Medgyessyné Csaplár Katalin magánbankszámláján kötött ki annak az 597 ezer eurónak a nagy része, amelyet a Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök érdekeltségébe tartozó AssistConsult Kft. 2007-2008-ban tanácsadásért kapott a korrupciós vádakkal illetett Alstom francia járműgyártótól, tudta meg az ügyben eljáró magyar nyomozóktól a Magyar Idők.

A lap szerdai számában hivatalos forrásra hivatkozva azt írja, a francia vállalat 2007 márciusában és 2008 januárjában két részletben összesen 597 ezer eurót utalt az AssistConsult Kft.-nek. Ez a társaság szinte a teljes összeget továbbutalta a volt miniszterelnök családi cégének, az M. P. Európa Tanácsadó Kft.-nek; a pénz nagy részét ezután több évre befektették.

Ebből az összegből 2010 januárjában ismeretlen jogcímen több mint kilencmillió forintot utaltak Medgyessyné Csaplár Katalin számlájára. Ezt követte október 29-én további 60 millió forint.

A Magyar Idők cikke szerint 2011-ben ismeretlen jogcímen több mint 46 millió forinttal növekedett Medgyessyné magánszámla-egyenlege.

Medgyessy Péter kedden elismerte kapcsolatát az Alstommal; szerinte “a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott, és kilenc ember többéves munkájának az ellenértéke”. Bár hozzátette, szerinte ez csak terelés az MNB-s költések miatt.

Az Alstom ellen Nagy-Britanniában és Magyarországon is nyomozás folyik korrupció gyanúja miatt – emlékeztetett a lap.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

evacica
Érdekes ha a fidesznél kipattan egy óriási botrány rögtön előhúznak a másik oldalon valamit! Én azért kíváncsi lennék arra is, hogy a Grippenek vásárlásánál, ahol szintén nyomoztak na nem nálunk, ha nem külföldön megvesztegetés miatt, nálunk kinek a bankszámláját növelte ez az üzlet?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
evacica
Érdekes ha a fidesznél kipattan egy óriási botrány rögtön előhúznak a másik oldalon valamit! Én azért kíváncsi lennék arra is, hogy a Grippenek vásárlásánál, ahol szintén nyomoztak na nem nálunk, ha nem külföldön megvesztegetés miatt, nálunk kinek a bankszámláját növelte ez az üzlet?
RonaGyuri
Csak szeretném megkérdezni, hogy Matolcsyék, Orbánék és a többiek is adóztak-e a nagyságrendileg sokszoros utalásaik után, mert Medgyessy igen! =))
Cicamama55
Szerintem ezt a Fidesz is tudta, valószínűnek tartom, hogy ezzel zsarolták őt, s így már kirajzolódik, miért is ekézte a baloldalt Medgyessy az elmúlt időszakban.
szaboria1
@RonaGyuri: Ez az amire sosem fogunk választ kapni amíg Ők vannak hatalmon.
eugen4402
@Cicamama55: Ez szinte 100%-ra biztos, hogy ezzel zsarolták. Medgyessy megalázta egykori híveit, önmagát, ezért hálából most leleplezték..!
Mellesleg nem tudom, jól emlékszem arra, hogy egy milliárd az ezer millió???
Beszéljünk inkább a milliárdokról...
lópicigáspár
Érdekes perek elé nézünk! Mert amit eddig a jobboldal kinyomozott, bukott mind!
nemjoezigy
Remélem egyszer végre elindul az elszámoltatás! Mert eddig csak az elsumákolás és az egyre több lopásra buzdítás volt!
Mindenki tud(hat)ja, hogy így ment ez mindig, amit lehetett lenyúltak támogatás, korrupció, kivételezés, stb címen!
Csak az a baj, hogy ezek véd és dac szövetséget kötöttek, miszerint szóban szidják, sározzák egymást, de a pénzeiket nem bántják!
A látszat miatt még ezt a gazdagodást támogatták is!
Aljas mocskos, élősködő banda mindegyik!
papa.49
Ha egyszer a lavina elindul a fütyisznél csak kapkodhatjuk a fejünket annyi milliárdos csalásra fog kiderülni, a Medgyessy pénze tollra se lesz elég mellette!!!
Cicamama55
@papa.49: Ahhoz elég volt és elég is lesz ahhoz, hogy a baloldal nem tud közös nevezőre jutni.
papa.49
@Cicamama55: Pontosan itt nem lesz rend amíg néhány ilyet fel nem lógatnak, vérszemet kaptak a szemetek, és itt a párthoz tartozástól függetlenül mindre értem!!!
A fütyisztek sokkal mélyebbre nyúltak a ,,strózsákba,, de van ott a többinél is mit keresni!!!
papa.49
@nyanya001: Az értékétől függetlenül a ,,kis lopás,, is bűn, ezeket mindet elkobozni, talán még az országban az egészségügy, meg az oktatás is talpra állna!!!
wagabund
maradnék ennél a fínom úrnál, aki még Magyarország jószolgálati nagykövete is volt...aki látta nagynéha elkapott részletekből hogy él, hol él ez az ember, annak az jön le, hogy ja,...így könnyű...

nagyon magas nyugdíj, egy kis offsor, és még szemérmesen pár forint ajándék...

