A következő hetekben vagy hónapokban az MSZP-nek a "változást akarók" pártjává kell válnia, szélesítenie kell a támogatói és szimpatizánsi rétegét, valamint meg kell szerveznie a pártcsaládok közötti együttműködést – mondta Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke csütörtökön Békéscsabán.

A pártelnök megyejáró körútja Békés megyei állomásán kifejtette: az MSZP a jövőben kritikusabb lesz, ugyanis sokan ennek hiánya miatt fordultak el a párttól. Épp ezért Tóth Bertalan frakcióvezetőt és Harangozó Tamást a "kormánypárti mutyik következetes feldolgozására" kérte fel.

Az MTI kérdésére válaszolva közölte, tapasztalataik szerint 700-800 ezer választó tartott ki a párt mellett, és nagyjából ugyanennyien pártoltak el tőlük, ám ez a csoport nem lett más párt támogatója. A legfontosabb feladatnak a meglévő szimpatizánsok párthoz kötését, illetve új támogatók gyűjtését nevezte.

Hozzátette: mivel úgy tapasztalják, hogy a parlamenti munka 80 százaléka nem a kormányzásról, hanem a "mutyik legalizálásáról" szól, a párt kivonul ebből, helyette a maradék 20 százalékra koncentrál, és hetente önálló indítványokat nyújt be. Példaként említette, hogy kezdeményezik a sztrájkjog Munka törvénykönyvébe történő visszaemelését, vagy azt, hogy az alapfokú oktatási intézmények kerüljenek vissza azokhoz az önkormányzatokhoz, amelyek vállalják működtetésüket.

Molnár Gyula elmondta: a megyejárás fő feladata az is, hogy azonnal meg tudják kezdeni a felkészülést a 2018-as választásra, amiben elengedhetetlennek tartja, hogy a demokratikus ellenzék mind a 106 választókerületben csak egy jelöltet indítson a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.

E folyamatban az MSZP október végére, november elejére kijelöli saját jelöltjét, és azt kéri a baloldali ellenzéktől, hogy ugyanígy járjon el.

Ahol több jelölt van, 2017 nyaráig egy előválasztás formájában ki kell választani, ki vegye fel a versenyt a kormánypárti jelölttel – fejtette ki.

Hadházy Ákos, az LMP társelnökének az Ökopolisz Nyári Akadémián az előválasztás elutasítására vonatkozó kijelentésére reagálva Molnár Gyula úgy fogalmazott: ha valaki kimarad ebből, "akkor Orbán Viktort támogatja".

A miniszterelnök-jelöltet 2017 nyarán tervezik megnevezni. Az MTI kérdésére válaszolva a pártelnök elmondta: bár ismeri Botka Lászlónak a jelöltséget elutasító minapi nyilatkozatát, ha pártpolitikusban gondolkozik, az egyedüli lehetséges jelöltnek a szegedi polgármestert tartja. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy "nem Orbán Viktor 2.0-t kell megtalálnunk", ezért nem biztos abban, hogy egy "kemény pártpolitikust" kell jelölni, szavai szerint sokkal inkább egy kívülről jövő, hiteles személyre van szükség.

A kormányfőjelölt személyét az "együttműködés legerősebb pártjának" kell megneveznie, és ez az MSZP – húzta alá.

Az október 2-ai népszavazásról szólva Molnár Gyula megismételte korábbi álláspontját, miszerint az MSZP nem használja a bojkott szót, de arra buzdítja híveit, hogy ne vegyenek részt a népszavazáson. Hozzátette: a szavazatszámláló bizottságokban ennek ellenére részt vesznek, és szeptembertől kampányolni is fognak. Fő üzenetük az lesz, hogy "Orbán Viktor most kezdi elveszíteni ideológiai kétharmadát".

Mint mondta, véleménye szerint mivel a népszavazásnak jogi következménye nincs, ezért az a háttérben valami másról, a Brexit után Magyarország esetleges EU-ból való kilépésének előkészítéséről szól.

Az MSZP pedig EU-párti – jelentette ki.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tódor
Molnár! Az ország 80%-a változást akar és felakasztani a csutit és bandáját. De ti, azaz az ellenzék (ez is röhejes) tartjátok őket hatalmon. Ilyen fejlődésképtelen impotens, széthúzó bandát, mint ez az egész ellenzék(?). Nem tudtok kiállítani az emberek elé egy egységes programot, egy olyan társaságot akiben megbíznának az emberek... nem is folytatom, a kommentelők már mindent elmondta/mondanak.
Szégyelljétek magatokat, nem vagytok különbek a fideszcsürhénél, ezért vannak hatalmon
Sajnos láttuk már, hogy ezt egy szomszéd országban hogyan oldotta meg a nép. Nagyon félek tőle, hogy az elkövetkező egy-két évben itt is ez lesz. És közületek is lesznek áldozatok. Nem is kevesen. El kellene gondolkodni. De aki tudna gondolkodni, nem engeditek magatok közé, mert féltitek a szaros hatalmatokat.(ami már sosem lesz)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
s hejde...így se vót jó, úgy se vót jó sehogy sem vót jó jó jó...
Január
... akkor húzzanak bele, mert rögtön itt van 2018.
wagabund
asszem Molnárt is benézték az emeszpé maradék emberei...csak beszél, beszél, de olyant, amitől a fidesz lehugyozná a bokáját, még nem mondott...

