Két vezető jegyvizsgálót is kirúgott a MÁV, mivel létszámhiány ­miatt nem indították el a vonatot – írja a Blikk.

Mondtam, hogy kolléga nélkül nem vállalom, vegyenek le egy vagont, vagy nem indítom a vonatot. Baleset esetén engem vonnak felelősségre, és a kollektív szerződés sem engedi az ilyet

- mondta Németh Zsolt jegyvizsgáló a lapnak, hozzátéve, hogy őt egy 160 méter hosszú szerelvényen hagyták egyedül, márpedig egyedül nem képes belátni a vonatot az elejétől a végéig. Ha kiadja az engedélyt az indításra, miközben valaki még lekászálódik a csomagokkal a lépcsőn, az utast elsodorhatja a vonat, tragédia történhet.

A férfit egy másik, hasonlóan járt jegyvizsgálóval együtt elküldték a vasúttársaságtól. Bárány Balázs szakszervezeti vezető szerint a cég példát statuált, "ahelyett, hogy bért emelnének, megfélemlítik a dolgozókat".

A MÁV sajtóirodája szerint a jegyvizsgálók súlyosan megszegték kötelezettségüket, veszélyeztették a MÁV-START Zrt. jó hírnevét és érdekeit. Állítják, a vonat szabályosan és biztonságosan közlekedett volna egy fő vezető jegyvizsgálóval is.

