Ha volt hír, amit ma nem láttunk jönni, hát akkor az ez: erősítheti pozícióit a magyar lúdágazat Tajvanon!

Nagy az igény víziszárnyashús iránt Tajvanon, ahol jó piacot találhatnak a magyar cégek – mondta az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos az MTI-nek

a helyszínről telefonon csütörtökön.

Az együttműködés felgyorsításáról Tajpejben tárgyaló Budai Gyula elmondta: Tajvanon súlyos madárinfluenza-járvány pusztított, emiatt a baromfiállomány jelentős része kipusztult. Így megnőtt a kereslet a víziszárnyashús iránt, ami jó lehetőség a magyar cégeknek, hogy az orosz exportból kieső termékeket elhelyezzék a tajvani piacon.

A miniszteri biztos közölte: tárgyalásai során megbeszélést folytatott a tajvani mezőgazdasági tanács főtitkárával, valamint a karantén hivatal főigazgatójával.

Magyarország korábban már minden olyan dokumentumot a tajvani karantén hivatal rendelkezésére bocsátott, amelyek alapján magyar vágóhidak auditját el lehetne kezdeni. A megbeszélésen a magyar delegáció azt kívánta elérni, hogy az auditok legkésőbb április-májusban megtörténjenek – jelezte Budai Gyula.

A miniszteri biztos elmondta, a már auditált magyar élelmiszeripari cégeken túl tavaly öt újabb, vágóhíddal rendelkező társaság jelentkezett, amelyek jelentős mennyiségű húslibát tudnának szállítani a tajvani piacra.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Szóval a lúd lesz a most regnáló Orbán kormány egykori chilei cseresznyéje! De mit szól ehhez a Torgyán Viktor bácsi, mert nem fér már több kés a férfias hátába?
Lepényleső
Na és hol az a sok lúd,amelyik legyőzi a disznót?
papa.49
@Lepényleső: Ennél a fazonnál már ,,győzött az eszme, az ész felett,, és így egyre hülyébb lesz))))))))))
cs.n.
Fogadjunk, hogy ott olcsóbb lesz, mint itt.
nezelodo
@cs.n.: Hát ott a hasukat fognák a röhögéstől, ha megtudnák, hogy a magyar birkáknak 27 %-os ÁFát nyomott le a torkán az adócsökkentések tömjénszagú kormánya.
zöldszem
Na ha ezt a ludat (kepkezelo.com/images/pnmlk2w58i0cynhrr0do.jpg) sikerülne Tajvanban eladni, akkor lehetne azt mondani, sikeres a "bót"!!-:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.