Orbán Viktor 2017 februárjában kezd széles körű konzultációt arról, hogy pártelnökként kit javasol az államfői tisztségre a Fidesz-frakciónak – közölte Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: a Fidesz-frakció alapszabálya értelmében a kormánypárt mindenkori elnökét illeti a jog, hogy javaslatot tegyen a képviselőcsoportnak. Ez nem azt jelenti, hogy ő lesz a köztársasági elnök, hanem azt, hogy a frakció kit jelöljön – magyarázta, hozzátéve, minden parlamenti képviselőcsoportnak joga van javaslatot tenni.

Lázár János – utalva arra, hogy két köztársasági elnök választás idején is a Fidesz frakcióvezetője volt –, kijelentette: hosszú, alapos, körültekintő konzultáció előzte meg mindkét javaslatot, most is ez fog történni.

Arra a kérdésre, hogy van-e valóságalapja Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter jelölésének, azt felelte: nem tud olyan megbeszélésről, ahol ez bármilyen formában szóba került volna. Azt pedig határozottan cáfolta, hogy elhangzott volna formális vagy informális egyeztetésen, hogy nem lenne szerencsés, ha az leendő államfő református vallású lenne.

Megkérdezték Rubovszky György kereszténydemokrata politikus szavairól is, aki a Hír TV felvétele szerint Áder János újraválasztásáról beszélgetett egy képviselőtársával, és úgy fogalmazott: "közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi". Lázár János szerint ez nem megalapozott kijelentést, hanem "kávéházi pletyka". Azt is visszautasította, hogy Orbán Viktor megharagudott volna Áder Jánosra. Úgy fogalmazott

senki nem orrolt meg senkire sem és nagyszerű együttműködés van a köztársasági elnök, a miniszterelnök és a házelnök között is

, akik 30 éve politikai szövetségesek és személyes barátok.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
A kdnp-s demencia másként tudja és valszeg jól!
human
Egyszer az autós oktatónk kérdezte az tanuló leányzót:
Mit mondtam, mi legyen a lábad közt?
???
Összhang!
Mézike
@human: :-) te én nem tudtam volna...:-)))
human
@Mézike: Hát a hátsó ülésen mi sem ezt a választ súgtuk előre :)
Mézike
@human: :-) meg se merem kérdezni hogy mit? :-))
human
@Mézike: Régi ügy. Ne firtassuk :)
colibri
Van, akit érdekel és netán nézi ezt a Lázár féle csütörtökönkénti sajtótájékoztatónak csúfolt cinikus hazugságáradatot? Ritka egy undormányos minden heti produkciója, pedig csak 1-2 kiragadott mondatával találkozok a neten. Évtizedeket átmutyiznak, áthazudnak, aztán álszenten családostól a pápához vonulnak vezekelni(?).
Mézike
@human: Azért sejtéseim vannak.:-)))
Ez velem esett meg. A bátyám és a haverja tanított vezetni. A kocsi köhög, zörög... én + nagy ártatlanul megkérdezem. Ezt a bizbaszt ( sebváltó) , most merre nyomjam?
A haverja nagy komolyan: Ahogy a kezedre esik..
Majd hanyatt esett a röhögéstől.:-)))
human
@colibri: Én még a spermátlanítás előtt is néztem néha hírtévét, mert érdekelt a kormánypárti kommunikáció, mivel magyaráznak ki dolgokat, hogyan oltják a jónépet. Az ilyen műsorokban lehet hallani olyan dolgokat, amik talán meg is valósulnak kormányzati szinte később. Mondjuk ezt senkinek nem ajánlom, mert kell egyfajta önuralom, hogy egy Bayer-féle csiganászt végignézzen. Jelenleg az hámozható ki, hogy át akarják írni a közgazdaságtan oktatást a jogi oktatással együtt. Így akarják megerősíteni Matolcsi unortodox közgazdaságtanát és jogilag alátámasztani Orbán illiberális demokráciáját. Mert ha megteremtik az ezeket kiszolgáló jogi és gazdasági közalkalmazotti réteget, akkor a világon nem lesz olyan jogász, jogvédő, közgazdász aki kétségbe vonná az agymenésüket.
F_Viktor
@human: Írod:
"Jelenleg az hámozható ki, hogy át akarják írni a közgazdaságtan oktatást a jogi oktatással együtt."

Egyet értek veled, azzal egészítenélek ki, hogy + bekebelezik az oktatást, hogy saját propaganda anyagaikkal töltsék meg a jövő nemzedék fejét.
Ez a módszer egy ideig hatásosan működöt a náci Németországban, majd a kommunizmusra lépő országokban is.
mariaberta
Mi van? Áder egyszer kétszer -csak úgy - ellent mondott a főúrnak. Hát azt nem lehet eltűrni Janika!!!
Mézike
@zöldszem: te is fiam ? :-)
Sztem minden nőnek akadnak ilyen élményei .:-)
human
@F_Viktor: Az iskolák államosítása valóban a hatalom megerősítését célozhatja. Felszámolják a helyileg még némileg független önkormányzati oktatást, hogy ne legyen példa egy alternatív oktatási rendszerre. Ne lehessen azt mondani, hogy ott meg akkor miért működik? Akkor már legyen mindenhol egyformán rossz. Akkor nincs mihez viszonyítani.
Peller Anikó
a bán "..2017 februárjában kezd Széles körű konzultációt .."

Kivel?? Széles Gábor lehet..
Borsodi
Hogy mi van közöttük azt ők tudják,hogy mi a különbség azt meg tapasztaljuk,az egyikük még ember maradt a népe előtt, a másikuk meg nem is lesz.
colibri
@human: Teljesen igazat adok neked. Sajnos Lázár is (és az összes kormányszóvivő is) az a kategória, amihez jókora önuralom kell és egy bizonyos kor után az ember vérnyomása kórossá válik tőle. Ezen kívül óriásit nyom a latba a tehetetlenség, a kilátástalanság, a fojtogató kényszer, amiből nincs kiút!
Desischado
@zöldszem: Csak már ott tartanánk!
Egyébként lézer janó HAZUDIK!!! Mint mindig!
Fradigege
Akit a gc zsírmore nem csíp. Van egy mondás: az ellenségem ellensége a barátom. Ennyi, te mcskos gc!
panellproli
@Peller Anikó: Meg a Habony és Kövér!Ha Ádernek van egy kis vér a pucájába, akkor most bekeményít, és menti ami menthető még a jövője érdekében, ezeknél már úgyis elmeszelte magát
namihami
Mi van köztük? Most már semmi, szakítottak, mert az Orbán már nem akar gyereket. Van már öt, nem kell több. El is kell őket tartani és a fizu meg a családi pótlék egyre kevesebbet ér.
Hellcat
"Lázár elmondta, mi van Orbán és Áder között"
Amíg a válasz nem az, hogy BÖRTÖNFAL addig nem jó...
Kutyuska
Lázár végig vigyorgott, míg elmondta, hogy senki nem orrolt meg senki, meg kávéházi pletyka.
Legalább humorérzéke van, mert ezen csak röhögni lehet.
Szerintem meg a nagy klasszikust idézve Blöff, blöff, blöff, bármit mondott is Lázár a csütörtöki hazugságok órájában.
Draba
Netán párcserés kapcsolat,vagy ki a fiú ki a lány?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.