Törvénnyel szabályoznák, vasárnap meddig tarthatnak nyitva a boltok – értesült a Népszabadság. Ha a multi a déli harangszóval nem zár be, különadót fizethet a terv szerint.

Vasárnap délben bezárathatja az üzleteket a kormány

A lap információi szerint kormányzati berkekben olyan elképzelés kering, miszerint törvényben szabályoznák, hogy az üzletek csak egy bizonyos időpontig tarthassanak nyitva normál ügymenet mellett. 

A határvonal déli 12 óra lenne, de ha egy áruház 400 négyzetméternél nagyobb és dél után is nyitva szeretne tartani, akkor a délutáni forgalmának egy bizonyos részét pluszadóként kell majd befizetnie.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja adóként!!! ez több mint árulkodó!
A dolgozók vasárnapi pótlékát nem akarják vissazállítani, de különadót kivetni azt igen! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ja adóként!!! ez több mint árulkodó!
A dolgozók vasárnapi pótlékát nem akarják vissazállítani, de különadót kivetni azt igen! =))
Kovács Gizella
Ezeknek mindenbe belekell pofázni ?
A gazdasággal törődnének ilyen élénken amit sikeresen úgy lerohasztottak,
hogy a románok is beelőztek bennünket akik a béka segge alatt voltak !
nevemnick
Jól írod volvós!
Működik a kdnp maffia. Egyre kevesebben járnak a hat órás misére.
A fidess meg egyre többet kotlik a brifkón, de úgy látszik hiába.
kerekkocka
A világ legnagyobb problémája a boltbezárás! Az ENSZ mikor tűzi napirendre?
Veleda
Ha valaki akar dolgozni, tessék megfizetni. Ha kell, vasárnapi bérrel. De ezt a bigott pápista keresztények éppen nem akarják.
Van aki boldogan vállalja a vasárnapi 6-tól 18-ig műszakot. A nyáridős egyetemistákról nem is beszélve:))
solidedge
És én még azt hittem, hogy a kormány nem tud tovább aljasulni. De ez a névjegyük.
papa.49
Fütyisz,kdnp a szemétségetek nem ismer határokat, de megfizettek érte!!!
volvós
@papa.49: ...tudod, jön a népharag, oszt jónapot
Vóóót kormány, nincs kormány !!!
Yoda69
Na kezdik megint. A jo kurva anyjat az orbannak, nem vette eszre az emberek nem akarjak a vasarnapi boltzarat.
A MSZP-nek vegig kellett volna vinnie a nepszavazast.
F_Viktor
Ez csak annyit jelent, hogy a fityesz (orbán) nem tud és nem fog veszíteni, sz@rik a Zemberek szavára!

Vagyis demokratikus úton, választásokon nem lehet leváltani!
cs.n.
Mióta újra kinyitottak, több órával lerövidült a vasárnapi nyitvatartás a boltzár előttihez képest. De úgy látszik, az nem elég nekik.
1magyar
Inkább a vasárnapi kötelező bért szabályoznák be, legyen dupla, majd tudja azt a kereskedő, hogy megéri-e neki nyitva tartani!
Az emberek jogait a munkában, azt kellene kicsit szabályozni, ne rabszolgaként lehessen alkalmazni fillérekért!!!
justhpeter
Nem értem a kdnp miért nem a vasárnapi kötelező misére járásért kampányol. Ez a pártocska az egyházával együtt a kereszténység szégyene.
wagabund
javaslom a nyájas olvasó figyelmébe, hogy egyszercsak valaki "véletlenül" kikottyantja a kormánypártból, a nyugdíjasoknak szeretnének még egy kicsit emelni...
...vagy a gyermekélelmezést javítani
...vagy az egészségügy hiányát csökkenteni...
...sőt, a tanárok fizetését javítani...
...meg a déli határon dolgozó rendvédelmiseket jobban ellátni...

