpasszolja a mocskos korrupt állat !
Értékbecslés - ha kell, többszörös értékbecslés - nélkül nem értékesíthetők !
Úgy gondolom,hogy valós demokráciákban egy tró-gán, már javában ülné a megérdemelt, jogerős üdülését !
" Még egyszer mondom" - egy valós demokráciában és jogállamban !
nyanya001
@KERKA: Kösz :D megválaszoltál helyettem is :)) a @papuska: nak :))
@Tobi: és a @volvós: is :)
eszegfu
@Toby: 14:21 Kiegészitem... ha én veszek egy ingatlant, akkor bármikor jöhet a NAV és ő is "értékbecslés" alapján megállapithatja, hogy többet ér, mint ami a szerződésben szerepel. Hiába mondja az eladó és a vevő is: ténylegesen ennyiben állapodtak meg. Az illetéket a Nav értékbecslése alapján állapitják meg, nem érdekli őket a szerződés szerinti ár!!! Szerintem a fb-k emberek tegyenek feljelentést a Nav-nál, ill. kérjék az ingatlan értékbecslését!!
joopapa
Nos ez a foszer helybe ment a pofonért, ha nem keménykedik a megosztok ellen akkor már rég elfeledték volna a dolgot! De ő nem hagyta abba a dolgot mert ő egy "gerinces" fityeszes, csak az a gerinc elég képlékeny!
Papuska1
Egészen komolyan kérdezem, ha valakit egy csomóan megvádolnak, az bűnös? Tudjátok-e, hogy körülbelül ilyen alapon telepítettek ki több százezer embert kis hazánkban a Rákosi vészkorszakban, akik közül egy csomóan nem tértek haza. Valóban bárkinek a nevét nyilvánosan meg lehet becsteleníteni, mert valaki valamit állít róla és hozzáfűz némi politikai felhangot? Belegondoltok mi lenne ebből egy a feljelentgetéseiről egyébként is elhíresült országban? Embereket népítélettel, vagy egy kis csoport indulata következtében meg lehessen semmisíteni? Nem veszítek észre, hogy sikeresen fasisztábbak vagytok a legszélsőségesebb fasisztánál is! Szerintem nem gondoltok bele. Nem tudom, hogy bűnös, vagy ártatlan az illető, de ha tényleg bűnös lenne, vélhetően nem hergelné, józan logika szerint az embereket. Nem a bíróság hívatott valakiről kimondani, hogy bűnös, vagy ártatlan? Ha valaki bármelyikőtökről elindít egy pletykát, amit egy csomó "elvtárs" tovább ad, ti hogy védekeznétek ellene? Mielőtt leírok valamit, gondolkodom!
Aki Én
@Papuska1: Egészen ijesztő amiket összezagyválsz. Te nem itt élsz? Vagy még nem vagy 15 éves? Döbbenetes.
alterego56
A rabosítottak számát tekintve a büntetőeljárás lefolytatásához igénybe lehet venni a felcsúti stadiont. Bár ha ez marad a tendencia lehet hogy újakat kell építeni kell építeni.
alterego56
@Papuska1: csókoltat Budai Feljelentésügyi Gyula, akinek áldásos tevékenysége kapcsán évek óta feleslegesen dolgoznak a bírák, pontosabban egymás után hozzák a felmentő ítéleteket. Valami okosat ehhez is hozzá tehetnél.
F_Viktor
@Papuska1: Írod:
"...ha valakit egy csomóan megvádolnak, az bűnös?"

1) Ez a fityeszes ge@ci közszereplő!
2) Foglalkozási körében elkövetett...
Érted?
Ha nem érzi magát bűnösnek, akkor jöjjön elő azokkal a doksikkal, amivel igazolja ártatlanságát, ne a ,megfélemlítés eszközét használja!
F_Viktor
Hol az a FB bejegyzés, én is meg akarom osztani!
Levendula
Én már azt sem merem megosztani a facén, hogy jó idő lesz holnap...
F_Viktor
@nyanya001: Köszi, majd ott találkozunk :-)
lópicigáspár
Lehet buta vagyok, sőt biztos, de mi történik, ha kiderül, hogy az írás minden szava igaz és neaggyisten még el is marasztalják a kedves feljelentőt? Akkor hamis vád miatt az 1600 megosztó pertársaságot alakít és bizony büntető eljárás alá vonatják a most már alperest!? És persze kártérítést is kérnek az államtól is, és az alperestől is. 1600 esetben mondjuk kétmilla, az keményen zsebbenyúlós lesz!
