A Népszava azt írja, Kaltenbach Jenő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok volt országgyűlési biztosa, majd az LMP, később a PM fővárosi képviselője visszaadja állami kitüntetését, mert Bayer Zsolt, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta meg a nemzeti ünnep alkalmából.

Bayer kitüntetése óriási felháborodást keltett az ellenzék körében, az MSZP egyszerűen szégyennek nevezte, az Együtt pedig felszólította Áder János államfőt, hogy vonja vissza a lovagkeresztet.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Nagyon vártam, hogy valaki megteszi ezt a lépést. Minden elismerésem Kaltenbach úrnak!
Ez a kitüntetés ezzel a tettel le van degradálva! nem lehet büszkén viselni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Nagyon vártam, hogy valaki megteszi ezt a lépést. Minden elismerésem Kaltenbach úrnak!
Ez a kitüntetés ezzel a tettel le van degradálva! nem lehet büszkén viselni!!!
1magyar
lovagkeresztek??? Ez is milyen úri passzió! Van itt pénz a felső tízezernek, a hangyák meg majd visszafizetik.
Grumpycat
Kaltenbach Úr! Ön igazi magyar, és igazi férfi!
dr. prédikátor
Igen! Egy EMBER akinek van lelkiismerete!!! Csak gratulálni lehet!!!
colibri
Titkon bízom benne, hogy lesznek még követői...
simmering73
De kevés ilyen EMBER van ebben a qrva országban.
justhpeter
Megemelem a kalapom Kaltenbach Jenő előtt. A lovagiasság szabályai szerint járt el.
glorianna
Helyes, így kell ezt.
EP után szabadon: egy bizonyos szint fölött nem ereszkedünk egy bizonyos szint alá.
Bayerrel egy névsorban lenni nagyon ciki, szerencsére vannak, akik ezt pontosan érzik.
kkalman
Kaltenbach Jenőnek csak gratulálni tudok a döntéséhez. A gyűlöletkeltő Bayerrel egy lapon szerepelni több, mint szégyen. Ez a ß@rkupac csak a fitymaszkormánytól kaphat bármilyen kitüntetést. Mások már rég elzavarták volna a 3,14chába!
moareka
@justhpeter: Én több tíz éve ismerem Kaltenbach Jenőt, mindíg tisztességes, egyenes gerincű ember volt, most sem csalódtam benne! Gratulálok neki ehhez a lépéséhez, kívánom, hogy legyenek követői!
papa.49
@köhögő bolha: Elmentettem ezt a borzadályt öreg napjaimra, kösz))))))))))))
perfekt
Nem kellett volna visszaadni.Semmiféle közösséget nem kell Bayer habitusaival, vállalni.Így Kaltenbach Jenő-bármilyen tiszteletre méltó a kezdeményezése--egy kategóriába helyezi-munkásságát az érdemtelennel."A könyv elégetése, nem válasz a könyvre"-mert nem azonosak a betűik-és ami fontosabb a mondanivalók sem.Elégtétel lehetne Kaltenbach munkás életnek, a köz felháborodása-!
eugen4402
@papa.49: Jaj, Papa!!! Ezt a fotót én soha nem bocsátom meg @köhögő bolhának. Ilyen randát már régen nem láttam, és most maradandó lelki sérüléseket szenvedtem. :-)
Villon
@kkalman: Nyugodtan kiírhatod a "szarkupac" kifejezést. Bayerre nézve még talán hízelgő is.
kakaósbögre
tisztességes magyar ember nem közösködik fideszessel.a Bayerral meg pláne.
Desischado
Ettől a fideszes ribanctól mit vár bárki is? schmidt mária egy fideszes nyalonc, semmi több, egy nagy nulla.
