Európai hadsereg létrehozását szorgalmazta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn.

A magyar kormányfő a 27. Bálványosi Szabadegyetemen az előadása után tartott fórumon kérdésre válaszolva kijelentette: a NATO-tagság fontos és jó dolog, a magyarok biztonságához hozzájárul, védernyője Közép-Európa biztonsága szempontjából létkérdés. Ugyanakkor a britek unióból való kilépésével a kontinens katonai ereje jelentősen lecsökkent, és nem maradhatunk katonapolitikailag ebben a védtelen helyzetben – érvelt.

Kifejtette: ezért létre kell hozni egy európai hadsereget, amely valódi közös haderő lenne, valódi közös ezredekkel, közös vezénylési nyelvvel és közös szerkezettel.

Kitért arra is, hogy a nemzeti költségvetéseket át kell gondolni, a hadiipart be kell illeszteni a gazdaságpolitikai gondolkodásba.

Orbán Viktor egy másik felvetésre kitért arra is, hogy nem közömbös, van jelentősége az amerikai elnökválasztás kimenetelének, és nem mindegy, hogy aki az Egyesült Államok vezetője lesz, mit gondol a bevándorlásról.

A miniszterelnök szerint a közép-európai unió esetében fölmerülhet egy V4-es közös hadsereg létrehozása is. A V4-eket nem szabad szembeállítani az EU-val, mivel amíg van unió, addig jobban tudjuk érvényesíteni az érdekeinket – hangoztatta a kormányfő.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tódor
Én is szépet álmodtam; -özvegy rogánné megírta a börtönben levő csuticigánynak, hogy a Kövér temetésén összeverekedett a Kósa és a Lázár, akiket ezért a bíróság büntetésül alapfokú számítástechnikai tanfolyamra kötelezett huszituti országban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
És ki lenne ennek európai hadseregnek a vezére ? Tán a volt honvédelmi miniszter aki a kukkert se tudja hogy kell használni?? :-D
RonaGyuri
s mi lenne, ha nem utálná a kövér hadvezéreket! =))
silber13
, ki lenne??? Természetesen ő! Ki más??? Ö erre született, ő egy zseb- Wallenstein, sőt benne egy Napoleon veszett el, vagy inkább meg. Bár a hadtudományokhoz olyan hülye szegény, hogy a Waterlooról azt hiszi az egy víziló!
karma1
Istenkem, minden hulyegyerek almodozik valamirol...
Azt birom a kopcosben, hogy pont ugy viselkedik, mint egy 5 eves retardalt gyerek a homokozoban: minden evben elhuz otthonrol, posvanyoson elsut 8-10 egetrengeto baromsagot, es gyorsan megnezi, mi a reakcio otthon, es amikor hazajon, annak megfeleloen cselekszik, hogy az emberek hogy allnak a kerdeshez.
Mindig megvalogatja, hogy olyan kenyes dolgokat vigyen Romaniaba, amiert otthon talan siman pofanvagnak egy jobb kocsmaban...
Amennyire imad harcolaszni...
De ra fog qurni rendesen a szoke nagyhangu hazudos is: abban a pillanatban, ahogy mellozi az EU-s arucikkeket, a resen meg jobban beturemkedik Kina, es a budos eletben nem fogja tudni onnan kivakarni oket. A mexikoi hataron ingazo melosok nelkul Kalifornia reg lehuzhatna a luxushoteljain a redonyt, mert nem talalnanak olcso szemelyzetet, nem csinalna senki a szemetszallitast, a konyhai munkakat, senki nem pucolna a medenceket, nem lennenek kerteszek, truck soforok...
trump lehet, hogy tud egy ceget - sajatjat - felepiteni, a diplomaciahoz annyit ert, mint egy kalap sz@r...
Nem baj, legalabb lesz az ISIS-nek hol gyakorolni...
Hari
Érdekes felvetések: Anglia kilépésével miért is gyengült a kontinens katonai ereje, hisz a NATO-ból nem lépett ki, aminek majd minden EU ország tagja, így Anglia is... Aztán ki ellen kell a közös haderő, Oroszország, hisz az barátja, netán Juhász Péter, az igazi ellenség ! V4 közös haderő ? Az meg ki ellen kellene ? NATO vagy a közös EU haderő ellen ? Igen a költség vetéseket át kell gondolni, márcsak azért is mert Magyarország hosszú ideje nem teljesíti a NATO katonai kiadás kötelezettségeit (igaz, egy nemrégen közzétett kimutatás szerint 4-5 tag teljesít csak a NATO előírása szerint). Megígértük ugyan a fokozatos növelését, egyes hírforrások szerint 2017-ben ebből fizetés emelés és ruházat felújitás lesz "nyilván ezzel a félelmetes magyar haderő ütőképessége óriásit növekszik... Röviden azt írhattam volna, hogy bolond likból bolond szél fúj.
adrenalink
Kosztolányi még színes tintákról álmodott. Változnak az idők...
Mazopista vagyok, megnéztem /1 percig/, azután csak ittam szavait:-)))))
Első gondolatom: a kockás ing a hányatott sorsú tanárokkal való szolidaritását akarta jelezni, vagy Anikó Ladynek kettőt fizet hármat vihet, esetleg tucatjával olcsóbb akciókra telik a konyhapézből?
