A Szoptatás világnapja alkalmából tartott pikniket a Piknik a szabad szoptatásért nevű közösség Budapesten, hogy felhíják a figyelmet az otthonon kívüli szoptatás fontosságára.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
A mi időnkben a más kultúrájúak privilégiuma volt a nyilvános szoptatás. A babákat két etetés között vittük sétálni, ha hosszabb időre mentünk akkor pedig a cumis üveget használtuk. A szoptatás egy teljesen bensőséges és harmonikus együttlétnek kellene lenni, ami csak a baba és a mama közötti kapcsolatról szól. Kizártnak tartom, hogy ne zavarná a babát a nyüzsgés, lárma.
namihami
@micfild: Ez megoldás egy olyan esetben, amikor elháríthatatlan okból kénytelen az anya bármilyen nyilvános (de nem pl. utca) helyen megszoptatni a kicsit. De ez ne legyen állandó megoldás. Véleményem megegyezik simmering73-éval, ami eltérhet a Tiedtől. Ezért szép az élet, mert nem vagyunk egyformák.
Egyébiránt a nyilvánosság bevonásában érzek némi happeninget, bulira való hajlamot is.
dr. prédikátor
És??? A fütyisz már mióta szopat bennünket!!! Ráadásul nyilvánosan! egész Európa előtt teszi!!!
papa.49
@simmering73: Szerintem is ez olyan ,,polgár pukkasztásos,, eset, valóban ez bensőséges dolog, de hozzáteszem engem pl. soha nem zavart a látvány, sőt tovább megyek egy normális férfi MEG SE BÁMULJA A SZOPTATÓ ANYÁT!!!
micfild
@namihami: szerintem meg mindenféle nyilvános helyre el lehet menni babával- nem újszülöttel... hanem mondjuk úgy 3 hónapos kor felett.. bárhova... kb.. ami nem túl nagy tömegnyomor és nem orditó zene... és ugyanezzel a lendülettel lehet keresni bárhol olyan helyet ahova félre is lehet vonulni a nagynyilvánosságtól szoptatni. ráadásul nem- nem wc-t.
legyen akár az egy csendes pad vagy egy kávézó félreeső asztala... háttal a nyilt térnek.
De mostanában az a trendi, ha valaki kifejezetten közönséget keres a szoptatáshoz... direkt valami jó forgalmas helyre ül le és rántja elő a cickót és propagálja , hogy ő most szoptat.
A legtöbb bevásárlóközpontban van már baba-mama szoba is.
Vagy nézd a strandot... lehet venni jó kis szélsátrat - már nem annyira drága... oda is bebújhat a kismama.. senki sem fogja megbámulni .
Nyilvánosság- és csakotthon között intelligens kismama megtalálja a megoldást ha ki akar mozdulni, és miért ne mozdulhatna ki???
A törlőkendőt meg arra írtam, hogy azzal is letörölheti a mellét szoptatás előtt.
Hétvégén megyek babalátógatóba.. holnap lesz 1 hetes a pici... már láttam. gyönyörűséges. :-)
namihami
@micfild: Látod, azzal amit leírtál, azzal éppen simmering73-at és engem igazolsz. Hiszen Ő is pont azt írta, hogy a szoptatás egy olyan bensőséges pillanat, amit nem a világgal és a világ előtt kell megosztani. Azt írod, hogy félre lehet vonulni. Így igaz. De a jelenkori szoptatóanyák inkább nagyítót tartanának elé, mint a Te általad is felvázolt privátabb szférába próbálnának némileg hátrább vonulni. Senki nem akarja a négy fal közé kényszeríteni az anyát, de azt hiszem, hogy ezzel ""kérkedni"" se kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.