Teljesen új politikai helyzet alakult ki Németországban a kölni incidens felszínre kerülése óta – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában vasárnap.

Eddig Németországban egy viszonylag jól működő nagykoalíció volt, jelenleg azonban még a testvérpártok – a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) – sem értenek egyet. Merkel pozíciója meggyengült, szembekerült a nagykoalícióban szintén partner szociáldemokratákkal (SPD) – vélekedett.

Nógrádi György szerint a kölni események rengeteg dolgot megmozgattak, ellentétes nyilatkozatok jelennek meg a témában, egyben minden párt a közelgő tartományi választásokra készülődik.

Mindeközben a németek azt mondják, hogy kialakult "a hallgatás koalíciója", a német politika fél attól, mi lesz, ha kimondja az igazat – fogalmazott a szakértő. Heiko Maas szociáldemokrata igazságügyi miniszter például úgy nyilatkozott, "legyünk óvatosak, mert ha dolgokat kimondunk, erősítjük a szélsőjobboldalt" – fűzte hozzá.

Rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, és ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak". Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hagyjuk ennek a megoldását talán a németekre, az ő ügyük, nekik kell így, vagy úgy megoldani...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@wanderer: phu, itt tul gyors voltam nem akartamtetszésemet kifejezni. NAGY TÈVEDÈS VOLT , sorry
kutyahűség
Kedves Nógrádi úr, javaslom, hogy a hisztériás amerikai lapok helyett - akik nagyon-nagyon szeretnék azt látni, ami nincs, de jó lenne, ha úgy lenne, ahogyan látni akarják - olvasson autentikus hírforrást, pl. NÉMET nyelvű lapokat.

SZó SINCS ilyesmiről.

Foglalkozzon már egy kicsit a teljes megháborodás előtt álló hazai vezetőkkel? Ott hogy áll a zászló?
Csizmás Kond
Ribanc sunyipolitikát folytat a német meg az unió.
rugacs
AZ álomvár lassan összedől, mert kiderül, mese az egész.
Peller Anikó
@rugacs: a hülyéknek akkor sem derül ki amikor az anyjukat verik. A többiek meg eddig is tudták..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.