hááát...ennyi volt emberek...kérem a következőt!
krumpli
Inkább 70-80 ezer és örülj ha vannak ennyien.
krumpli
Duma, de hogy mit akar 18- ban... Jahh állambácsi pénzén jólélni, addig és utána is.. Röhej párt a többivel együtt
justhpeter
Vajon milyen színű volt az ufó amit látott ?
Tódor
Molnár! Az ország 80%-a változást akar és felakasztani a csutit és bandáját. De ti, azaz az ellenzék (ez is röhejes) tartjátok őket hatalmon. Ilyen fejlődésképtelen impotens, széthúzó bandát, mint ez az egész ellenzék(?). Nem tudtok kiállítani az emberek elé egy egységes programot, egy olyan társaságot akiben megbíznának az emberek... nem is folytatom, a kommentelők már mindent elmondta/mondanak.
Szégyelljétek magatokat, nem vagytok különbek a fideszcsürhénél, ezért vannak hatalmon
Sajnos láttuk már, hogy ezt egy szomszéd országban hogyan oldotta meg a nép. Nagyon félek tőle, hogy az elkövetkező egy-két évben itt is ez lesz. És közületek is lesznek áldozatok. Nem is kevesen. El kellene gondolkodni. De aki tudna gondolkodni, nem engeditek magatok közé, mert féltitek a szaros hatalmatokat.(ami már sosem lesz)
soljanka
@Tódor: Ennél pontosabban én sem tudtam volna. :)
+100 like
Mobil123
Ti a büdös életben nem fogtok megváltozni ! Ti is csak a hatalomra jutást akarjátok . Semmit nem tanultatok a múltatokból !!
koszpeko
@Tódor:Igazad van.
Ez így kurva gyenge.
Szurkolói kifejezéssel élve.

"De aki tudna gondolkodni, nem engeditek magatok közé, "
Itt kire gondolsz?
Tódor
@koszpeko: Nem tudom.Biztos van. De a gyöpiagyúak elnyomják. Azok meg fogják magukat, viszlát, megyek londonba.Oszt ennyi. Sajnos.
wagabund
amíg Molnár nem állít fel egy szocialista, és másokból felállított egy árnyékkormányt, addig csak a vizet gereblézi ős is, meg a pártja..

csak szólok, hogy közben a fidesz hátradőlt, és kért még egy kávét...
koszpeko
@Eriksson: Amit linkeltél nagyon jellemző. :(
gulyasgyula
@Horizont: 18.24 ..Én megelégednék egy igazi ellenzéki párttal , de míg ebből a garnitúrából fertőzik a levegőt addig itt ilyen nem lesz . ..Molnár éppen olyan korrupt mint a többi elvtársa és a fidesz ,meg a jelenlegi ellenzéki pártok ..Sajnos MÉG nincs egy hitelesnek mondható párt egy hitles politikussal ..Talán 2018-ra majd lesz ..
Szókrakész
Ja, hogy eddig nem is akartatok változást?!?!?!?!

