94 éves korában elhunyt Biszku Béla volt belügyminiszter – adta hírül az Index. A lap információját a Mazsihisz szeretetkórházának igazgatója megerősítette.

Biszku belügyminiszterként az 1956 utáni megtorlások irányítója volt, az egyetlen múlt rendszerbeli politikus, akit a rendszerváltás után bíróság elé citáltak.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
A ha már ötvenhat, akkor a munka nélkül maradt jogász léhűtők kezdhetnék feltárni Wittner Mariska "bableves k***a" ügyeit. Talán nem olyan bonyolult, de megérné.

asperjangyorgy.blog.hu/2011/10/28/wittner_mariska_erenyessegerol
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Szegény "öreg"... nem tudta kivárni az ügyészség "szarakodását"...Tudom, hogy az "emberi élet ellenes" bünök nem évülnek el, de könyörgöm 2 év nem volt elég?! Ezzel pontot tett az ügyre... gondolom én... Akkor is sajnálom, hiszen már nem hallott, nem látott jól, menni sem birt... jobb ez igy neki... nyugodjon békében...
Szókrakész
@eszegfu: Hány embert fosztott meg már fiatalon a "látástól, hallástól, menéstől"?

Nem sajnálom.
eugen4402
Vannak végletekig elkoptatott frázisok. Az egyik ide is illik: az idő minden problémát megold... Mozgalmas élete után talán békére, nyugalomra lel, úgy legyen...
sentinel216
Azok a jogászok, akik évek óta az ő ügyeiből éltek, nem is rosszul - ügyvédek, ügyészek, egyéb furmányos ingyenélők -, most mehetnek közmunkásnak. Remélem a temetésére összedobnak egy kis hálapénzt!
szaboria1
Kifog most már következni ha már Ő is elment?
Manhattan
Kíváncsi lennék, a mai Rogán, Lázár, Szijjártó félék mit csinálnának, milyen döntéseket hoznának egy háborús, vagy forradalmi helyzetben? Akik talán még csúzlival sem lőttek.
dr. prédikátor
@szaboria1: Majd jönnek a takonyszájú " tényfeltáró"riporterecskék,oszt majd találnak egy következőt!De a viktor szopkin és bandája körül nem szimatolnak, csak nyalnak!!!
eugen4402
@szaboria1: Attól tartok, hogy az a sok jogász már kinézte a következő áldozatot. Állítólag az illető az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének alkalmazásában állt...
Aki Én
Mi lenne, ha végre nem évtizedek után kezdenénk elszámoltatni a nemzetellenes felelősöket? Mi lenne, ha végre egyszer a folyamat közepette mondanánk MEGÁLLJT?
Sziszifusz
@Manhattan: 13:32
Várd ki a végét. Az általad felsorolt potentátok, kritikus helyzetben, még nagyobb aljasságokra is képesek lehetnek, mint sokan gondolnák. Morális gátjaik nincsenek.
dr. prédikátor
@eugen4402: Csak nem a köteles lancelot lesz a következő???Már éppen ideje lenne megvakarni a tökeit!!!
eugen4402
@dr. prédikátor: Akárhogy töröm a fejem, más nem jut eszembe azok közül, akik már akkor is "voltak valakik". A sok ügyész, védőügyvéd, meg mindenféle fullajtár meg mégse maradhat munka nélkül, és közmunkára se lehet őket kötelezni, egy-két évig rajta is el lehet csámcsogni...
eszegfu
@Szókrakész: Elfogadom a véleményedet. Én viszont az 1956. sortüzekre és a mostani vádiratokról csak "irodalomból" próbálok tájékozódni. Sajnálatomat arra alapoztam, hogy a sortüzekkel kapcsolatban megvádolt Orosz Lajos, Toldi Ferencet, Lénárdi Nándort és Szoboszlait elitélték, de II. fokon, ill. legfelsőbb birósági itélet alapján felmentették. Ennek a pernek a kapcsán készült jegyzőkönyvekből csináltak vádat Biszku ellen (holott az előző 4 emberrel együtt az ő neve szóba sem került). Végül is az "1956 decemberi sorüzeknek felbujtója"-ként szólt a vád, méghozzá akkori időből, amikor az MSZMP ideiglenes intézőbizottságának az egyik tagja volt, tehát nem volt még belügyminiszter, akinek igazán lehetett "hatalma". Logikám szerint: ha a 4 embert felmentették, akkor vagy nem volt igaz a vád, vagy nem tudták bizonyitani... és ez akkor vonatkozik Biszkura is. Olyant is olvastam, hogy az ideiglenes bizottság hezitált a tüzparancs kiadásával és végül egy szovjet tiszt adta ki. Abban azt hiszem azért megállapodhatunk: minél előbb meg kellett volna hozni azt a törvényt, ami a szocializmus áldozataira vonatkozik -- vagyis jelen esetünkben a Biszku per kezdődhetett meg ennek alapján -- (mintha csak 2011-ben lett volna törvény), a másik: az ügyészség csak olyannal vádolhatná meg, amire alapos gyanuja van, vagyis van egy tucat tény, amire támaszkodhat. Tehát én nem látom be miért ne sajnáljak egy öreg embert, mivel valahogy nem érzem a bünösségét. Ettől még nem biztos, hogy igazam van, ezt csak én gondolom.
sentinel216
A ha már ötvenhat, akkor a munka nélkül maradt jogász léhűtők kezdhetnék feltárni Wittner Mariska "bableves k***a" ügyeit. Talán nem olyan bonyolult, de megérné.

