A magyarok csaknem négyötöde elutasítja a kényszerbetelepítést – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Heti Válasz megbízásából készült legfrissebb közvélemény-kutatásából, amely arra is kitér, hogy a pártok támogatottsága nem változott érdemben áprilishoz képest.

Az MTI-nek szerdán elküldött összefoglalóban a Nézőpont Intézet felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótareferendum időpontja még nem ismert, így a népszavazási hajlandóságot sem lehet pontosan megbecsülni, ezért jelenleg csak annyi mérhető, hogy akár a megkérdezettek 62 százaléka is voksolhat.

A kormány népszavazási kérdése úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Az ezer ember megkérdezésével, májusban készült telefonos közvélemény-kutatás szerint a kényszerbetelepítést a magyarok 77 százaléka már most elutasítja. A kutatás összehasonlításként közli a 2008-as szociális népszavazás eredményét, akkor a résztvevők mindhárom kérdést ehhez hasonló arányban, a vizitdíjat és a tandíjat 82, a kórházi napidíjat 84 százalékban utasították el.

A felmérés arra is kitér, hogy a pártok támogatottsága nem változott érdemben áprilishoz képest: a teljes felnőtt népességen belül a Fidesz-KDNP-nek 30, a Jobbiknak 12, az MSZP-nek 9, a DK-nak 5, az LMP-nek 3, az Együttnek 2, a PM-nek pedig 1 százalékos a támogatottsága. A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a Fidesz-KDNP 41, a Jobbik 27, az MSZP 11, a DK 7, az LMP 6, az Együtt 3, míg a PM és a Liberálisok tábora egyaránt 1-1 százalékon áll – derül ki a kutatásból.

A Nézőpont Intézet közlése szerint a felméréshez használt minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Bringás: Drotszamar! Ki az a Brüsszel? Ha az EP-t erted alatta, akkor ott a konzervativ Neppartnak van többsege, aminek a fidesz is tagja es Orban egy ideig alelnöke volt, amig le nem valtottak! Nem tudtam, hogy -szerinted- ballibekke lettek azota... Aztan a tasli a fidesze lesz, mert miota dönt egy orszag nepszavazassal arrol, hogy elfogad-e egy minösitett többsegi EU-hatarozatot? Ja, hogy diktaturakban minden lehetseges? Akkor a kilepesröl miert nincs nepszavazas?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Legalább is Mrázék nagyon ezt szeretnék sulykolni!
szaboria1
Megint történt egy baki amire azért oda kellene figyelni. Mivel ez egy EU-s probléma a magyar parlamentnek van egy EU-s bizottsága akiket elfelejtettek erről megkérdezni. Addig amíg az EU szabályokat nem tartjuk be az alkotmány bíróságnak már ezt is kell vizsgálnia.
Bringás
Én íis így látom! Elsöprő lesz az igenek száma! Brüsszelnek és a ballibeknek nagy tasli lesz ez!
teuton
@Bringás: Drotszamar! Ki az a Brüsszel? Ha az EP-t erted alatta, akkor ott a konzervativ Neppartnak van többsege, aminek a fidesz is tagja es Orban egy ideig alelnöke volt, amig le nem valtottak! Nem tudtam, hogy -szerinted- ballibekke lettek azota... Aztan a tasli a fidesze lesz, mert miota dönt egy orszag nepszavazassal arrol, hogy elfogad-e egy minösitett többsegi EU-hatarozatot? Ja, hogy diktaturakban minden lehetseges? Akkor a kilepesröl miert nincs nepszavazas?
Bringás
@teuton: Mi döntünk, kikkel akarunk együtt élni, nem a vízfejek!
Hellcat
Én meg azt mondom, hogy az ország majdnem kétharmada NEM a fideszre szavazott...mégis tejhatalmuk van.
Jozefina
Az AB-nak szakmai alapon el kellene meszelnie ezt a népszavazást!!! Szakmai alapon!!! De a talárosok politikai megrendelésre dolgoznak és szakmaiságukat feladva, szégyenszemre a létükért küzdenek és orbán szekerét tolják még a hatályos törvények ellenére is. Ez már több, mint gazemberség lenne!!??