Mert az amúgy is látszott.
Nil
Ahhoz más elnököt kellett volna választani és másképp kellene politizálni
Központi Bizottság
Nem értem őket! Már csúnyán leszerepeltek kormányzóként is és ellenzékként is. Nem kellene erőlködniük, az ő hajójuk már rég elúszott! A mézes bödönből talán csak cseppek juthatnak, de az is savanyú!
Desischado
Akkor húzzatok bele, mert ez szánalmas.
Vizual
Molnár úr ! Nem dumálni kellene hanem tenni valamit. Ha van is ideje, nekünk nincs. Ha jól látom az ellenzéknek sincs. Éppen felszeleteli a FIDESZ. Tudhatná ! Ez kommunista módszer felszeletelni és egymás ellen kijátszani az ellenzéket. A Fidesz most ezt csinálja. ...amíg utazgat és nyaralgatnak...:(
aremy
és az elmúlt hat évben mit akartatok no mert az sem jött be.
gulyasgyula
@Központi Bizottság: .. Jut abból a mézes bödönből elég jól ..Meglepődtem a Türner -ről alig hallani / /munkáspárt // 2015-ben 108 milliós állami támogatást kapott pedig még a parlamenti küszüböt se érték el ..Nagy üzlet a politika ..Ezért nem bántják ezek komolyan egymást ..Ellenzékben is megvan a havi 1 millió ..
Bringás
Az MSZP minden kérdésre rendre rossz választ ad! Mi nem az agymosott németek vagyunk, hogy azt nyomjanak le a torkunkon, amit akarnak. Mi ellenállunk és a Merkel féle vezetőket kivágjuk a hatalomból! Ismét mi védjük Európát a muszlim veszedelemtől, mint annyiszor már!
világlátó
@Bringás: Hát tényleg igaza lehet azoknak, akik sorra kritizálnak téged. Ez a megjegyzés ne legyen sértő a számodra, mert az alapja a németek agymosottsága megjegyzésed. Azt hiszem az IQ puceráj nálunk is igen eredményes.Én a helyedben nem járnék oda.
Bringás
@világlátó: A németek nem agymosottak? Ha a holdon élsz, megértem a kijelentésed!
világlátó
@Bringás: Nyilvánvalóan ott is élnek gondolkodók, akik most is, ezután is nyitogatják az emberek fejében a kiskapukat.Ahogy nálunk is voltak / Eszterházy Péter / és vannak, akik nem hagyják hogy az agyukba sulykolják a hatalom mai féligazságait. A németek valóban elég sablonosan gondolkodnak, mert ezidáig Adenauertől Willy Brandtig, Schrődertől Merkelig mindig kiváló kancellárjaik voltak, akik képesek voltak összefogásra szorítani a pártokat és hol kisebb, hol nagyobb koalíciót összehozni. A német nép pedig kényelmesen hátradölhetett, rábízta a sorsát ezekre az ügyes kormányokra. Azok pedig meg akartak felelni.
Elégedett nép , elégedett kormányok alatt.A még élő öregek átélték és átadták gyerekeiknek a Deutschland über allas.. és a többi a 2.vh.utáni " német csoda " jóléti évtizedeit, így a német népnek már csak egy gondja volt, a német egyesítés. Ez is megtörtént. A nép gondolkodása addig is, azután is egységes." csak rosszabb soha ne legyen ! ". Nekem is vannak személyes élményeim Németországban élő családokkal.Az agymosottak ott a különösen veszélyes újnáci baráti körök , egyesületek , akik hol ultrabalos, hol extremista szélsőjobbos rendezvényeikkel, kiragadnak néhány szívbemarkoló " nemzeti " önérvényesítő gondolatsort, abba beleszerelmesednek és hajtogatják, plakátolják, írják úton - útfélen. A mi agymosottjaink azok a bigott fiatalok és idősebbek valamint még öregebbek, akik a szélső jobb oldalon, a mélymagyar nemzeti létben mindent elvetnek, ami nem a " vér és becsület" vagy valami legitimista Habsburg lakáj gyülekezethez, vagy Vitéz Nagybányai Horthy Miklóshoz, fehérterroros pribékjeihez , egyéb " nemzeti " hősökhöz, mártírokhoz kötődik.
A történeteik valódiságát nem kérdőjelezném, mert ami történt megtörtént. A leninfiúk is megcselekedték a maguk terrorját. Az ávósok is. Hortobágy is, Recsk is,a megtorló ítéletek is. Tagadhatatlan tények. De ezekből kiindulva még ma is szórni a mocskot begőzölt fejjel a másként gondolkodókra,, no ezek az agymosottak.
világlátó
Ki kell egészítenem a korábbi írásomat. Ha végiggondolod a történelem eseményeit, a politikai érdekcsoportokmindig megtalálták a módját annak, miképpen kell a népet úgy manipulálni, hogy az dalolva vonúlt a halálba, istenért, királyért , hazáért.Lelkesen vitte a császárok hadijelvényeit a római birodalom központjától egészen Britanniáig, vagy Germániáig, Frankföldig és pannóniáig.Aztán sorra a következő generációk.A honvédő háborúk a kivétel.Ebből is volt jónéhány.
Ami kimaradt, az az érdek. Mikor kinek mi volt az érdeke.Nézzünk csak a saját házunk tájára. Orbán miniszterelnök két kormányzó kabinetet hozott létre. Varga és Lázár kapták a feladatot. Rogánnak komoly szerepet szánt , de ez elcsibészkedte a bizalmat. Most majd ki kell találni egy új propagandafelelőst, aki kimunkálja az össznépi manipuláció forgatókönyvét.
Varga adja a pénzt, Lázár adja az apparátust.Csak úgy és csak annyit, amennyit Orbán enged.A legfőbb érdek a népszavazás sikerességének biztosítása.Azon belül az európai érdek Magyarország határozottságának, előrelátásának, következetességének, a kormány maximális támogatottságának bizonyítása.A hazai érdek színesebb, több.Olyan mint egy bizalmi szavazás, mint egy össznépi kiállás a kormány politikája mellett.Az ellenzék számára jelzés, hiába az igyekezet, a hatalom kikezdhetetlen.Az érdek a további, teljhatalommal való kormányzás.a saját akarat akadálytalan érvényesítése, ehhez a tömegbázis biztosítása, az uralkodó osztály vagyongyarapítása, a hazai arisztokrácia kiépítése, egy régi új Magyarország újra berendezése, keresztény - konzervatív alapon, majd végül egy új hegemónia kifejlesztése, amely nélkülözi a régi / tegnapi Magyarország provincializmusát, a szoci-libsi hagyományok maradékát is.Hogy mi lesz eközben a migránsokkal, a menekültekkel, az minket egyáltalán nem érdekel.Azzal sem, mi lesz a magyar vidékkel.
Jozefina
Az ellenzéknek köztük az MSZP-nek valóban sokkal keményebben, határozottabban kellene politizálnia. Nem visszariadni a kemény szóhasználatoktól, kifejezésektől!!! Szóból ért a magyar. Ilyen országjárás alkalmas lenne legalább képekben bemutatni hogy, hogyan működik az orbáni maffia. A vidék nem jut kellő információhoz, csak a butított köz médián keresztül!!! Határozott, kemény kiállással tételesen bemutatva ki mennyit honnét lopott, miből gazdagodott, stb...
Peller Anikó
@világlátó: most komolyan, egy ilyen jól összeszedett világlátás után az lenne a legnagyobb bajod, hogy mi lesz a menekülteknek hazudott százmillió migráccsal?
világlátó
@Peller Anikó: Hogy mi lesz a menekülteknek hazudott százmillió migránssal? Amint látod nálunk átmenő forgalomban van néhány ezer, talán. Fótról még a kiskorúakat is hagyják megszökni. Nálunk senkit nem érdekel, mi lesz a migránsokkal, lényeg hogy itt ne legyenek.Pedig ez így átmeneti vakság, csak még nem jött meg a szemorvos a nyári szabadságáról. A szürke, meg a zöld hályog eltávolítása után láthatja majd mindenki, Orbán is, hogy ez az Európa már nem a tegnapi Európa. Kitoloncolni százezreket, csak úgy nem lehet. Először is hová? Damaszkusz repülőterére aztán menjenek Allah nevében? Ennyi embert erőszakkal hajókra rakni? Nincs erre erő. Csak előre lehet menekülni Európának is, a világnak is.Ezekkel a hülye plakátokkal a sok tudatlant meg lehet nyerni, mint látjuk.Orbán szerint a legnagyobb gond az újkori népvándorlás megállítása. Mi erővel és kerítéssel, bírósági határozattal és visszakíséréssel az átengedő pontra azaz a kapuhoz.Mások még spekulálnak ezen, néhányan küldtek 25 rendőrt a V4.-ek egyik országából. A németek telepítik őket mindenféle bázisokra, ahol van hely és ellátás, mert jön a tél.Az EU. intézményei pénzforrások után hajtanak, és terveket készítenek. Erről viszont nem hallunk, így aztán lehet a tehetetlenségükről, impotenciájukról vagdalkozni itthon a médiákban "...hogy Brüsszel is megértse ! ".Magyarország nem kerülheti el a többi ország sorsát. Ideje volna ezért normális megoldásokat feltárni és az ország népét értelmesen , tisztességesen, emberséget mutatva felkészíteni. Lehet, majd kialakul, kik hajlandóak egyáltalán hozzánk jönni. Lehet, az is kirajzolódik hogy meddig. Azt is kialakíthatjuk majd, milyen lehetőségeket tudunk biztosítani nekik a túléléshez, megélhetéshez. Lehet ez a kényszerűség még a hazai erőforrás piacot is megmozdítja. Sok LEHET van és kell még.
Nekem nem az a legnagyobb bajom, hogy senki nem hajlandó megfogalmazni normális megoldásokat a migráció megállítására, a már itt lévőkkel a megoldások kimunkálására.
Nekem az a bajom amit...
világlátó
@Peller Anikó: A többi lemaradt, pedig ugyanennyi lett volna. Örülök azért hogy elolvastad hosszú hozzászólásaimat. Tisztelettel.
Peller Anikó
@világlátó: amikor a szürkehályog eltávozik akkor előszöris ez a kretén banda elveszíti az összes lehetséges demokratikus választásokat és nem normális emberek kerülnek hatalomra a fasisztoid szélsőséges pártocskák megerősödésével.

