Személyi jog megsértésének megállapítása érdekében 63 gyöngyöspatai roma tanuló indított pert felperesként a település önkormányzata, a helyi Nekcsei Demeter Általános Iskola és a Klik, mint alperesek ellen – írja a Heol.hu.

A roma diákok azt kérik, a törvényszék állapítsa meg, hogy az alperesek megsértették az egyenlő bánásmódhoz fűződő jogaikat, mert őket nemzetiségi hovatartozásuk miatt elkülönítették, s számukra alacsonyabb minőségű oktatást nyújtottak.

Hatvanhárom cigány tanuló perli az önkormányzatot, a helyi iskolát és a KLIK-et is

Kérik a keresetet indítók azt is, hogy a bíróság kötelezze az alpereseket félmillió és 4,5 millió forint nem vagyoni kártérítés, s kamatainak a megfizetésére.

Az Egri Törvényszék már két tárgyalást is tartott az ügyben a napokban – közölte dr. Snellenperger Judit, a törvényszék sajtószóvivője.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Cigánylány tépkedi az akáclevelet...
8 évesen: szeret - nem szeret, szeret - nem szeret...
10 évesen: eljön - nem jön el , eljön - nem gyön el...
12 évesen: megjött - nem jött meg, meggyött - nem gyött meg ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
perfekt
Jahh! Figyelemfelkeltő megmozdulás,Flóri elsikkasztott,2 milliárdjának megfizetésére kötelezték,a nem bűnöző cigány szervezetet.Miért nem ,Flóriánhoz mentek-mármint a Farkashoz náluk van a szegregációtok kulcsa!
desert
Aha, persze... Na most csak annyi lenne a kérdésem, hogy amelyik 12-14 éves korára nem hajlandó megtanulni írni-olvasni azzal, ki a huncut úristen fogja tudni megértetni a másodfokú egyenleteket vagy a magyar helyesírás szabályait? Be lehet őket rakni a "tanultabbak" közé, de akkor a viselkedésükkel azoknak is ellehetetlenítik az órát, akit egyébként érdekelne. Meggyőződésem, hogy nem azért vannak külön osztályban, mert cigányok, biztos van olyan osztály, ahol van cigánygyerek, aki hajlandó viselkedni és tanulni.
Hellcat
Ha meg "egyenlő minőségű" oktatást kaptak volna és buknak meg sorra akkor meg az lenne a baj...sehogy se jó ezeknek, és ilyen faszságokra hivatkozva próbálnak pénzt nyerni...munka nélkül...túl nagy fegyver az ilyen semmirekellők kezében az "ombudsman"
r2d2
Cigánylány tépkedi az akáclevelet...
8 évesen: szeret - nem szeret, szeret - nem szeret...
10 évesen: eljön - nem jön el , eljön - nem gyön el...
12 évesen: megjött - nem jött meg, meggyött - nem gyött meg ...
magyarbakancs
Meg kellene tanulnotok viselkedni.
A többségi társadalom írott és íratlan szabályai szerint élni.
Mert a társadalom asztalára a legtöbb cigány még nem tett le semmit csak a markát tartotta tisztelet a kevés kivételnek.
wagabund
nem kell görcsölni, mindenki nyugodjon meg..

az iskola tisztelettel felkéri a diákokat, hogy legyenek szívesek felmérőt írni az általuk sérelmezett időszak alatt tanított, vagy vélelmezhetően nem tanított anyagból...

