"Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogyha unokákat szülhetnének nekünk" – ezt Kövér László házelnök mondta a Fidesz december 13-i kongresszusán.

Képviselők véleményét kérdezte a hvg.hu a következő ülésnapon. A kormánypártiak többsége egyetértett, olyannyira, hogy Turi-Kovács Béla szerint a férfiaknak is ez kell, hogy legyen az elsődleges célkitűzésük. Kiderült még, hogy Hoffmann Rózsa gyerekkorától fogva a szülésről álmodozott.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@kkalman: És azt se felejtsük el hozzátenni,hogy adófizető engedelmes honpolgárok szülése a cél ugyi,nem ám holmi komcsi-libsi ivadékok,akik kritizálni is merészelnek.:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kkalman
Kövér hozta a formáját. Hangosan kimondta, mi a véleménye neki és pártjának a nőkről. Egy biológiai robotnak tartják őket, akiknek nincs és nem is lehet más feladatuk, munkájuk, mint a gyerekszülés. És ezek merik magukat családbarátnak nevezni.
hetöndöe
@kkalman: És azt se felejtsük el hozzátenni,hogy adófizető engedelmes honpolgárok szülése a cél ugyi,nem ám holmi komcsi-libsi ivadékok,akik kritizálni is merészelnek.:-)
kkalman
@hetöndöe: A komcsi-libsi ivadékokat azonnal a Taigetoszra viszik és ledobják.
prime777
Kövér László szerintem csak elmondott egy felvetést.
Hogy jó dolog ha a nők gyereket szülnek.
Az már más kérdés,hogy milyen körülmények között tudják felnevelni a szülők a gyereket.
Ebben én most nem találok kivetnivalót.
Mindenbe bele lehet persze kötni.
karma1
Ha hoffmanrozsacska egesz eleteben a szulesrol almodozott, akkor miert nem szult? A maradek onmegvalositasat meg abban elte ki, hogy a mas, egeszseges anyaktol szuletett gyerekek (es a szuleik) eletet az oktatas szetveresevel megkeseritse...

Az o eseteben igaz, hogy jobb lett volna, ha otthon marad, es ossze se zarja a labat 40 gyerek megszuleseig...(Bar, ha azok is ilyen hulyek lettek volna...)
Desischado
Ha most leírnám, amit gondolok, kitiltanának! Így csak annyit mondok, hogy rohadjatok bele egy 600-as betonba mindannyian, rohadt férgek!!!
Toby
"Sokasodjatok és szaporodjatok"...ám ezekből a narancsködös prmitív egysejtűekből ennyi is bőven elég !
Persze, a közmunkát is meg lehetne váltani, mondjuk legyen két gyerek, három szoba, négy kerék, öt...-ös a lottón !
Eriksson
Szegény fiús szülőket sajnálom csak, akiknek nem tud a gyerekük unokát szülni.
A lányos szülőknek meg javaslom, hogy már kisded korukban nézzék ki kislányuk jövendőbelijét. Olyan Andy bácsi kaliberűt, aki még öreg korában is mindent meg tud adni szerelmének. Hogy ott meg az unokaprojekt nem napirendi pont? Minden nem jöhet össze.
Macskaszem
Nyomorra csak az agyatlanok szülnek gyereket, azoknak meg éppen nem kéne.
nezelodo
Kár, hogy ennek az agyalagyának a legelhiresültebb felmenője nem csak Lenin elvtárssal találkozott, hanem egy asszonnyal is... A következményt meg láthatjuk, de a közbeesőket is szívesen kihagyta volna a szűkebb pátriája.
Eriksson
@Macskaszem: Azért nem egészen. Ha nem úgy lenne, már kihalt volna az emberiség.
karma1
@Toby: Jut eszembe... Miert nem celozza meg ezzel az unokagyarto otletevel az ifju vajna hazaspart? timcsike ugyancsak szulokepes korban van, es ugye kb. egy eve felreppentette a hirt, hogy milyen nagyon orulne egy kinai kislanykanak, mert a szulestol fel...