Az a fajta előremenekülés amire Te gondolsz szakadékba vezet. A megoldás a (külső) határok azonnali ledermesztése, hogy azon emberfia engedély nélkül át ne mehessen, különben tűz.

Ennek egyetlen akadálya van az emberi hülyeség. Ha sokáig feszítik a húrt az elmebeteg mekkenték, akkor nem leváltani fogják őket hanem felkoncolni.

Mert a végtelenségig nem fogja tűrni a lakosság életerős része, hogy ezek a tetvek így fenyegessenek a saját hazánkban:

"..ölni fogunk titeket otthonaitokban... Testvéreim, folytassatok dzsihádot, öljetek és harcoljatok ellenük.."

Csak egy helyen tévedsz: "Ennyi embert erőszakkal hajókra rakni? Nincs erre erő."

Nem hajóra lesznek téve.
világlátó
@Peller Anikó: Sajnálom hogy ennyire elragadott az indulat. Mindig van jó és jobb megoldás.
Én katonatiszt voltam 25 évig, igaz még a szocialista Magyar Néphadseregben. Magasabb képesítésű parancsnoki szakon is végeztem a Zrinyi Miklós Katonai Akadémián. Tudom, ma már ez a világon semmit nem jelent egyeseknek. Nekem sokat.Én ugyanis akartam a katonai tudást. Többen csak eltűrték és a papír kellett a magasabb beosztáshoz.Amikor már lőni kell, annak következményei beláthatatlanok. Ne kísértsük a sorsot, mert a mi népünk nincs felkészítve másra, csak a z idegengyűlöletre. Ez óriási bűne a mi derék miniszterelnökünknek.
Ő még nem tudja milyen óriási kockázatot tett a lakosság vállára.
A mai világban háborús menekülteket és a jobb életért népvándorlókat egybemosni és halomra lőni őket nem lehetséges.Ahogy erővel visszavinni őket oda, ahonnan elindultak sem lehetséges.A megoldásról írtam. A migránsokkal beszivárgott terroristákat ahogy ma hallottam, Szaud Arábiából mobilon irányították egészen a cselekmény előtti percig.
Sokan lehetnek, a jövő kiszámíthatatlan.A felderítésük akkor eredményes, ha már szerepelnek valahol a nyilvántartásban. És aki még nem ? Talán a lakosság figyelme és azonnali jelzése lehet az egyetlen hatékony módszer.
Az erőszak natúr felvállalása kiválthatja az Iszlám állam bosszúját. Sok ártatlan ember fog meghalni. Azért mert itt néhányan a kemény, radikális megoldásokban hisznek.Sajnálom hogy nem értünk egyet.
Peller Anikó
@világlátó: Nem vettem észre rajtad, hogy elragadott az indulat, nem kell mentegetőznöd.