...valami sunyi hivatkozás biztosan lesz, amire az ellenzék nemigen tud mit mondani...
papa.49
Végül is lehet, hogy pont ez lesz a vesztük...
Perwool
Zárjátok! De úgy hogy egytől-egyig bent vagytok egy helyen, és a kulcsot kidobjátok! Amíg a bolt árukészlete tart zabáltok, ha elfogy szép csendben éhen döglötök!
Amúgy tudja valaki, hogy ezekre ki szavazott...?
Perwool
@justhpeter: Ezek a csuhások, minden nap szembe köpik Jézus tanítását!
justhpeter
@Perwool: Mint megrögzött pogány biztos vagyok benne, hogy nekik fogalmuk sincs Jézusról. Azt gondolják, hogy ő is csak egy szatócs volt, akinek csak a haszon létezett és abban mindenképpen szeretnék legyőzni, s közben arra sem figyelnek, hogy nem Jézus ment arrébb, hanem a kufárok. Kis boltjukban minden árucikk, ahogy a tákolmány, a 24 órás törvények. A végállomás az lesz, amikor a vasárnapi misén is szotyolázni fognak, mint a stadionokban, mert csak azt a kultúrát ismerik.
szmeagol
@Perwool: Nem döglenek éhen, mert felzabálják egymást!
Képzeld el, h Semjénnek már csak Orbán bögyölője jut! :-)
kkalman
@Perwool: ma, 20:48 Ha csak a tanítását köpnék szembe! De magát Jézust is szembe köpik!
kkalman
@szmeagol: ma, 21:48 Vizuális vagyok.Jót röhögtem! :DDDDDD
szmeagol
Tessék mondani, arról lehet népszavazást tartani, h a templomok vasárnap zárva legyenek?
Meg kéne próbálni! :-)
szmeagol
@kkalman: Örülök, h jókedvre deríthettelek! :-)
Vizual
Ezek mindenhol betesznek nekünk. Nagyon buták, és ezért mi fizetjük a tévedéseiket és láthatóan ha valami nem tetszik nekünk, ahogy Orbán mondta " csak azért is tovább épitjük..." A gazdaság helyet az egyetlen ahol jól teljesítenek az a bűnözés.
kisrigó
Mi lenne, ha egyszer végre nem szabályoznának agyon mindent! A kereskedő eladni akar, a vevő vásárolni. Az alkalmazott pedig pénzt keresni. Hangolódjanak össze! Ha a kereskedő rentábilis akar lenni , akkor nyitva van, az alkalmazottat fizesse meg, a vevőt ki kell szolgálni, hogy legközelebb is bejőjjön! Egyetértek azzal, hogy ez csak FIGYELEM ELTERELÉS!! Ne foglalkozzunk a rogán, habony, farkas, meg a hozzájuk hasonló alakok disznóságaival! ( direkt kisbetű!)
szaboria1
@Yoda69: Hiába adták volna be a Választási bizottság okafogyottságra hivatkozva nem írta volna ki a nép szavazást.
szaboria1
Buggyant Harrach nem tudja le nyelni, hogy a nép kér belőlük. Vasárnap az emberek kb 10 óra körül indulnak el vásárolgatni.
Érdekes volt az RTL híradóban Kósa nyilatkozata és a kormány nyilatkozata. Kósa szerint ősszel be akarják adni a változtatásról szóló javaslatot a kormány még nem is hallott róla.
szaboria1
@szaboria1: BOCSIKA Helyesen: a nép nem kér belőlük.
eugen4402
"A délutáni forgalom bevételének bizonyos részét pótadóként be kell fizetni..."
Szemét söpredék, fejezzétek be a szemérmeskedést, terítsétek ki a kártyátokat, vegyétek el a teljes bevételt. Addig úgysem nyugodtok meg, amíg egy huncut vasat is az áldozat zsebében hagytok. Útonállók, zsiványok a Fidesz vár rátok. Ez a működő életpálya-modell...
aremy
az ovi bögyölője az nem az angyal bögyölője ugye.
Perwool
@eugen4402: A Fidesz-KDNP össze szarja magát, ha olyan pénz forog az országba amire nem teheti rá a koszos tolvaj mancsát! Lásd, Norvég pénzek!
eugen4402
@Perwool: Pontosan erre gondoltam! Beleőrülnek abba, ha valakinek 20 forintja előkerül egy régi kabát zsebéből, mert arról ők "nem tudtak". Kiváló példa a norvég pénzek, vagy mi az, hogy csak az a bankjegy érvényes, amelyiken a Matolcsy aláírása szerepel. Az Európába "kiküldött munkatársaink" által hazaküldött eurót is csak azért tűrik meg, mert a rabolt forint százmilliókat van mire átváltani.
Törölt felhasználó
Zsírdisznó nem bírja, ha ellentmondanak, azt se, ha a nép mond ellent. Elmondták azt is, hogy a nők hülyék, mert nem értették a vasárnapi boltzár lényegét.Gondolom azért a sok nőverő dagadt politikus leüvültötte asszony fejét, ha vasárnap nincs pörkölt friss kenyérrel az asztalon.