A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy a MÁV-nál krónikussá vált a munkaerőhiány, jelenleg 780 állás betöltetlen, többek között jegyvizsgálókat, mozdonyvezetőket, pályamunkásokat és szerelőket keresnek.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Hív a vasút, vár a MÁV, munkaerőhiánnyal kűzdenek.
Aki tisztességgel teszi a dolgát azt kirúgják.
Barmok !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csodálkozó
Tragédiába dönti az országot orbánc és bűnbandája, a sok kretén meg ájult-ldogan csókdossa a szarcsimbókos valagát.
nyanya001
Hív a vasút, vár a MÁV, munkaerőhiánnyal kűzdenek.
Aki tisztességgel teszi a dolgát azt kirúgják.
Barmok !
Cicamama55
Nemhogy örülne a MÁV, hogy még vannak felelősségtudattal bíró dolgozói! Az ilyen felelőtlen vezetőket kellene meneszteni!
tutajos
Jogszerű volt a jegyvizsgálók szakmai kifogása!
Szégyen és gyalázat az elmarasztalásuk!
(Nyugger masiniszta)
Törölt felhasználó
Itt a kallerek és jegyzők viszik el balhét. Megjegyzem ezzel szép kis lét lehet kiszedni a MÁV-ból, ha jó az ügyvéd. Persze azt is mi fizetjük, bár egy ilyen hozzáállásért én fizetek szívesen!
egyvandor
A nertársakat és hozzátartozóikat akik meg tehetnek a MÁV tönkretételéről senki sem akarja kirúgni jól fizetett állásaiból.
papa.49
Miért nem állt már le a vasúti személyszállítás ,,kedves szakadjmegszervezet,,???
wagabund
egy munkaügyi pert bőven megnyernének, méltó kártérítéssel...persze lehet, hogy csak strassburgban, de akkor is..
Nil
Hol van ilyenkor a sztrájk kedves mávosok? A szakszervezet már nem ér semmit. A bkv-nál és a bkk-nál sem.
Birka lett a nép
emerencia
@wagabund: 2-3 évi pereskedés után saját maguk által fizetett ügyvéddel max. egy évi bérüket nyerhetnék meg. Még egy nyertes per esetén is jó eséllyel tönkre mehet az életük. Az orbániai illiberáciában perelni csak a magas bérűeknek érdemes. :-( Strasbourg sem megy segítség nélkül: tasz.hu/perek/strasbourg
Csak az a kérdés, hogy egy rosszul fizetett magyar munkavállaló meddig képes jövedelem nélkül túlélni ezt a tortúrát, hiszen minden híresztelés ellenére nagyon nehéz egy ilyen embernek a MÁV-hoz hasonlóan javadalmazott teljesen bejelentett hosszútávú állást találnia hazánkban.
emerencia
@Lackó50: Aki lelkiismeretesen a munka és egészségvédelem érdekében munkavállalóként vagy a munkatársai által választott képviselőként a törvények betartásával fellép, ne számítson semmi jóra! A profit szférában már régen mindennaposnak számítanak a hasonló esetek. Már kinevelődött egy olyan dolgozói/vezetői réteg, akiknél nem veri ki a biztosítékot, ha emberek élete, egészsége veszélyben forog, hiszen nap mint nap azt hallják, hogy Magyarországon (állítólag) túl sokáig élnek az emberek...
papa.49
Viszont a ,,jól végzett seggnyalás,, eredményeképpen a vezérig. fizetése havi 5 milla)))))))))))
A melósok meg pont le vannak kakálva!!!
volvós
@papa.49: Pont ez olvastam egy másik cikkben :
" A MÀV vezérigazgató (NÖ?)je
havi 5 milliót visz haza havonta...
Csoda, hogy kinyílik a bicska a zsebben ??
1magyar
Nem is azért van a munkavállaló, hogy gondolkodjon, hanem tegye a cég érdekeit szem előtt tartva a dolgát, ha baj van, vigye el a balhét, csukják le őt érte!"
percsi
@Nil: Sztrájk, húsz emberrel? Úgy járnának, mint a Ligetvédők, kopaszok, rendőrök vernék szét a fejüket. Csak közös összefogással lehetne a jogainkat visszaszerezni, az meg nincs!
Csizmás Kond
A MÁV-START Zrt. a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) vasúti személyszállítással foglalkozó leányvállalata...mert...több más országhoz hasonlóan Magyarországon is megtörtént az állami vasúttársaság feldarabolása, ennek során a vasúti személyszállítási tevékenységét egy leányvállalatba szervezték ki.
Nil
@percsi: én kirugnm a jelenlegi szakszervezeti vezetőket- főleg ha függetlenek
percsi
@Nil: Védett állatokat nem lehet kilőni!
human
@Csizmás Kond: Ja. Az MNB alapítványaiba is csak kiszervezték a közpénzt, hogy kevésbé legyen átlátható annak mozgása.
Csizmás Kond
@human: ...az alapítvány nem leányvállalat...
Fradigege
A belső jogszabályokat a munkáltató szabja meg. A kaller csak betartotta a MÁV Zrt. szabályait. Munkaügyi bíróság. 2-3 év és a kaller nyer. A BKV-nál is van ilyen. Van egy Forgalmi utasítás, ha eltérsz attól-ha volt, ha nem volt belőle esemény-, megmogyoróznak. Én arra tippelek, hogy a kaller fsza tele volt az egésszel.
namihami
Fiatalok! A krampácsolás már a múlté, hív a vasút, vár a MÁV!
Ismét bebizonyosodott, hogy igaz a régi szlogen. A MÁV vezérigazgatóasszonya is jelentkezett a céghez és mindjárt sikerült neki egy havi 5 milliós állásba bekerülni.
Hát Istenem, kalauzból van bőven, míg igazgatóasszony csak egy van. Épp ezért, a kalauzt kirúgják, az igazgató pedig, érdemei és a cég tetemes vesztesége ellenére marad.
Elvégre ez így igazságos, nem???
vadnarancs
"Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk és Elnézést kérünk a késésért!" - MÁV
rackabajusz
@nyanya001: Es ez nem csak a MAV-nal van igy ebben az orszagban...
rackabajusz
@namihami: es meg bonuszt is szavaz majd maganak - nyilvan, csak szerenyen, felelossegenek, es a sajat berenek relativ aranyaban. Mert ez mar csak Hungaricum, mint a poszmetepalyinka

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.