Az Európai Unió (EU) a migránsválság kezelése során elfeledkezik arról, hogy muszlim migrációról van szó, és ezek a bevándorlók nem integrálhatók és nem olvaszthatók be az európai kultúrába – jelentette ki Milos Zeman cseh államfő pénteken Pozsonyban a Sita szlovák hírügynökség szerint.

A cseh elnök a Szociáldemokrácia a 21. században – megszorítások nélkül és közelebb az emberekhez nevet viselő nemzetközi konferencián szólalt fel.

Kijelentette, hogy a migránspolitika alakításában az EU teljesen megbukott. Kifejtette azt is, hogy az uniót felkészületlenül érte a bevándorlási hullám, s annak bekövetkeztekor az EU "véget nem érő szócsépléssel vesztegette az időt".

Zeman a muszlim és az európai kultúra közötti különbségeket sorolva megemlítette: a Korán szerint a férfinak joga van megverni egy nőt, az iszlám civilizáció megtagadja a nőktől, hogy műveltséget szerezzenek, és jelentősebb posztokat töltsenek be, továbbá a nők vallomása a bíróságokon csak fele olyan súllyal esik latba, mint a férfiaké.

A migránshullámmal Európába érkező gazdasági bevándorlókról Zeman azt mondta, hogy az EU-nak valamennyiüket vissza kellene toloncolnia származási országába, mert ez a migránsválság egyetlen megoldása.

A konferencián Robert Fico szlovák miniszterelnök megismételte korábbi kijelentését, hogy a migránsválság tekintetében az idei év töréspont lehet. "Olyasmi történhet, amit még sohasem éltünk át" – idézte a szlovák kormányfőt a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Fico a külső uniós határok védelmének fontosságáról is beszélt. Kiemelte, hogy ez a feladat mostanra "létfontosságúvá vált." A schengeni határok szerepének esetleges átértékelését felvető elképzelésekre utalva rámutatott, hogy bizonyos kérdések megítélésében jelenleg meglehetős különbözőségek mutatkoznak az európai politikában: egyes tagállamok, amelyek nemrégiben még tárt karokkal fogadták a migránsokat, most saját uniós állampolgáraik előtt is bezárnák az ajtót. Hozzáfűzte: az unió belső határainak lezárása azon felül, hogy gazdasági veszteségeket okozna, az európai gazdasági együttműködés végét is jelenthetné.

Fico hangsúlyozta, hogy továbbra is elutasítja az "értelmetlen politikai korrektséget", és ezért – amennyiben pártja, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) a márciusi parlamenti választások után is kormánytényező marad – továbbra sem engedi meg, hogy "mások diktáljanak arról, hogy az országba bevándorlókat telepítsenek".

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
El fog telni néhány év, míg a többség rájön, hogy mindez igaz.
De akkor szerintem már visszafordíthatatlan lesz az egész.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
El fog telni néhány év, míg a többség rájön, hogy mindez igaz.
De akkor szerintem már visszafordíthatatlan lesz az egész.
1magyar
Tökéletesen igazuk van. Nem szabad már visszafejlődnünk a középkorba, mert ezek ki fogják a barbarizmust kényszeríteni itt is.
Túlszaporodnak bennünket. Nem engedünk a 48' -ból.
Dr. Felipe
Hát nem tudom, ha ennek a cseh g..inek az életét fenyegetnék a terroristák, ő hova menekülne ha sehol sem fogadnák be, vagy mindenütt szögesdróttal várnák.
John J. Dunbar
Akkor nincs más, Európának is változnia kell ...
.
A cseh elnök értetlenkedésére épp a "Nyugat" adja meg a választ. Engedjék meg, hogy kezdésként Barack Obama tavaly nyári, Nairobiban tartott beszédét ajánljam: www.youtube.com/watch?v=ZV0GGUI6JB0
Egyre inkább vélem úgy, Obama akkori gondolatait nem kizárólag a kenyaiaknak, de még inkább nekünk kellene megszívlelnünk. Magyarország is egy válaszút elé érkezett - s nagyon úgy tűnik, rossz irányba fordult. Már megint...