Gyuri Géderről
Már több mint 2005 letartóztatásra lehet számítani. Már ennyien osztották meg.
Gyuri Géderről
@alterego56: "Már több mint 2005 letartóztatásra lehet számítani. Már ennyien osztották meg."
Lassan megtelik a felcsuti stadion.
Csak az aggaszt, már gyűjtöttek embereket stadionokba, de a fürdő nem igazán volt nyerő.
Tekla
@alterego56: Nem csak a rabosításhoz, a kivégzésükhöz is ! Nem volna első eset , mért is kell ennyi stadion?
Lackó50
Én emlékszem arra, hogy pár évvel ezelőtt (akkor még Vásárhely polgármestere volt) Lázár úrnak egy kijelentése után a Délmagyarban a cikkek végén lehetett hozzászólásokat írni. (Úgy mint itt) akkor két embernek nem tetszett a Lázár úr kijelentése, minek következtében Lázár úr követelte a Délmagyartól, hogy adják ki a két hozzászóló valódi nevét. Az újság a személyiségi jogokra hivatkozva megtagadta ezt. Erre Lázár úr feljelentette ezt a két embert és így már az újság a bíróságnak kénytelen volt kiadni a két nevet. Hogy mi let a további fejlemény, arról teljes lett a csend, viszont ezek után az újság cikkekhez azon az oldalon nem lehet hozzászólni. A Délmagyar létrehozott a facebookon egy oldalt és csak ott lehet hozzászólni a cikkekhez. Ott meg már névvel és így a felelősséget ledobta magáról. Ennyit a szólásszabadságról és a demokráciáról.
F_Viktor
@Lackó50: Emlékszem az esetre. Lázár közlekedési balesetéhez érkeztek a kommentek.

Az eset érdekessége volt, hogy már a balesete éjszakáján eljárást megindította Lázár Polt Péterrel közösen. Később Lézer tagadta a feljelentésben részességét (a Délmagyar ellenit is tagadta), de mikor a az ügyészség elállt a vád képviseletétől, hoppá(!), a gyanúsítottak kézhez kapták Lézer Jankó beadványát!

1,5 év huzavona után Lézer visszavonta a feljelentést.
Állítólag a Délmagyarnak 500 ezer forintot kellett a Janinak fizetnie, a kártérítést az elhunyt nő családja kapta meg a hírek szerint.
Papuska1
@Tekla: Esetleg az Olimpiához, ne adj Isten a tervezett labdarúgó korosztályos Európa bajnokságokhoz, amiket már bevállaltunk. Ezek nélkül nehéz megrendezni. Csak példa a Szombathelyi komplexumba 4 sportág versenyeit tervezik megrendezni, a foci stadionban például a gyeplabda meccsek lesznek.
Desischado
Na, akkor én is rabosítva leszek! Egyébként a facebook már régen nem független oldal!
eszegfu
@nyanya001: @F_Viktor: Még szép, hogy találkozunk!:)))
eszegfu
@Desischado: Téged is várunk szeretettel!
Főlökött
Azért jó, más nemesebbik szervével ténykedni a csallánosban :

"E héten aztán Gyurcsány Ferenc szólította föl arra a vele szimpatizáló Facebook-használókat (elvégre Kovács Péter és egy másik rabosított megosztó is helyi DK-aktivista), hogy „tiltakozásul oszd meg te is ezt a posztot”. Így mostanra már a másfél ezret is elkerülte a megosztások száma. Mi lesz ebből, több ezer becsületsértő-rágalmazó, több ezer gyanúsított?"

Akinek mentességi joga van, könnyen hergel másokat...
Forrás :
www.sonline.hu/somogy/kozelet/tobb-ezer-gyanusitott-lesz-egy-megosztasert-rabositottak-oket-641232
F_Viktor
@Főlökött: Gyurcsány "felhívását" nem olvastam, mégis megosztottam, engem nem kellett "hergelni".