Tessek megvizsgalni a vagyoni allapotukat, es rajuksozni min. 5 gyereket, hiszen biztonsagban fel tudnak oket nevelni, nem?
verum
Szeretném, ha honatyáink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogy ne a saját, hanem az ország jólétén munkálkodjanak.
lópicigáspár
@kakaósbögre: Ezek! Forog is Széchenyi a sírjában! :-(
sokanvagyunk
A gyökér visszatért a gyökerekhez... "asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség".
human
És gondolom a férj keresete magában elég lesz a család fenntartásához, a gyerekek oktatásához és még félre is tud tenni a férj a saját és felesége nyugdíjas éveire.
libellle
hitler és náci bandájának ugyanez volt a slogenje. A történelem ismétli magat.
1magyar
@Eriksson: Nem hogy kihalt, 4 milliárd felesleges embere van a bolygónak. Tehát a hülye szül leginkább.
eugen4402
Mellesleg egyszer kipróbálhatnák a fiúk, hogy saját maguknak csinálnak programot, és a népet végre békén hagynák. Parancsra az az anyai örömök is megkeserednek...
Eriksson
@1magyar: Mert úgy gondolom, ha csak azok szaporodnának bőségesen akik jómódban élnek, akkor halna ki az emberiség.
sentinel216
Családunkban - köszönhető a Ratkó korszaknak - 1946 és 1956 között 6 gyermek született. Apám távol a családtól kapott munkát, anyám 3 műszakban dolgozott. Nem kívánom senkinek azt a nélkülözést, szegénységet, amiben a diktatúra miatt kellett felnőnünk. Ruhákat, lábbelit egymástól örököltünk. Heti "megrendelők" voltunk a cipésznél, aki sokszor hozomra javította a lyukas talpú cipőinket. Egész nyarakat húztunk ki egy szál klottgatyában, mezítláb. Úgy látom Kövér méltóságos ezt szeretné visszahozni, mert a mostani - általuk kevésnek ítélt - gyerekek számát növelve, tekintettel a fizetésekre, munkalehetőségre, ezt a korszakot élnénk újra.
hu.wikipedia.org/wiki/Ratk%C3%B3-korszak
nezelodo
Sosem hittem volna, hogy demokráciában előfordulhat, hogy hiteltelen, több pálforduláson átment politikusok parancsára egekbe szökik a nemi vágy, és meglódul a születések száma. Esetleg az megeshetne, hogy olyan országban, sok gyerek születik ahol nem nagyon érdekeli az embereket, hogy ki kicsoda a közéletben, mert jól vezetik, és nem lopják szét a megtermelt javainkat, a polgárok jól élnek, van jövőkép, és nem riogatja a maffiakormány őket, hogy még harminc évig, foggal-körömmel megtartaná a hatalmát.
Na fijjuk ezt kellene megcélozni, ha netán még maradt bennetek még egy szemernyi tisztesség, és ez lenne az igazi pálfordulásotok.
teuton
Van egy igen demokratikus javaslatom, ha mar a kedves vezetök olyan jo peldaval jarnak elöl a gyermekvallalas teren. Tehat Orbanak 5 gyereke van? Akkor adjunk minden gyermeket vallalo csaladnak gyermekenkent annyit, ami Orban vagyonanak ötöde! Nem parancsra, hanem ösztönzessel! Igy bebizonyithato lenne, hogy tele penztarcaval könnyü pofazni...
Knapp75
Szégyenlem magam nagyon, de Kövér hozzászólásait olvasva az jut eszembe, mennyivel másabb lenne ez az ország, ha a kedves édesanyja is inkább moziba ment volna aznap...
volvós
10 riportalanyból 8 fideszes nyalóka, bólogató k...g ! A maradék 2 ellenzéki NÖ
bizony megmondja a tutit...és a végére még egy kis hányinger: Hofi Rózsika mama
NÖ-nek vallja magát...(?) ez a csúcs !! Mikor volt Nö?? Ugy 40 éve ???
Ma már csak a prospektusokat nézegeti csepegö nyállal !!
human
@1magyar: Hát ez az. A növekvő igények egyre többe kerülnek így a nyugdíjas élet is drágul. Ami azt jelenti, hogy több ember kell a javak előállításához.
Túl van terhelve a föld emberrel. Ezért én sem értem hova ez a szaporodási mánia.