.
Szintén szeretném felhívni a figyelmet Barack Obama hóeleji megnyilvánulására egy baltimore-i mecsetben. Óriási volt (valójában ezt várja el egy felelős vezetőtől az átlagember)! www.youtube.com/watch?v=LRRVdVqAjdw Újfent el kell ismerjem, Barack Obama egyike az Egyesült Államok, s tán a világ legfelvilágosultabb, legnyitottabb szellemű, az emberiség jövőjéért elkötelezett vezetőinek! Egyben ismét bizonyította, az integráció tekintetében is érdemes az USA példáját követni. Bárcsak nekünk is egy Obama jutott volna, egy Orbán helyett!
.
No de, ne ragadjunk le az USA-nál, szintén példaértékű Kanada önzetlen erőfeszítése is a menekültválság megoldásában! Hadd ajánljak egy friss interjút a kanadai miniszterelnökkel, én is nemrég láttam. A beszélgetés lényege arra összpontosít, miért vágott bele Kanada a szíriai menekültek tömeges (50 000 fő!) befogadásába - mikor nem is kötelezte őket senki erre.
www.youtube.com/watch?v=hF2RLIxJ-8g Mindenkinek ajánlom ezt a videót, sajnos angolul van, de lassan a fél ország már úgyis Londonba emigrált, vagy oda készül, tehát talán áthidalható problémát fog jelenteni.
.
Nyugat-Európa szintén erőn felül teljesít az emberségesség okán, ennek egyik visszaigazolását ebben a friss hírben találhatják. www.origo.hu/video/20160202-meg-mindig-vezet-a-fidesz.html Kérem, nézzék végig a beágyazott videóját, magáért beszél!
.
Ehhez mérjük hozzá a Zemanok, Ficok, Orbánok szánalmas acsarkodását, az általuk (meg)vezetett társadalmak cselekedeteit...
justhpeter
Még egy politikus, aki sötét mint a belsőzsebem.
wpym
Tökéletesen igaza van. Kár, hogy nem muzulmán horda megindulása előtt lépett az unió.
1magyar
@John J. Dunbar: Kanadának miért nem kellettek a magyar cigányok?
John J. Dunbar
@1magyar: Valószínűleg, mert Magyarországon nincs háború.
1magyar
@John J. Dunbar: A menekültek nagy része sem háborús övezetből jön. Na és már vagy a 6-ik békés országba vándorolnak, nem állnak meg elsőn.
John J. Dunbar
@1magyar: 1. A többségük háborús övezetből érkezik.
2. A "békés" országok vagy ellenségesen fogadják őket, vagy korántsem békések, s még inkább, nem képesek fogadni, tartósabban ellátni őket.
3. Kanada pedig példát mutatva bizonyította emberségességét - pedig még reagálnia sem kellett volna - Magyarország pedig leszerepelt.
4. Az idő kereke folyton forog, s aki egyszer fent, másszor lent. Majd, ha megint bajban leszünk, épp ezért fognak a magyarok is tömegével megpróbálni Kanadába menekülni, s nem fordítva ...
1magyar
@John J. Dunbar: Majd rájönnek Kanadában, hogy 100-szor jobban jártak volna a mi cigányainkkal, pedig visszatoloncolták őket. Ezek legalább nem robbantanak és nem erőszakolnak meg nőket, kisfiúkat.
John J. Dunbar
@1magyar: Milyen alapon gondolod, hogy értelmesebb lennél a kanadaiaknál? Nem unod még a pökhendien urizáló cigányozást? Magyarország csak a száját tátja, markát tartja, ahelyett, hogy példát venne a fejlett világról (mert mi nem vagyunk ennek része). A nagyképűsködés helyett tanácsosabb lenne magunkba néznünk. Amennyiben értesz angolul, mindenképp javaslom a korábban linkelt videók megtekintését, mert ezek bizonyítják a legegyértelműbben, miért az USA, Kanada, Nyugat-Európa törik az utat a fejlődésben, s mi miért csorgatjuk csak a nyálunk, műsértettség mögé rejtve elégedetlenségünket.
