Dunaújváros közgyűlése hétfői rendkívüli nyílt ülésén valamennyi bizottsági tagságából, tanácsnoki és felügyelő bizottsági tisztségéből visszahívta Gál Roland (Fidesz-KDNP) emberölési ügyben gyanúsított képviselőt.

Szabó Zsolt (PM) a napirendi vitában azt javasolta, hogy a közgyűlés Dunaújváros közbizalmának helyreállítása érdekében kérje meg Gál Rolandot, mondjon le képviselői mandátumáról. A képviselő-testület a javaslatot nem támogatta.

A közgyűlés a múlt pénteki pártegyeztetés alapján a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottságba Iván Lászlót (Fidesz-KDNP), az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságba Pintér Attilát (MSZP-DK-Együtt) választotta. Az új közbiztonsági tanácsnok Lőrinczi Konrád (Fidesz-KDNP) lett, míg a Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia kft. felügyelő bizottságának tagjává Hingyi Lászlót (Fidesz-KDNP) választották meg.

Cserna Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester a közgyűlés végén azt mondta: a testület mindent megtett, amit a jogszabályok szerint megtehetett.

Az önkormányzat ezzel az ügyet a maga részéről lezárta – tette hozzá. A képviselői mandátumról elmondta: egy közgyűlés nem tudja felszólítani a képviselőt a lemondásra, ráadásul az ügy még csak nyomozati szakban van, ha bírósági szakaszba jut, akkor a hatályos jogszabályok alapján a mandátummal a közgyűlés rendelkezhet.

Tóth Kálmán (MSZP-DK-Együtt) megjegyezte, hogy Gál Roland választókörzete nem maradhat képviselő nélkül, a római városrészben lakók problémáira is figyelnie kell a testületnek. Erre reagálva a városvezető közölte: a képviselői fogadóórákon várni fogja a lakossági észrevételeket, kéréseket.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság február 11-én közölte, hogy egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében január 5-én emberölés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást. Két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett; Sz. J. és G. R. ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Utóbbiról kiderült, ő Gál Roland fideszes önkormányzati képviselő. Február 14-én egy harmadik férfit is őrizetbe vettek, ő is előzetes letartóztatásban van.

Molnár Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese múlt kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón közölte: a dunaföldvári vállalkozót, akinek holttestét vasárnap találták meg egy dunaújvárosi ház pincéjében, az eltűnésének napján, otthonában ölték meg. A 41 éves áldozatot 2013. május 1-jén dunaföldvári otthonában bántalmazták, és a férfi belehalt sérüléseibe.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
@JAJMÁR: Egy gyilkosság az manapság nem akkora bűn, mintha egy, kalauz által hamisnak vélt utazási igazolvánnyal szállsz fel a vonatra!

"Bilincsben vittek el egy utast, mert hamisnak hitték az igazolványát"
propeller.hu/itthon/3194096-bilincsben-vittek-el-egy-utast-mert-hamisnak-hittek

Ugye, Te is érzed a hamis igazolvány társadalomra gyakorolt veszélyének elképesztő súlyát?!
:-)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cs.n.
Talán rájuk szóltak "fentről", mert múlt csütörtökön még nagyon nem akarták visszahívni.
cs.n.
Ez egy MTI-hír? Akkor már érthető, miért "felejtették ki", hogy ugyanazok a fideszes tagok múlt héten leszavazták a visszahívást.
JAJMÁR
Elég sokáig tartott. Bezzeg az ellenzék embereit századrészéért vezetőszáron hurcolták.

Tisztességtelen banda!
nezelodo
Elég nehezen ment hogy ilyen döntésre jussanak! Csak nem attól tart az istenük, hogy lavinát indítanak el, és tényleg köz és jogbiztonság lesz, ha ezeket a fontos embereket elzavarják! Persze a Váradi Andrásnak és hasonlóknak már késő...
Jankó123
@JAJMÁR: Egy gyilkosság az manapság nem akkora bűn, mintha egy, kalauz által hamisnak vélt utazási igazolvánnyal szállsz fel a vonatra!

"Bilincsben vittek el egy utast, mert hamisnak hitték az igazolványát"
propeller.hu/itthon/3194096-bilincsben-vittek-el-egy-utast-mert-hamisnak-hittek

Ugye, Te is érzed a hamis igazolvány társadalomra gyakorolt veszélyének elképesztő súlyát?!
:-)))
Jankó123
@JAJMÁR: Elkeserítő, de hát ez az "alombéliek és nyaloncok" szép új világa!
kukac50
A mandátumától meg a Fidesz fogja megszabadítani.
Borsodi
Húzták mint a rétest.Akin a fidesz köpeny van az sérthetetłen,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.