Miért nem akar Orbán az oktatásra és az egészségügyre költeni? – kérdezi az Index. Amikor ugyanis megkérdezték a miniszterelnöktől a szokásos Kossuth rádiós interjújában, mire használja majd az ország megnövekedett gazdasági mozgásterét, a kormányfő nem az oktatást és az egészségügyet említette:

Hát, jól láthatóan a legnehezebb golyót azt már elgurítottuk, ez az otthonteremtés.

Az oktatás és az egészségügy nem tartozott a második és a harmadik Orbán-kormány által legfontosabbnak ítélt problémák közé, külön tárcát sem kaptak, bár az oktatásban komoly reformra került sor. Az évtizedek óta rohadó egészségügyben viszont semmi nem történt a centralizációs kísérleteken túl, melyekkel nem sikerült az adósság növekedését és az elvándorlást megállítani.

A közoktatásban rengeteg a probléma, nem utolsó sorban a probléma része maga a Klik, melyben "mindenki felfele néz és felfele mutogat". Ráadásul a Klik iszonyatos adósságokat görget maga előtt, így fenntartói feladatait se látja el rendesen.

A központosítás és a "munkaerőpiachoz igazítás" (vagyis a szakmunkásképzés erőltetése) egyébként nem Hoffmann Rózsa és nem Czunyiné Bertalan Judit ötlete volt: ez Orbán Viktor miniszterelnök víziója, ő szabta meg a változtatások irányát.

A második Orbán-kormány minden szakmai és európai ajánlással ellentétes módon szűkítette a felsőoktatásba való átmenet lehetőségét

ráadásul

az OECD országokkal való összehasonlításban Magyarország azon kevés országok közé tartozik, ahol a 2005-2011-es időszakban csökkentek az általános- és középfokú oktatásra fordított kiadások.

Az Index szerint most két kérdést kell a kormánynak végiggondolnia:

Komolyan tárgyalni akar-e a kormány vagy rossz rutinból azt hiszi, a Köznevelési Kerekasztalnak nevezett fórumon szépen le tudja csendesíteni az elégedetlenkedőket a problémák szimpla meghallgatásával, és kisebb korrekciókkal? Hajlandó-e a kormány alapjaiban át- és újragondolni a magyar oktatás helyzetét, és kész-e beismerni, hogy a Klebelsberg-központtal létrehozott fenntartói rendszer csődöt mondott?

Az online lap úgy véli, hogy "a jelek egyelőre nem erre utalnak".

