A Fidesz továbbra is tiszteletben tartja a jogállami és igazságszolgáltatási alapelveket, így a bírói függetlenséget is – állította Németh Szilárd, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hangsúlyozta ugyanakkor: egyetértenek a vörösiszap-katasztrófa áldozataival, károsultjaival, hozzátartozóikkal, akiket joggal háborít fel, hogy a tíz emberéletet követelő, kétszáz súlyos sérülttel és 38 milliárd forintos anyagi kárral járó tragédiának a bírósági ítélet szerint nincs felelőse.

Németh Szilárd a demokrácia egyik fontos alapelveként hivatkozott a szólásszabadságra; szerinte az emberek úgy érzik, joguk van elmondani, ha igazságtalannak éreznek valamit. A politikusoknak joguk és kötelességük, hogy levonják a megfelelő következtetéseket, és tegyenek meg mindent azért, hogy helyreálljon az igazságérzet és az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom – vélekedett a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A Fidesz ezért kezdeményez vitát az Országgyűlés igazságügyi bizottságában a Hagyó-ügyben és a vörösiszap-katasztrófa ügyében született ítéletekkel, illetve a hatályos törvények "nem alkalmazásával" kapcsolatban.

Kitért arra is, hogy pártja jövő heti frakcióülésén is megvitatja a felmerült kérdéseket. "Nemcsak jogszolgáltatásra, de igazságszolgáltatásra is szükség van" – fogalmazott, jelezve: ha szükséges, törvényt módosítanak.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
A természet nem hazudik! Rezsiszilárd beszédére megnyílt az ég! (Esik az eső!)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Láttuk az ATV-n amikor senkit nem hagyott szóhoz jutni.
bencemacska
A természet nem hazudik! Rezsiszilárd beszédére megnyílt az ég! (Esik az eső!)
RonaGyuri
Hát igen a Fiuk valami nagyon mást értenek jogállam és igazságszolgáltatás alatt! =))
kakaósbögre
a legszebb hogy ezt egy olyan sethalmaz mondja akinek papírja van arról hogy hazudik.
cs.n.
Ennek a manusznak sosincs szabadnapja? Nem a túlterheltségtől féltem, csak néha megkímélhetne minket, magyar hírfogyasztókat a rizsájától.
Toby
Nem csak a sertés hús áfája csökkent, az LSD-jé is ?

Méghogy a gengszterrezsim betartja a demokrácia alapelveit ? Melyiket ? Csak nem a közérdekű adatok kiadásáról szóló normákat ? Esetleg a jogegyenlőség elvét ? Orbánc kifizette már a szablysértésijét ? Hát a tiborcz-gyerek a szomszéd erdejének "kisajátítását" ?
Melyik fidesznyik szavazta meg a korrupcó-ellenes törvényt ?
Melyik fidesznyik szavazta meg a vagyonnyilatkozatok ellenőrrizhetőségét és számonkérhetőségét ? Kik "nyerték" a fél Magyarországnyi termőfőldvagyont ?
Van egyáltalán olyan bűncselekmény a gengszterkörben, amit polt-bűnpártoló péter is annak tart ? Melyik demokráciában van szándék a bírákra gyakorolt nyomásra ?
Melyik demokráciában vásárolhat be a nemzeti bank villákat, kastélyokat, festményeket önhatalmúan, ellenőrizhetetlenül ? Melyik demokráciában nyomják el a népakart kinyilvánítására szolgáló kezdeményezéseket ? Melyik demokráéciában lehet büntetlenül, egyéni hobbikra szórni a közpénzt ?

Csak úgy kérdezem...hogy húznátok vissza a "szülőcsatornába"...és még úri voltam !
nezelodo
Bátor ember, fedél alatt is el meri mondani, pedig a vasbetonra is érvényes a gyorsulás törvénye.
Kamcsatka
@Toby: Én úgy gondolom, hogy Németh Rezsim Szilárd és a fidesz be tartja a demokrácia szabályait, a fideszmaffia demokratikus szabályait. Persze ez önellentmondás,mert a maffia nem így működik.
human
Orbán maga mondta a kis szájával, hogy előfordulhat, hogy a demokrácia helyett egy másik államformát kell kialakítania.
Az echo tévén (hol máshol) nyilatkozott az egyik ügyész. Az elhangzottak alapján arra lehet sámítani, hogy valamit mindenképp ki fognak találni, hogy az általuk népakaratnak hazudott elvárt bírósági ítéletek szülessenek.
Toby
@Kamcsatka: Minden, általuk hozott jogi normát magukra, az érdekeikere szabtak, ez még nem sikerült sem az olasz, sem az amerikai, de brazil maffiának sem, sőt, a közép-amerikai drogkartelleknek sem ! Ezek hamarosan sírva könyörögnek a receptért !
papa.49
Mi van ,,rezsi szar,, birkózó szőnyegen aludtál, hogy ennyire hánykolódsz???
Hofipisti
Ez az ember még azt sem tudja, hogy miről beszél! Netán a bantu himnuszt is ugyanígy el tudná mondani - betanulva?
Desischado
@Hofipisti: Ember?! Hát ezt nem mondanám!
Ez a egysejtű kotonszökevény már megint belehazudott a képünkbe! A fidesz és a demokrácia?! Röhögnöm kell! Ilyen ordasat hazudni! Az ő demokráciájuk úgy szól, hogy mindent nekik, a nép meg dögöljön meg! Aljas, hazug féreg!
Kutyuska
@Toby: Unortodox demokrácia. Ők uralkodnak, megnyomorítják az országot, mi meg kussolhatunk. Azért ez is valami. Észak-Korea lassan földi paradicsomnak számít Magyarországhoz képest, ha a fidesz még pár évig hatalmon marad.
magyarbakancs
"Németh "Rezsi" Szilárd szerint a Fidesz tiszteletben tartja a demokrácia alapelveit."
Orvos látott már?
Jankó123
Úgy fogant meg, hogy azt hazudta a petesejtnek, hogy Ő a leggyorsabb!
Ahogy a többi hozzá hasonló G..i is megtette!
:-)))
dr. prédikátor
RizsaSZILÁRD! ÚGY GONDOLOD HOGY A FÜTYI-SZ DEMOKÁRÉT???nektek szuper, a többinek meg szólni kuss!!!Igy gondoltad úgy e???
kukac50
Rezsi Szilárdnak fogalma nincs a demokráciáról!
Ők arra játszanak,hogy az ország 10%-a gazdagodjon a többi meg dögöljön éhen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.