Ti tudjátok a kdnp az egy párt..kik azok..?:) szóval ezek mondják meg egy országnak, hogy éljenek és hogy hülyék a nők. Szerintem az álkeresztény k anyjukat!:)
Perwool
@szmeagol: tegnap, 21:48
Ahhoz már hozzászokott! Az már nem újdonság neki!
Hari
Nem kell idegeskedni, egy illiberalis demokráciában minden lehet, az is, hogy ki sem nyithatnak. A bajom az, hogy az illiberalist már értem, ebben éltünk évtizedekig, de mit keres utána a demokrácia szó !? Nekem ez olyan, mint a békeharc. Vagy béke, akkor nincs harc, vagy harc, akkor nincs béke, de a kettő együtt ??? Egyébként mindez az ötcsillagos bolt érdekében történik, ha történik, aki az egyik vesztese volt az érdekében elrendelt vasárnapi boltzárnak.
Hari
Egyébként is a 400 négyzetméter feletti boltnak nem az dolga, hogy nyitva legyen, és a népeket kiszolgálja. Hol van ez megírva a bibliában ? Hanem az, hogy déltől adózzon ! Elmúlt az a világ, amikor Kohn bácsi abból élt, hogy vasárnap zárva volt. Ébresztő !!!
vonotok
Mondhatok, irthatok bármit a rendszerváltás óta ilyen szar, szemét kormánya nem volt ennek a népnek.
Ezúton szeretném megköszöni az MSZP-nek. A belső viaskodás helyet inkább a kormányzással törődött volna akkor ennek a G...i által vezetett bandának nem lenne ekkora hatalma. BRAVÓ !!!
herczeg0210
Amihez ezek hozzányúltak hat év alatt, mindent tönkre tettek! Miért nem hagyják már végre ÉLNI a "zembereket"???Hadd döntsem már én el egyedül mikor akarok vásárolni, szabadságra menni, fát ültetni, vagy éppen kivágni. A vasárnapot is úgy szétbaszták, hogy már semmi sem működik tisztességesen! Én amikor dolgoztam vasárnap, vagy Szenteste, vagy Húsvétkor senki nem aggódott, hogy dolgoznom kellet a szentendrei HÉV-nél...
agnes200
Imádják, ha dirigálhatnak. Nem is éredekli őket, hogy mi az értelme, vagy hatása a törvényeiknek. A lényeg, hogy megmutassák, hogy ők dirigálnak. Annyira kis semmik, hogy ilyen szarságokon kell lovagoljanak, hogy valamitől úgy érezhessék, hogy ők az ország urai. A nagyság illúziója kell nekik. (Meg a pénzünk a saját zsebükbe.)
nezelodo
Tudható volt, hogy a keresztény tömegpárt mögé bújva, (néha meg a függöny mögé) a dakota dafke Lovasberényig, megint belenyúl az egyszer már elbukott boltzárba.
Designer
Megint tesztelgetjük a tűrőképességet?! Mit lehet még taposni a magyaron?
Desischado
Engem is érdekelne, meddig tűrünk még? Mi kell ennek a nyomorult népnek, hogy elzavarja ezt a piszkos, tolvaj, maffia bandát?! El a kezekkel a vasárnapi nyitvatartástól, férgek!
wagabund
@Designer: 21.26 óóóó...nagyon sokat... a politikai vezetés ezt nagyon jól tudja.(a hangulat-jelentőik igencsak dolgoznak)
...sokat tanultak a netadó-ellenes felhördülésből...(is)
wagabund
@Desischado: 0.55 megdöbbentő nyílvántartásuk van a tűrőképességünkről... olyan, tartozik-követel féle.

az egyik oldalon a felhördülés cím alatt található néhány hőbörgés, a másik oldalon a néma nyelés..a (hangulat)jelentések pontosak, kifinomult "jelzőrendszernek" köszönhetően.

nos a "néma nyelés" cím alatt nagyon hosszú a lista... ergo: az egyenleg rendkívül alázható népet mutat...
és... alázzák is rendesen...

szerintem
papa.49
Szerintem itt lenne az idő fellázadni a fütyisz uralom ellen!!!
bretagne
Nem bírnak magukkal!!! Miért pont ez fáj ezeknek, hogy vasárnap nyitva az üzletek??? Nem normálisak, nem tudok mást mondani rájuk!
Apatszerek
@RonaGyuri: A gazdasági menekültek ellátásához, biztosítja a forrást. Ti akartátok, hogy így legyen befogadó készségetekkel, mit törődtök ti a forrás biztosításával, adózás nélkül csak a vatikáni pénz használható,, Isten fizesse meg" most meg nyüszítetek ez az amikor a befogadás már nem is olyan, mint mikor még nem érzékelhető a társadalom részére a gazdasági hatása. Talán a befogadást kellene Bolykottálni! Vagy az már értelmen felüli. Viseld el a humanitárius adózást is!
Perwool
@wagabund: Mi történt a fogaddal???-:)))))))))) Fogad kinőtt, füled- f...kad megnőtt???
kepkezelo.com/images/v9iltvnquwurbzkwcq2o.gif
RonaGyuri
@Apatszerek: már egyre korlátoltabb vagy, eddig csak idegesítően buta voltál, de most már egyenesen bornírt lettél!
Honnan veszed ezt a butaságot, mikor hol írtan olyat amit te itt nekem tulajdonítasz???
wagabund
@Perwool: voltam egy fiatalító kúrán, csak nem azt ittam meg, amit kellett volna..