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
"Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Meggyőződésem, hogy egy nemzet, egy ország életének három fontos területe, három kiemelkedően fontos területe van: a megélhetés, az egészségügy és az oktatás. Egy olyan országban, ahol ez a három terület, a megélhetés, az oktatás meg az egészség drámaian romlik, egy olyan országban a válság kifejezés indokolt. Egy ilyen országban semmilyen más adatnak nincsen jelentősége. Nem érdemes nézni. Minden más adat előhozása csak az igazság elkendőzésére szolgál, vagyis mellébeszélés."
2007. november 4. Orbán Viktor.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
"Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Meggyőződésem, hogy egy nemzet, egy ország életének három fontos területe, három kiemelkedően fontos területe van: a megélhetés, az egészségügy és az oktatás. Egy olyan országban, ahol ez a három terület, a megélhetés, az oktatás meg az egészség drámaian romlik, egy olyan országban a válság kifejezés indokolt. Egy ilyen országban semmilyen más adatnak nincsen jelentősége. Nem érdemes nézni. Minden más adat előhozása csak az igazság elkendőzésére szolgál, vagyis mellébeszélés."
2007. november 4. Orbán Viktor.
Lepényleső
Nem a golyó lett ott elgurítva,hanem talán a színes pirula?
Peller Anikó
Egyáltalán nem lett még kilőve a golyó.
Cicero
Nem kell nektek újabb 4 évben gondolkozni,az már biztos.Örüljetek neki ha kihúzzátok ezt a ciklust.
human
@zöldszem: Ezért nem vállal már senkivel vitákat Orbán. Az ellennek nem kellene mást tennie mint Orbán idézeteket olvasni 2010 előttről és máris nyerné a vitát.
zöldszem
@human: Orbán nem csak vitára nem áll ki!
Orbán már évek óta nem ad interjút független vagy baloldali médiumnak.
Az udvari médiában nem zaklatják kemény kérdésekkel, így csak a rendezvényeken próbálkozhat a sajtó, hogy egy-egy kérdést odakiáltson a testőrei gyűrűjében haladó kormányfőnek. Orbán ilyenkor úgy tesz, mintha nem hallaná neki szóló kérdéseket. Hű szolgája, Havasi Bertalan pedig megpróbál az újságírók és Orbán közé állni és mindig bemond valami indokot, hogy miért nincs Orbánnak tíz másodperce válaszolni.
justhpeter
Nekem mindegy melyik ágazat fogja a szakadék szélére juttatni Orbánt.
human
@zöldszem: Sokáig nem tudtam ki az az emberke aki árnyékként követi és folyton jegyzetel. Azt hittem valami személyi ápoló, aki leállítja a beteget, ha kicsit elragadja a képzelgés :)
zöldszem
@human: " Azt hittem valami személyi ápoló, aki leállítja a beteget, ha kicsit elragadja a képzelgés :)"
ezt óriási, kösz!
kepkezelo.com/images/nwz0rp9f6blmk8oj52wy.gif
világlátó
Nekem van egy ajánlatom a miniszterelnök úr felé.
www.hirarena.com/letoltendore-iteltek-a-professzort-mert-evente-tizezrek-eletet-tudna-megmenteni 1376
A véleményem pedig az, hogy ahogy a család számára ki kell alakítani a fontossági sorrendet, úgy a nagyobb család felé is, az ország számára is ugyanígy. A sok száz, egy kéznyalásért lihegő tanácsadó hangzavara bizonyára ebben akadályozza. Egyszer talán maradjon otthon, aludja ki magát, aztán délelőtt lustálkodva az ágyában állítson fel egy fontossági sorrendet.
Ne azt mérlegelje mit szól ehhez majd a Parragh, meg a Lánczi, meg a Habony, nem is beszélve Lázárról és Semjénről, sőt még a Vonától sem kell tartania. A sorrend kialakítása is az ön privilégiuma, Nekem van elképzelésem erről a fontossági sorrendről, bár látom, az ön kormányának az álláspontja messze áll ettől. De nem én, hanem ön a kétmilliós választópolgár által megválasztott miniszterelnök. Legyen a többi 8 millió magyar állampolgár miniszterelnöke is. Ja, és olvassa el a megjelölt írást. Ha felkeresi az elítéltet, önnek is segíteni fog, ahogy nekem is segített. Tisztelettel.
Desischado
Eszméletlen!!! Olvassátok el! Ez a banda igazi arca! Nem teljesen kapcsolódik ehhez a cikkhez, de feltétlenül olvassátok el!
www.hirarena.com/letoltendore-iteltek-a-professzort--mert-evente-tizezrek-eletet-tudna-megmenteni_1376
Kumokiri
Azért nem költ oktatásra és egészségügyre mert az ideális alattvaló buta, tanulatlan, így könnyen meg lehet vezetni és hamar meghal mert így nem kell neki nyugdíjat fizetni, az évtizedek alatt felhalmozott járuléka is ellopható.
Butautáló
@Desischado: Jaj, Drága! Igyál egy pohár vizet és sétálj egy nagyot! Szellőztesd ki a fejedből ezt az égbekiáltó baromságot, mielőtt megfertőz! A következő lépcső már a cham-trail! Ne ülj fel a konspirációs-elméleteknek, annál Te sokkal okosabb vagy!
Hellcat
@zöldszem: Tökéletes idézet. Elismerésem. A köpönyegforgató qrbánt a saját idézeteivel el lehetne hitelteleníteni. :)
nezelodo
"Klik, melyben "mindenki felfele néz és felfele mutogat" Ez a cikkbeli megállapítás nem egészen pontos, a valóságban úgy van, hogy KLIK csapat felfele nyal, lefelé meg tapos.
Amúgy lehet, hogy lesz javulás, mindenütt lesz fűtés, mert jön a tavasz. Kréta is lesz, hiszen a Balogh páter ígért 77 000 szál krétát, igaz, ő informatikai eszköznek nevezte. Végül is nevezhetjük így is, Orbánéknál feltétlenül, sokkal jobban hangzik.