Aki Én
@Bringás: Már megint ballib. Tudod te egyáltalán mit jelent? Mutassál már egy olyan élő embert, aki a betelepítés mellett van. Én sem akarok betelepítést, de ettől még nem vagyok a fidesz pártján. Ez az egyetlen dolog, ami valóban közös érdek, de csak addig a pillanatig, míg a fidesznek nincs más érdeke. orbán korábban a bevándorlás előnyeiről beszélt, és sok bevándorlót szeretett volna látni. Nem tudsz olyat mondani, aminek még nem mondta az ellenkezőjét. Ez nektek a hitelesség. Beszarok. Csak a buta emberek, akik semmit nem képesek önerőből megérteni, tapsolnak ma a fehérnek, holnap a feketének. Nektek mindegy, gondolkodni nem tudtok, csak a szerett vezető mondja. Az sem baj, ha naponta változik.
Bringás
@Aki Én: Mielőtt epeömlést kapsz, épp Gyurcsány volt a betelepítés mellett. Be is fogadott a házába migránsokat!
Aki Én
@Bringás: Bő és értelmes válasz, ahogy szokott. Csodálkoztam volna, ha egyetlen mondatomat is megérted.
Bringás
@Aki Én: Ide, de máshova sem kellenek eltérő, alkalmanként kultúra nélküli, nyelvet nem beszélő analfabéták. Az egész ballib kórus azt hörögte, be kell fogadni ezeket az embereket, akiket az EU a nyakunkba sóz. Egyedül Orbán állt ellen. Neki van igaza!
Aki Én
@Bringás: Te tényleg semmit nem értesz...
Sziszifusz
@Bringás: 12:29
A betelepítés népszavazáson történő elutasítása, nem teszi semmissé az EU-ban közösen hozott szabályokat.
Ez az egész cirkusz csak népkábítás. Orbán már régen kimondta, hogy ne azt nézzék mit mond hanem azt amit tesz.
Titokban már szervezik a befogadott menekültek (!) elhelyezését. A háttérhatalom, és a Soros Gy. emlegetésével készítik elő a talajt a befogadásra.
Majd kimondják, hogy a világ méretű, magyarok elleni, összeesküvés miatt ezt a "békát muszáj lenyelni". Pedig csak a közösen hozott szabályok betartásáról van szó.
Bringás
@Aki Én: Én nem értek semmit? :-)))))))))))))
Sziszifusz
@Bringás: 15:20
Akár sor kerül a befogadásra, akár nem, egyértelmű az, hogy ez a sok cirkuszolás, csupán a disznóságok elfedése miatt lehet hasznos... a kormány számára.
Bringás
@Sziszifusz: Nem hiszem! Ezek mind népszerűséget növelő kijelentések! A Fidesz a migráns ügyből nagyon pozitívan jött ki és az elvesztett népszerűségét visszanyerte!
Yoda69
@Bringás: A fideSS az ellensegkep krealasbol profital. Most a migrans, elotte Gyurcsany. Aztan ha mindez kifut akkor sorosoznak egy jo nagyot. A sok egybites majom meg bukik az ilyen agymoso dumara, mikozben mar Albania szintjere sullyedtunk vissza a fizetesekben, es mar annak is orulunk hogy gazdasagilag Namibia szintjen vagyunk.
Es akkor meg nem beszeltunk a mindent atszovo rendszerszintu korrupciorol. Ezzel kellene foglalkozni migrancsozas helyett, csakhat az egybiteseknek kell az ellensegkep.
Sziszifusz
@Bringás: 15:56
...miután a tömegpszichózis eszközeit felhasználva felszította az idegengyűlöletet.
justhpeter
Száz szónak is egy a vége. Nem kell elmenni, vagy ha "muszáj" le kell szavazni. Ilyen egyszerű.
cs.n.
"jelenleg csak annyi mérhető, hogy akár a megkérdezettek 62 százaléka is voksolhat"
Akár 620 ember is voksolhat? Ez a nemsemmi. :)
teuton
@Bringás: A vizfejü talan te vagy. Mivel azt hiszed, az EU/EP is egy illib diktatura, ki kell abranditsalak! Se te nem döntesz rola, sem a fidesz, sem egy nepszavazas, hogy kit kell beengedni MO-ra... Talan olvass utana a EU-Chartanak es a Genfi egyezmenynek. Ha nehezedre esik a betük ertelmezese, majd felolvassa valaki neked...