Kaltenbach Jenő viszont megmutatta, hogy egy gerinces, egyenes ember, akinek van becsülete és tartása. Szívből gratulálok neki! Jó, hogy ilyen emberek is vannak!
papa.49
@eugen4402: Én is csak azért, ha borzongani akarok, megnézem és már meg is történt))))))))))))
qrfly
...ahelyett, hogy nekiálltvón ő is : "gecizni" "állatozni" "cigányozni" "orgoványozni" stb...stb..

ÉS AKKOR Ő IS VÁROMÁNYOSA LEHETETTVÓN valami kitüntinek...
eugen4402
@Kovács Gizella: 04:05 Most egy picit gondolkodóba estem, milyen kalendáriumra céloztál, mert a Füles-évkönyvön kívül más kalendáriumot nem nagyon szoktam megvenni. Abban meg csak az a szamár, és a bagoly látható, de azokat szívesen nézegettem. Ettől az ábrától viszont égnek meredt a maradék 3 szál hajam, és horrorisztikus sikoly szakadt ki a torkomból...:-)))
eugen4402
@papa.49: Hajnali négyig nem tudtam elaludni, ön-analízist végeztem, mert erős a gyanúm, hogy a tudatalattimban valami rettenetes élmény lappang a gyerekkoromból, amit ez a fotó felidézett. Rémlik, hogy anyai nagyanyám kísértet-históriáiban szerepeltek ilyen "lények", bár az is lehet, hogy valamelyik "Texasi láncfűrészes"-feldolgozásból ismerős... :-)))
papa.49
@eugen4402: Hála Istennek nekem még jó az alvókám, még tart amit megtanultam a seregben, bárhol, a nap bármely szakában, akár állva is eltudok aludni, de sokszor jól jött már ez nekem...
Nem tudom te, hogy vagy ezzel, de még ha néha megnézek egy horror filmet én utána is nyugodtan alszom,nem szoktak rémálmok gyötörni...
eugen4402
@papa.49: Kérlek, vigyázz erre a képességedre, mert ameddig ez az "alapfelszerelés része", addig nem is sejtjük, mekkora kincs van birtokunkban...
Aztán egy szép napon éjjel egykor felriad a "Magyarzember", és kínjában bekapcsol szépen sorba' rádiót, tévét, laptopot, mikrosütőt, mosógépet, és a végén rejtvényfejtéssel akarja álomba ringatni magát, de mindhiába. Szar ügy, ne tudd meg..!
papa.49
@eugen4402: Megtudlak érteni nálunk a nejem szenved ebben, és bizony van mikor reggel panaszkodik, hogy fáradt, mert én semmit nem tudok erről, általában átalszom az egész éjszakát egyben...Igazi jó tanácsot ez ügyben nem is tudok adni, talán csak azt, hogy mikorra lefekszel próbáld meg magadban elcsendesíteni az indulatokat, talán az segítene...
Tudod nekem kedves nótám a Balázs Fecónak a dala ,,Érints meg,, az mintha rólam, a korosztályomról szólna, és ha meghallgatod rájössz minden sora igaz...
eugen4402
@papa.49: Szerettem azt a Balázs Fecó nótát, jó, hogy eszembe juttattad...
Nekem a Procol Harum "A Whiter shade of pale" c. nótája szokott bejönni, de azt hiszem függő lettem, már valami erősebb kell az elalváshoz. Valaki javasolta a 700-asok Klubját az ATV-én, aszongyák, garantáltan elaltat egy elefántot is...
papa.49
@eugen4402: Hát nem tudom mert az atv. az utóbbi időkben már semmit nem nézek, amit meg emlegettél azt soha nem is néztem, mert alapból utálom az ilyen típusú műsorokat, ahogy a vidám vasárnapjukat is, én már a híradójukról is leszoktam, inkább itt a netten olvasom el azt ami érdekel, és az atv. már királyi tv lett...