John J. Dunbar
@1magyar: Ez egy szomorú eset. Nem értek egyet az általánosítással. Magyarországon előfordulnak ennél brutálisabb bűncselekmények is - magyar állampolgárok által elkövetve.
Eriksson
Migránspártolók! Egyetlen egy dolgot mondjatok, miért jó az nekünk, hogy a nyakunkra telepítik az idegeneket?
John J. Dunbar
Szemmel láthatólag Nyugat-Európa (élén Németországgal) mindent megtesz a menekülthelyzet képezte kihívás emberséges, rendezett megoldása érdekében. Sajnálom, hogy ebben mi csak folyamatos akadályt és gáncsoskodást képeztünk. Amennyiben a keleti tagállamok csak egy kicsit is jobban megerőltették volna magukat a közreműködésben, Németország terhei is jelentősen mérséklődhettek volna, ezzel egyszerűbbé, gyorsabbá téve a helyzet kezelését. Ezáltal megelőzhetővé válthattak volna az elmúlt időszak sajnálatos eseményei is - ezeket ugyanis ez utóbbi számlájára írom. Nem törvényszerű, hogy így legyen, s épp a tényleges együttműködés lenne képes helyes mederbe terelve, kontrolláltan rendezni a folyamat lezajlását.
Az egységes és összehangolt cselekvés lett volna képes kezelhetőbbé tenni a feladatot. A menekültek, bevándorlók EU befogadásának szabályzására már eddig is remek tervek születtek (gondoljunk csak a menekültek szervezett beszállítására, már az EU határaitól, a különféle projektekre, az integráció elősegítésére). Mindemellett a legutóbbi CDU kongresszuson elfogadott "Karlsruhei Nyilatkozat" is egy előremutató, határozott, felelősségteljes iránymutatásnak vehető: index.hu/belfold/2015/12/15/nemetorszag_cdu_angela_merkel_menekultvalsag_menekultek_integracio/
.
Sajnálom, hogy a nem is túl rég csatlakozott államok így elfordultak az EU-tól, magára hagyva az amúgy őket pénzzel támogató országokat. Orbán vircsaftja rövid távon volt sikeres, mert remekül megakasztotta az egységes EU megoldás létrejöttét - mely megnyugtató megoldással szolgálhatott volna mindenkinek.
(Orbán Viktor lépései lényegében a Merkellel ellenlábas német belpolitikai erők megrendelésére készültek, s a putyini orosz befolyásolási kísérleteket is szolgálták. Orbánék szolgai támogatásával a magyarok azt az EU-t bomlasztják, melynek elődje - az EGK - deklaráltan, részben épp az újabb, európai háborúk megelőzésére lett életre hívva! Mindezeknek később még következményei lehetnek...)
John J. Dunbar
@John J. Dunbar: Arról se feledkezzünk meg, hogy:
- az EU támogatások ciklusában 2020 után változás várható, és épp a szolidaritásunk hiányáról tett tanúbizonyságunk lehet az egyik fő oka a későbbi támogatások elmaradásának (vagyis a brüsszeli pénzcsap elzárásának);
- az oroszok komoly anyagi problémákkal küszködnek (ezért Paks2. bebukott, az onnan remélt pénzre sem lehet már számítani);
- az IMF-et elzavartuk, a bankrendszernek daliásan beintettünk;
- a gazdaságunk életképtelen, saját lábán nem tud megállni;
- a csúti komancsfőnökkel épp a háborút kaparjuk ki, magunk ellen.
.
Ezek után el kellene gondolkozni, hogy mekkora üzlet volt "haveri alapon" tolni a bajorok, s Putyin szekerét. (A kormány is elismerte, a kvótarendszer alapján körülbelül 2000 menekültet kellett volna fogadnunk.)
.
2020 pedig itt van már a közelben, 4 év múlva ...
.
