Dr. Ragó Pál a dunaújvárosi Fidesz tagja, a város egyik alpolgármestere és az időközin a párt kampánystábjának tagja volt. 

Ragó a Dunaújvárosban nemrég tartott időközi helyi képviselő-választás kampánya közben képes volt kiszúrni, hogy a castellum.do nevű apró helyi híroldal megsértett egy törvényi előírást. Azon sajtótermékeknek ugyanis, amelyek fizetett politikai hirdetést szeretnének közzétenni egy kampány során, a törvény előírja, hogy a tarifatáblázatukat küldjék meg az ÁSZ-nak, amelyik azt a weboldalán publikálja – írja a 444.hu.

Miután Dunaújváros képviselő-testületéből lemondott egy gyilkossággal vádolt fideszes tag, és elindult az időközi kampány, Ragó nem találta a Castellum tarifáit az ÁSZ oldalán, ezért tett bejelentést a területi választási bizottságnál.

A Castellum.do egyébként egy független, Nyulasi Zsolt újságíró által alapított helyi hírblog, amely régóta idegesíti a helyi hatalmat.

Az újságíró-lapalapító több cikkben is elismerte, hogy bár nem szándékosan, de hibát követett el, amit sajnált, a lap megbüntetését is jogosnak tartotta, annak összegével ugyanakkor nem értett egyet. A 222 ezer forintos büntetés egy ilyen kiadványt ugyanis a végső ellehetetlenülés szélére sodor. Miközben a Castellum szándékai világosak voltak az ügyben, hiszen a szóban forgó tarifatáblázatot a saját oldalukon publikálták.

Az agresszív helyi hatalom így betű szerint jogosan tudna elhallgattatni egy független hangot, hacsak az olvasók meg nem akadályozzák ezt. Nyulasi ugyanis gyűjtést indított a 222 ezer forint előteremtésére.

Aki szeretné megakadályozni, hogy a fideszes hatalom pitiáner módon elhallgattassa a független helyi médiát, itt tud segíteni:

Nyulasi Zsolt – CIB 10700134-86696036-51100005

A főszerkesztő kéri, hogy a közlemény rovatban rögzítsék:

Castellum-bírság

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Bringás: Drótszamár, te agyhalott, velejéig fekete lyuk, TE!
Ha téged elviselünk, nehogy már te akadj ki azon ha valaki őszinte veled kapcsolatban. Nincs az a káromkodás, ami versenyre kelhetne a te írásaiddal. És vagyok olyan elvetemült, hogy el is olvasom azokat. Te fidesz szégyene te, te haza ellensége te, miről beszélsz már megint? Miért kell nekünk percenként szenvedni tőled azért, mert az értelmi és értelmezési képességed nem éri el a bányászbéka bélsarának kiszáradt, esőáztatta nyomát sem???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
Ha lehetséges ,segítsetek! Én tegnap utaltam 5 ezer Ft-ot. A cikk végén ott a számlaszám, bármennyi megteszi, ahogy mondani szokás, sok kicsi sokra megy.
Bringás
Összegzésül minden tanult kommentelőnek. A "független" lap vezetője hibát követett el. Kapott érte büntetést, amit függetlenül attól, hogy "független" vagy nem ki kellene fizetnie! Erre most vádaskodik, fröcsög és itt szűkölve próbál részvétet kunyerálni!
Mivel a Fidesz is érintett az ügyben, agyhalotték mellé álltak és cincognak, hogy miért, meg hogyan!
Tessék már vállalni a felelősséget és nem itt álhumánusokat gyűjteni a saját butaság mellé!
eszegfu
@Bringás: Csak Neked, csak most tisztelt @Bringás: összegzésül: A hibát és a birságot elismerve a MÉRTÉKÉT kifogásolja az ujságiró! Pontosan lehet tudni, hogy egy hasonló kis, magánpénzből fenntartott ujság ekkora birság kifizetése után ellehetetlenül, továbbá hasonló szabálytalanságok miatti birságot egyéb esetben sokkal kisebb mértékben állapitottak meg. Ezt tartja a "hatalom mértéktelen erőszakának"... érted Te "ál igazságosztó"?! Ugyhogy kedves@Bringás: ne "fröcsögj, ne vádaskodj és ne is cincogj"!!!
aremy
@Bringás: azért a házi orvosodat ne keresd fel hogy meghűltél mert csak meg hülyültél .
Bringás
@eszegfu: A bírság jogos volt és törvényes! Ezzel nem óhajtok szembe menni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.