A Fidesz szerint a baloldalt az sem érdekli, hogy a hozzáállásával terrorfenyegetettségnek tenné ki az országot és veszélyeztetné a magyar emberek biztonságát.

A nagyobbik kormánypárt vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, ugyanazok, akik vasárnap a kormány terrorizmus ellenes javaslata ellen tüntettek, be akarják engedni a bevándorlókat. Ezért nem támogatták sem a határzár építését, sem a bevándorlás szabályainak szigorítását, és azt sem, hogy katonákkal és rendőrökkel védjék a határokat – olvasható a közleményben.

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) vasárnap az alaptörvény módosítása ellen tartott demonstrációt Budapesten, a Kossuth Lajos téren. A Szükségállapot – most Rád is szükség van címmel szervezett tüntetésen Bokros Lajos, a párt elnöke azt mondta, "a mi öntudatunk, jövőnk nem lehet a diktátor (...) áldozata. Minden körülmények között küzdeni fogunk a szabadságért" – mondta. A pártelnök többször is hangsúlyozta, hogy az alaptörvény-módosítás arról tanúskodik, a hatalom retteg.

A kormány január közepén alkotmánymódosítást javasolt, hogy önálló tényállás legyen az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet. Ha a parlament elfogadja a módosítást, a kormány terrorfenyegetettség, vagy terrortámadás esetén terrorveszélyhelyzetet hirdethet. Ekkor a kabinet átmenetileg felfüggesztheti egyes törvények alkalmazását.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kamcsatka
A fidesz - kdnp terminológiája szerint én már régóta nem vagyok "magyar ember", de mint magyar és európai állampolgár éppen az a bajom a baloldallal, hogy nem kellőképpen veszélyeztetik a felcsúti maffiózó kápó és bűnszervezete tagjainak zabráló, országvesztő harácsolását.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Az alkotmánymódosítás olyan fegyvert ad Orbán kezébe amit akkor is használni tud, ha nincs terror veszély. Pontosabban ő bármikor terrorveszélyre hivatkozhat.
Desischado
Ez engem is meglepett. Egy ezres tüntetéstől is beijedtek? Akkor ha egy millióan mennének ki azt utcára? De megnézném a képüket!
Nem fontos, hogy 15 perc alatt kiérjen a mentő a helyszínre? Remélem, te aljas patkány, hogyha neked is szükséged lesz mentőre, az sem fog igyekezni!
evacica
@Desischado: Sajnos hozzájuk ki fog menni időben, sajnos!!! Ezeknél gátlástalanabb elvetemültebb bandát nem hord a föld a hátán! Remélem fizetni fognak érte! Mindenkit utolér a sorsa!!!
kukac50
Már háromszor mondta a Fidesz,hogy terror veszély volt.
Akkor amikor csak szabálysértés történt. Nem lehet megadni nekik a hatalmat!
A Nép félelembe tartása a céljuk!
bence
@köhögő bolha: !A véleményed tökéletes !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.