Fokozatosan nő a valószínűsége a "kétsebességes Európa" kialakulásának - még akár egy teljes szakítás lehetősége is fennállhat (erre utalhatnak a nyugati tagállamok önálló egyeztetései is). De amennyiben ez bekövetkezik, az egyet fog jelenteni a bukásunkkal. Ennek a kudarcnak ugyanis katasztrofális következményei lesznek.
Végig számítóan, aljasul bebicskáztuk az EU-s megoldást, a rendezett kezelést. Orbán vásári szólamaival megvezetve betettünk az EU-nak, s döntően a mi lépéseink provokálják ki az egyre éledő balkáni viszályt is. Amennyiben pedig berobbanna a Balkán, annak kifejezetten a magyar kisebbség láthatja a kárát.
.
Még egyszer:
1 000 000 menekült 28 EU-tagállamra - > kb. 36 000 fő/EU-tagállam
Mindezt tovább súlyozva a lakosságszám alapján (10 millió / 530 millió): kb. 19 000 menekült jutna Magyarországnak.
Mindezt tovább igazítva a gazdasági potenciálhoz -> Magyarországra nem jutna több 5 - 8 ezer menekültnél (lakhatásuk végleges rendezése nem kerülne többe 3 - 5 milliárd forintnál).
Ehhez a fenti számításhoz képest Magyarországnak összesen KÉTEZER menekültet kellett volna befogadnia.
John J. Dunbar
@Eriksson: 1. Megőrizzük az EU egységét, s megőrizhetjük az EU-ban a jelenlétünket.
2. Megelőzhetjük, hogy visszahulljunk az oroszok ölelésébe.
3. Megőrizhetjük a békét közvetlen környezetünkben (s ezáltal megőrizhetjük a kisebbségi magyarok biztonságát is).
4. Megelőzhetjük, hogy épp a térségünkben (újra) robbanjon ki egy esetleges, kiterjedtebb konfliktus.
.
Végig számítóan, aljasul bebicskáztuk az EU-s megoldást, a rendezett kezelést. Orbán vásári szólamaival megvezetve betettünk az EU-nak, s döntően a mi lépéseink provokálják ki az egyre éledő balkáni viszályt is. A "kerítésesdivel" ugyanis nem megoldottuk a helyzetet, hanem éppen hogy, eszkaláltuk azt! A Balkánon egyre nyilvánvalóbban érlelődik egy újabb konfliktus. Amennyiben pedig berobbanna a Balkán, annak kifejezetten a magyar kisebbség láthatja a kárát.
.
Még egyszer:
1 000 000 menekült 28 EU-tagállamra - > kb. 36 000 fő/EU-tagállam
Mindezt tovább súlyozva a lakosságszám alapján (10 millió / 530 millió): kb. 19 000 menekült jutna Magyarországnak.
Mindezt tovább igazítva a gazdasági potenciálhoz -> Magyarországra nem jutna több 5 - 8 ezer menekültnél (lakhatásuk végleges rendezése nem kerülne többe 3 - 5 milliárd forintnál).
Ehhez a fenti számításhoz képest Magyarországnak összesen KÉTEZER menekültet kellett volna befogadnia. (Minderre több tucat milliárdnyi forint támogatást kapott már eddig is a magyar állam, s minden ígéretet megkapott a további támogatásra is.)
Eriksson
@John J. Dunbar: Neked fizetnek ezért a propaganda ízű szövegért, hogy bemásold ide? Vagy fogalmazni se kellett, mert eleve készen kaptad?
Peller Anikó
@dunbar: Kedves dunbarom, nem 1 millió menekült, hanem 1 millió agresszor nem egészen egy év alatt !

A többi 400 millió pedig úgy jön ahogy bír. Vagy ahogy hagyjuk. Semmiképpen nem kérek ezekből évi 38 ezret sem pedig egyetlenegyet sem.

Nem tudom elolvastad -e mi van a cikkben, mert annak minden szava igaz. Ez a népség azért jön ide, hogy elvágja a torkodat. Allakakabár.
John J. Dunbar
@Peller Anikó: Személyeskedő vitába nem szállok be - téged minősít.
