A magyarok csaknem négyötöde elutasítja a kényszerbetelepítést – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Heti Válasz megbízásából készült legfrissebb közvélemény-kutatásából, amely arra is kitér, hogy a pártok támogatottsága nem változott érdemben áprilishoz képest.

Az MTI-nek szerdán elküldött összefoglalóban a Nézőpont Intézet felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótareferendum időpontja még nem ismert, így a népszavazási hajlandóságot sem lehet pontosan megbecsülni, ezért jelenleg csak annyi mérhető, hogy akár a megkérdezettek 62 százaléka is voksolhat.

A kormány népszavazási kérdése úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Az ezer ember megkérdezésével, májusban készült telefonos közvélemény-kutatás szerint a kényszerbetelepítést a magyarok 77 százaléka már most elutasítja. A kutatás összehasonlításként közli a 2008-as szociális népszavazás eredményét, akkor a résztvevők mindhárom kérdést ehhez hasonló arányban, a vizitdíjat és a tandíjat 82, a kórházi napidíjat 84 százalékban utasították el.

A felmérés arra is kitér, hogy a pártok támogatottsága nem változott érdemben áprilishoz képest: a teljes felnőtt népességen belül a Fidesz-KDNP-nek 30, a Jobbiknak 12, az MSZP-nek 9, a DK-nak 5, az LMP-nek 3, az Együttnek 2, a PM-nek pedig 1 százalékos a támogatottsága. A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a Fidesz-KDNP 41, a Jobbik 27, az MSZP 11, a DK 7, az LMP 6, az Együtt 3, míg a PM és a Liberálisok tábora egyaránt 1-1 százalékon áll – derül ki a kutatásból.

A Nézőpont Intézet közlése szerint a felméréshez használt minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Bringás: Drotszamar! Ki az a Brüsszel? Ha az EP-t erted alatta, akkor ott a konzervativ Neppartnak van többsege, aminek a fidesz is tagja es Orban egy ideig alelnöke volt, amig le nem valtottak! Nem tudtam, hogy -szerinted- ballibekke lettek azota... Aztan a tasli a fidesze lesz, mert miota dönt egy orszag nepszavazassal arrol, hogy elfogad-e egy minösitett többsegi EU-hatarozatot? Ja, hogy diktaturakban minden lehetseges? Akkor a kilepesröl miert nincs nepszavazas?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@teuton: A határnál meg kell állni! Szépen kell kérni a menekült státuszt és azt a hatóság kivizsgálja! Mivel ezek az emberek már törvényt szegve kerültek a területünkre, hiszen uti okmámnyok nélkül jöttek, ezek bizony bűnözők!
Az EU soha nem követelte tőlünk, hogy minden csavargót tekintsünk menekültnek!
teuton
Nem@Bringás: Nem tudok ra mast valaszolni, mint mar korabban többször: Tanulj meg olvasni! Milyen törvenyben szerepel az, hogy egy menekültnek okmanya kell legyen? Talan turistavizumot is kell kernie es az elözetes szallodafoglalast bemutatni? Egyebkent Orban azt nyilatkozta, hogy senkit nem fogad be, mert ezek nem haborus menekültek, hanem hgazdasagiak. Na most akkor ha nincs okmanyuk, ezt honnan tudta ö megallapitani? Es Ausztria, Nemetorszag, Finn- es Svedorszag? Egyedül ez a 4 orszag 1,5 milliot fogadott be! Ott mas az EUs törveny? Nem hasraütessel nyilvanitjak öket gazdasagi menekültnek, hanem neha 8-10 honapos komoly vozsgalattal kapnak elismert menekültstatuszt? Es a milliomos "csavargok" betelepülese offshore cegeken keresztüli kötvenyvasarlassal nem problema?
nevemnick
@teuton: ma 23.00 - Csak ismételni tudom: ,,Tanítani lehet az ostobát, de gondolkodásra bírni nem."
Bringás
@teuton: Nem a milliomos csavargókról beszéltünk, hanem a törvényszegő betolakodókról! Ha nincs okmánya, nem tudjuk ki, tehát menjen a fenébe! Ha igazolja a kilétét, meg kell vizsgálni, hogy mi elől is menekül? Szíriában sem harcolnak mindenhol. Mi a fenének jön akkor ide? Ki kell zsuppolni az összes élősködőt, tegyék ezt meg otthon!
teuton
@Bringás: Sajnos javithatatlan vagy, szajkozod a magadet. Valoban ugy tünik, csak 1bitesre programoztak teged. Utoljara irom, hogy NEM TE szabod meg a törvenyeket es szabalyokat, hanem ami a nemzetközi egyezmenyekben van, az ervenyes! Majd ha valamikor megtanulsz olvasni, talan rajössz, vagy olvassa fel neked valaki... Egyebkent Europaban a sziriai menekültet 96%-a lett elismerve mint haborus menekült... Ja, hogy te olvasni nem tudsz, es a szamokat sem ismered...
Bringás
@teuton: Nem is tudom, ki az értetlen! Szíriában nincs mindenhol háború, ergo otthon is maradhatnának. Másfelől, akik nem Szírek, minek tódulnak ide kéretlenül? Tanulj meg szöveget értelmezni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.