Az Európai Unió (EU) intézményrendszerének a kritikája nem jelenti azt, hogy a magyar kormány Európa-ellenes lenne – ezt bírta mondani Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken az M1 aktuális csatornán.

"Azért mert kritizáljuk az európai intézményrendszert, nem vagyunk Európa-ellenesek. Kimondottan azt szeretnénk, hogy Európa jó irányba induljon el, erős Európa legyen" – állította Kovács.

A kormányszóvivő erről annak kapcsán beszélt, hogy a műsorvezető felidézte, ellenzéki pártok csütörtökön úgy reagáltak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter aznapi nyilatkozatára, hogy a kormány ki akarja vezetni Magyarországot az EU-ból.

A Kormányinfón a brit népszavazással kapcsolatban feltett kérdésre Lázár János személyes álláspontjáról beszámolva azt mondta: megerősödött az a meggyőződése, hogy jó szívvel nem tudna a bennmaradás mellett szavazni. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne Európa-párti, de nem ért egyet azzal, amit ma Brüsszel tesz – magyarázta.

Kovács Zoltán az M1 műsorában úgy fogalmazott:

"lehet hisztérikusan reagálni egy-egy kijelentésre ahelyett, hogy megnéznék a valódi tartalmát, illetve azokat az okokat, amely miatt egyébként (...) valaki a magánvéleményét így fogalmazza meg."

Azt mondta, a Brexit az eredménye annak, hogy Brüsszel "elhibázott" illegális migrációt kezelő politikája és egy sor gazdasági és egyéb kérdésben vallott felfogása nem egyezett a brit választók véleményével.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Kovács Zoltán azt mondta, hogy a Brexit egyértelműen Brüsszel kudarca. A konzekvenciákat le kellene vonni, és erre nagyon kevés hajlandóság mutatkozik egyelőre – tette hozzá.

Kovács Zoltán "butaságnak" nevezte, hogy ellenzéki pártok szerint a britekhez hasonló akcióra készült a kormány például az őszi népszavazással, azaz kivezetnék Magyarországot az EU-ból.

Szavai szerint az elmúlt években kialakult az a gyakorlat, "főleg az európai baloldal és liberálisok véleményterrorja", ami minden Brüsszelt érintő kritikát Európa-ellenesnek bélyegzett. Nem erről van szó, észre kellene venni, hogy Európa jövőjéről többféleképpen lehet gondolkodni – hangsúlyozta Kovács Zoltán.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
@nyanya001: Ezért szeretnék ha kizárnának minket az EU ból,nem lenne elszámołtatás lehetne dőzsölni.harácsolni elvenni a házainkat bankon keresztül.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Én se vagyok kormányellenes, csak rohadtul unom a hazugságaitokat, a lopásokat,
a következmények nélküli csalások, lenyúlásokat, és a maffia rendszert amit ti testesítettek
meg !
Nektek nem tetszik, hogy az uniós milláirdokról elszámoltatás lesz már pedig remélem, hogy lesz,
mert lehet mondani, hogy itt mindenki lop, meg lopo tt, de amit ti műveltek, az már bicskanyitogató és ezért fogy több felnőtt pelenka meg nyugtató, mert fostok, ha jön a nagy elszámoltaás
mocskos pribékek !
RonaGyuri
lehet hisztérikusan reagálni ??? Nektek miért lehet???
Borsodi
@nyanya001: Ezért szeretnék ha kizárnának minket az EU ból,nem lenne elszámołtatás lehetne dőzsölni.harácsolni elvenni a házainkat bankon keresztül.
dr. prédikátor
@Szeparepa2: Hinnnye bazmeg!!! de szépen összeszedted!!!
Borsodi
@Szeparepa2: Gratula a tömör valós de, egyedi tulajdonságokkal rendelkező csoport élethű bemutatása.Mindenki tudja kikre gondolsz,de senki nem tesz ellene!
www.youtube.com/watch?v=J3T7Y-vrbo0&google_comment_id=z12qwffwazawy5y4m04cjbxxkyz1tfnzn5s
F_Viktor
"Azért mert kritizáljuk az európai intézményrendszert, nem vagyunk Európa-ellenesek."

Akkor csak a fityeszes birkák értik amit mondtok, mert ők nagyon is EU ellenesek lettek 2010 óta!
justhpeter
@Szeparepa2: Ilyen precíz összefoglalását a lényegnek még nem olvastam.
Villon
Ilyenkor miért nem említik a szokásos vehemenciával, hogy "politikai haszonszerzés" csupán, amit dumálunk össze, meg vissza. Ilyen vajh miért nem mondják, hogy a problémákat a tárgyalóasztalnál kellene rendezni? És mi van azzal, hogy "ezek egy vidéki kócerájt sem tudnának elvezetni"? És az most nem számít, hogy Ők éppen a néppárt soriban vannak, ami az unió vezető ereje? ... Szerintem egyszerűen csak addig vannak tisztában azzal, hogy övék a hatalom, amíg a pénzes-csupor tartalmát fosztogatják. Vezetni, kormányozni képtelenek, mert azt pedig csak önkényük kielégítésére használják.
Szókrakész
T. ellenzék.

A férj kritizálja a feleségét, mégis imádja.
És fordítva is igaz.

A melós kritizálja a főnökét, a ... mégis neki dolgozik.