KERKA
Nehogymán ez a tutira bunkó mondja meg, hogy mi a jó egy keresztény szellemű honleánynak. Nehogymán nyúlnak nézzenek bennünket, hogy ahányszor bagzik, 11 -et fialjon.
Majd ha egy nő eldönti, hogy tud gyereket vállalni és fel is tudja nevelni, biztos, hogy meg is teszi. Ebbe nem tud beleszólni sem a kormány, sem a Kövér, de még a pápa sem. Ezt bízzák rá a nőkre.
A lányom 3 állásról azért csúszott le, mert van egy kisfia, az első kérdés az volt, hogy van-e nagymama? Van, 200 km-re:((
prime777
@volvós:
Pedig Rózsa asszony jól tartja magát ahhoz képest,hogy már majd 70 éves.
Én mikor meglátom egy izzig-vérig nő jut eszembe róla.
Ja,hogy nem szilikoncsöcsös 20 éves cica.
Na ez igaz.
Szerintem pedig vonzó és dekoratív,mármint a korához képest.
De persze ki mit tart nőiesnek.
Helen Mirren is eléggé idős de hihetetlen vonzereje van még mindig szerintem.
Kunhalmi Ágika cuki,Szél Bernadett meg dögös.
Szabó Tímea itt kicsit megviselt,de ő is jó nő.
Ja és én 36 éves vagyok.
Szóval ez ízlések és pofonok.
Kövér László meg mondott valamit amibe bele lehet kötni persze.
Azon kellene gondolkodni,hogy mire szüljék az emberek a gyerekeket.
Erre a világra ilyen kilátásokkal nagyon meg kell gondolni.
Az,hogy neki jól megy az csak egy dolog.
Lepényleső
Szerintem a szél fújhat onnét,hogy elvennék a nyugdíjkedvezményüket,de arccal előre nem
merik. Így fognak majd ultimátumot adni nekik,- ja,ha szülni nem akartok,akkor férfi módra
dolgozzatok,amíg meg nem haltok.
justhpeter
Sok demagóg seggnyaló nyilatkozott, meg a Rózsika.
Yoda69
A naciknak is ez volt a mottojuk: a nemet anya a zaloga a birodalom utanpotlasanak.
Szerintem kover innen szophatta az otletet.
Toby
@karma1: Vélhetően az öreg vajnának már csak a nyelve mozog ! Azonban mint tudjuk " nyelvén hordta őt a nemzet, de a nyelvével még senki sem nemzett ! "
Lackó50
"Hoffmann Rózsa gyerekkorától fogva a szülésről álmodozott"
A korát tekintve még emlékezhetett a Ratkó korszakra, amikor a jelszó az volt, hogy "lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség" Ha annyira szeretett volna szülni, akkor miért nem vállalta be a a dicsőséges anya szerepét? Lehet, hogy az oktatásügyről is más lett volna a véleménye, mint egy gyermek nélküli megcsömörlött vénlánynak, akit az irigység vezérelt, mikor az oktatást tönkre tette. Akinek soha nem volt saját gyereke, milyen alapon dönti el, hogy kell nevelni egy gyereket???
mariaberta
Egyszerűbb volna, ha maguk szülnének maguknak, amennyit csak akarnak!!
human
@prime777: Jobban átgondolva kinek is szól a szülj többet? Folyton a karrierista nőkre gondolnak, tehát a felsőközép és felsőosztályt célozták meg, tették felelőssé a kevés gyerek miatt. Van benne ráció, de én még mindig a statisztikát vagy tanulmányt hiányolom amivel ezt alátámaszthatnák. Lehet, hogy a jobb módúak kevésbé hajlandóak lemondani a kényelmes életről egy gyerekért, de hogy jelentősen hozzájárulna a demográfiai csökkenéshez nem biztos. Szerintem a kivándorlás súlyosságára próbálnak egy eladható magyarázatot gyártani. Ne legyen igazam, de akkor mutassák fel a számokat.
És ennek az egésznek már megint az alsó réteg a kárvallottja, hisz mivel a kormány a jobb módúakban látja a népfogyás megállításának lehetőségét ezért az erőforrásokat is oda koncentrálja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.