Sérelmezte, hogy az Unijó(!) 2/3-os többséggel elfogadhatatlan határozatot hozott számára migráns ügyben. És amikor a fityisz 2/3-os többséggel törvénykezett ???
Szétröhögtem magam, amikor a papírjai között keresgélt adatok után. Kár, hogy szélcsend volt. Amúgy már a gyerekek is ismerik a tablet gépet, okostelefonról nem is beszélve...
Yoda69
Asszem orban megint nem vette be a pirulait.
papa.49
@Szeparepa2: Csak szeretne az lenni, de csak egy csökött, elmebeteg dádé)))))))))))))
kajla
@Mobil123: ej, hát a kedves vezető, akit az sem zavar hogy a britek az EU-ból szavazták ki magukat és nem a NATO-ból.
Mobil123
@kajla: Oly bátor nem voltam hogy rá gondoljak (az meg hogy a setét vezír nem tud dolgokat azt már tudjuk . Na jó sok mindent nem tud )
solidedge
Orbánt ne hasonlítsuk Napóleonhoz. Napóleon a franciák vezéreként próbálta leigázni Európát, Orbán Európa vezéreként akarja leigázni Magyarországot.
világlátó
@solidedge: Szellemes és több is annál.
világlátó
Erről a posványos nevü b@sznádfürdőről már leszokhatna a magyar kormányfő. Nem tudom mire vélni ezt a Romániában zajló szellemi puccsot Európa vezető szervezetei ellen. Akaratlanul is felvetődik a kérdés, mikor járulnak Orbán Viktor elé az EU vezető szervezeteinek küldöttei, alázatosan felkérve őt, ugyan venné - e át az EU. Parlament elnöki és az EU. Bizottság elnöki funkcióit, mert mindkét funkció csak rá vár.
A délre és kelet felé figyelmét összpontosító európai haderő felállításának gondolata, egyenesen ijesztő agyrém.Talán Szulejmán örökébe lépő Erdogan hadseregétől, vagy Putyin ultramodern orosz hadseregétől kellene megvédeni Európát? No persze ha jövőre ismét ruhát cserél a magyar honvédség , az más, így már azért kiegyenlítődnek az erőviszonyok.
Honnan veszi a bátorságot arra, hogy előre vetíti a jövő háborús konfliktusait, hogy vízionáljon háborús konfliktusokat. Hogy megmondja mi lesz 2050.-ben, amikor Afrika legerősebbjei, legbátrabbjai belépnek Európába és az életfeltételeket követelik attól az Európától, amely annak idején kifosztotta őket. Orbán látnoki képességeiről nem tudok. Csak azt látom, zsebében a bölcsek köve.Senki nem rughat labdába a V4 -ek közül, csak ő.
Még a végén bajt hoz ránk ez a fiú.
percsi
Na tessék, elpazarolt milliárdokat a focipályákra azt megunta, már katonásdit akar játszani. Vagy tévedek, és ezentúl két drága hobbit kell majd patronálnunk?
Áh, okos vagy öregem, meg kell hódítani Európát, az új hobbi már nem fog itthon menni, mert üres a magyar nép zsebe!
Európa vezérének képzeli magát, hát ahhoz le is kell ám rakni valamit az asztalra!
A TEK-s magánhadsereg, amit a nép tart fenn, de nem a nép megvédését szolgála, és a közvagyon szétosztása csak Magyarországon megy!
Ólomkatona való neki! Vagy tévedek?
Tódor
Én is szépet álmodtam; -özvegy rogánné megírta a börtönben levő csuticigánynak, hogy a Kövér temetésén összeverekedett a Kósa és a Lázár, akiket ezért a bíróság büntetésül alapfokú számítástechnikai tanfolyamra kötelezett huszituti országban.
Desischado
@Tódor: Bárcsak valóra válna az álmod!
fekete
Almodozal is csak! Donald Trump ha elnok lesz,megszuntetti a NATOT-(szerinte) eleg volt az
potyalesokbol!Hogy usa billiokat dobb be,es a sok segnyalo orszag pedig varja az usa't-mint
PLD- az Ukranok.( igaz MO_is varta oket) de sajnos csak 91 ben jottek Tasszara,ahonan
bombaztak Belgradot,stb,stb,Keletnek ezekszerint maradnak UJRA a Deutsheland-e'k.
Ami nem a legjobb viszony volt.
silber13
@fekete: A "hejjessirásod minősége változatlanul xar, hozzájön még a mondanivalód baromsága!
silber13
@fekete: Ja, és katasztrófális a te hülyeséged! Ezt a dicséretet fogadd bónuszként!:-)))))
nevemnick
Vegyen pár ezer ólomkatonát, oszt játszadozzon, vagy nyalogassa őket.
huKKK
Jövõre a világ legnagyobb serege is kisebb lesz, mint a Magyar Armada harmada.
Mézike
@huKKK: :-)))))
Hopp! Ez curva jó! :-))
huKKK
Támadhatnak ellenünk garmadával
Leverjük õket Armadánk harmadával.
Mézike
@huKKK: Na vájá mán! Armadánk harmada a határon hajkurássza a napi 15 migránsot...
koszpeko
@fekete: Bocs a likeért.
Veggggyel egg héjes uras kodvet et nezzegggedsd.
haaathha sekerul ugg leurni hogi my it ercsuk.
Tódor
@huKKK: namostakkó'jaz hánycázalékk? Kétharmad? Bocs hogy műveletlen vagyok, de ugyanannyi idős mint a NAGYVEZÍR, Fehérvárra jártam iskolába, én sem tudom mi a különbség az email és a fax között, (ugyanúgy mint a csuti zsírdisznó), lécci segíccs!
huKKK
