A milánói expó magyar pavilonjának hazaszállítására és karcagi újraépítésére – a költségvetési törvényben szereplő forráson felül – további 500 millió forintot biztosít a kormány – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent határozatból.

A 2015. évi Milánói Világkiállítás magyar pavilonjának Magyarországon történő újraépítéséről szóló határozat felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy vizsgálja meg a projekt megvalósításának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, illetve a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében rendelkezésre álló uniós fejlesztési forrásokból történő további támogatásának lehetőségét is.

További 500 milliót kap a milánói magyar pavilon a hazaköltöztetésre

A belügyminiszternek pedig az expo kormánybiztosa és a karcagi önkormányzat bevonásával azt kell megvizsgálnia, hogy lehetőség van-e a projekt önkormányzati forrásból történő részbeni támogatására.

A 2016-os költségvetési törvény a magyar pavilon megvalósításával kapcsolatos kiadásokra eredetileg 650 millió forintot irányoz elő.

Szőcs Géza, a milánói expón való magyar részvétel kormánybiztosa december közepén jelentette be, hogy a magyar pavilon a kormány döntése értelmében Karcagra kerül, és a magyar történelem sztyeppei, lovas hagyományait mutatja majd be. A pavilon bontásának végső határideje 2016. május 31., az épület így 2017-ben nyitja meg kapuit a magyar közönség előtt. A kormánybiztos akkor nem zárta ki, hogy a pavilon bizonyos variánsai máshol is felépülhessenek.

A mostani kormányhatározat felhívja a kormánybiztost, hogy – a magyar pavilon iránti kiemelt érdeklődésre tekintettel – vizsgálja meg a pavilon további helyszíneken történő, központi költségvetési forrás felhasználását nem igénylő újraépítésének lehetőségét és módját.

A kormány határozatával egy időben módosította a világkiállítás magyar pavilonjának megvalósításával kapcsolatos korábbi rendeletét is. Ebben az újratervezés, a bontás,

a rekultiváció, a hazaszállítás és az újraépítés irányítását és lebonyolítását, valamint az újraépítést követően az üzemeltetést az állami tulajdonban álló Carpathia Kft. feladatává teszi.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Ennyiből már nem lehetne másikat is építeni?? Pazarlás.
verum
@kakaósbögre: pontosabban: "ki nyer ma? "
lampa laz
Ahányszor ránézek erre a szarságra, mindig az olajszállító vasuti tartálykocsik jutnak eszembe. Pont ilyen formája volt azoknak is...
csak tudnám, hogy az az 500 millió kié lesz...?
kakaósbögre
@verum: a nyerésben van szerencsefaktor.ebben nincs.
verum
@kakaósbögre: - a pikszisben sem egyformák a kegyencek!
human
Újraépíteni olcsóbb lenne. De inkább javaslom, hogy ami színes fém azt értékesítsék, a faanyagot ajánlják fel rászorulóknak.
Yoda69
Ez megint egy mutyi. A toredekebol fel lehetne ugyanazt epiteni, az ottanit meg csak elturni.
Pestilence
Megéri. Nagyon hiányzott egy újabb giccsparádé.
Vagy több. Mégis hány helyre akarják klónozni? Remélem lesz legalább egy Felcsúton is.
Toby
Egy ilyen gagyi pavilont, 10 láda sörért összeüt Józsi, az ács és három segédje !
Szóval kinek megy most a lé ?
bakegya
@kakaósbögre: tellett ebből az alkotónak balatonoi nyaralóbérletre is-de még jövőre is befizetjük a parti sávba???-azt azért nem gondoltam.(ócska szemét fidessbagázs erre van!)
papa.49
A hazugovics valamiért nagyon kedveli ezt a szőrös erdélyi majmot, pedig semmit nem tett akkor se mikor miniszter volt...
nevemnick
Ideje lenne már ezt a bagázs 3.14csán rúgni. Hagyják a francba ott ezt a förmedvény, nem elég sz@rságot csináltak és még csinálnak ebben az országban? Csodálom, hogy az olaszok nem fizettettek velünk giccsdíjat. A qrva életbe.
szaboria1
Megint valakiknek tömik a zsebeit aki majd vissza osztja a pénzt. Mert így lehet gazdag egy két miniszterke.
lampa laz
@papa.49: hogyne tenne, azóta is cipeli magával a nyirőhamvait...
papa.49
@lampa laz: Bár már a hazugovicsét cepelné)))))))))))
eszegfu
Tényleg elsirom magam... a kormánybiztos még nem zárja ki azt sem, hogy "a pavilonok bizonyos variánsai máshol is felépülhessenek"! Ezzel a micsodával akarják még több helyen is ijesztgetni a jónépet?! Jobban tették volna, ha ott a helyszinen összedarabolva elszállitják valamilyen hulladéktelepre!
tobikamama
Ennyi pénzt spórolhatnának ha otthagynák a szegényeknek és megspórolnák a pénzt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.