magyarbakancs
Ez az ember elfelejtette,hogy honnan jött.
Igaz az a közmondás(szar felkerül a polcra elfelejtet,hogy ki volt)
Kutyuska
@zöldszem: Orbán a tipikus példája annak, amikor primitív környezetben felnőtt ember pozícióba kerül. Nem hozza otthonról azokat az alapvető viselkedési mintákat, amelyek egy nagy politikában részt vevő embernek alapból tudnia kellene. A kényszeres kézcsókolgatás.Annyira vágyik keletre, de nem veszi a fáradtságot, hogy utána olvasna annak, hogy a keleti embereknél egyáltalán nem illik pl. kezet csókolni. Vagy ami még inkább megmutatja, hogy mennyire nem tud viselkedni: állandóan zsebben van a keze, mintha valami nagyon fontos dolgot kellene marokban tartania. Szerintem ez nagyfokú bunkóság.
Vagy nézd meg a kényszeredett, idióta vigyorgását, arcmimikáját, amikor hivatalos találkozókon vesz részt. Ő azt hiszi, közéjük való, de a testbeszéde elárulja, hogy egyáltalán nem tud mit kezdeni magával elitebb körökben. Amikor a szotyit kell köpködni, akkor van elemében.
zöldszem
@Kutyuska: Orbán beteg! Nem tudom a környezete miért nem ismeri fel?
Az általad felsoroltakon kívül ami igazán veszélyes:Adolf Hitler is így kezdte.
Világuralmi törekvés, kommunistaellenesség.
Kormányra kerülve felszámolta, a jogállamiságot, a német állam föderális jellegét, az ellenzéket.
Külpolitikájában nem elégedett meg a Versailles-i békerendszer felszámolásával, hanem a gyakorlatban is meg akarta valósítani világuralmi elképzeléseit.
Ehhez a képhez meg nem kell írni semmit!
kepkezelo.com/images/m2pbc9821amhddjk0yy2.jpg
Kutyuska
@zöldszem: Igen, Hitlert szoktam én is emlegetni Orbánnal kapcsolatban. Sokáig őt sem vették komolyan. Sőt, amikor már ment a nagyüzem a koncentrációs táborokban és egy-két nyugati politikus tudomást szerzett a táborokról, még akkor sem hitték el, hogy megtörténhet, megtörténik, ami megtörtént. Amikor észbe kaptak, már nagyon késő volt.
Azt szoktam mondani, hihetetlen nagy szerencséje a világnak, hogy Orbán egy kis ország miniszterelnöke. Megnézhetné magát Európa, ha akkora ország miniszterelnöke lenne, mint Németország vagy Franciaország. Viszont Hitler egy dologban különb volt Orbánnál, legalább nyíltan megmondta, hogy mit akar.
világlátó
@Desischado: Örülök és köszönöm hogy elolvastad. Szeretném ha tovább is küldenéd a barátaidnak, ismerőseidnek. Én voltam a professzor úrnál. Sok ismerősöm is. mindannyian csak dícsérik a hatást. Ez komoly dolog, szakember adhatja be a kilenc ampulla tartalmát. Azt mondják ismerőseim, olyanná lett a mozgásom mint a mérgezett egéré. Igaz, soha nem voltam egy beteg medve, de most valóban frissen és mozgékonyan , panasz mentesen élem az életem. A környezetem érintettjei sem tapasztalnak mást, csak pozitív jelzőket használnak.
A gyógyszer jelentősége beláthatatlan . Aki a mai magyar halandóság további fenntartását fontosabbnak tartja, mint sok munkaképes ember aktivitásának fenntartását, az aljas gonosztevő és hazaáruló.Itt a kezünkben egy olyan gyógyszer készítmény, amire egy ember az életét tette, ahelyett hogy megbecsülést kapna, névtelen feljelentéssel a bíróság elé citálják és beletrutymósodva a jogszabályok és törvények kibigozhatatlan útvesztőjébe, ugyanúgy kezelik mint egy drogkotyvasztót. Ez mélységesen felháborító, méltánytalan és bűnös jogászkodás.Különösen akkor, amikor a felső néhány száz méltóság is élvezi ennek a készítménynek az áldásos hatását. Most hallgat, mint a sír, elhatárolódik, megtagadja, tétlenül szemléli ennek a kitűnő embernek a vesszőfutását. Hallgattam a bírósági per első perceit, de nem voltam képes tovább hallgatni a bíró arroganciáját ezzel az idős professzorral. Az alapvető tisztelet hiányzott a bíróból. Bizonyára csak gazemberekkel volt eddig dolga.A professzor úr a Magyar Tudományos Akadémia tagja. Hogy engedhette az Akadémia a bíróság elé egy rendes tagját? Hogy lehet, hogy nem külön bemutató tudományos ülésen foglalkoztak ezzel? Hogy lehet hogy ez a szemét politika ide juttathatott egy kiváló tudóst.
Talán nem hiszik el hogy tudós? Ezt nem büntető perben szokták megvitatni normális kulturált országban. Nálunk megalázzák, megbélyegzik, kitaszítják, megfosztják rangjától, címeitől.
Gyalázat és a hazai értelmiség szégyene. Adjátok tov
zöldszem
@Hellcat: Fentebb megjegyezte Humann is, hogy ezek miatt a dolgok miatt nem áll ki vitatkozni, és nem válaszol kérdésekre. Saját hazugságait hazudtolja meg...
"Ha nem hazudsz, nem is kell emlékezned semmire . ... "
Desischado
@Butautáló: Ezt én nem most hallottam először, és érdeklődtem is, létezik a szérum. A fidesz nem engedi tovább, és csak 100 millió kéne, de elkaszálják. És miért ne lehetne ilyen találmány egyébként is? Bár természetesen, elképzelhető, hogyneked van igazad. Amúgy 110 000 ft-ba kerül, és mikor érdeklődtem, közölték, hogy semmilyen részletfizetési lehetőség nincs a szérum ennyibe kerül, és további szép napot kívántak. Szóval bármi is az igazság, az biztos, hogy csak a gazdagoknak van joguk meggyógyulni! A szegény nyugodtan meg is halhat!

