Gy. Németh Erzsébet a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője közleményt adott ki, amiben a fővárosi kéményseprő cég különös költéseire hívja fel a figyelmet.

Alakformáló gépet és permetezőt vettek közpénzből a kéményseprők

A képviselő a hozzá eljutott számlák alapján a következőkre jött rá:

A FŐKÉTÜSZ közpénzből vásárolt többek között egy háti permetezőt 230 ezer forintért, egy Flabélos alakformáló gépet 300 ezer forintért, illetve több forgószéket darabonként szintén 300 ezer forintért. Úgy tűnik, hogy Tarlós fővárosában is a Fidesz elve érvényesül: az adófizető sokak csak fizessenek, a hatalom pedig arra költ, amire kedve szottyan.

A közleményben a képviselő, amely teljes egészében itt olvasható, arra kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy indítson vizsgálatot az ügyben.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
tanulékonyak !
Matolcsy mi mindent vásárol közpénzből ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
tanulékonyak !
Matolcsy mi mindent vásárol közpénzből ?
Csizmás Kond
...mongyuk a mai csöves kémények szűkebbek a régieknél...de a permetező mire kellett az tényleg kíváncsivá tesz...
sentinel216
Ha a klikk vehet csocsót, varázsbotot? Ne irigyeljük a füstfaragóktól az alakformázót, permetezőt! Ezekből legalább nem több tucatnyit szereztek be. Különben is, ilyen kis tételek kivizsgálásával ne zavarják a magyar megújulást!
wagabund
szegényebb helyeken úgy megy okosba, hogy vesznek egy háti permetezőt 110ezerét(Honda motoros) de a számlára 230ezret írnak, mert a másik permetező nyelőbe megy..a forgószékeknél szintén ...60ezer darabja, a számlán 300 van..a másik négy haza..persze ez csak példa, mert ilyent nem mer megcsinálni senki...
Csizmás Kond
@Horizont: ...lehetnek olyan kémények is amelyeket nem kotorni hanem permetezni kell...:)
verum
Majd ez is titkosítva lesz és kész.
nyanya001
@Horizont: Felröhögtem :))))))))))))))))))))
human
Ha jól értettem a híreket a jövőben a költségvetésnek nem sok értelme lesz, mert bármire lehet költeni. Még csak meg sem kell vitatni a parlamentben. Úgy néz ki a fiúk kezéből teljesen kicsúszott az irányítás. Fogalmuk sincs mire mennyit kell költeni, ezért nincs értelme költségvetést csinálniuk amit eddig is folyamatosan módosítgattak. Dilettáns banda.
soljanka
@Mobil123: Szerintem írja Viktornak: minden hülyeségre szórja a pénzt, miért ne adhatna neked is. :)
Mobil123
@soljanka: Hát lén legalább fizetek egy csomó adót és futná belőle :-)
justhpeter
Az alakformáló rám is férne. 186cm 108kg.
nezelodo
Alighanem a vezér nem csak a kövér tábornokokat nem bírja, hanem még a kövér kéményseprőkről azt hiszi nem hoznak szerencsét. Szerintem a kövér rezsitábornok is csak a bajt hozza rá, ha nem tűnt volna fel neki az a sziporka! A permetező meg azért kell mert GMK-t alakítanak, hogy éhen ne haljanak a fix áras kéményseprésből, és mellékesen levéltetűt irtanak. csak a levelet nehogy lefelejtsék a szóösszetételből!
Toby
A koromtiprók csak azt csinálták.amit láttak a "néppártól" ! Csak a régi elvek szerint szórták el a lét, nehogy maradjon, mert akkor jövőre kevesebbet adnak !