Desischado
@eszegfu: Köszike! Legalább kiváló társaságban leszek, ahogy látom! (nevet)
eszegfu
@Desischado: Ha nem is vagyunk annyira "kiválóak", de érdekes lenne az biztos!:))
Főlökött
@F_Viktor: Várhatod a 'Gyanúsitotti idézést' :):)
Főlökött
@Szeparepa2: Másról szól szerintem, ez a történet. Egy volt polgármester és egy volt rendőrkapitány, jelenleg polgármester csatájáról. Ebben igen sok érdekesség van, mobiltelefontól, a kikötőig, bt., kft.-től a Zrt.-ig, érdekektől, az ingyenes szemétszállításig.
Láthatóan jól el vannak.
vitriol
@Főlökött: az csak fidesz körökben szokás, hogy nem mondanak le a mentességi jogukról, mert csak addig bátrak, amíg orbán és pártja védi őket.
Főlökött
@vitriol: Értsük már meg, teljesen mindegy mit mond, lemond, avagy nem, attól még mentességet élvez. Magyarán nem tud lemondani arról!
Polt előterjesztése, + mentelmi bizottság határozata, + Országgyűlés megszavazza = mentelmi jog felfüggesztése. Másik út nincs, csak jólhangzó duma a népnek, hogy lemondok róla. Lehetősége sincs rá.
Így remélem érthetővé vált.
Tekla
@Papuska1: Eu bajnokság , foci , gyeplabda . Ki a francot érdeklik ezek a baromságok ,amikor éheznek a gyerekek, fűtetlen lakásban vannak a nyugdíjasok. Nem tud normális ételt vásárolni a lakosság több mint 90 %- a , mert minden vegyszerezett , agyon mérgezett műkaja. Szinte alig van iható tiszta víz , azt is mérgezik klórral . A kórházakban , nincs ágynemű , ágyneműhuzat. A műtött embert haza küldik a hideg lakásba étlen szomjan gyógyulni . Boltok nincsenek kistelepülésen. Vidéken művészet eljutni a munka helyre annyira nincs közlekedés . Az öregek gondozás nélkül döglenek a lakásaikba ! Hol élsz Te ?
Papuska1
@Tekla: Mérhetetlenül depressziós, vagy nem tudom mi vagy. Nem létezik, hogy egy országban élünk. Én inkább azt látom, hogy nem lehet parkolni a nagy árúházak parkolóiban a sok kocsitól, a szemét 60%-a ételmaradék, A cégek annyira nem találnak munkaerőt, hogy bérelt buszokkal ingyen szállítják a dolgozókat. A volt keleti blokk országai közül nálunk működik a legtöbb CT készülék. Minden kórházban USA minőségű sürgősségi osztályok épültek. 18 megyeszékhely kórházai bővültek minimum 10 milliárdos beruházással (kivéve Budapest, de ott nem lehet Uniós forrást felhasználni, míg a vidék utol nem éri) és 30%-al rövidültek a kórházi várakozási idők, amivel elértük az EU átlag 70%-át. Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy 224-ben Budapest központtal itt lesz az Olimpia, két év múlva biztosan mi rendezzük a "Vizes világbajnokságot" a gyerekek közül legfeljebb az éhezhet, aki nem jár iskolába, hiszen a gyerekek 40%-a ingyen kap étkezést, a többiek pedig jelentős kedvezménnyel. Akkor miért éheznének? Ez teljesen logikátlan! Szerintem ki kellene nézni az ablakon, nem csak az ATV-t nézni. Meglepődnél!
Tekla
@Papuska1: Csak sorban . Nem vagyok depressziós, csak nem ugyan abban a környezetben élünk.
A nagy áruházak parkolóiban igazad van , de amit ott adnak és a családok kidobnak, az nem étel :( Az vegyszerezett hulladék, már a gyártósorról lehetne vinni a megsemmisítőbe ! A cégek nem találnak munkaerőt ?
A munka erő meg nem talál céget, mert minden cég a nagyvárosba szeretne dolgozni, a munkaerő meg szeretne vidéken boldogulni, ahol a családja van. Nem vágyik sem tömeg szállásra, sem több száz kilométeres utazásra.