asperjangyorgy.blog.hu/2011/10/28/wittner_mariska_erenyessegerol
vadnarancs
Biszku Béla volt az első? Viktorka és a brigádja fog következni! Ezek sem fognak elévülni!!!
eugen4402
@sentinel216: Köszönöm a linket. Egy élmény...
Szókrakész
@eszegfu: "Logikám szerint: ha a 4 embert felmentették, akkor vagy nem volt igaz a vád, vagy nem tudták bizonyitani."

A mai fidesz esetében is igaz, lásd Rogán letelepedési, vagy Orbán, Szijjártó, ...fidesz tagok, ... vagyonosodása, hogy alaptalanok a vádak.
Szókrakész
@sentinel216: A köpönyegforgató, áruló?
Szókrakész
@vadnarancs: De én Viktort nem 80+ évesen akarom bíróság elé vinni!!!
Toby
@sentinel216: Nem fogják feltárni, a Nemzethy Old Waghyna védelem alatt áll, hogy egy igazi 56-os miért nem csűr le neki egy egészséges maflást, nem tudom !
Slade
Régóta tele van már a tököm az ötvenhatozással. Előre kell nézni nem hátra. Ez a köcsög orbán hozta divatba ezt is. Huszonhat éve ötvenhatozik, nagyon unalmas már. Össze-vissza hazudoznak erről is mindent.
sentinel216
@Toby: Talán a most uralkodó, volt ifjúkommunisták szüleiről, felmenőiről tud a "hölgyemény" olyan diszkrét dolgokat 56 idejéből, amivel kiharcolta magának a parlamenti széket és az élete végéig való bőséges ellátást.
Toby
A vén "sokat használtat" egyáltalán nem zavarja, hogy volt Kisz-titkárok között tengődik, szép, nagy közpénzen !
mariaberta
@eszegfu: de igazad van. Arról pedig mélyen hallgatnak, hogyan akasztottak fel fejjel lefele egy fiatal katonát az Aradi út és a Nagykörút sarkán.
36
25 éve kellett volna bíróság elé állítani, a többivel együtt. Ez így valóban csak egy "kirakat" per volt. Hosszú évekig fizettük neki/k a hatalmas nyugdíjat. Sajnos.
De, mint tudjuk Ungarisztánban, mindenki tud a másik piszkos dolgairól. Így nincs számonkérés.
KERKA
Tegyük helyre a dolgokat. Az MSZMP megszünése után az újonnan megalakult MSZP elhatárolódott az ilyen Biszku Béláktól.
prime777
@Manhattan: "Kíváncsi lennék, a mai Rogán, Lázár, Szijjártó félék mit csinálnának, milyen döntéseket hoznának egy háborús, vagy forradalmi helyzetben? Akik talán még csúzlival sem lőttek. "
Nincsen háborús helyzet, teljes a nyugi, de ezek még mocskosabbak mint biszkuék voltak.
biszkuék legalább nem loptak.
Magyarságra hivatkozva hülyítik a népet és uszítják évek óta.
Közben ők,még mi elvagyunk foglalva az egymással való csatározással ellopnak mindent amit csak lehet a hazából.
Ezek akkor miben is különböznek biszkuéktól?
Ha azt a kort élnénk amikor se unió nem volt,se semmilyen visszatartó erő,akkor már régen mi is böriben ülnénk az írásaink miatt.
Még az a szerencse ,hogy van még egy picinyke pillér.
Az unió, ami miatt még nem tehetik meg ezt is.
Itt a fideszesnek áll a vásár ebben az országban.Mást csak eltűrnek!
biszkuról meg inkább nem nyilatkoznék mert halottról jót ,vagy semmit.
KERKA
Temessék el, de nem lesz nyugta, mert várják már az angyalföldi vasas munkások, akikkel 1944-45-ben harcolt a nyilasok ellen, majd ezeket a szabadságharcosokat agyonlövette 1956 után.
Majd Kádár elvtárs is meg fogja kérdezni tőle, hogy Béluskám miért szervezted meg a megbuktatásomat?? Ami ugyan nem jött be, de ahol lehetett, keresztbe tett a Kádárnak.
Cappuccino
Csak úgy végig gondolta valaki, hogy ez a díszes senkiházi politikai elitnek nevezett kompánia, hány embert űztek öngyilkosságba. És hány millió embert hajtottak nyomorba az emberi méltóságuktól megfosztva. És hány honfitársunknak kellet kalandvágyból külföldre menni, pusztán csak azért, hogy emberhez méltó életet teremtsen magának és a családjának. Mert itthon erre az elkövetkező száz évben esélye sincs. Persze sajnálom az áldozatokat. De ezek az elitnek nevezett úriemberek, sem különbek a múltbéli elkövetőktől. Mert őket is óda lehetet volna ültetni a vádlottak padjára, Bíszku Béla mellé, mert amit elkövettek a Magyar nép ellen az legalább olyan nép ellenes bűntett. És igen is jó lenne nem mindig a múlttal foglalkozni, hanem