A jó megoldás az, ha azonnal leállítjuk a migrácsok behatolását. Bármilyen eszközzel. A mai világ ha annyira elhülyült, hogy képtelen megvédeni a határait akkor öngyilkosságot követ el amint szándékosan legyilkoltatja a polgárait.

Nem az a jó megoldás, hogy ha már ilyen hülyék vagyunk, akkor jöjjön mind, tóduljanak át a határokon a népvándorló migrácsok. Mert ezt már csak az elmebetegek nem látják mit okoz az iszlám beáramlása az európai életre.

Nem a mini szerelnök teszi a kockázatot a vállunkra hanem a nőstény cellár valamint a taljánok akik naponta tízezrével horgásszák a migrácsokat a tengerből.

Hihetetlen, hogy ezt Te úgy éled meg, hogy ez a cibán bűne.

Hány százmilliót kellene beengedni szerinted? Ezer milliót? Kétezer milliót?
világlátó
@Peller Anikó: Hát jól eldugtad a neveket , a felelősöket, alig tudom kikövetkeztetni. Természetesen szó sem lehet arról, hogy további százezrek, ne adj isten milliók özönöljenek be Európába. Gyorsabban, mint eddig, gátat kell szabni ennek és egyidejűleg valahogy el kell távolítani a nem menekülteket. Az olaszokat én sem értem, miért nem viszik vissza az É.- Afrika partjaira őket.Egy biztos. Elég már ebből. A menekülés okát kell megszüntetni és ott tartani az embereket, az újjáépítésbe befogni őket a világ pénzéből megteremteni a túlélés és a későbbi megélhetés lehetőségét. Oda kell koncentrálni a világ erejét, itthon és a jobb életet élők világában szerényebbre kell venni a figurát és ott kell segíteni őket, nem itt ahol nem tudnak beilleszkedni.
Peller Anikó
@világlátó: így már egész elviselhetően közösödik a nevezőnk, csak egy aprócska baj azért van: a menekülés okát nem tudod megszüntetni.

A menekülés oka a világ vészes túlnépesedése. Ebbe bármennyi pénzt pumpálsz bele attól csak a szaporulat fog tovább nőni. Ezek egymást ölik, teljesen elhibázott dolog ebbe beleszólni. Aztán jönnek ide, hogy minket öljenek. Mi meg tapsikolunk ehhez.

Ha nagyon, nagyon rövid időn belül nem történik meg a Föld népességének legalábbis lefeleződése, akkor nemhogy bármiféle segítséget tudnánk adni az elmaradott, túlnépesedett régióknak de mi magunk is hajbakapunk egymással.

Akár néhány év alatt is megemelkedhet a tengervíz például amint a felmelegedés megszalad, mivel öngerjesztő folyamatok indulnak be ha még máris nincs késő. Azok az emberek akik amiatt kényszerülnek lakóhelyet keresni, mert az övéket elöntötte a víz szintén ide jönnek ameddig nekünk is nem kell menekülnünk.

És mi ezt a tetű népet eresztjük magunkra akik sötét, vallási okokból gyilkolási szándékkal jönnek hozzánk. Ők már kiirtani akarnak minket, erre vannak nevelve allakakabár.
világlátó
@Peller Anikó: Kedves Peller Anikó! A vészterhes előrejelzésed nem alaptalan, de azért nem ennyire. A menekülés okai most összekapcsolódtak. Rátelepedett mint egy parazita a háborús borzalmak elől menekülőkre egy sor más érdekből Európába kívánkozó milliós tömeg, méghozzá a tehetősebbekből.Az internet ma már a beduin sátrakban is megmutatja Monte Carlót, Nizzát, Párizst, Budapestet, Frankfurtot és Stockholmot.Elég az igényt megfogalmazni, máris akad egy élelmes embercsempész, aki vállalja a tranzitot Rómáig.
Ez pedig elterjedt. Most már szinte megállíthatatlan.Hogy ki a menekült és ki a migráns, ma már aligha lehet megkülönböztetni. Persze igyekeznek ezen dolgozni.
A föld népessége változása, valódi probléma, de azért még nem tartunk a 24. órában.
Én vidéken élek és egy megyét járok keresztül - kasul hétről hétre.Látom a kiüresedő falvainkat és egyfolytában azon jár az agyam, mit kellene tenni, hogy a falvaink újra virágzó, élő, aktív közösségekként működjenek. Élnek a környéken finnek, arrébb pár faluval hollandok.Igaz, ők mindannyian idős emberek, akik sportos életvitelt folytatnak.
Nagyon jó lenne, ha sokkal több holland gazda család költözne Magyarországra. Hozzák a híres holland kertészeti, állattenyésztési, virág, zöldség, tejtermékek, sajtok előállításához való tehetségüket. Keresztény népek, szorgalmasak, nagyon jó hatással lehetnének a hazai falusi gazdálkodó családokra. Igen, tudom, kell egy kedvező fogadókészség a kormány részéről. De azt hiszem ez egy elfogadhatóbb megoldásnak látszik.Mi az olcsóbb és jobb? ez a kérdés. A válasz egyértelmű. Csak halkan jegyzem meg, a Romániából hozzánk átköltöző magyarok többsége más nyugaton él. Elmentek, azaz átmentek hazánkon.
A tetü nép , akár a szírekre, akár Irakra, Jordániára, Libanonra, Líbiára, Iránra gondolok, régebbi múltra tekint vissza mint mi magyarok. Ha a média tartósan azt sulykolja, hogy menjünk Európába, mert ott jó és könnyű az élet, akkor sok ezren ezt beveszik és irány Európa.
Peller Anikó
@világlátó: semmi kifogásom azellen, hogy hollandok vagy más európai (nem iszlám) emberek hazánkba költözzenek. Esetenként sárgák, értelmes dolgozni kívánó emberek.