a nokiás dobozos faszi asszem most felsírt...őt szaros tizenötmillával gyanusították meg...ezt meg?
fogadni merek, hogy ezt a Medgyessyt még látni fogjuk vezetőszáron...a fidesznek ez mindennél fontosabb...ha Gyurcsányt bebukták, meg Bajnait is, akkor most nem tévedhetnek.Meg kell mutatni ki az úr...
Aki Én
Érdekes módon megint nem a sokmilliárdos hűtlen kezelésekről, átjátszott milliárdokról esik szó. Nem mondom, hogy ezt nem kell kivizsgálni, sőt felelősségre vonni adott esetben. Dehogynem. Kidobták a népnek a száz egynéhány milliós koncot, lehet hüledezni. Addig sem a nagyhalakkal, meg az eltüntetett milliárdokkal foglalkoznak.
Természetesen a fidesz szerint ez sosem látott korrupció.
Katalina62
@wagabund: Igaz, de ha minden igaz, Medgyessy legalább adózott a pénz után! Ha ez igaz, és bizonyítható,akkor nem lehetett titok!
zöldszem
Majd 10 éves ügyet pont az MNB-s cirkusz kellős közepén dobják be!!!
Majd ha patyolat tiszták lesztek, utána lehet ugatni, de amíg korrupt, tolvajok vagytok, addig semmi erkölcsi alapotok nincs mutogatni!
Vajon akkor miért süketeltetek, mikor korrupcióellenes csoportot akart a Jobbik?
Hol marad a beígért elszámoltatás??? Ja hogy egy a kuckó a kemencével!? Akkor ne ugassatok!
wagabund
@Katalina62: igen, de tudod milyen a hatalom...minden áron ottmaradni..
egy picit felmutatjuk a híradóban egy csöppnyi vezetőszáron, aztán elengedjük, hogy bocsi, túlkapás volt..
megasztán rengeteg a drukker...itt is-ott is..
christike
Az eü. és a szoc. szféra dolgozói imába foglaltáj-ják a nevét, merthogy 50%-os béremelés az Ő kormányzása alatt volt!!! A többi meg terelés ,ahogy írják többen itt a fórumon!
papa.49
@christike: Pontosan hazudoznak ezerrel, hogy az mnb. ről eltereljék a figyelmet, pedig ott nem egy hanem legalább 3-4 nagyságrenddel nagyobb lopások történnek!!!
Aki Én
Így nem is csoda, hogy Medgyessy nem lát ma nagyobb korrupciót.
eszegfu
Az utolsó magánszlára utalás 2010 októberében volt...tehát a 2007. évi pénzmosás és terrorizmus megelőzésére vonatkozó törvény már hatályban volt. A bankoknak eleinte 1, majd 2 milliós pénzmozgásról kellett jelentést tenniük a Nav felé. A törvény bevezetésekor minden bankszámla tulajdonosnak személyesen "igazolnia" kellett magát a bankban, különben a számláját befagyasztották. Nem tudom történt büncselekmény az átutalásokkal kapcsolatban, vagy sem, de az biztos: tudniuk kellett a hatóságoknak erről a pénzmozgásról is! Miért csak most "találták meg" ezt a gyanus mozzanatot?! Ha ez büntettnek minősül, akkor akik eddig elhallgatták, akkor azok bünrészesek.
glorianna
Álljon meg egy pillanatra a temetési menet! Milyen beosztása-funkciója volt Medgyessynek 2007-2008-ban? Abban a helyzetben volt, hogy "csak egy szavába kerüljön" az Alstom-szerződés megköttetése? Vélhetően ekkora honorárium valós munkáért járt, a számlák kiállítása teljesítési igazolás alapján történt, tehát elvileg minden szabályos. Egyébként pedig összegszerűen pitiáner, még ötöde sincs pl. annak a milliárdnak, amit a nemzeti gázszerelő egyszerűen elfelejtett.
Rumcájsz
Miért nincs nálunk korrupció ellenes hivatal?
wagabund
azt mondta a hírolvasó, hogy Medgyessy a 106 milliót a neje szülinapi ajándékának szánta...rendben, ezen már tud valami apróságot venni..
..de ...az is elhangzott, hogy a titkosszolgálatok szerint összesen kétmilliárdot utaltak át a metróért, mint kenőpénzt...

tessenek mondani hol a maradék? illetve pontosabban kinél?
már nagyon úgy néz ki, hogy ez tényleg kenőpénz...

na, kin kezdi a fidesz a leszámolást?

lehet tippelni.
eugen4402
Az Alstom 2 milliárdjából 1/20 rész már világos, hova került. A másik 19/20-ról ne tessék kérdezősködni, mert az exmin.elnök határozottan kijelentette: "senkinek semmi köze hozzá!" Tanácsadó nálunk azt jelenti: kenőpénz-kapó.
Beszélgessünk inkább a Gripen beszerzésekről...
nezelodo
Ahogy én visszaemlékezek, elég nagy akadályokat gördített az akkori közlekedési hatóság az Alstrom szerelvények engedélyeztetése elé. Volt ott minden, a hazai szabványnak nem megfelelő, a szoftver újdonsága, a fékek alkalmatlansága, stb. Aztán jött a választás, meg az elsöprőék, és jött az új, most már Nemzeti Közlekedési Hatóság, és láss csodát, pikk-pakk, egyszerre megfelelt, s nemzetileg megfelelő lett a szerelvény és az irányítása, és üzemelhetett azonnal. Ez lehet, hogy egy másik bankszámla piszkálgatása esetén derülhet ki, de csak ha fizettek azok tanácsadási díja után közterheket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.