előre kell nézni. Az én korosztályomnak az élete úgy múlt, hogy 40 évig a csapból is a partizánok folytak. Majd az azt követő 20 év felváltva a forradalmárok dicsőítésével és a különböző pártok szidásával és a hozzájuk fűződő ódákkal telt el. Nos igen is tele van a népnek a t…ke az állandó múlt idézésből. Már jó lenne a mával és a holnappal foglalkozni. –Addig, míg nem lesz késő .Itt Szeretném megjegyezni tisztelt újkori bugris hercegek, grófok, báok és mindenféle emberi söpredék, hogy maguknak nem lesz olyan szerencséjük, mint Bíszku Bélának. Már a korúkból is ítélve. Lesz idejük megrohadni a börtönben, ha lesz egyszer ebben az életben egy igazságos elszámoltatás .Sokadmagammal nagyon bízunk benne, hogy lesz.
nezelodo
Legőszintébben gyászolja Orbán Viktor, mert most új, bíróság elé húzkodható komcsit kell keresnie, hogy az egykori pártkáder gyerek, kihúzza a következő választásig a véget nem érő bírósági tárgyalásokkal.
mariaberta
@Horizont: Nem is tudod,mennyire megnyugtatott amit írtál, mert azokról a kiskatonákról. akik akkor teljesítettek szolgálatot, mindig úgy beszélnek, "pufajkások". Pedig akkor csak az volt az egyik szokásos "mundér". Nem hiszem, ha ma lenne egy ilyen népfelkelés, akkor nem vetné be ez a kormány hadsereget, és akkor kezdődne minden elölről. No és ma milyen is az igazság szolgáltatás? Jobb, ha nem is említjük. Vagy néhány év múlva lesz egy hasonló ügy? Csak éppen Pitér ügynek fogják nevezni? és az illető -ha megéri a 90-es éveit- hasonló meghurcolásnak örvendezhet?
fekete
R.I.P. Ha'rie'k me'g a 100-eves embert is lecsuknak,mikor mind egyforma volt Biszkuval.
89-elott . Hogy 56? Itt elek a burzsujizmusban ,az 56-osok,ma'r tunek el a terkeprol,de
nincs mierrt rajongani az 56-osokert.Vegzetseguk a legtobbnek dubla nulla,sotetek,a legtobjuk
pedig bortonbol menekult ki,Kivetel, van.,de ezek nagyon tavol allnak,amirol hebzsegnek MO-ban.JO reggelt HU!
verőce21
90-97 éves nácikat vesznek elő ha felmerül, hogy egy azaz egy zsidó megöléséhez esetleg talán közük volt, egy tömeggyilkos komcsi meg szépen meghalhat. Békésen. (mint a többi)
verum
@verőce21: -hány zsidó is halt meg a második világháborúban? És hányan 1956-ban?
Szerinted hol volt több hóhér?
És milyen semmi ember vagy, hogy az egyik gyilkosságot semminek veszed a másikhoz képest?
Gyalázatosan semmi ember vagy, és istentelen!
moiszikf
"Tetszettek volna forradalmat csinálni" - Antall József -
satan
@Szókrakész: Ott voltál? Most mutál 120éves ugye. Most már megnyugodhatnak a hozzád hasonlok. 90év feletti ember bíróság elé hurcolni minek, több évtizeddel ez előtti ügyben.
Csizmás Kond
@verum: ...ez most akkor azt jelenti szerinted, hogy aki nem ölt meg legalább ezret az nem is bűnös ?
amúgy a kommunizmusnak szerte a világon több áldozata volt többszörösen több mint a 2. háborúnak...
verőce21
@verum: Egy emberért is kár volt mindegyik helyen! De nem azonos a tettesek elítélése.
Azonkívül a kommunistáknak/kommunizmusnak jóval több áldozata volt, mint a náciknak.
Csizmás Kond
@Horizont: ..nem én hoztam be...hanem Biszkuék...
...és mivel az ilyen fajta bűnök nem évülhetnek el remélem mindenki megkapja amit érdemel.
Csizmás Kond
@Horizont: ..akik nem akartak ilyen igazságszolgáltatást...na kik???
GeoCravker
@Csizmás Kond:
A kommunizmus egy ideológia, amit speciel Jézus hirdetett meg az írott történelemben az elsők között. Ha nem hiszed olvasgasd az evangéliumokat. Különösen Jézus és a tanítványok kommunisztikus közösségére.
Az ideológia alapelveit felhasználva több helyen alakítottak ki diktatórikus rendszereket. Ez igaz. De annak már nem sok köze volt a kommunizmushoz. Ahogy a szocialisztikus közösségek ideológiájának sem sok köze volt a náci diktatúrához. Noha szocializmusnak hívták (nemzetileg).
Ahogy a kereszténységre hivatkozó diktatúráknak, diktátoroknak sincs sok köze Jézus tanításaihoz. Még a szellemi diktatúrát hiordető katolikus egyháznak sem sok.