A tetű nép túlszaporodott és belehülyült az iszlámba, öljék csak egymást ott ahol laknak, ne itt.
világlátó
@Peller Anikó: Mi magyarok és európaiak, ha csak rendes katolikusuk, reformátusok, evangélikusok, stb. vallás iránt aktív, élő, modern és a szentírás által hirdetett életvitelt, gondolkodásmódot követnénk szépen harmonizálva ezt a mai tudományok állásával, az oktatással, akkor mindez egészen másként is történhetett volna. Nem a most még elrendezetlen migrációra gondolok, hanem arra ami történt a közel - keleten, 1948.óta, amikor a világ végre visszadta a szülőföldjét a világban szétszóródott zsidó népnek, amiből néhány milliót elfüstöltek Hitler, Himmler és a többi elveteműlt gyilkosok.Attól kezdve tűzfészek az a néhány ország, amelyre folyamatosan öntötték az olajat az angolok, franciák, amerikaiak és az USA , nyugat - európa pénzoligarchái. A tetü nép eddig mindig csak áldozat volt. Ők szenvedték meg az egymás utáni háborúkat, elmaradott, kifosztott, embermilliók éltek , élnek ott ma is. Ezt a mérhetetlen igazságtalanságot elégelték meg ott is, de a világ sok országában is. A harcos iszlán mullahjai pedig az iszlámot, mint a legjobb, leghatékonyabb közöst használták, használják fel az ellenállásra. A tetü nép pedig már nem bírja tovább , menekül. Ezt felhasználva jön velük néhány terrorista is.A már itt élő harmadik generációs pedig radikalizálódik. Az Iszlám Állam terrorszervezet pedig onnan irányít. Ha kell pénz , akkor küld, amennyi kell. Fegyver , robbanóanyag pedig már bárhol kapható. Ilyen egyszerű.
Mi a fejünket beledughatjuk a homokba, de ettől még a folyamat ugyanúgy zajlik. Ezért kell a művelt világnak tenni valamit. Európa népei most már látják mi a helyzet.de a józan gondolkodás helyett a vad elutasítás lett úrrá rajtuk. Mi itt még attól sem riadtunk vissza, hogy népszavazást tartsunk a hozzánk kötelezően betelepíteni tervezett néhány ezer menekült befogadása ellen. Keresztényi cselekedet, miközben ezrek élnek már itt, Budapesten és környékén, akik pénzért kaptak letelepedési engedélyt. Vajon ki ők?
Vajon bízhatunk bennük?
Peller Anikó
@világlátó: "de azért még nem tartunk a 24. órában." Dehogynem, akár ez a link is vészjósló:

propeller.hu/nagyvilag/3234936-foldunk-tulfogyasztasanak-napja-egyre-korabban-koszont-be