Bringás
@teuton: Te tanulatlan! A Genfi egyezmény nem a migránsokról szól, ennyit még te is tudhatnál!
Az EU pedig a libsi diktatúráját feldughatja magának az összes migrácssimogató hibbanttal együtt! Úgy visszavágjuk innen őket, hogy otthon puffannak!
Bringás
@Sziszifusz: Semmit nem kell itt szítani! Elég a tényeket megtudni. Erőszakos, erőszakoló, követelőző tanulatlan banda ömlik be számolatlanul a beilleszkedés elutasítása mellett!
Bringás
@Yoda69: Költözz akkor a migráncsok közé, ha annyira oda vagy értük!
Bringás
@Yoda69: Aki szereti őket, éljen velük!
Yoda69
@Bringás: En nem szeretm, de nem is gyulolom oket. Kozombos vagyok irantuk, viszont embersegbol es az unio iranti loyalitasbol tamogatom hogy menekulteket fogadjunk be az iranyelvek alapjan.
Bringás
@Yoda69: 1. Ezeknek a döntő többsége nem menekült!
2. Mi a biztosíték, hogy vissza mennek, ha véget ér a háború?
3. Az angoloknak, franciáknak már van tapasztalata, hogy nem akarnak beilleszkedni.
4. Fokozzák a terrorveszélyt!

Miért is legyek szolidáris velük? Elözönlik Európát és követelőznek!
Sziszifusz
@Bringás: 07:45
Nem kell szítani, mégis megteszik.
Gondolj csak az idióta szövegezésű plakátokra, rémisztgető nyilatkozatokra, megtörtént sajnálatos eseményekről szóló hírek ismételgetése ...stb.
Nagyon nagy probléma a menekült válság. Ennek megoldása közös EU-s feladat. Magyarország, hosszú távon még a visegrádiakkal együtt is kicsi ahhoz, hogy kielégítően kezelje a helyzetet.
Amikor majd mégiscsak bejönnek a menekültek az elvadított lakosság megszelídítése komoly feladata lesz az akkori kormánynak. Lehet, hogy ez is egyike lesz azoknak az időzített bombáknak amit Orbán, távozása utáni időkre elhelyeztetett.
Bringás
@Sziszifusz: Miért is kell nekem itt Európában olyan emberekkel szolidáris lenni, akiket az amerikaiak bombáztak ki? Menjenek amerikába!
Pöpec
Bringás 07:21-es hozzászólása erősíti a fidesz náci jellegét.
www.ferfihang.hu/wp-content/uploads/2012/07/troll-meter.gif
Épp most csatlakozott László Petrához, aki felrúgta a menekült gyermeket a határon.
Pöpec
Bringás (az elítélt romagyilkosok kebelbarátja, troll) nem bírja a másságot.
"A megállapított tényállás szerint Kiss Árpád és testvére, Kiss István, valamint Pető Zsolt 2008-2009-ben kilenc helyszínen hajtott végre fegyveres támadást romák otthonai ellen. Negyedik társuk, Csontos István a két utolsó támadásban vett részt sofőrként. A bűncselekmény-sorozat következtében hat ember, köztük egy gyermek meghalt, öten súlyosan megsérültek. Az elkövetők összesen 78 lövést adtak le, 11 Molotov-koktélt dobtak, 55 ember testi épségét veszélyeztették."
eugen4402
Azé' ebbe' lehet valami... mer' hát mostan én itten vidéken elolvasom az elém tett lapon azt a kérdést, hogy "akarja-e, hogy jól homlokon vágjam, és a golyóit a talajba tapossam?" Nem sokáig kéne törni a diómat, egy pillanat alatt a NEM-re szavaznék, mer' ugye az én golyóimat ne vegye a szájára az EU...
Bringás
@Pöpec: 1. László Petra senkit nem rugott fel!
2. Nem tűröm, hogy gyilkosozzanak, te paraszt!
Pöpec
@Bringás:
1.: De.