@világlátó: Egyetlen dolog nem tetszik ebben a történetben, hogy annak, aki szegény, - mint például én is, és nem tudja a 110 000 ft-ot kifizetni, annak nincs segítség. Pedig nekem is, és a rokonomnak, aki stroke után van, nagy szükségünk lenne rá. Semmilyen lehetőség nincs a hozzájutásra. Ez az, ami ne tetszik! Neked pedig jó egészséget!
Hari
@zöldszem: azóta megtörtént nála a megvilágosodás. Rájött, hogy egy adatnak van jelentősége: önérdek,a többi nem számít.
zöldszem
@Hari: Az igaz, hogy egyes dolgokról másként vélekedik valaki húsz évesen, mint negyven-ötven évesen.
Na de ennyire?
Akkor még hit benne, hogy ne lopj ma már nem!!
Este liberális internacionálé alelnök, reggel meg jobboldali népnemzeti és keresztény...hát nem! olyan életszerű!
Hari
@zöldszem: ja kérem az a fránya köpönyeg mindennek az oka, mert nemcsak a szerencse forgandó...
Január
@zöldszem: Ezt a felszólalását Orbán réges-régen elfelejtette.
Aztán, hogy nem érdekli az egészségügy, mert az ő társadalmi osztályának meg van a luxus gyógyítási lehetősége. Egyébként is a luxus körülmények között élők között kevesebb a beteg.
A tudás megszerzésére szintén - Pl.: Récsölke is Svájcban tanul, nem is akárhol.

