A Fidesz továbbra is tiszteletben tartja a jogállami és igazságszolgáltatási alapelveket, így a bírói függetlenséget is – állította Németh Szilárd, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hangsúlyozta ugyanakkor: egyetértenek a vörösiszap-katasztrófa áldozataival, károsultjaival, hozzátartozóikkal, akiket joggal háborít fel, hogy a tíz emberéletet követelő, kétszáz súlyos sérülttel és 38 milliárd forintos anyagi kárral járó tragédiának a bírósági ítélet szerint nincs felelőse.

Németh Szilárd a demokrácia egyik fontos alapelveként hivatkozott a szólásszabadságra; szerinte az emberek úgy érzik, joguk van elmondani, ha igazságtalannak éreznek valamit. A politikusoknak joguk és kötelességük, hogy levonják a megfelelő következtetéseket, és tegyenek meg mindent azért, hogy helyreálljon az igazságérzet és az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom – vélekedett a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A Fidesz ezért kezdeményez vitát az Országgyűlés igazságügyi bizottságában a Hagyó-ügyben és a vörösiszap-katasztrófa ügyében született ítéletekkel, illetve a hatályos törvények "nem alkalmazásával" kapcsolatban.

Kitért arra is, hogy pártja jövő heti frakcióülésén is megvitatja a felmerült kérdéseket. "Nemcsak jogszolgáltatásra, de igazságszolgáltatásra is szükség van" – fogalmazott, jelezve: ha szükséges, törvényt módosítanak.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
A természet nem hazudik! Rezsiszilárd beszédére megnyílt az ég! (Esik az eső!)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
"Németh "Rezsi" Szilárd szerint a Fidesz tiszteletben tartja a demokrácia alapelveit."
Orvos látott már?
Jankó123
Úgy fogant meg, hogy azt hazudta a petesejtnek, hogy Ő a leggyorsabb!
Ahogy a többi hozzá hasonló G..i is megtette!
:-)))
dr. prédikátor
RizsaSZILÁRD! ÚGY GONDOLOD HOGY A FÜTYI-SZ DEMOKÁRÉT???nektek szuper, a többinek meg szólni kuss!!!Igy gondoltad úgy e???
kukac50
Rezsi Szilárdnak fogalma nincs a demokráciáról!
Ők arra játszanak,hogy az ország 10%-a gazdagodjon a többi meg dögöljön éhen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.