"Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogyha unokákat szülhetnének nekünk" – ezt Kövér László házelnök mondta a Fidesz december 13-i kongresszusán.

Képviselők véleményét kérdezte a hvg.hu a következő ülésnapon. A kormánypártiak többsége egyetértett, olyannyira, hogy Turi-Kovács Béla szerint a férfiaknak is ez kell, hogy legyen az elsődleges célkitűzésük. Kiderült még, hogy Hoffmann Rózsa gyerekkorától fogva a szülésről álmodozott.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@kkalman: És azt se felejtsük el hozzátenni,hogy adófizető engedelmes honpolgárok szülése a cél ugyi,nem ám holmi komcsi-libsi ivadékok,akik kritizálni is merészelnek.:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Sok demagóg seggnyaló nyilatkozott, meg a Rózsika.
Yoda69
A naciknak is ez volt a mottojuk: a nemet anya a zaloga a birodalom utanpotlasanak.
Szerintem kover innen szophatta az otletet.
Toby
@karma1: Vélhetően az öreg vajnának már csak a nyelve mozog ! Azonban mint tudjuk " nyelvén hordta őt a nemzet, de a nyelvével még senki sem nemzett ! "
Lackó50
"Hoffmann Rózsa gyerekkorától fogva a szülésről álmodozott"
A korát tekintve még emlékezhetett a Ratkó korszakra, amikor a jelszó az volt, hogy "lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség" Ha annyira szeretett volna szülni, akkor miért nem vállalta be a a dicsőséges anya szerepét? Lehet, hogy az oktatásügyről is más lett volna a véleménye, mint egy gyermek nélküli megcsömörlött vénlánynak, akit az irigység vezérelt, mikor az oktatást tönkre tette. Akinek soha nem volt saját gyereke, milyen alapon dönti el, hogy kell nevelni egy gyereket???
mariaberta
Egyszerűbb volna, ha maguk szülnének maguknak, amennyit csak akarnak!!
human
@prime777: Jobban átgondolva kinek is szól a szülj többet? Folyton a karrierista nőkre gondolnak, tehát a felsőközép és felsőosztályt célozták meg, tették felelőssé a kevés gyerek miatt. Van benne ráció, de én még mindig a statisztikát vagy tanulmányt hiányolom amivel ezt alátámaszthatnák. Lehet, hogy a jobb módúak kevésbé hajlandóak lemondani a kényelmes életről egy gyerekért, de hogy jelentősen hozzájárulna a demográfiai csökkenéshez nem biztos. Szerintem a kivándorlás súlyosságára próbálnak egy eladható magyarázatot gyártani. Ne legyen igazam, de akkor mutassák fel a számokat.
És ennek az egésznek már megint az alsó réteg a kárvallottja, hisz mivel a kormány a jobb módúakban látja a népfogyás megállításának lehetőségét ezért az erőforrásokat is oda koncentrálja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.