A köznép pedig "le van szavazva", legfeljebb a szavazatuk számít négy évente, ezt pedig megoldják a "gulyás ágyuk".
Január
@világlátó: Anno hasonlót csináltak Dr.Béres Józseffel is, ma pedig a találmánya ott van az áruházak polcain. Mennyit harcolt érte Ő is. Majd ez a rendszer "ismerte el.

Úgy látszik, hogy egy ilyen korszakalkotó találmány elismeréséhez rendszerváltás kell.

A történelem csak ismétlődik.
Sajnos itt mindig beigazolódik a mondás, hogy senki sem lesz próféta a saját hazájában.
zöldszem
@Január: Tudom, hogy szinte mindennek az ellenkezőjét cselekszi. Azt is tudom, hogy nincs olyan cselekedete amire nincs pont ellenkező tőle származó mondatok. Lehet, hogy nem is kellene itt idézgetnem. De, azt hiszem Orbánnak kellene tükörbe nézni, és szemen köpni magát!
Írsz a szavazásról. Orbán pedig szónokolt:
"A mostani kormány felfogása szerint a demokrácia abból áll, hogy az emberek csak arra valók, hogy négyévente elmenjenek szavazni és bedobják a cédulát. Utána csönd, s ők azt csinálnak, amit akarnak. Egypártrendszerű logikában gondolkodnak, bár kényszerűen tudomásul veszik, hogy több párt van Magyarországon. De az emberek nem szavazógépek, akik négyévente egyszer szívességet tesznek a politikusoknak. Az elmúlt hetek sztrájkjai olyan érzést, üzenetet és bátorítást jelentenek, hogy az emberek nem hajlandóak tudomásul venni és tiltakoznak az ellen, ami körülöttük történik. Magyarország ma a kezelhetetlenség irányába halad, lassan nincsenek olyan politikai erők, akik garantálni tudnák, hogy az események az alkotmányosság medrében maradnak.
Indokoltnak tűnik a kérdés, hogy a mai helyzetben van-e értelme sokat foglalkozni egy elfogyóban lévő, szélsőséges programot képviselő törpepárttal. Szerintem nincs."
- Orbán Viktor, 2007.12.03.