Aztán a munkaadók amilyen zsarnokok lettek és amilyen embertelenek, nem csoda ha azért a majdnem semmiért , (amiből a két kölket nem lehet elküldeni nyáron délutánonként egy fagyival a strandra , meg fenntartani a lakást) , hát azért tisztességes munkát nem is kéne elvárni. Aztán a másik, hogy milyen munkakörbe, mert csak rabszolga szalagokról hallok ,te tudsz emberi munkát is ? Minden csodálatos munkát addig szakosítottak, hogy már elveszett a munka öröme, csak a korbács, meg a szallag, szallag szerű ész nélküli termelés van !
Tegnap volt szerencsétlenségem látni a megyei kórház mütőblokját belűről, hát igazad van . Az a pénz ami ott el lett csillogtatva ,kütyüzve , az még a stadion pazarlást is lekörözi. De wc papírra nem telik, meg a feljárólépcső kitöredezetségein is időnként felbuknak a betegek.
Az hogy a gyerekek az iskolába kapnak valami élelem szerüt az oké, de hétvégén és vacsorára és reggelire. Mert a tíz órai nem reggeli és az uzsonna sem vacsora . A 36 ezres közmunkás nettó sem jön egész évben ám :( Jogászok kitalálták, hogy lehet a szerencsétlent igazán kisemmizni.
Semmilyen tv nem nézek, és a munkám során sok emberrel találkozom. Borzalmas nyomorokat látok nap mint nap. Igaz nem Budapesten , ahol ne is fejlesszenek már semmit , mert mint egy vízfej, ami uralkodik az országon.
Az önkény kormányzatoknál rengeteg beteg lelkű ember azon élvezkedik, hogy kínozza ezeket a szerencsétlen kiszolgáltatott embereket, pedig volna mód értelmesen...
Papuska1
@Tekla: Nem akarlak elkeseríteni, de én egy pici faluban lakom. A világ a technikai "vívmányok" következtében valóban változik. Ha valaki nem fektet be (időt, fáradságot, energiákat és legutolsó sorban esetleg pénzt, úgy is, hogy adott esetben később fizeti vissza) az nem kap csak rabszolga munkát. Ma a mi közepesen fejlett "félgyarmati" sorban lévő országunkban nem kap mást, mint a velünk hasonló sorban, vagy rosszabban élők sem. Ebből való kitöréshez a 60 év lemaradásának ledolgozása, saját nemzetünkből való tőkések, akik nemzeti érdekeltségű cégeket birtokolnak kellenek. A középosztály ezután jön! Persze, amíg az "irígységfaktor" ilyen magas nálunk, ilyen ember, aki rendelkezik ekkora tőkével és felveszi a versenyt a nyugati munkaadóval, akinek egy szám vagy, nhezen jön össze. Mindenki azt hiszi, a nyugati gyáros, vállalkozó nem szedte valahogy meg magát. Dehogy nem, csak az 60 éve volt, most már talán az unokája örökölte a jogot, és a munkavállaló, különösen ha nem honfitársa, kizsákmányolásának lehetőségét. Tehát, aki nem fektetett be, (ismétlem nem elsősorban pénzt) annak marad a három műszak, meg a geccsölés! Egy normális szakmunkást, egy mesterembert nem lehet nálunk találni. Mindenki azt hiszi, hogy tízezer média-kommunikáció szakos el tud helyezkedni egy év alatt, mert az divat. Ha gyengécske is, végig üli 5-6 év alatt. Na ez nem megy. Ha szakmát tanult volna, már Mercivel járna, és előre nyitnák előtte az ajtót. De nem. Akkor meg mi a panaszáradat oka. Előbb belül kell vizsgálódni, utána a másikat nézni! Lehet jó árut is kapni, de meg kell fizetni. Közel lakom a határhoz, tudom, hogy a szomszédban is így van! Ez a helyzet! A gyereknek pedig az iskola , ha ad kaját, a szülő nem issza, cigizi el! Ha segélyt, pénzt ad, főként a szülő használja fel, Ő pedig gebedjen meg, ha nem tanult, most nem jó neki az a munka, ami jut, és a gyerekétől akarja elvenni, abból akar megélni! Évekig volt ilyen, többet nem lesz! Az eszik, aki dolgozik! (Meg persze a gyerekek, mert ők...
Papuska1
nem tehetnek még róla, és legalább az iskolában kapnak enni. Régen ez sem volt!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.