2.: Nem mondtam, hogy gyilkos vagy. Ellenben a gyilkosok pártján állsz, mert akiket "haza" toloncolnak, azok jelentős része meghal, otthon(?) a biztos halál várja. De minimum éhezés kilátástalanul gyerekestől. Nemzetközi jogi menedéknyújtó kötelezettségről nem is beszélve.
Igazad van, nem vagy gyilkos, csupán szarházy. Ezt a parasztozásért.
www.ferfihang.hu/wp-content/uploads/2012/07/troll-meter.gif
Pöpec
@Bringás 11:23: Mármint a nemzetközi jogi menedéknyújtó kötelezettség? Vagy az, hogy tömegesen halnak? Nem is értem, miért nyomoztak a Bécs melletti kisteherautóban talált hullák ügyében...Nem a te problémád, nem a fidesz problémája...
teuton
@Bringás: Te analfabeta! A genfi egyezmeny termeszetesen nem azokrol szol, akiket migransnak neveznek, hanem menekültekröl! Pontosan ezert hasznal a fidesz olyan idegen szot, amit az öt valaszto birkak nem tudnak megerteni! Azok migransok (betelepülök), akiknek offshore cegeken keresztül arulja a fidesz a letelepedest. De ez is egy idözitett bomba, mert tulajdonkeppen kölcsönröl van szo, amit aztan a vilagpiacinal magasabb kamattal kell visszafizetni. Na kis butam most visssza a menekültekhez... Hanyat regisztraltak es fogadtak be MO-on eddig? Hany rol derült kiaz, hogy terrorista? Hany eletellenes vagy szexualis büntettet követett el regisztralr menekült eddig MO-on? Ja, hogy adatokkal mar megint ados vagy, csak a kurucinfo riogatasiat tudod ismetelgetni? Ki is lenne az az alig 1300 akit be kellene fogadni? ELISMERT MENEKÜLT! Rajuk pedig vonatkozik a genfi es sok mas nemzetközi egyezmeny! Nemtorszagban a sziriaiak 95-96%-a kap menedekstatuszt, tehat majdnem mindegyik elismert menekült. Ellatasukrol es tartozkodasukrol nemzetközi szabalyozas van ervenyben, valamint a csaladegyesitesröl, amit az nem szabalyoz (allampolgarsag, letelepedes, munkavallalas) azt lehet nemzeti jogkörben meghatarozni, semmi mast! Mert a nemzetközi jog felülirja a nemzetit. (Na ezt mar kellene egy magyarnak tudnia, mert milliardokakat kellett eddig büntetesre fizetni az EUs törvenyek megsertese miatt...) Kis analfabetam, mondtam mar nehanyszor, mielött kinyitod a szad mocskolodasra, talan tanulj meg olvasni, vagy inkabb hallgass, mert a sok hülyesegeddel csak magad jaratod le. Nem veszed eszre, hogy nem özönlenek neked a lajkok?
Bringás
@teuton: Mindig is csodálkoztam, hogy a liberális felfogás kézenfogva ballag az idiotizmussal! Merkel mutti a liberálhülyéit megvezeti azzal, hogy minden betóduló követelőzőt menekültnek nevez, mikor csak töredékük lehet az! A nemzeti jogunkat semmi nem írhatja felül. Családegyesíteni meg menjenek Szudánba! Olyanokkal nincs mit beszélnem, aki Európa tudatos szétveréséhez bambán vigyorognak!
teuton
@Bringás: A primitiv mocskolodason most sem tudod tultenni magad? Hol maradnak a tenyek, ervek, adatok? Merkel liberalis? Konzervativ, Orbanod partfönöke az EPP-ben! Egyebkent vak tyuk is talal szemet, veletlenül telibetrafaltal valamit, amiröl valojaban fogalmad sincs. Szudanban evek ota polgarhaboru folyik, az orszag 2011-en hivatalosan is 2 reszre szakadt, tehat aki onnan jön, nagy valoszinüseggel haborus menedekjogot kell kapjon. Egyebkent meg 2 teny: A menekültstatusz megitelesenel nem Merkel dönt, hanem a nemzetközi egyezmenyek mervadoak, masreszt az elismert menekültek több mint 60%-a sziriai. A stiriai menekültek pedig 95-96%-ban megkapjak a menekült statuszt... Tudom, nalad tenyek, ervek, adatok nincsenek, csak vak mocskolodas. Azt meg azert vesdd az agyadba, hogy semmilyen EUs törvenyt nem ir felül egy nemzeti! Ezt mar erzekelned kellett volna az EuB alatal elkaszalt magyar törvenyek következmenyekent, amik utan milliardokat kellett bünteteskent kifizetni, a te penzedböl is!