John J. Dunbar
@Eriksson: Saját szerzemény, önálló véleményem.
krumpli
@John J. Dunbar: Hányszor másolgatod már a b@romságaidat... :P :D
Eriksson
@John J. Dunbar: @Peller Anikó:-nak tökéletesen igaza van.
John J. Dunbar
@krumpli: Megvárom, míg kipréseled magadból, majd utána reagálok.
Eriksson
@John J. Dunbar: Háááát... Eléggé előrehaladott demenciára vall. Még a fakírok sem ennyire elszántak az önkínzásban. Hacsak tényleg nem egy programot nyomatsz itt.
Mivel közép-kelet Európa sohasem volt gyarmatosító, ami miatt mindig is szegénységben élt, így annak következményeit se akarják a nyakunkba varrni.
Butautáló
@Eriksson: Mármint, hogy az összes menekült agresszor? Szedjétek a gyógyszereiteket mert veszélyesen hülyék vagytok nélküle!
Eriksson
@Butautáló: Potenciális agresszor. Igen. Más kultúra, más szabályok. S azon lesznek, hogy minket, európai őslakosokat kényszerítsenek az ők szokásai szerint élni.
John J. Dunbar
@Eriksson: Teljesen szánalmas a kimosakodási szándékod, ráadásul valótlan is. Figyelmeztetlek, súlyos ára lesz még a hitványságunknak.
Eriksson
@John J. Dunbar: Mit értesz kimosakodási szándék alatt? Azt, hogy próbálom elmagyarázni, miért nem kell nekünk migráncs? Nélkülük is van bőven problémás ebben az országban, kellene még velük is tetézni? Meg egyébként is. Már szinte nincs európai lakos aki kérne belőlük, de te még mindig ott tartasz, hogy mit szól az Unió?
Ébresztő!!!
Butautáló
@Eriksson: Az átlag muszlim nem agresszív! Szelídek, dolgosak és amennyiben a vallásukat gyakorolhatják, tökéletesen képesek az integrációra. Sokkal inkább mint a katolikusok Észak-Írországban vagy a reformátusok Spanyol vagy Lengyelországban! Ám Zemannak igaza is van! A gazdasági bevándorlókat haza kell toloncolni! A menekülteket pedig csak addig segíteni amíg hazamehetnek vagy beilleszkedtek! Jól mondja @John J. Dunbar: a magyar hozzáállás csak kerékkötője az erre irányuló megoldásnak! meg sem próbált úgy tenni, mint például a macedónok. Magyarország így ki is maradt a szopás rész javából! A későbbiekben még nagyon sok minden másból is ki fog maradni, köszönhetően a minősíthetetlenül ócska viselkedésnek!
Eriksson
@Butautáló: Nyisd tágra a csipáidat és nézz körül. A magyarokon kívül azért van még pár ország, ahol nem kérnek belőlük. Egyébként Merkel hívta őket, az ő vendégei. Miért akarja széthinteni a felelősséget? Ezt magyarázd el, ha tudod.
Butautáló
@John J. Dunbar: A V4-eket már leírták az EU-ban, csak idő kérdése, hogy ki is b@sszák onnan! Ausztria, Németország, Svédország, Dánia és Anglia túl fogja élni ez a nyomást és megoldja a problémát! A keletiek csak addig pofázhatnak a partvonal mellől, amíg le lesznek kötve! Utána jön a p..csán rúgás!
Eriksson
@Butautáló: Így is, úgy is. Leosztanák a kvótát, aztán meg törődjön velük mindenki, ahogy tud. A magállamok meg jót röhögnek a markukba, hogy na lám, ezzel is megvolnának.
Butautáló
@Eriksson: Nem kell kinyitnom, látom mi van! Svédországban élek Apafej! Nem Merkel hívta őket, nem tehet ilyet egy személyben! Merkel a demokratikus oldalhoz tartozik! A menekültek mellé állásával pedig jól láthatóan a humánushoz is! Ő nem diktátor mint a pöcsvakaró Orbánc a GECI! Ha a lé dől a szemét EU-ból, az ugye nem baj? Ha kötelezettség is van, az már nem tetszik! Ez pont olyan viselkedés, ami miatt a magyarok utálják a cigányokat! Na erre varrjál gombot!