Jó tanácsok Magyarországon 2016-ban ha beteg:
Gazdagoknak: Forduljon magánorvosához, gyógyszerészéhez!
Szegényeknek: Forduljon föl!
Január
@zöldszem: Megállt az élet, mert 2016-ban ugyanazok a problémáink, mint 2007-ben volt. Vajon látják ezt a regnálóink?
Talán inkább más, ha hatalmon vagyok és más, ha ellenzékben. Akkor pedig vagy a köpönyegemet forgatom, vagy nem csak paranoiássá tesz a hatalom, hanem vakká is.
Más szemében meglátja a szálkát, magáében a gerendát sem.
Január
@világlátó: Úgy látszik, hogy tudomásul kell vennünk, hogy az egészség és a hosszú élet lehetősége, csak a gazdagoknak jár. A pór nép pedig szenvedje végig az életét, ha lehet minél előbb vonuljon ki a temetőbe.
Hisz sokan vagyunk már a bolygón. Munka nincs, mert a bolygó lakosságának ellátásához elég a munkaképes lakosság 20%-ának a munkája, s ezen belül pedig biztosítva vannak a gazdagok létfenntartásához szükséges javak.
Tehát felesleges ez a sok ember, akkor minek is áldozzanak a gyógyításukra. Az olyan dolgok, hogy hazafiság, magyarság életének jobbítása pedig nem prioritás.
zöldszem
@Január: Kelet-Európa éllovasából, (talán akkor sem mondok nagyot)a legfejlettebb szoci országból, a legvidámabb barakkból, ma Európa legalja vagyunk!
Ezek mocskolják a Kádár rendszert?
Nem a szocializmust sírja vissza az emberek többsége, hanem a munkahelyeket, az egészségügyi ellátást, lakást, az ingyenes oktatást akár az egyetemig, stabil megélhetést.
Ráadásként, jelenleg Kazahsztán, Mongólia... a mintaországok! Orbán szerint!!! Szánalom.
Európa skanzenje vagyunk, erre legyünk büszkék???
coni
A lakásprojekten sokat keresnek a csókosok (Kopaszi-gát), amíg a közegészségügyben és közoktatásban az az üzlet ha leépítik, mert akkor jól keresnek a magánklinikák és iskolák.
De a választásokig még nem merik teljesen lepusztítani, majd utána lesz meglepetés.
kukac50
Az egészségügyre azért nem költ mert azt akarja,hogy haljanak meg a beteg emberek!
Ne kelljen nyugdíjat fizetni. Az oktatás fejlesztésre szánt pénz meg Felcsútra kerül, ami majd vissza csordogál hozzá.
A Magyar gazdaság a béka feneke alatt van! Csak papíron működik.
világlátó
@zöldszem: Gratulálok ! Az ilyen felidézett orbáni megnyilatkozások nekem mindig azt súgják, hogy bármikor , bármit is mondott, azt az adott politikai pillanat mondatta vele.Tény és való igazi politikussá vált. Kezdetben még mindent felolvasott, mára már van néhány tucat beszéd kliséje, amit ügyesen alkalmaz. DE ! Nekünk egy komoly, következetes , az ország sorsát, életét jól ismerő , felelős miniszterelnökre volna szükségünk nem pedig egy Ciceróra, egy állandóan a politikai pillanatnak eleget tevő szónokra.
A korabeli idézet is, ahogy az azóta a krónikások által feljegyzett kinyilatkoztatások annak a tanácsadó testületnek a " végtermékei "amiktől mindig elájul néhány százezer, de egyre zavartabban hallgatja a többi 4 - 5 - 6 millió.
Amúgy a lényeg teljesen megfelelt az általános elvárásoknak 2007.-ben is de ezek ma is pontosan kifejezik a fontossági sorrendet. A megélhetés, az egészségügy és az oktatás.
Nálunk Orbán Viktor most már nem így látja. Az első a hatalom kiteljesedését szolgáló intézkedések, akár még az alaptörvény megváltoztatása árán is.
A második a hatalmát anyagi és erkölcsi értelemben biztosító hazai uralkodó elit kialakítása és helyzetbe hozása, a hazai állami monopolkapitalizmus legfontosabb lábainak kifejlesztése.
A harmadik a dolgozó, szolgáltató, kiszolgáló rétegek kifejlesztése, olyan milliók kialakítása, akik fenntartások nélkül hajlandók a hazai gazdasági elit kiszolgálására, zokszó, panasz, sztrájk