Hogyan nézne ki egy "Kéménykotró SC" stadion nélkül, stdaionra nem jött össze a lé, maradt az alakformáló !
zöldszem
@justhpeter: Nincs még nálad akkora baj,amúgy is azt mondják nem a súlyommal van a baj, hanem a magasságommal.
Amúgy meg a lényeg, hogy a mazsolák nyögjenek!!-:)))
kepkezelo.com/images/mj6kcll2bcg7jex1kdiu.jpg
justhpeter
@zöldszem: Mit nem adnék egy ilyen kinézetért.
zöldszem
@justhpeter: kinézet, kinézet a mazsoláknak kell nyögni!!!-:))))))
kepkezelo.com/images/6ui9zcm59n06h3cgkewj.jpg
dolfi57
KI KELL A KÉMÉNYT BELÜLRŐL MOSNI azért kell a permetező 230 000ft ért, de miből van ez a fránya permetező aranyból,hogy ennyibe kerül. WEgy japán háti motoros permetező kerül kb: 80 000.-ft ba. Itt ezek a vásárlások fiktiv szla gyanusak.
Desischado
@zöldszem: Beájultam! Nekem inkább ez a tünemény kell!

Fix, hogy nem a kéményseprők fognak alakformálni! Úgy látszik, orbánék példája ragadós. Komolyan, nem kéne adózni senkinek! Akkor mit csinálnának ezek a paraziták?! Másutt az országra költik az adókat, ebben a bolondok házában meg zsebrevágják! -Mert megérdemeljük!
kamazuka
Nálunk vidéken ,járt a kéményseprő,de nem akartam a gombot benyálazni,mert 1-esel kezdődött a személyi száma.
Amúgy meg jól nyálazok,állítólag ajakformáló a tecnikám.
Talán a fővárosi főfőfő is vehetne tőlem néhány órát.s ha nem is egy ajkat,de attól lejebb egy másik nyílást nyálazva formálhatna!

A kémény kikormolása bizonyos főfőfő körökben az 1-es az e-esben,vagy másnéven egy az egyben,rövidebben fogalmazva kettő az egyben-t bizonyos helyeken melegen ajánlják,de állítólag a 3 az egyben sem rossz!

Én azért megmaradnék a szebbik nem,azaz az igen mellett.
Most nyomok egy igent.

a mennetek kéne már de gyorsan!

Gombra!
nyanya001
@justhpeter: Az nem vészes a magasságodhoz képest :)
feleselek
Ezentúl csak jóalaku kéményseprők fognak sétálgatni az utcán és az unatkozó szépasszonyok nem csak a gombjukat fogják csavargatni, hanem megnézik azt is, milyen formás fenekük van... Ja! És nem lesznek lisztharmatosak a kémények...!
feleselek
Valamint elmondhatják a kéményseprők a tükörbe nézve,hogy "a koromhoz képest jól nézek ki"...
eugen4402
Vigyázat! Logikai csapda. A beruházás nem közpénzből valósult meg, hanem a Fővárosi Kéménykarbantartó Alapítvány finanszírozta. Alapítványi pénzekről nem kell elszámolni, mert az ide vonatkozó törvényt mindenki megszavazta, aláírta, és visszamenőleg alkalmazhatja. Senkinek semmi köze hozzá, annyi pénzből nem vehettek vadászkastélyt, sem kormányzósági palotát, meg kellett elégedni néhány 24 karátos permetezőgéppel és forgószékkel...
Egyik nap azt álmodtam, hogy feltámadt a Központi Népi Ellenőrzési Bizottság. Két órán át olvasgatták a hírportálokat, aztán legyintettek, és újra megszűntek. Kilátástalan a helyzet...
szép új világ
Mert igenis szükség volt rá!!! Közületek szeretné bárki azt, hogy egy kövér kéményseprő beszoruljon a kéményébe? Na ügye, hogy nem! Akkor meg minek kötözködtök?
kukac50
Kéményseprő drótot kellett volna venni, hogy söpörjék is a kéményt ne csak a pénzt vegyék át.
Mifelénk aláírás fizetés és ez a munka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.