Törvénnyel szabályoznák, vasárnap meddig tarthatnak nyitva a boltok – értesült a Népszabadság. Ha a multi a déli harangszóval nem zár be, különadót fizethet a terv szerint.

Vasárnap délben bezárathatja az üzleteket a kormány

A lap információi szerint kormányzati berkekben olyan elképzelés kering, miszerint törvényben szabályoznák, hogy az üzletek csak egy bizonyos időpontig tarthassanak nyitva normál ügymenet mellett. 

A határvonal déli 12 óra lenne, de ha egy áruház 400 négyzetméternél nagyobb és dél után is nyitva szeretne tartani, akkor a délutáni forgalmának egy bizonyos részét pluszadóként kell majd befizetnie.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja adóként!!! ez több mint árulkodó!
A dolgozók vasárnapi pótlékát nem akarják vissazállítani, de különadót kivetni azt igen! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgyuri2003
Nos telejes egészében egyetértenék a dologgal, ha nem lenne már megint az a kurva kivétel a 400 négyzetméterrel. Amíg ilyenek vannak akkor nem szól másról a dolog mint a szimpla kibaszásról.
Nekik nem a munkavállalók érdekei a fontosak hanem az a lehetőség, hogy oda baszhatnak a csúnya multiknak.
Ha a dolgozók érdekeit néznék akkor a munkatörvénykönyvét szerkesztetnék át , hogy a munkavállalónak jobban megérje illetve ne lehessen kötelezni a vasárnapi munkavégzésre senki. Négyszáz négyzetméter alatt se.
sgyuri2003
@Apatszerek: Érdekes megközelítés. Csak egy fidióta barom képes a boltzárral kapcsolatban migránsozni.
Négyszáz méter alatt nyitva tartható üzletek tulajdonosai tehát a jó magyar kereskedők meg nem hajlandók szolidaratani a költségvetéssel?
Szánalmasan ostoba vagy.
Ráadásul a menekült ellátás nagy részét az Unió fedezte eddig is.
Azért abban segíthetnél, hogy megértsük miért nem a vasárnapi munkavégzés díjazásával foglalkozik a hatalom? Ja mert akkor a kedves 400 alattiak is meg kellene hogy fizessék az alkalmazottaikat.
Egyébként az a hatalom amelyik a munkavállalókra hivatkozva zaklatja a 400 nál nagyobbakat , mostanság törölte el a közfoglalkoztatásban folyamatos munkarendben dolgozók vasárnapi járulékait.
Perwool
@Horizont: Ezek úgy hazudnak mint a vízfolyás, hogy a bőr száradna mindre!
hvg.hu/gazdasag/20160815_vasarnapi_boltzar
Csodálkozó
Nem csak vasárnap délben bezárathatja a kormányt a nép!
kukac50
Mi a kurva anyjukért avatkoznak a piacgazdaságba. Állítsák le a vonatközlekedést villamos közlekedést, vendéglőket is zárják be,kórházakat zárják be hétvégére orvos ápoló ne dolgozzon csak délig ,ahogy a boltoknál akarják.mindenütt egyenlő esély kell, mindenkinek van családja legyen vele hétvégén. Ne tegyen ilyen kivételeket, mert ennek csak adóelvonás a célja.
Azért dobják be az ilyeneket,hogy ne a Fideszesek lopásáról aljasságairól beszéljünk!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.