nélkül, akik tekintsék a saját hibájuknak, ha elveszítik önmagukat, majd a családjukat, aztán hajléktalanná válva előbb mint utóbb feldobják a talpukat, vagy valamely börtönben végzik.
Ha biztosított a hazai lojális és jól kifizetett elit, a jogrendszer beállt a lojális kiszolgálásra, a teljhatalom bármikor érvényesíthető, ugyan kitől kellene félniük ? A lebutított dolgozó, szolgáltató, kiszolgáló néptől? Az egész működés mögött ott lapul az aljas számítás, de meg kell hagyni zseniális a kivitelezés. Ennek ellensúlyozására nincs ma ellenzék.
zöldszem
@világlátó:ma, 17:58
Igen ez a szomorú valóság.
Szétloptak mindent (itt nincs kivétel, az elmúlt 26 év politikusait értem), az EU-s források tartják életben a gazdaságot meg az autógyárak !
A fiatalok, és aki teheti a "hanyatló nyugatra" megy.
2020 után jönnek a kemény idők ...Megszűnnek az EU támogatások!!
Ki fogja kitermelni az állam fenntartását? Most akarják a szolgáltatásokat bekebelezni, turizmus... ezek dolgozóit is az államnak kell majd fizetni! Mégis miből?
A fizetések és nyugdíjak a versenyszférában dolgozók adójából termelődik!
Rájuk pedig akkora adóterheket rak, hogy lassan áttelepülnek a környező országokba.
Közmunka, ezt a szociális rendszerhez kell számolni, ugyanis segély helyett van, de ugyanúgy adóforintokból van ...ergo termelői munkának nem számít, adó nem folyik be belőle.
Természetesen a Fidesz szavazók, azt hiszik tőlük nem lopnak! Bármennyit lopnak álló ovációval tapsolnak! A Fidesz-fanokat semmi nem tántorítja el imádott vezérüktől..kilophatja az utolsó földdarabot alóluk.. milliárdokat verhet el a hobbijára, eltékozolhatja gyermeke unokája jövőjét...a vallás hívői maradnak..
Miért nem törekszik az ellenzék arra, hogy megbuktassa a kormányt?
--Mert nagyon jól megélnek ellenzékben, ráadásul semmi felelősség!
Az hogy mi lesz 2020 után nem tudom! Sajnos, én nem gondolom, hogy jó világ vár ránk!
Lehet, hogy ez:
"93 030 km² ingatlan, igénytelennek kiadó! Kiválóan alkalmas birkák rideg tartására. Az ingatlan egy elvadult birkanyájat és némi egzotikus lakosságot leszámítva lakatlan. Négyzetméterenként pár millió dollár jelzáloghitellel terhelve.
Érdeklődni a tulajdonosnál:
Orbán vajda, Felcsút. (Stadiontól balra.)"
világlátó
@Január: Azért én még egy kicsit várnék a temetőbe történő kivonulással. Bár már semmit nem tudok tenni a köz érdekében, legfeljebb adóimat kifizetem, meg adományokat adok az éppen hozzám fordulók közbenjárására, valamint amíg szellemi és fizikai képességem biztosítja kiegészítő vállalkozásomat próbálom életben tartani, mert 90 ezer Ft.-os nyugdíjam nem elég a fenntartásomra. Még az az optimista gondolat éltet, hogy koromhoz illő bölcsességem szerény magjait tovább tudom adni inkább tágabb környezetemnek, mint a közvetlen környezetemnek.miután ahogy mondják, senki nem lehet próféta a saját hazájában.
Az ellenzék szellemi képességeit tekintve nem rosszabb mint az uralkodó koalíció. De a megosztottságuk miatt teljességgel alkalmatlanok az ellenzéki szerepre. A megosztottságuk oka a hatalomhoz való viszonyuk. Az mszp. még mindig azt hiszi, ők a vezető erő. Ez már rég nem így van.. A többi, ha ma kellene dönteni , talán még a parlamentbe sem jutna be.Az LMP.a nagy hintás,ezért hiteltelen, bár van néhány helyes megállapításuk..A jobbik hatalomra tör, de a fidesz, az előbbi ellenzéki csoportosulás miatt simán ellehetetleníti. A mai ellenzéki erő jól érzi magát , csipegeti a melléhulló morzsát és beletörődött a helyzetébe.
Az nem program, hogy mennyit lop a közvagyonból a fidesz kdnp.koalíció.