Butautáló
@Eriksson: 2000 fő az 1 000 000-ból! Ezt a részt azért érted? 500 000 Németországban marad a kvóta szerint! Ezt is? Biztos lesz okuk a marokba röhögésre!
Eriksson
@Butautáló: Merkel a németek kancellárja és nem az afro-ázsiaiaké. Ha Merkel humánus lenne, akkor elsősorban Európa lakosait óvná az atrocitásoktól. De nem! Ő a menekülteket védi. Hogy vinné Leszboszra egy csapat kigyúrt muszlim.
Eriksson
@Butautáló: Nem érdekel a merkeli logika. A csatlakozáskor nem volt benne a passzusban, hogy az unió minden szarán-baján osztozni kell.
Egyébként is ha nem háborúznak, ez a helyzet nem áll elő. S ehhez sincs sok közük a későbben csatlakozottaknak.
Olyan ez, mint amikor Merkel sokallja a zsák bolháját, mert már nem tud mit kezdeni vele. Lesz, ami lesz elárassza vele európát nem törődve azzal, hogy kit csípnek meg, milyen betegségeket terjesztenek, csak szabaduljon a gyűjteményétől.
Butautáló
@Eriksson: Merkel a németek DEMOKRATIKUSAN MEGVÁLASZTOTT kancellárja! A Fityeszeseknek már halvány lila fingja sincs róla, mit is jelent ez! A humánus szó jelentéséről meg egyszerűen lövésed sincs!
Butautáló
@Eriksson: Fogadjunk, hogy a passzusban benne vannak a kötelezettségek is!
John J. Dunbar
@Butautáló: Nem szerettem volna ennyire sarkosan fogalmazni, mert nem tartom annyira mulatságosnak sem! Komolyabb reményeket tápláltam a történelmi hagyományokra is támaszkodó regionális összefogás iránt - de mindezt az orbánita vírcsaft teljesen szétrombolta, vállalhatatlan kényszerpályára csalta. Nekünk óriási lehetőséget jelentett volna egy ilyen valódi együttműködés, de sajnos mindez szertefoszlani látszik. Persze, a hivatalosan propagált szólamok még javában méltatják Orbán állítólag szövetségét - de valójában magunkra maradtunk (s mindezt leginkább magunknak köszönhetjük).
Eriksson
@Butautáló: Olvasd el légyszi a címet még egyszer, figyelmesen:

Durván beszólt a muszlimoknak a cseh elnök

Na? Hol látsz itt fideszt, meg Orbánt? Talán aludni se tudnál, ha egyszer témánál maradnál?
Az igazi humanitás az volna a dicső nyugati politikusok részéről, ha hagynák békében élni azokat az államokat, amelyek népeit éppen most írtják. Tűzzel, vassal, puskával, bombával, éhinséggel, üldöztetéssel.
Mangu
Mi ebben a durva?
@Butautáló: ma 22:10-hez. Akkor tudod, hogy miért változtatnak a törvényeiken a svédek a bevándorlás miatt, ugye. Enyhítenek? Egyébként foglalkozz "új hazáddal" és érezd magad jól és kímélj minket a "távolból".
John J. Dunbar
@Eriksson: Teljesen érthetően fogalmaztam, állításomat fenntartom. Ki mint vet, úgy arat...
Butautáló
@Eriksson: A magyarok mai megítélése kizárólag a Fidesz és Orbán sara! Még a csehek is ezt a barmot majmolják! Tehát a témánál maradtam!
Eriksson
@John J. Dunbar: Én ugyanezt mondom szó szerint. A kialakult helyzetért a közép-keleti államok nem felelősek, oldják meg azok, akik a problémát előidézték. Nem fogok a véleményemen változtatni.
S ha a magállamok szelet vetettek, arassák le a vihart is. Önállóan.