Gyorsuló ütemben borítjuk fel az egyensúlyt, a nyarsanyagokat néhány év alatt szétszórjuk, szemetet gyártunk mindenből, a létfontosságú olajat szertepöfögjük miközben az emberizing nevű biológiai massza elözönli a Földet.
wpym
A 2 legnagyobb rabló pártnak szellemmé kell válnia! Már régen be kellett volna tiltani mindkettőt, sőt az mszp-nek létre sem kellett volna jönni!
A betiltással egy időben megkezdeni a büntetéseket és vagyonelkobzásokat, bírói ítélet nélkül!
Ha külföldre mentette a vagyont, megfelelő intézkedéssel hazahozni a pénzt és természetesen idejében gondoskodni arról, hogy ne tudjanak a fő rablók külföldre szökni!
Bringás
Honnan veszik egyesek, hogy a magyarok 80%-a le akarja váltani Orbánt! Nem akarja! Viszont szoclibéket a hatalom közelében sem akar látni!
világlátó
@Peller Anikó: Valóban jó okunk van a figyelmeztetésre. Ma hallottam a WWE igazgatójától, hogy egyes " fejlődő " országok fogyasztása 4 föld bolygó erejét fogyasztja, pedig csak egy földünk van. Az emberiség egy része, nem tudom hány % -a túlfogyaszt, míg a másik része alultáplált. Nézd meg a szupermarketekből kiáramló embertömeget a bevásárló kocsijaikkal.
Döbbenetes. A keletkezett szemét is az. A túlsúlyos és beteg emberek száma is iszonyatos. Az egészségügynek egyre több pénz kell. Az életünk a fogyasztás állandó növekedése körül forog. Lehet hogy azért írom ezt, mert a kisnyugdíjam amúgy sem ad módot arra, hogy többet fogyasszak, mint amire valóban szükségem van.A korom is eljuttatott oda, hogy egyre kevesebb kell.De azért hallom, látom, tapasztalom a fogyasztás mértéktelenségét magunk körül.Ezt megállítani - fogalmam sincs miként lehetne.Ma a jövedelmi viszonyok olyanná lettek, hogy egyesek a pazarlás terén már messzire jutottak, míg mások vidéken a fővárosi átlag feléből kell éljenek. De élnek. Ők is szeretnének pazarolni, mert úgy érzik akkor lehetnek ők is egyenrangú polgártársai azoknak.A szerzési, fogyasztási vágy emberi tulajdonság, de neveléssel, tanítással ez szabályozható. Vajon van erre szándék? Vagy csak riogatjuk a társadalmat.Ez önmagában semmit nem ér. Remélem ebben egyetértünk.
világlátó
@Bringás: Gondolkodj már egy kicsit. Szállj le a brindgádról és nézz körül. Ki a fene foglalkozik már azzal hogy mit jelent fideszesnek, szocialistának, liberálisnak lenni. Ezek a pártok már csak azért léteznek, mert maguk mögé tudnak édesgetni néhány százezer olyan szimpatizánst, akik még nem vették észre hogy a pártok nem az ő és az ország előremozdításáért, hanem saját önző, egyéni érdekeik megvalósításáért dolgoznak. Hát nem látod hová juttat téged is a pártod? Tegnap egy " polgár " azt írta egy hölgyről, aki nem az ő bűvköréhez tartozik. idézem ...ez a szoci patkány.. " Szép dolog mondhatom. Hogy lehet ilyen megátalkodott, magáról megfeledkező, vagy egyszerüen csak bunkó egy fidesz-kdnp.tag, vagy szimpatizáns? Lehet hogy még szimpatizáns sem, csak egyszerüen ezt jhallja naponta több százszor hogy asoclibeket még a hatalom közelébe sem. Ezek vajon hány % -a a lakosságnak? A %-okat a mai hatalom mondja ki, mindenre, te meg beveszed, mert ők mondják. Én nem akarok veled vitatkozni, mert erre nincs időm, csak olvaslak és csodálkozom hogy miért írsz ide ? Bayer Zsolt örülne neked, ha az ő lapjában írnál, neki egyre nagyobb szüksége lesz az olyan hozzászólókra mint amilyen te is vagy. Tisztelettel.
Bringás
@világlátó: Egyszerű, miért írok ide! Páran itt összeállva többségnek képzelik magukat. Megnyugtatlak, az itt ingerkedők nem a többség, sőt csak egy minoritás! Ezerrel szidják a Fideszt és Orbánt de néha szembesíteni kell őket azzal, hogy ismét mi nyerünk! A liberálisokról pedig lesújtó véleményem van!
prime777
@Bringás: Akkor semmi másért nem vagy itt csak kötözködni és provokálni.
Mondjuk ezt eddig is gondoltam.
Te semmit nem értettél meg,és nem is akarsz megérteni abból amit Világlátó leírt neked.
Ne is ,mert még egy kis tudomány és értelem kerülne a szűk látókörű kis agyadba,és még elkezdenél gondolkodni is.
Az pedig nagyon veszélyes.
Az Orbán imádatnál nem sok undorítóbb és ostobább dolgot ismerek.
Számomra a birka,megvezetett fideszesek a legnagyobb hazaárulói ennek a honnak.
De ne aggódj,ugyanez lenne a véleményem egy olyan baloldaliról is, aki ekkora elánnal lenne képes nyalni mondjuk egy szocialista hatalomnak.
Aki a rezsimmel kokettál az jó ember sosem lehet.
Azt az "igaz" nép megveti és gyűlöli.
És ha nem szerencsés az illető azt a nép el is intézi.
Nincsen szüksége ennek az országnak senkiházi gyűlölködő alakokra.
Ha meg van a véleményed azokról a magyar embertársaidról akik liberalisták és demokraták - akkor költözz el innen egy diktatórikus országba!
Így egyel kevesebb lenne a gyűlölet keltők száma.