@Horizont: No igen. Biszkut az első Orbán kormány is függőbe hagyta. Valószínűleg azért, mert ha kitálal, akkor sok ifjúkommunista ment volna a levesbe. Mert akkortéjt divat volt az apákkal csesztetni az ellenzék politikusait. S a bibós banda szüleinek jó része, illetve maguk is ott sertepertéltek az MSZMP helyi szervezueteinek első soraiban. Aligha szentként élve át '56-ot, amikor a szülők voltak fiatal ávósok, pártösszekötők, ifjúsági megbizottak, stb.
verőce21
@Horizont: (09:10) Csakhogy az a hatalom olyanokból állt sok-sok évig, akik részesei voltak a tettének.

Érdekes, hogy a főmaffiózó Kapolyira senki nem mert rászállni a kapcsolatai miatt, még csak hír értéke sem volt a halálának.
Miért?
Mert tőle rettegtek.
Horn is kijelenthette, hogy "pufjkás voltam, na és"? Tanúk voltak, akik álltak a géppuskája előtt, csak neki volt befolyása ezért senki nem kérte számon.
Horn pl. hogy kérte volna számon az elvtársát?
verőce21
@Horizont: Nem véletlenül, én a cikkhez írok. Neked pedig mindenről Orbán jut eszedbe!
verőce21
biszku béla.
A mazsihisz szeretetházában halt meg.
mszp/dk a saját halottjának tekinti.
erről ennyit.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ..háááát...sok marhaságot hallottam de ez...kiveri az összeset...:))))
Jézus azt mondta Isten előtt mindenki egyforma...de csak előtte, mert azt is mondta, hogy add meg az Istennek ami az Istené és a császárnak ami a császáré...
A jézusi tanítás lelkivilágról szól, a kommunizmus meg életstílusról...két külön értékrend és semmi közük egymáshoz.
verum
@Csizmás Kond: - szemét, semmi ember vagy!
Csizmás Kond
@verum: ...a véleményünk semmiben sem különbözik...
verum
@verőce21: - bocsánat, de a kommunistákat is öldözték rendesen. aztán meg vajon miért éldegél annyi 56-os bűnös békésen? Miért húszegynéhány év után jut eszébe bárkinek, hogy elővegye, amikor nem is menekült és itthon éldegél?
Megsúgom, mert a magyar ember élete nem fontos a szélsőségeseknek ,csak a zsidókat utálják, azok gyilkosait nem tartják gyilkosnak.
Az áldozat áldozat, de a gyilkosok között különbséget tesz masszívan a szélsőséges gonoszság!
verum
@Csizmás Kond: - legalább van önkritikád.
magyarbakancs
Pozsgai haverja magával vitte.
Pozsgai jó komcsi volt.
Biszku meg rossz komcsi volt.
Kiegyenlítődik a jig meg a jang.
GeoCravker
@Csizmás Kond: O.K. Tudomásul vettem, hogy nem olvastad az evangéliumokat. Nem muszáj. Csak így felesleges beszélni róla.
Csizmás Kond
@verum: ...és még a mellé értelmezési problémáid is vannak...
Csizmás Kond
@GeoCravker: Az evangéliumot a tanítványok írták...a kommunista dogmát meg Marxék...
...szerintem te mindegyiket olvastad de egyiket sem értetted meg.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Te beszélsz szövegértési problémákról? Ezt írtam "A kommunizmus egy ideológia, amit speciel Jézus hirdetett meg az írott történelemben az elsők között. Ha nem hiszed olvasgasd az evangéliumokat. Különösen Jézus és a tanítványok kommunisztikus közösségére. "
Te pedig jössz dogmákkal. Fura módon csak Marx-éval. Az egyháziakkal nem.