Bringás
@teuton: Semmit nem kell mérlegelni! Mindenkit, aki betódult, azonnal visszazavarni. Majd ha normálisan kéri a menekült státuszt, akkor csak kivizsgálni. Addig csak primitív bűnözők és nem menekültek!
teuton
@Bringás: Primitiv mocskolodason kivül masra nem is futja töled. Meg szerencse, hogy ez csak kutyaugatas. egyebkent ajanlom, hogy olvasd el a nemteközi egyezmenyeket es törvenyeket, amik MO-ra is ervenyesek. Ha nem tetszik, ki lehet lepni az ENSZ- böl, Uniobol, akar a foöldgolyorol is, de addig, amig MO tag, addig be kell taratni a szabalyokat es törvenyeket. Majd te a kis diktaturadban ugy uralkodsz, ahogy neked tetszik, de nem lesz tul nepes közönseged...
Bringás
@teuton: A határnál meg kell állni! Szépen kell kérni a menekült státuszt és azt a hatóság kivizsgálja! Mivel ezek az emberek már törvényt szegve kerültek a területünkre, hiszen uti okmámnyok nélkül jöttek, ezek bizony bűnözők!
Az EU soha nem követelte tőlünk, hogy minden csavargót tekintsünk menekültnek!
teuton
Nem@Bringás: Nem tudok ra mast valaszolni, mint mar korabban többször: Tanulj meg olvasni! Milyen törvenyben szerepel az, hogy egy menekültnek okmanya kell legyen? Talan turistavizumot is kell kernie es az elözetes szallodafoglalast bemutatni? Egyebkent Orban azt nyilatkozta, hogy senkit nem fogad be, mert ezek nem haborus menekültek, hanem hgazdasagiak. Na most akkor ha nincs okmanyuk, ezt honnan tudta ö megallapitani? Es Ausztria, Nemetorszag, Finn- es Svedorszag? Egyedül ez a 4 orszag 1,5 milliot fogadott be! Ott mas az EUs törveny? Nem hasraütessel nyilvanitjak öket gazdasagi menekültnek, hanem neha 8-10 honapos komoly vozsgalattal kapnak elismert menekültstatuszt? Es a milliomos "csavargok" betelepülese offshore cegeken keresztüli kötvenyvasarlassal nem problema?
nevemnick
@teuton: ma 23.00 - Csak ismételni tudom: ,,Tanítani lehet az ostobát, de gondolkodásra bírni nem."
Bringás
@teuton: Nem a milliomos csavargókról beszéltünk, hanem a törvényszegő betolakodókról! Ha nincs okmánya, nem tudjuk ki, tehát menjen a fenébe! Ha igazolja a kilétét, meg kell vizsgálni, hogy mi elől is menekül? Szíriában sem harcolnak mindenhol. Mi a fenének jön akkor ide? Ki kell zsuppolni az összes élősködőt, tegyék ezt meg otthon!
teuton
@Bringás: Sajnos javithatatlan vagy, szajkozod a magadet. Valoban ugy tünik, csak 1bitesre programoztak teged. Utoljara irom, hogy NEM TE szabod meg a törvenyeket es szabalyokat, hanem ami a nemzetközi egyezmenyekben van, az ervenyes! Majd ha valamikor megtanulsz olvasni, talan rajössz, vagy olvassa fel neked valaki... Egyebkent Europaban a sziriai menekültet 96%-a lett elismerve mint haborus menekült... Ja, hogy te olvasni nem tudsz, es a szamokat sem ismered...
Bringás
@teuton: Nem is tudom, ki az értetlen! Szíriában nincs mindenhol háború, ergo otthon is maradhatnának. Másfelől, akik nem Szírek, minek tódulnak ide kéretlenül? Tanulj meg szöveget értelmezni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.