"Növekszik a magyar igazságszolgáltatásba vetett bizalom - Magyarország 20 helyet javítva az 56. helyen áll az európai rangsorban" – ezzel címmel jelent meg Handó Tünde szombathelyi beszéde a bíróság.hu-n. Azért érdekes a címválasztás, mert Európában csak 50 ország van, ezért elég lehangoló lenne, ha az 56 helyen állnánk ebben a rangsorban. (Bár néha tényleg ad okot a magyar igazságszolgáltatás, hogy ne bízzunk benne, de ennyire talán nem.) A cím a szövegnek ebből a részéből jön: "Ezt támasztja alá az Európai Bizottság a tagállamok igazságszolgáltatásának hatékonyságát, színvonalát és függetlenségét bemutató igazságügyi eredménytábla, amely szerint a magyar igazságszolgáltatásba vetett bizalom erősödött, Magyarország a korábbi felméréshez képest 20 helyet javítja az 56. helyen áll ebben a rangsorban. " Amiből pedig az derül ki, hogy nem is bizalomról, hanem a befektetők által érzékelt függetlenségről van szó, nem is az EB saját kutatása ez, hanem a Világgazdasági Fórum (World...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
"Amiből pedig az derül ki, hogy nem is bizalomról, hanem a befektetők által érzékelt függetlenségről van szó, nem is az EB saját kutatása ez, hanem a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum) éves versenyképességi felmérése. Amiben természetesen nem Európán, hanem a világ összes országán belül elért helyezésről van szó, és mint látható, a 2013-2014-es felmérés alapján.
Azóta egyébként már rég megjelent a a 2014-15-os felmérés, amiben az igazságszolgáltatás függetlensége szempontjából az 56. helyről újra visszacsúsztunk a 79. helyre, éppen Laosz és Irán közé, úgy, hogy a pontszám 4,04-ről visszaesett 3,61-ra.
Egyszóval: pffff."
és mégegyszer...
"Azóta egyébként már rég megjelent a a 2014-15-os felmérés, amiben az igazságszolgáltatás függetlensége szempontjából az 56. helyről újra visszacsúsztunk a 79. helyre, éppen Laosz és Irán közé, úgy, hogy a pontszám 4,04-ről visszaesett 3,61-ra.
Egyszóval: pffff."
nemkati
@bundi: Vagyis, 2014-ben 20 helyet javítottunk, mára viszont 23-at rontottunk. Így kell a sz@rból aranyat csinálni?
human
A fideszben a számoknak nincs jelentőségük. Talán mert nem akarnak vagy nem tudnak számolni. Orbánt sem és slepjét sem zavarta soha, hogy hasra ütésre böfögtek be számokat. Az őszödi beszédet többszörösen túlteljesítették ezek a barmok.
eszegfu
@bundi: "Kicsinyes" vagy! Hát, ha 1x Handó még csak a 2013-2014 felmérést olvasta el... nem tették elé a legujabbat! De az is lehet, hogy ez a "beszéde" előbb készült el, mint ahogyan a 2014-2015 felmérés elkészült volna... Ebbe az öntömjénezésbe minden belefér!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.