A jó programhoz jó emberek szükségesek. Sem egyik, sem másik nem áll rendelkezésre, a fidesz apparátus pedig már a megszületendő gondolat szintjén képes annak likvidálására.
Tiszta csapda helyzet. Évek hosszú sora kell a változásokhoz, illúzió a 18.-as váltás.
Megérdemeljük. Véget kell vetni a kényelemnek, a ...majd valaki megoldja szemléletnek.Tudomásul kell venni, hogy minden ember személy szerint felelős a saját és a környezete állapotáért.Már akkor hibáztunk, amikor a rendszerváltoztatást rábíztuk a kerekasztal lovagjaira.majd később az egymást váltó kormányokra, akik ide juttatták az országot. A felelősséget nem lehet tovább a kormányokra hárítani. Mi hoztuk őket helyzetbe.
világlátó
Talán még annyit hogy az isten adta nép négy évenként elmehet a szavazóhelységekbe és x-eket huzigálhat ide - oda. Az isten adta nép nem igazán vált alkalmassá az objektív helyzetértékelésre,sőt egyre inkább válik arra alkalmatlanná hogy helyesen döntsön az ország és azon belül saját sorsa felől. A legutolsó kormány mindent megtett, hogy a döntés az ő térfelére lejtsen.Be is jött a számítása.Ergo, a nép elvesztette józan ítélőképességét a saját sorsa feletti döntés meghozatalában. A kampánymédia megérdemli a prémiumot.A kampányhoz szükséges milliárdok jól hasznosúltak. Akik adták a lóvét, most állami megrendelések útján busásan visszakapják a befektetéseiket, sőt még néhány államtitkárt , államtitkárhelyettest is állíthattak. Akkor ezek után mi is a probléma kedves nép?
Sem ellenzéki pártok, sem kontrollt biztosító civil szervezetek, sem a mindenkor előhívható népi megmozdulások, vagy a polgári engedetlenségi megnyilvánulások., sem sztrájkok, sem semmi. Az internetadó is csak egy kivétel volt. Mert szinte mindenkit érintett. Talán még szervezni sem kellett. Mert ha szervezni kell , talán néhány százan kimennek az utcára. A többi még mindig jól érzi magát.Ezért ne legyen illúziója senkinek a 2018 - as választások miatt.
Január
@világlátó: Tökéletesen egyetértünk. Elemzésed nagyon jó, Csak egy végletekig lebutított nemzet nem tud megújulni, ehhez évtizedek és kinevelt, művelt, nagy látókörű emberfők kellenek.
zöldszem
@világlátó: Jómagam úgy látom, hogy a "vég" akkor kezdődött, amikor a 2/3 meg lett!
A Fidesz arcátlan, módon vissza élt a hatalmával!! Visszaélt az emberek bizalmával. Attól a naptól kialakult az egy párt rendszer!! Van ugyan ellenzék, de csak azért, hogy Orbán tudja az EU felé mutatni, hogy itt demokrácia van, mert egyébként az EU-s pénzek sem jönnének.
Azt hittük, hitték az emberek, hogy az amit ellenzékben mond, hangoztat, kormányra kerüléskor teljesíteni fogják. Nos, mint kiderült, hazugság volt minden szava! Most az a terv, hogy a 2020 járó EU-s pénzeket mind leakarják kérni 2018-ig. Ergo eddig fogja hagyni, hogy az "ellenzék" bejárjon a parlamentbe!! Terrortörvény! Sajnos, "véletlen" gombnyomással törvénybe iktatják.
Minő véletlen, terrorveszély miatt elmarad a választás!!! Egy hatalom mániás kezébe került az ország 2010-ben. Akkor ezt senki nem gondolta volna!!

."Ezért ne legyen illúziója senkinek a 2018 - as választások miatt."
Igazad van! Orbánt választással nem lehet leváltani! Erről intézkedtek a saját "képükre" átírt választási törvénnyel. A választással történő leváltást, a határon túli ellenőrizhetetlen szavazatok teszik lehetetlenné. Orbánt békés úton nem lehet a hatalomból elmozdítani!!
Ha a választásoktól várunk eredményt, akkor biz, Orbán csak halálakor távozik a hatalomból.
Úgy mint Kim Dzsong Il!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.