@Mézike: Bárcsak annyi lenne.
Több az.
silber13
@Mézike: És ennek az operett hadseregnek minden bizonnyal a csúti hájas zseb-Kutuzov lenne az önjelölt fővezée...
nezelodo
@silber13: Na ne! Pocakos főparancsnok? Ki nem állhatja őket!
huKKK
@silber13: Kényelmeséknél kényelmetlen téma a sorozás, seregtoborzás.
Havalami mellett én teljes mellszélességgel kiállok, az Orbán Úr militarizmusa.
Áldassék az Õ neve, béke legyen Vele.
A gyalázkodókkal sosem értek egyet, bármelyik oldal bárkicsodáját gúnyolják.
Tessék jobbat kitalálni mint Õ.
Kritizálni alternatíva felmutatása nélkül?
Gyermekbetegség.
silber13
@huKKK: És kik ellen vetitek majd be ezt a monumentális haderőt? Mert nekem rossz érzéseim vannak. Az eszementen görcsös ragaszkodás a hatalomhoz,,.Az előre vetít néhány nagyon kényes dolgot!
silber13
ra@huKKK: 08:46-ra: " Áldassék az Õ neve, béke legyen Vele." Közismert Orbán állandó ellenség keresése szájháborúzása. Ezért a béke említése az ő vonatkozásában a régi mondást erősíti meg: " Ornátust öltött az ördög és farkával harangoz a misére"
nemfideszes
@huKKK: ... és ez az elmebeteg már toborozza is a hadseregét:
propeller.hu/itthon/3232303-katonanak-soroznak-be-kozmunkasokat
Bár ha az volt az elképzelés, hogy halálra akarják röhögtetni, mondjuk az iszlamistákat akkor nem szóltam...
Csizmás Kond
@silber13: A mai NATO vagyis az a haderő amelyik Európa védőszent szerepét játssza de tulajdonképpen az ámerikai tőkésterepet tartja tisztán mennyire megbízhatóbb egy olyan haderőnél amit ugyan nem Orbán talált ki de felhozott Tusványoson ?
nemfideszes
@Csizmás Kond: Aztán mondd csak okos tojás kikből is állna az a hadsereg, és ki is vezetné? Csak a nem a csüngőhasú aki még egy nyilvános vitára sem mer kiállni, vagy a függöny mögé bújik a kérdések elől?
silber13
@Csizmás Kond: Felszereltségben mindenképpen megbízhatóbb az itteni operett seregnél.És azt hiszem, a katonai szakembereik sem utolsók! Mégis, mi a fenével tudnánk részt venni egy közös haderőben? Hisz jószerivel semmink sincs!
Csizmás Kond
@silber13: Egy közös uniós haderő nem azt jelenti hogy a magyar hadiipar kel a felszerelését előállítása. Mi csak részei lennénk.
Amúgy az ilyen közösségeket én sem pártolom mert a mostanig ténykedők nem adtak rá okot hogy megbízzak bennük, viszont sokkal hatékonyabb lenne mint a mostani ámerikai vezetés alatt álló NATO
Csizmás Kond
@nemfideszes: ...gondolom néhány nemfideszes nagyszájúból és Habonyi lenne a főtörzs...
nemfideszes
@Csizmás Kond: Már megbocsáss, de nem mi akarunk háborúsdit játszani, hanem az elmebeteg vezíretek, akkor talán vigyen titeket... mégis csak ti, mélymagyarok lennétek a "NEMZET"... legalább is az első puskalövésig, aztán Habonnyal, csutival az élen rohannátok nyugatra.
Amúgy 98-ban a koszovói balhé idején, csuti első országlása alatt, mint tartalékos tisztet hívtak vissza a két pici gyerekem mellől. Az összes fideszes és MIÉP-es pöcs sorra hozta a katonai szolgálat alól felmentő orvosi papírját... úgyhogy valamennyi melldöngető nagypofájú, mélymagyar tehet egy szívességet...
Csizmás Kond
@nemfideszes: biztos magadnál vagy ?...mert nem úgy néz ki...
nemfideszes
@Csizmás Kond: ... hát nem én álmodozok hadseregekről...
Csizmás Kond
@nemfideszes: egy másik cikknél az volt a téma, hogy Orbán az emeszpétől ( abból az időből, amikor még amikor fele nem demokratahasonult meg ) plagizálta a gondolatot...szóval ki is álmodozik hadseregről ?
nemfideszes
@Csizmás Kond: Olvastál te tőlem olyat, hogy az MSZP-ben nincsenek hülyék?
Csizmás Kond
@nemfideszes: ...de akkor miért akarod másra kenni ...legalábbis az ötletet ?
Mézike
@Tódor: Álmodj nekünk szépeket...még! .:-)
Tódor
@Mézike: Álmodtam: -megy a rakparton a nagy fekete audi. A hátsó ülésen a csuti meg a kövér. Beszélgetnek: te vitya, kellene már csinálni valamit, aminek a nép is örülne. Hátrafordul a sofőr - Hajtsak a dunába főnök?
huKKK
@nemfideszes: Ne tessék még viccbõl sem ilyen hangnemben szólni miniszterelnökérõl.
Több mint Illetlenség.
A halálra röhögtetésnél ne a saját hadrafoghatóságából induljon ki.
Az iszlamisták nem röhögik ki a magyarokat, mert harcoltak már Dobó vére ellen.
Jobban tisztelnek bennünket mint Ön.
huKKK
@silber13: Kik ellen?
Akik ellen kell.
Reméljük nem kell. De égetõen szükség van rájuk, ahogy Önre is.
Fejlessze honvédelmi, önvédelmi képességeit, még szüksége lehet rá.
Kezelje a hazáját mondjuk a családjaként, akkor megérti, hogy érdemes a szeretteit óvni.