Amúgy meg már mondtam anno is.
Kisebbségben vagytok itt ezen az oldalon.
A liberális és demokratikus felfogásunkból eredően köpködhetsz itt ,meg onthatod a bicskanyitogató baromságaidat amiktől ökölbe szorul az ember keze.
Ha mondjuk rajtam múlna én már régen kivágtalak volna innen.
Mert mindennek van határa,és én nem vagyok egy végletekig liberalista,kihasználható balfasz személy.
Én ugyanis rohadtul utálom a simulékony és dörgölőző nyalonc alakokat.
Bringás
@prime777: Van véleményem és elmondom! Nem amolyan paraszt módra anyázva, mint az elvtársaid.
Nem fogunk elköltözni, fussanak az áldemokraták és a fasiszta liberálisok. Mi itthon vagyon, az a tájidegen banda leléphet, ha akar!
világlátó
@Tódor: Amiről írsz , lehet már te is látod, egy változás előjátéka. Amíg a fidesz összezár és foggal, körömmel együtt tartja a tagságát, elrejti, védelmezi, eltakarja tagjai disznóságait, mindent megtesz közpénzen a hatalom megszilárdításáért, addig az ellenzékhez sorolhatók erre már nem hajlandók. Bizonyára ők már tudják, látják, a régi úton menni már nem érdemes, nem is lehet. A klasszikus pártoknak vége. Új helyzet van. A paradigma váltás az élet minden területén előrevetíti árnyékát. A politika elvesztette mindenhatóságát a régi formában. Persze, a fidesz akár még győzhet is 2018.-ban. Már mindent kibír a magyar társadalom, még azt a néhány évet is, amíg a hatalomban van. Egyszer úgy is vége lesz. A kérdés nem az hogy mi lesz a fidesszel, a kdnp.-vel, az mszp.-vel, stb. A kérdés az lesz, mi lesz Európával és benne Magyarországgal.Lehet - e a tudatlan és félrevezetett népeket tovább terelni az orruknál fogva.Persze lesznek előrefurakodó megmondó embercsoportok, akik állítják majd magukról, hogy őket rendelte a sors vezető érdekcsoportnak, de remélhetőleg nem jutnak hatalomhoz, mert a fékek és ellensúlyok, amiket a fidesz, kdnp kormány most sorra eltüntetett, még egyszer már nem engedik közel őket.Hogy mi is lesz, hogy is lesz még nem tudjuk. Az azonban bizonyos, hogy a hatalom mézédes desszertjét nem szívesen adja át a saját magától megrészegült mai hatalom. Nagy valószínüséggel állítható, hogy még nincs itt a záró fejezet. Most jön az erőszakos hatalom megtartás agresszivitása, a brutális szelektálás, az ellenzék erkölcsi likvidálása, az álpuccs, majd a leszámolás időszaka.
Aztán a mézesmadzag az alkuk mindenkivel akik eddig még túl ellenszenvesek voltak, majd az összeomlás. Reméljük nem fegyveres harc kíséretében.
A korszakváltás elkerülhetetlen, ezt érzik, látják a polarizálódott ellenzéki politikai csoportosulások. Én azt sem zárom ki, hogy 2018.-ra azért még közösen nekifutnak, mert így sem maradhat az ország.A népnek remény, kiút kell.
Tódor
Amit írtál tökéletes. A bajom, hogy én már öreg vagyok ehhez. 88-89 bennott voltam a barrikádokon. Szó szerint: Bős-Nagymaros, Örökmécses, Március 15.-e, a hídi "csata". Vollt mikor utána 3 hétig véreset vizeltem. Agumibot nem hazudik mint Orbán. Mert bizony akkor ő is ott volt. Demokratikusan, liberálisan, kommunista ellenesen. Fiatalon. Akik akkor ott voltunk változást akartunk. Most szégyenlenem kell magam mások helyett. Azok helyett, akik nem hogy visszahozták azt az állapotot, de inkább az ötvenes éveket. A nagy részünk ugyanazt a köpönyeget hordjuk mint akkor. Egy kisebb részük nem. Akik kilóra megvehetőek, köpönyeget cserélni-forgatni tudók. Most őellenük kellene harcolni. De most ők az erősebbek - legalábbis azt hiszik. Bépült ugyanis egy korosztály, (akik akkor még a homokózóban játszottak) akik számára ismeretlen az elnyomás. Beleszülettek a szabadságba a bőségbe. Akiknek ismeretlen az erkölcsi norma, sőt még a szó is. Gátlástalanul lopnak, hazudnak, csalnak. A velük együtt születő információs forradalmat kihasználva kineveltek-nevelnek egy birkanyájat, akiket szándékosan úgy nevelnek, hogy sem önálló, sem szabad gondolataik ne legyenek. Legszívesebben könyveket égetnének nyilvánosan és Orwelli államot hoznának létre. Mondanám ezekre az emberekre hogy buták, mosottagyúak. De ez nem igaz. Szimplán "csak" kurvára átvertek. Tudom, az élettapasztalatom azt súgja: itt nemsokára változás lesz. De a jelenlegi hatalom butább annál hogy megtegye azt amit a Németh kormány. És akkor már nem lesz vicces hogy Orbán a fán leng. Fájni fog mindenkinek. Nekem akkor csak egy dolgom lesz: védeni a családom, az unokám. És akkor nagyon állat leszek. Visszaszerzek mindent amit tőlem/tőlük vettek el.
Tódor
@Bringás: 12.17
Iratkozz végre vissza az általános iskolába, vagy kérdezz meg egy nagykorút: a 15% (a gyengébbek és különösen a te kedvedért 100%-ból) hogy a retkes valagban többség? Bazki, te még zigótának is hülye vagy.
Tódor
@Bringás: 12.17 téged is vitt a csutigeci gazdád hajókàzni, kellett a tökesúly.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.