Kovács Gizella
@eugen4402: " Indul a bakterház "
Bendegúz: Uram, teremtőm, egy banya! Ilyen rusnya szerzet még a kalendáriumba sincsen...:-)
eugen4402
@Kovács Gizella: Jaj, köszi..! Látod, milyen ökör vagyok..? Tökéletes a párhuzam, már csak a szilvásgombóc hiányzik... A Patás szerinted ki ebben a díszes társaságban?
eugen4402
@Kovács Gizella: tippeltem, de a gépem ilyenkor sztorno üzemmódba vált, törli a szöveget. :-)))
Csizmás Kond
Kitüntetések és visszaadások...
Érdekes ez az egész balhé. Az ilyen kormányok, rendszerek és pártok által adományozott akármik elfogadása előtt minden kitüntetett el kéne elmélkedjen azon a tényen, hogy amikor majd változnak az idők és akkor nem ugyanaz a hatalom fog kitüntetni másokat mint amely őt értékessé tette, és lesznek olyan kitüntetettek akikkel esetleg nem akar majd ugyanabba a csillogásba villogni...na akkor kéne meggondolni, esetleg nem elfogadni, nem most megtagadni.
teuton
@Csizmás Kond: Es hany jobbos adott eddig vissza kitüntetest vagy el sem fogadta??? 1 sem, mert nekik nincs gerincük!!! A rendszerek pedig valtoznak, max. 20-40 evente, Orbania sem lesz örökeletü, jön majd meg az ellenkezöje is...
Csizmás Kond
@teuton: Na és hány hivatalos jobbost tüntettek ki mostanig ?...és a rendszer tényleg változik és jön más ...majd az fog díjazni.
Csizmás Kond
@teuton: Ez a válasz...sajnálom ha nem érted...
prime777
@teuton: Megválaszolok én neked romániai embertársunk helyett.
Egy sem adta vissza soha,mert ahogyan te mondtad "ezeknek nincsen gerincük".
Persze szar ezt kimondani azon az oldalon,de az igazság az mindig fáj.
teuton
@Csizmás Kond: A kerdesre azok szoktak kerdessel valaszolni, akik nem tudnak valaszolni! Az utobbi evekben csak jobbosok, söt szelsöjobbosok kaptak dijakat! Visszaadni egyik sem akarta, volt akitöl meg kellett vonni... Csakhogy felfrissitsem az emlekezeted... Egyeblent pedig akkor nezzük azt, hogy nemzetközi viszonylatban kik kaptak jelentös dijakat? Na ott hany jobber büszkelkedhet valamivel? vagy szerinted minden jelentös dijat csak az altalad libsinek tartottak adnak libsiknek? A Nobel-dijtol a Karlspreis-ig?
Bringás
Lázadnak az antimagyarok! Nagyon helyes, tudjuk ki nem való közénk!
Csizmás Kond
@teuton: ...most ezt úgy adtad elő mintha szédülnöm kéne az itt engem körülvevő hatalmas őokosságotok között...
ha már ennyire jártas vagy mondj egy szélsőjobbost akit kitüntettek...
az tis figyelmedben ajánlom, hogy olvasgass utána azok kitüntetéseinek akik visszaadták a plecsni, hogy ugyanazért kapták-e mint Zsóti...mert ha nem akkor csak az egész egy büdös vihar a bilibe.
teuton
@Csizmás Kond: Akik kaptak es visszaadtak, nemzetközileg elismert szaktekintelyek, akik a tudomanyos munkassagukert kaptak. Zsoti pedig egy mocskosszaju kapcarongy... de a kerdes megvalaszolasa alol megint visszakerdessel bujtal ki... Szoval ugye volt olyan is, akitöl a fidesz altal adott kitüntetest visszavontak a tiltakozasok miatt, mert ö maga nem akarta visszaadni... de most ne kerdessel valaszolj, hanem ha nem akarod tudni, guglizz utana!
Csizmás Kond
@teuton: ja nemzetköz...