így lettem kis csacsi...(na jó, a nejem szerint egy nagy szamár)
Perwool
@wagabund: " nem azt ittam meg"
nem esetleg, annyit ittál mint egy szamár?
Tudod! az asszonynak mindig igaza van!-:))))
Apatszerek
@RonaGyuri: A korlátoltságot magad biztosítottad eddigi írásaiddal, nagy baj ha nem tudsz még következtetni sem, ön elégültséged határtalan, nem is lenne ez hiba:, ha ezt be is vallanád, hogy mindenki aki neked ellent tud mondani, mert nem osztja állításaid igazát, az szerinted ahogyan fogalmazod idegesítő buta, ez már állítás egyben! Azon kéne elmélkedned, hogy miért is van neked ez a magabiztosságod, nem -e hamis ez az önteltséged folytatólagos hangoztatása, állítása? Mosolyogva várom obszcén sértő szavaidat.
RonaGyuri
@Apatszerek: neked ezért fizet valaki, vagy csak magadtól vagy ilyen korlátólt? Ennyire gyenge a szövegértésed, vagy csak órabérben mocskolódsz a témához nemtartozó marhaságokkal!
Egy csöppet sem zavar, hogy a vasárnapi munkáról és az érte járó díjazásokról beszélgetünk itt?
Apatszerek
Törvénnyel szabályoznák, vasárnap meddig tarthatnak nyitva a boltok – értesült a Népszabadság. Ha a multi a déli harangszóval nem zár be, külön munkaidő díjazás, adót fizethet a terv szerint. Következtetni ha nem tudsz a bezárás amennyiben nem történik meg, tovább tart nyitva akkor különadó fizetésére kötelezhető, ez a különadó a költségvetésbe kerül. Fordíthatósága lehet a g. menekültek ellátásának hozzájárulására, határőrizetre, amit a menekültek kényszerítettek az országra ennek megértéséhez mi szükségeltetik? A megértés.
sgyuri2003
Nos telejes egészében egyetértenék a dologgal, ha nem lenne már megint az a kurva kivétel a 400 négyzetméterrel. Amíg ilyenek vannak akkor nem szól másról a dolog mint a szimpla kibaszásról.
Nekik nem a munkavállalók érdekei a fontosak hanem az a lehetőség, hogy oda baszhatnak a csúnya multiknak.
Ha a dolgozók érdekeit néznék akkor a munkatörvénykönyvét szerkesztetnék át , hogy a munkavállalónak jobban megérje illetve ne lehessen kötelezni a vasárnapi munkavégzésre senki. Négyszáz négyzetméter alatt se.
sgyuri2003
@Apatszerek: Érdekes megközelítés. Csak egy fidióta barom képes a boltzárral kapcsolatban migránsozni.
Négyszáz méter alatt nyitva tartható üzletek tulajdonosai tehát a jó magyar kereskedők meg nem hajlandók szolidaratani a költségvetéssel?
Szánalmasan ostoba vagy.
Ráadásul a menekült ellátás nagy részét az Unió fedezte eddig is.
Azért abban segíthetnél, hogy megértsük miért nem a vasárnapi munkavégzés díjazásával foglalkozik a hatalom? Ja mert akkor a kedves 400 alattiak is meg kellene hogy fizessék az alkalmazottaikat.
Egyébként az a hatalom amelyik a munkavállalókra hivatkozva zaklatja a 400 nál nagyobbakat , mostanság törölte el a közfoglalkoztatásban folyamatos munkarendben dolgozók vasárnapi járulékait.
Perwool
@Horizont: Ezek úgy hazudnak mint a vízfolyás, hogy a bőr száradna mindre!
hvg.hu/gazdasag/20160815_vasarnapi_boltzar
Csodálkozó
Nem csak vasárnap délben bezárathatja a kormányt a nép!
kukac50
Mi a kurva anyjukért avatkoznak a piacgazdaságba. Állítsák le a vonatközlekedést villamos közlekedést, vendéglőket is zárják be,kórházakat zárják be hétvégére orvos ápoló ne dolgozzon csak délig ,ahogy a boltoknál akarják.mindenütt egyenlő esély kell, mindenkinek van családja legyen vele hétvégén. Ne tegyen ilyen kivételeket, mert ennek csak adóelvonás a célja.
Azért dobják be az ilyeneket,hogy ne a Fideszesek lopásáról aljasságairól beszéljünk!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.