Teljesen új politikai helyzet alakult ki Németországban a kölni incidens felszínre kerülése óta – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában vasárnap.

Eddig Németországban egy viszonylag jól működő nagykoalíció volt, jelenleg azonban még a testvérpártok – a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) – sem értenek egyet. Merkel pozíciója meggyengült, szembekerült a nagykoalícióban szintén partner szociáldemokratákkal (SPD) – vélekedett.

Nógrádi György szerint a kölni események rengeteg dolgot megmozgattak, ellentétes nyilatkozatok jelennek meg a témában, egyben minden párt a közelgő tartományi választásokra készülődik.

Mindeközben a németek azt mondják, hogy kialakult "a hallgatás koalíciója", a német politika fél attól, mi lesz, ha kimondja az igazat – fogalmazott a szakértő. Heiko Maas szociáldemokrata igazságügyi miniszter például úgy nyilatkozott, "legyünk óvatosak, mert ha dolgokat kimondunk, erősítjük a szélsőjobboldalt" – fűzte hozzá.

Rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, és ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak". Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hagyjuk ennek a megoldását talán a németekre, az ő ügyük, nekik kell így, vagy úgy megoldani...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Ez a mindent kimogyoró, természetesen el képes magyarázni azt, hogy ami SIKERESEN MŰKÖDIK kereszténydemokrata NÉPPÁRTOS itthon az ott,mármint a Németországban EGY BUKOTT ANGÉLA-KOHOLMÁNYA-fossa a fel-és alcsutkai cigánykodó mantrát jópénzért...
karma1
Na, neked aztan a 800 nod mellett hol volt idod meg a nemetorszagi helyzetet is elemezni?
Persze, rendkivul kenyes a helyzet, de Merkel azonnal reagalt es letartoztatasokat, kiutasitasokat rendelt el, gyorsan es hatarozottan.

A mi kormanyunk viszont olyan gyors, hogy a "g...ci-zesre" es a Quaestor ugyre is ket het mulva reagalt eloszor...(Meg altalaban mindenre eloszor megvarja az emberek reakciojat, es utana lep... Na meg a habonyt is meghallgatja, nehogy hulyen haljon meg a tanacsai nelkul...:o((((
Peller Anikó
"a német politika fél attól, mi lesz, ha kimondja az igazat.."

A mekergelnek létkérdés, hogy eltussolja az atrocitá sokat. A többiek meg úgy kussolnak amint nálunk. Úgy tűnik a bajor ministráns is takarékra van állítva.
Szókrakész
""legyünk óvatosak, mert ha dolgokat kimondunk, erősítjük a szélsőjobboldalt" "

Undorító már ez az állandó szélsőjobbos felcímkézés!!!

Akkor az egész ország szélsőjobbos?
Mert be kéne már látni, hogy a politikusok a pénzért, hatalomért,...szembemennek az Autobahnon a saját népükkel.
Nagyon szomorú vége lesz ennek, ha nem mernek kiállni és kimondani az igazságot.
A nép tudja amúgy is. Nem lehet a náci kollektív bűnösség elvére építve a népet lenyomni, agyukat átmosni.
Csak mert a Merkel amerikai segget nyalva Németország érdekeivel ellentétes politikát folytat.
Ha így politizálnak tovább hamarosan elérik a német nép ingerküszöbét, immunreakciókat váltva ki, és óriási botrány, akár polgárháború is jöhet belőle.
Hacsak nem ez a valós céljuk ezzel előbb-utóbb nagy árat fizetnek ezért.
papa.49
Hagyjuk ennek a megoldását talán a németekre, az ő ügyük, nekik kell így, vagy úgy megoldani...
Vizual
@Peller Anikó: Nem igaz ! Olvassál többet. A német igazságügyminiszter azt mondta, hogy szervezett akció volt és ugyan ugy járnak el mint minden bűnözővel szemben. Még a német szervezett csoportokat is megemlítette. Hát igen. Ott a rendőrség nem politikai instrukciok alapján jár el. És talán értenek hozzá.
Fradigege
Én elég rövidre zárnám ezt a migráns-bevándorlós játékot. A szélsőjobb ezerrel előre fog törni. Talán nem is baj.
Toby
Néhány idióta barom cselekményébe kapaszkodnak a szellemi szegények !

A "tanár úr" menjen el dolgozni végre és nem birkahülyítésből jól el lenni - közpézen !
dr. prédikátor
@Horizont: Azért jön ide mert biztos nem elégítették ki!!De itt se kap semmit!!!
wanderer
@papa.49: ja az ő ügyük,de a mi farkunkkal (is) verik a csalánt...
wanderer
@Horizont: öreg te napszúrást kaptál az év elején...
wanderer
@Horizont: komám fáj a fejed,lehet,hogy attól a 100-s szögtöl ami benne van...csak nem tudsz róla...
wanderer
@Vizual: hát persze Angéla nem instruálja politikailag a médiát meg a rendőrséget,á dehogy...hol élsz te,biciklibelsőben!?
papa.49
@wanderer: Nem venném észre hogy az én farkammal vernék a németországi csalánt...A @Horizont. egy hölgy talán lehetnél vele szemben illedelmes is...
nevemnick
Nógrádi tanár úr pedig elhúzhatna Tarlóssal, Pozsgaival meg a többi átpártolt agyalágyult szocialistával az öregek elfekvő otthonába, oszt ott jót cseveghetnének a világ dolgairól.
libellle
@Peller Anikó: Fogalmad nincs arról, hogy hogyan menj el a holnap a munkahelyedre, amennyiben neked van ilyen. Mindenki kimondta az igazat, beindult a hatalmas német igazságszolgáltatás. Heiko Maas ilyen hülyeséget nem modott. Nálunk nem lehet a törvényeket csak ugy irkafirkálni mint Magyarországon függöen attól, hogy volt a 120 cm-es csaszárnak kolikája az éjszaka vagy nem.Ezt kitalálta nográdi papa aki legáláb ugy nem tudja megtalálni a munkahelyét mint te.
libellle
@Vizual: 12:47 Pontosan, de peller bácsi nem tud olvasni. Ne irjál már neki ilyeneket még megöngyilkolja magat amennyiben ilyen hatalmas feladat elé állitod.
libellle
@Fradigege: Az lehet, hogy nem baj a véleményed szerint, ellenben akkor vége van EUROPÀNAK!
libellle
@wanderer: phu, itt tul gyors voltam nem akartamtetszésemet kifejezni. NAGY TÈVEDÈS VOLT , sorry
kutyahűség
Kedves Nógrádi úr, javaslom, hogy a hisztériás amerikai lapok helyett - akik nagyon-nagyon szeretnék azt látni, ami nincs, de jó lenne, ha úgy lenne, ahogyan látni akarják - olvasson autentikus hírforrást, pl. NÉMET nyelvű lapokat.

SZó SINCS ilyesmiről.

Foglalkozzon már egy kicsit a teljes megháborodás előtt álló hazai vezetőkkel? Ott hogy áll a zászló?
Csizmás Kond
Ribanc sunyipolitikát folytat a német meg az unió.
rugacs
AZ álomvár lassan összedől, mert kiderül, mese az egész.
Peller Anikó
@rugacs: a hülyéknek akkor sem derül ki amikor az anyjukat verik. A többiek meg eddig is tudták..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.