Rózsa Péter amikor a keresztet kapta a liberális klubrádió munkatársa volt, hétköznapi kifejezéssel újságíró. Ő aki a tolerancia elvét hírdeti tulajdonképpen a kirekesztés nagymesteri pózában díszeleg. Neki csak az elfogadható ami az ő leveivel egyezik ?
csa-csa
na most nagyon kibacik a Bayerral! jót röhög a markába! nem tudom jár-e pénzjutalommal jár-e ez a kitünti., de azt is visszaadja a baromja?
nyilván megérdemelten kapta! az az Övé és nem veheti el senki, ha csak nem követ el valami olyat!
csak azért mert a Bayer is (vagy bárki más) kapott, bacnék visszaadni!. ilyesmin kár és felesleges érzelgősködni.
teuton
@Csizmás Kond: Rozsa egy többdiplomas elismert szakember, egyetemi tanar. Nem a fidesz jovoltabol! egy intelligens ember. Nem köpönyegfogato, gerinctelen, mocskolodo, primitiv alak, Ez a különbseg Zsotihoz kepest...
Csizmás Kond
@teuton: namégegyszer...Rózsa stb...Igazából úgy illik, hogy ha valami nem tetszik és azt vissza akarjuk adni annak adjuk vissza akitől kaptuk...idáig érthető ?
namostmár, azok akik sorban állnak a visszaadásért egyik sem ettől a kormánytól kapta a keresztet...
Zsóti ő zsóti ...tulajdonképpen itt nem zsótiról van szó hanem bizonyos elvekről...
teuton
@Csizmás Kond: Nem akarod erteni... Akik visszaadjak, azok nem azert kaptak, mert barmilyen szamu partkönyvük van, hanem mert (nemzetközileg is) elismert szakemberek! Egyebkent a Kossuth-dijat kinek kellene szerinted visszaadni, aki 1990 elött kapta? Nagy hülyesegekett hadovalsz össze, de nem arra valaszolsz, hogy miert euz a primitiv Bayer kapott ilyen kitüntetest? Mert ugye mindenkitudja, a partkönyve miatt...
Csizmás Kond
@teuton: nem érdekel zsóti, itt csak azt vitatom hogy nagytudású emberek packáznak olyan dolgokkal ami az eddigi kialakult ellenszenvet csak fokozza
ől más rendszerben kapták zsóti másban holnap ha változik akkor is lesznek kitüntetettek és az is más lesz. Amit ma a sorbaállók művelnek az egy nyomott libsi szarakodás szoci belökéssel sem több sem kevesebb...
silber13
@csa-csa: A kitüntetéssel nem jár pénz!
teuton
@Csizmás Kond: Ok, akkor Orban anyja, apja es maga kinek kell visszaadja az MSZMP partkönyvet? Meg a fideszmuftik nagyresze? Kitalaltad mar az idöutazast, vagy Szeles gabor? Mert ö mar az antigravitaciot is kitalalta... Komoly allamok es szervezetek olyanoknak adnak kitünteteseket, akik szakmailag es EMBERILEG megerdemlik. Hogy kesöbb ne legyen tiltakozas es ne kelljen visszavenni! De szükseg eseten vissza is veszik, mielött botrany lesz belöle, lasd sok diszpolgarsag... Demokraciakban ez igy müködik... De szerinted mindenki libsi-bolsi-komcsi aki 2010 elött kapott barmifele kitüntetst? Akkor a Saul fia rendezöje meg jobber, mert most kapott Kossuth-dijat? Zavarok vannak a fejedben, mert skatulyazva kategorizalsz... Mellekesen megjegyzem, hogy több millio kivalo szocialista munkaert kitüntetest osztottak ki 1989-ig, akkor mindenki komcsi volt aki kapta? Akkor a te csaladod is tele lehetett velük, nem csak Orbane...
Csizmás Kond
@teuton: mi köze mindehhez a pártkönyvnek...ennyi erővel miért nem említed az iskolai ellenőrzőjét ?
de ha már megemlítetted azok akik elvtársként kaptak a kereszteket, azokat miért nem adják vissza ?...azokkal valahogy mindegyik tud azonosulni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.