aztán a javító tanár az összes lapot csillagos ötössel visszadja..
-okos gyerekek ezek, ráadásul szorgalomból megtanulták a pénz jelentőségét is... most épp jogot tanulnak ...tisztelt bíróság..
lópicigáspár
@r2d2: - Meddig szűz a cigány kislány? - Amíg erősebb az öccsénél, gyorsabb a bátyjánál, az apja pedig börtönben van!
ágimami
Érdekes !! Ilyenkor önérzetük az van bőven, de MIRE IS???
Ahogy viselkednek és követelőznek az már felháborító!!
Sok helyen megfordulok, de 90 %-ban MINŐSÍTHETETLENÜL viselkednek, persze mit is tanulnának otthon???
Először le kellene tenni valamit az asztalra (na nem borospohárra gondolok!) és utána követelőzni!!!
Törölt felhasználó
Ne a gyerekekkel csináljátok már ezt!!!, Aki meg itt cigányozik az meg ne fröcsögjön a jobbikos cikkekre...kikérve magának, hogy mekkora nácik. Még baloldali emberek is iszonyat sutyerákok ehhez a témához, de legalább ne a gyerekekkel...!
Csizmás Kond
...hát ahogy látszik már annyit tanultak, hogy tudják miért lehet perelni...ez se semmi...
...de amíg azt is megtanulják, hogy a jog csakis felelősséggel jár valakinek...hát addig eltelik még vagy hatszáz év...
Mézike
@ziziplanet: Kisfiam iskolájában egy osztályba jár a cigány gyerek a nem cigánnyal. Fiam osztályában is megfordultak páran. Gyakran cserélődnek, legtöbbször bukott gyerekek akik csak az órát zavarják, lopnak és verik a kisebbeket.
Az öt év alatt tizenpár cigány gyerek járt velük. Sajna nem lehet kivételt tenni mert mind ilyen volt. most két cigány gyerek van. Mindketten idősebbek mint a fiamék. 14 illetve 15 évesek. Akkor miről beszélsz? 16 éves koráig tanköteles. Addig elvergődik a hatodik osztályig. Osztálypénzt nem fizetnek, voltak lopások. A "csalipénzt" megjelölték. Pár óra múlva fizettek vele a büfében. Lehet találgatni ki lehetett.
Törölt felhasználó
@Mézike: Ezt ismerem én is olyan iskolába jártam, ahol 30-40% volt az. Ne atényeket hajtogassuk, megoldás? Ez nem az! Ez csak nekünk az, az hogy ők meg ősemberként vannak kezelve, miért ne viselkedne aztán úgy mint egy kirekesztett ősember, ha még otthon is ezt látja.. Ezért írtam, hogy ne a gyerekkel az hogy felnőttekkel mi van bele sem merek menni, mert tudományos alapja még itt sem lenne a beszélgetésnek, csak ez
Mézike
@ziziplanet: Ősemberként vannak kezelve???
Mégis mi a francot vársz ha azzal jön a gyerekem hogy majdnem kiverték a fogát, a másik meg hogy ellopták a pénzét meg még sok mindent.
Menjek be símogassam meg a kis üstökét a cigány kölyöknek akik kétszer akkora mint az én gyerekem, és mondjam azt neki. Ugyan már drága ne haragudj hogy a fiam egy terembe mert veled kerülni?
Mit mondjak . A vejem ment be, sőt elment a "szülőkhöz" is. Ezek 13,14 , évesek 11, 12 évesek közt.
Törölt felhasználó
Szerintem ezt nem neked vagy nekem kéne megoldani itt kezdődik...de nem is valami neonáci polgármesternek a 10 agysejtjével, hanem a kilikknek szakemberekkel. Én már nem várom azt, hogy embereket érdekeljen magukon kívűl bármi és aláírom én is mint apa, hogy kúrva szar, de ez nem megoldás. Ebben egyet tudunk érteni? Ha azért nem is mert érdekel mi lesz azzal a gyerekkel, akkor azért mert így tuti antiszociális bünöző lesz belőle, ami szintén a társadalom érdeke hogy ne legyen az..
KERKA
Ha elmaradtak a tanulásban, hogyan tudták kiszámolni, hogy 4,5 millió forint+ kamatai kártérítés jár nekik?
Megint kibukik az, hogy mik a jogaik, mi az, ami megjár nekik. Aki felbujtogatta őket, az kifelejtette, hogy a jogokhoz kötelesség is jár.
Mindjárt az első: a tanuló köteles részt venni a tanórákon, és köteles oda felkészülten menni.
Köteles az iskolában megfelelően viselkedni, tanárainak és társainak a tiszteletet megadni.
perfekt
A világon nincs még egy olyan ország,ahol fizetnek azért,hogy a gyereke iskolába jár!Szapora népség, megoldják,országunk népszaporulatának növekedését is ,és gondtalanul élnek ,mert alanyi jogon-mindent ingyen megkapnak.Ez az igazi,szegregáció! És még így is mindennapos,a követelés,miszerint felzárkóztatásuk problémás!Érdekes milliárdokat lopnak el, a tesók,majd kijelentik,bizony ők azt vissza nem fizetik--de államunk és pártunk prominenseinek szempillájuk sem rebben!
sokanvagyunk
Számtalan, "cigány" szóval kezdődő szóösszetételünk elfogadottá, ismerté vált, mígnem oly mértékben sikerült leamortizálniuk ezt is, hogy lassan már azt sem tudják, minek nevezzék magukat.
Mézike
@ziziplanet: nekem inkább a saját gyerekem az első. És ha történetesen nem abban az iskolába dolgoznék , talán pofán is vertem volna a nagy marha kölykét. 24 éves 170 centi + vagy hatvan kiló kis fiúcskáról van szó. Az én fiam és a többiek is vasággyal jó ha vannak 40 kilók a maguk 150-160 centijével.
Tudod mit? letojom mi lesz vele. Elég nekem a saját három gyerekemet nevelgetni, terelgetni.
Törölt felhasználó
@Mézike: Nyilván a gyereked az első, de ez nem működik, hogy ne legyen a szemem előtt a probléma és akkor nem lesz, így vissza fog köszönni 18 évesen is, 25 évesen is, stb ezt kéne megérteni. Úgye nem vagy pedagógus, abban az iskolában?:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.