Magának már máskor is voltak megalapozatlanul rossz érzései.
A görcsös ragaszkodás magában él. Ne vetítse ki magát a környezetére.
huKKK
@silber13: Nem kell keresni az ellenséget.
Van.
Felismerni kell és megoldást találni.
Pillanatnyilag nem tud jobbat mutatni Orbán helyett, a megoldásai helyett, ezt Ön is tudja, érzi, csak szégyelli bevallani. Ez az, ami frusztrálja Önt
huKKK
@silber13: A görcsös ragaszkodás valóban nem jó.
Viszont önmagában a hatalom nem betegség, nem elítélendõ, nem rossz dolog.
Az élet több területén is szükség van rá, nemcsak a politikában.
A megszerzett dolgokat általában igyekszik mindenki megõrizni jó sáfárként, a gond ott van ahol nem így tesznek, ahol nem jól élnek a hatalommal.
Ön jól él a hatalmával?
gru
Álmodik a nyomor.
A nyomorult, beteg lélek.
orbán a leggazdagabb magyar, de még mindig nem elég neki.
Többet akar.

Van ennél a fajtánál betegebb?
huKKK
@gru: A leggazdagabb?
Ahogy maga a legokosabb.
Kovács Gizella
Valaki megállíthatná már ezt a skizofrént!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.