Karácsony előtt kapta kézhez több tucat rendőr azt a felszólító levelet, amelyben munkáltatójuk több százezer forintnyi túlóradíj visszafizetését követeli tőlük. Mindannyian a déli határnál teljesítettek szolgálatot, legtöbbször napi 16 órában – írja a Magyar Nemzet

Túlóradíjat kérnek vissza a déli határnál szolgáló rendőröktől

A Tettrekész szakszervezet főtitkára szerint tisztességtelen, jogalap nélküli eljárásról van szó és ha kell bíróság előtt is kiállnak kollegáik igazáért. A felszólításban azt közölték a rendőrökkel, hogy az illegális migráció miatt Csongrád és Baranya megyébe történt átrendelésükkor szeptemberben és októberben több túlszolgálatot számoltak el nekik, mint amennyit teljesítettek.

Ezért követelik, hogy a levél kézhezvételétől számított 8 napon belül fizessék vissza a különbözetet. Az ORFK kommunikációs szolgálata azt közölte, az illegális bevándorlással összefüggésben elrendelt túlszolgálatok elszámolásának ellenőrzése most is tart, így jelenleg nem tudják megmondani, hány rendőrnek és összesen mennyi túlóradíjat kell visszafizetnie.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quo vadis
Hogy mekkora úti kuplejár van ebben az országban az hihetetlen.
Biztos kell a pénz az új felcsúti sportintézményre...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Azok az emberek ott voltak helytálltak amennyire tudtak, étlen szomjan, ez a szemét aljas, rablóbanda, most még azt a pénzt is visszakövetelné, hogy rohadnátok meg!!!
lópicigáspár
Ez igen! Ilyen mocskos bandát! Szolgálunk és védünk meg persze visszafizetünk így karácsony előtt! Megkérdezném, hogy a vezetők mennyi pénzt markoltak fel otthonról a meleg szobából ügyeleti pénz gyanánt!? Ja az jár, az őrmesternek meg kuss, sőt fizessen ha dolgozni akar! És most tudnék fél órát káromkodni erre a gerinctelen aljas eljárásra! Rohadjon meg az is, aki az egészet elrendelte!!!
keresztapa
A túlfizetés kinek a figyelmetlenségének következménye? A szervezettség ebben az esetben nagyon sok kívánnivalót hagy maga után, ami egyértelműen a vezetők alkalmatlanságát tükrözi, a rendőr parancsot hajt végre, a parancsot adó vezető köteles a parancs végrehajtásához minden feltételt biztosítani valóságnak megfelelően. A logisztikai hiányosságok ami a rendőrök feladatának teljesítését, ember feletti hozzáállást igényelt, a szolgálatukat ellátó rendőröktől. Szállás pihenők melegedők hiánya, az étkeztetés rendszertelensége a parancsnokok hibáinak tükörképe. Szégyenletes tevékenység az elszenvedőktől utólagos kifogásokkal visszakövetelni amit jogosnak elismerve már fizettek is!!! Rend, fegyelem, szervezettség megteremtése a rendőri vezetők feladata, vagy nehéz az alkalmatlanság beismerése a rendőri vezetésnek...
quo vadis
Hogy mekkora úti kuplejár van ebben az országban az hihetetlen.
Biztos kell a pénz az új felcsúti sportintézményre...
verum
Szerintem a világon nincs még egy ilyen ország, ahol ezt megtennék. :-(
kerekkocka
...És majd megkapják a tökös tekesek jutalom címen !!!
Vizual
Jelenleg nem tudják megmondani ! Hát talán ezt kellene figyelembe venni. lenyúlják a hatalom kiszolgáloit. Hát azt hiszem ez hiba. Nagy hiba.
papa.49
@Vizual: Remélem a rendőrök nem feledik el eme ,,nagyszerű húzást,,!!!
glorianna
Szegények, rosszabbul jártak, mint az óraadó pedagógusok - azok meg se kapták a pénzüket, de legalább visszaadniuk nem kellett (még???).
Hofipisti
2010 slágere: "... két hét alatt rendet teszünk!"
Toby
@keresztapa: Az ám a helyzet, hogy ha pl. a bankod, tévedésből többet utalt neked, mint amennyi járt volna, akkor is köteles vagy visszafizetni ! A kifizető tévedése nem mentesít a visszafizetés alól.
A rendőrökkel szemben azért maximális aljasság, mert valóban - a sajtóban is bemutatott körlmények között - qrwa keményen kellett helytállni, főleg a szzar, minősíthetelen ellátás végett !
KERKA
Majd ha lesz egy olyan rendőr, aki a nyaloncok táborába tartozik, majd hoznak egy újabb utasítást, hogy nem kell vissza fizetni. Fideszéknél ez bevett szokás:)
KERKA
@Toby: 15.38. A téves banki utalás és a téves munkabér utalás nem ugyanaz. A banki utalást vissza kell fizetni,mert jogtalan jövedelem, de a túlóra elszámolás egy jogosan ledolgozott és bérszámfejtett, abból adózótt jövedelem.
Aljasság amit ezzel tesznek, Pintér beigért mindent a rendőröknek, a vasutasok is megkapták a 20 ezer forintot. A rendőrök nem a baranyai welnessben pihenték ki magukat.
Pofátlanság utólag visszakérni a munkabérüket!!!
perfekt
Ez itt már a VÉG kezdete! Bocs, de erre mondják az emberek,hogy cigány munka!
wagabund
Rendnek kell lenni, ez tény!

