Nőtt a foglalkoztatottak és a közmunkások száma december és február között, de külföldre is többen mentek dolgozni, mint korábban.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Aranyos a Viktor.
Amit eddig az emberek rendes munkával hivatalosan bejelentve x összegért végeztek el, most ugyanazon cégek ugyanazokat az embereket az eredeti fizetés töredékéért az államtól visszabérlik és mint szoc. melós tengethetik életüket.

Mi ez, ha nem modern rabszolga kereskedés?
Az állam a legnagyobb rabszolgatartó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@eszegfu: Ez az.
A végén kiderül, hogy Sitt pali részéről nem baki volt a 16 millió.
Hanem tényleg annyian vagyunk, csak a nagy része sehol nem jegyzett munkanélküli, csóró, nincstelen...
karma1
Ugy latszik, volt 2 nap hoeses, amikor egy-egy muszakot vegiglapatoltak a homunkasok, es mivel egy oranal tobbet dolgoztak, igy mar belekerulnek a statisztikaba, munkavallalokent. Az mar kurvara nem erdekel senkit sem, hogy ezek kozul az emberek kozul talan csak ez az egy-ket ejszaka volt a munkavegzes, se elotte, se azota nincs munkajuk.
Dehat orbanisztanban ez mar csak igy megyen...:o((((
karma1
Egyre tobb olyan ismerosom, baratom van, aki ide akar jonni dolgozni... Nemelyikuk mar annyira el van keseredve, hogy nyelvtudas nelkul barmit is elvallalna... A baj csak az, hogy ilyen munka nincs (mindenhez kell a minimalis nyelvtudas). Legutoljara a 60 eves barati hazaspar akar kijonni, egyenlore csak egy evre. Ez annyira megrendito...
Es sajnos , nem nagyon tudom oket biztatni sok mindennel, mert nyelvtudas nelkul nem lehet
RonaGyuri
@karma1: pontosan, ez egy nagyon fontos momentum, sőt ha egy csövessel egy öreg néni felvitette a cuccát és ezért adott neki enni, statisztikai szempontból abban az időszakban az is dolgozott!
eszegfu
@karma1: Ők az "alkalmi" munkások, tehát nem is igazi munkavállalók! (A munkáltató napi 1000 Ft közterhet fizet meg 1 fő után, tehát nem járulékol utána, igy pl. nem jár neki tp. sem annyi napig, ahányat dolgozott). De a KSH átlagos statisztikai létszámába akkor is bele kell venni, ha abban a hónapban csak 1 napot dolgozott (és még az sem érdekes hány órát). Fontosnak tartom, hogy gyüjtsön adatot mindenféléről a KSH és időről időre tegye közzé... csak éppen a "mérési módszereivel" nem értek egyet!
eszegfu
@Szókrakész: 10:59 Schmitt nekem nem is "ugrott be"!:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.