Azért, ha sikerült megugranod a szövegértési problémáidat majd szólj. Addig tényleg felesleges folytatni. Mert Te alapvető ismeretek hiányéban állítod magad mindent értőnek.

De ismétlem: nem baj, csak nincs értelme így szót váltani semmiről.
sziha
@verőce21: egy valamiben allapodjunk meg. Kommunizmus Magyarorszagon nem volt. Sem sehol mashol, az oskort kiveve. Szocializmus az volt. De felmerul bennem a kerdes, hogy ha ilyen alapfogalmakkal nem vagy/tok tisztaban, akkor tulajdonkepp mirol is beszeltek?
eugen4402
"Akik még nem tudtátok, most megtanulhatjátok"...mit jelent a turáni átok.
Bemutatta verőce21 és csizmás nick-nevű fórumtársunk. :-(
KERKA
A jézus tanítványai azaz a 4 evangelista írta az evangéliumokat. Már csak arra vagyok kíváncsi, ezeket hogyan lehet összeegyeztetni, netalán hasonlítani a marxista ideológiákkal. A könnyebbség kedvéért itt van néhány evangélium:))
Ezt maga Jézus tanítja:
Forrás:
Máté evangélium 6. fejezet 12-15, bekezdésekben:
"Bocsásd meg a vétkeinket, amint mi is megbocsátottunk az ellenünk vétkezőknek.
És ne vigy minket kísértésbe, hanem szabadíts meg a gonosztól.
Ha megbocsátjátok az embereknek, amit vétettek ellenetek, mennyei Atyátok is megbocsát nektek.
De ha nem bocsáttok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg bűneiteket."
-
És még ezt is tanítja Jézus:
Lukács 6, 35-38-ban:
"Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt.
Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas.”
„Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsáttatik.
Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek.”
KERKA
@verőce21: 09.35,Végignyaltam a netet, de nem találom azt a hivatalos közleményt, amelyben leírják, hogy a biszkut az MSZP saját halottjának tekinti. Ha lennélszives ide tenni a linket, szeretném látni!
Csizmás Kond
@GeoCravker: namégegyszer...az evangéliumot Jézus tanítványai írták, úgy mint Máté, Márk Lukács és János, akik Jézus életét. munkásságát és halálát írták meg különböző formákban Jézus halála után...és ami nem ideológia hanem úgymond legenda, történelem...
A kommunizmus ideológia, elv, társadalmi berendezkedés. Ezt az elképzelést először Platón fogalmazta meg, hogy létezhet egy munkamegosztott társadalom.
...tényleg fogalmad sincs az egészről csak pufogtatod a butaságaidat.
GeoCravker
@Csizmás Kond: namégegyszer.
Jézus és tanítványai olyan közösséget alkottak, amelyben belül a szükség szerinti elosztás és az egyéni vagyon hiánya dominált. Szétosztván javaikat a szegényeknek. Ez pontosan az a kommunisztikus szemlélet, amelyet Marx szemére vestz. Aki különben ilyet nem írt. De az a lényeg, hogy lövésed nincs arról, amire reagálsz. Csak pufogtatod a csacskaságaidat.
Nyújtózz el a napon, és mosakodj nyugodtan.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Jézus tanítványai nem életközösségben éltek hanem járták a világot és tanítottak, térítettek, hirdették Jézus igéjét.
...de inkább olvasgass...
verőce21
@Horizont: (10:44) Például az első szerelmed jusson eszedbe, igen. De neked mindig a második szerelmed az Orbán jut eszedbe! :)
verőce21
@verum: (10:07) Én is ezt állítottam, Hajtás-Pajtás! Szívemből szóltál. :)
verőce21
@Horizont: Lassan 12 órája nyomod már, nem lenne ideje kicsit pihenned?
(Nincs abban a háztartásban semmi dolog?)
verőce21
@Horizont: Egy olyan nagy ház után igaz, ez már semmi! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.