De kérdezem, nem lehetne ezt a fiaskót diszkrétebben kezelni? pont a hatalom alapját, az erőszak-szervezetek tagjait alázzák a nylvánosság előtt?

nagy a fejetlenség... nincs megfelelő szakember?
Toby
@KERKA: Már bocs, de nem a kifizetés milyenségén van a hangsúly, hanem a téves kifizetésen, márpedig a téves kifizetés visszaperelhető, de alapból - amennyiben a tévedés kétségtelen - bizony vissza kell fizetni. A munkaadód javára is ! Tehát mindegy, hogy banki, vagy nem banki, a szándékon túli téves kifizetés - akár számviteli tévedés is lehet - senkit nem illet meg gyarapítani. Ezt így ismerem.
A rendőri tárgyban aljasságnak tartom, eleve mostoha ellátásuk volt, ha jól működnének a rendőrszakszervezetek, meg lehetne szopatni a főkolomposokat.
KERKA
@Toby:De édesszivem, ez túlóra kifizetés volt, és az egy elrendelt munka, tehát nem lehet tévedés annak a kifizetése. de sztem hagyjuk a fenébe, nem is a munkajogi kérdésen akarok vitázni, ez egy pofátlan eljárás ! Na ebben egyetértünk, ez a lényege:))
justhpeter
Ez minősíti a Pinocset-féle belügyi vezetést, a Papp Károly-féle rendőri vezetést és sajnálatosan a rendőr szakszervezetet is. Ebben a sorrendben pofánvágni az összeset, majd egy elbocsátó szép üzenettel elzavarni őket a térerőhiányba.
kutyahűség
Karácsony előtt? És utólagosan? Hát köszi! :(
Fradigege
hvg.hu/itthon/20120321_TEK_cafeteria_fizetes
Spórolják vissza a TEK-eseken ezt a borzalmasan nagy túlóra díjat. Vagy Harrach Peti bácsi mondjon le néhány hónapos fasza nagy nyugdíjáról, ami jár, mert ő nem olyan, mint mi. Neki jár. Törvények felett. Ő más. Ő neki jár. Beszólt a káderenpés nyugger a parlamentben.
eszegfu
Szerintem ez a "több tulszolgálatot számoltak" történetet u.azzal az uj bérszámfejtő programmal készitették, melyre mostanában állt át a Magyar Államkincstár és ennek a programnak a müködés-képtelensége miatt kapják/kapták meg későn a fizetésüket a tanárok, orvosok, rendőrök, stb. Tehát ugy tünik, hogy ez az uj program a "hibás"... nem?!
moiszikf
Ez az esetleges "túlfizetés", valószínűleg a kötelező önellenőrzésen bukott ki, a korrekciónak pedig jogvesztő határideje szokott lenni. (Talán 90 nap) Ha ezen túl derül ki valami, akkor már nincs mit követelni, ha korábban, akkor lehet szó a visszafizettetésről. Persze lehet a dologba méltányossági elemeket is belevinni! (Részletfizetés, halasztott kezdés, stb.)
keresztapa
A készenléti díj viszont még nem került elszámolásra ami a többszöröse a túlórának? Teljesen elfelejtették!
agnes200
Nem tudom most hogy van, de régebben volt egy olyan szabály, hogy ha valaki tévedésből kapott több jövedelmet a munkáltatójától, és annak az utólagos visszafizetése erősen veszélyeztetné a megélhetését, akkor azt nem követelhetik tőle vissza. Én egyszer így nem fizettem vissza valami hibás kifizetést a GYED alatt, és elfogadták a levelemben leírtakat. Meg kéne nézni a jogszabályt. Persze, a rendőrségen már volt valami életpályamodell bevezetés, lehet, nekik már minden ki van gyomlálva a jogszabályból, ami őket védené a munkáltatójukkal szemben.
zöldszem
"Benkő: A katonák gyorsan tudtak reagálni válsághelyzetben"
Ma nyilatkozta Benkő! Majd ki derül?!
KERKA
Ha az életpálya modellt bevezetik, majd abban le lesz fektetve, hogy nem lehet túlórázni, (mint a pedagógusoknak) aztán továbbra is túlóráznak elszámolás nélkül:(mint a pedagógusok.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.