Butautáló
@Mangu: A svédek nem változtattak egy törvényen sem a bevándorlás miatt! Pár új szabályt vezettek be a rendkívüli nyomás miatt! A gyorsabb ügyintézés érdekében és az egyedül érkező gyerekek miatt! A rendszer eddig is jó volt és a menekült státuszra nem jogosultakat az első naptól fogva hazahajtják!
Mi vagy Te? Admin? Ki a tökömnek képzeled magad, hogy az itteni hozzászólásomhoz való jogomat megkérdőjelezed? Kíméld meg magad a kellemetlenségtől és ne olvasd el azt, amit írok! Mert fogok még, akkor is ha a nagy magyar szívednek ez nem tetszik! Mondjuk mert szarok rá, például!
Eriksson
@Butautáló: Persze, a témánál. A cseh elnök nem a magyar elnök még talán. És fordítva sem igaz.
John J. Dunbar
@Eriksson: Te ezt mondod, az önáltatásod pedig drága mulatság lesz. Ne feledd: kétezer menekültet kellett volna rövidebb-hosszabb időre befogadnunk!
Eriksson
@John J. Dunbar: Kétezer? Aztán jön a családegyesítés, meg a természetes szaporulat, meg a fehér lányok megerőszakolásából származó törvénytelen tarka gyerekek ezrei. Ez tényleg drága mulatság lesz.
Mert nekünk olyan jó a szociális hálónk, hogy az egészségügy, a népjóléti ráfordítások, az oktatás, a foglalkoztatás minden minden penge nálunk. Mit számít pár ezer emberrel több, vagy kevesebb?
Gondolkozz Ember!
Mangu
@Butautáló: Nem kérdőjeleztem meg semmit, csak kértelek, hogy feleslegesen ne tépd a pofádat a távolból. Szimpátia kölcsönös.
1magyar
@Butautáló: Mert a csehek is felismerik, hogy saját kárukra nem egyezhetnek bele ilyen totális háborúsdiba.
Butautáló
@Mangu: Kuruc infó meg Napimigráns mi? Na ne röhögtess, cserepes a szám!
Butautáló
@Eriksson: Azt hittem, rosszul fogalmaztam...de csak neked nem megy a szövegértés!
Butautáló
@1magyar: Nincs háború. Orbán háborúzik örökké, mint a kommunisták, mindennel! Megoldandó, súlyos probléma van! Az van! Minden Eu-s tagállamnak, egy emberként kéne ezzel foglalkoznia, akkor sokkal hamarabb vége lehetne. Pláne mert ez benne foglaltatik az alapszerződésben is! Orbán és a hozzá csatlakozottak viselkedése egy okádás! A pénz jöhet, a többi a ti dolgotok! Nagy szívás lesz ennek a vége!
enslaved
@John J. Dunbar: Új név, de a tartalom nem változott, legfeljebb a hossza...Már írtam neked, fogadd be ezeket az embereket, és senkinek nem lesz velük gondja. Egyébként meg kétezer menekült között is elég, ha csak egy terrorista.
Eriksson
@Butautáló: Érdekes eset, amikor egy színvak hívja fel a látó figyelmét, hogy rosszul értelmezi a szivárvány színeit. Mindenesetre a válaszod egy tökéletesen semmitmondó, még frappánsnak se mondható válasz.
Itt egy ATV-s riport, ami segíthet a probléma megértésében:
www.atv.hu/videok/video-20160211-nogradi-gyorgy-es-tarjanyi-peter
Butautáló
@Eriksson: Van az ostobaságnak egy olyan szintje, amikor a delikvens már nem fogja fel a saját butaságát... Unlak már!
Eriksson
@Butautáló: El tudom képzelni, hogy te mennyire utálhatod magad. Ha egyáltalán érted a butaság fogalmát.
Reméltem, hogy egy ATV-s riportban csak hiszel a saját szemednek és fülednek.
De ha nem, hát nem. De legalább ne írogass marhaságokat.
Butautáló
@1magyar: @Mangu: @Eriksson: Egy kis olvasnivaló a valóságról Svédországban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.