Igenis lehet építő jellegű kritikákat mondani, nem csak csicskaként Brüsszel seggét nyalni, mint ahogy az ellenzék teszi.
Jó lenne, ha ezen elgondolkodna a T. ellenzék.
teuton
@Szókrakész: Jo lenne, ha te egyaltalan gondolkozni tudnal es nem masokat noszogatnad gondolkodasra! Mert mi azert meg tudunk! Szoval senki nem kenyszeritette bele MO-ot az EU-ba, es senki nem kenyszeriti ki! De ha egy diaknak vagy a szülöjenek nem tetszik az iskola, mert rossz jegyeket kap, akkor ne a tanarokat tessek kritizalni, hanem iskolat valtani! Aztan majd egy masik iskolaban kiderül, hogy megis a gyerek hülye... Az EU-tagsag egy ketoldalu szerzödes következmenye, mindenfelekritika ertelmetlen, mert semmit nem fog a minösitett többseg Orban kedvere megvaltoztatni, lasd Anglia! Tehat akinek nem tetszik, az tessek szavazzon a kilepesröl, annak kivül tagasabb! A mocskolodoknak meg pofa be!
Szókrakész
@teuton: Megint unatkozol?
Subázzál, vagy...!
teuton
@Szókrakész: Aha... Ezt hivjak nalatok a temahoz valo hozzaszolasnak... Vagy olvasni nem tudsz, vagy valaszolni nem... Csak szajkozod a fentröl kiadott mantrat: mocskos EU. De miert a mocskolodas, miert nem kilepes, ha nem tetszik? Vagy te is azt hiszed, mint a csuti napoleon, hogy majd a harc az EU ellen sikerrel jar? Mondj mar egyetlen haborut, akar diplomaciai teren is, amitt ez a fideszbanda idaig megnyert???
karma1
@Borsodi: 15.12-re; Jaj, Kedves, nehogy azt hidd, hogy az EU-bol csak olyan egyszeruen kirugjak majd Ma.o.-t, es elfelejtik a rengeteg nekunk adott penzt?!
Azert ez egy jogallamban egeszen maskent mukodik. Pont ugy, mint a csodeljarasnal: MINDENT pontosan felirnak, kasszat csinalnak, es - ha akarja orban, ha nem (de inkabb "ha nem")-, akkor is teljes rovancsot kell csinalnia! Senki nem olyan hulye (foleg nem az EU-ban), hogy euro milliardok csak ugy eltunjenek a kozos penzbol. Ha ezt mondjuk az EU "velet;lenul" elfelejtene, akkor a tobbi - mar csak 26 - masik orszag boszen kovetelne, hiszen az o befizetett adojukbol kepezett kozos penzbol kaptunk vilagraszolo baromsagokra penzt (40 centis kilato, meszilorinc kisvasutja, meg a franc tudja meg mire)...

Ha mi repulunk, repul am az orban kormany is, egyenesen bele a boricellakba...
A baj csak az, hogy a 6 ev alatt sikerult a vagyon tulnyomo reszet offshore cegekbe, kibogozhatatlan osszefonodasokkal alapitott cegekbe juttatni maganvagyonkent ezeket a sulyos milliardokat... Ez majd evekig is el fog tartani, mire mindent kibogoznak, de Juhasz Peter, Hadhazy meg me'g jo par megszallott ember - ha meg akkor eletben lesz - kideritheti...
kukac50
Nem léphetünk ki az euból,mert akkor a Fideszesek mindent ellopnának ami mozdítható,így ellenőrzés még lehetséges.
világlátó
Ahhoz hogy bárki mértéktartó, de legalább korrekt álláspontot tudjon alkotni Magyarország EU.-s tagságáról, ahhoz nem elég a fidesz piszkálódásait olvasgatni és lesni Orbán szájából a nagyon is rafinált, a Habony, Rogán féle stáb által kiagyalt és patikamérlegen kimért mondatait.
Aki ezt teszi, úgy is lemarad, egy idő után már követni is képtelen, nemhogy érteni a lényeget. A korabeli Európai gazdasági közösségből lett Európai únió, a régi és az új tagok által létrehozott közös intézményrendszer minden bizonnyal jó, nemes és biztonságot nyújtó politikája nagy valószínüséggel , most válságban van. Látjuk, mennyi minden történik minden nap.A problémahalmaz egyszerre akkora lett, hogy most sok a tétovázás, a tehetetlenség és a hiba. A közös megoldáskeresés is döcög, mert belépnek új problémák, mint például a brexit és a terroristák egyre nagyobb emberáldozattal járó merényletei, most pedig a török puccskisérlet, aminek Európára ható következményeiről még írni sem mernek a " mindentudó " elemzők.A német, francia, belga, közbiztonság zavarai és az elszabadult közerkölcs, a vele szemben egyre erősebb és agresszívebb fellépés a lakosság és annak szélsőséges csoportjai által lekötik az általános figyelmet, ami kedvez a populista hangot pergető nemzetállami akarnokoknak. Részben elfedik a belső hatalmi tényezők torkosságát, korrupciós botrányait, részben lehetőséget látnak egyesek a könyökharcra, az európai vezető szervezetekbe történő bejutáshoz.Orbán nem is titkolt vágya egy helycserés támadás az EU.Bizottság elnökével, akiről már régóta terjednek a gonoszkodó pletykák iszákosságáról, korabeli luxemburgi miniszteri idejében történt pénzügyi visszaélések feletti szemhunyásáról, jelenlegi tehetetlenségéről , lanyhaságáról. Oda egy erős, határozott politikai vezető kell, olyan mint Orbán - mondhatják többen.Ha jobbra nézek, ott egy cikk: Lázár vagy Varga válthatja Orbánt 2018-ban. Mire is gondolhatunk? Vagy erős hatalommal felruházott államelnök lesz, vagy EU.-s vezető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.