A fideszes propagandalapnak, a Magyar Időknek adott interjút Pukli István, a Tanítanék mozgalom vezetője.

Az interjú legfontosabb állításait az Index szemlézte. Eszerint:

- Rendszerszintű változtatásokat szeretne az oktatásban, ami most folyik, az toldozgatás-foltozgatás.

- Nem akarják eltakarítani az Orbán-rezsimet, a cél a hibák kijavítása.

- Nem lehet alternatíva a jelenlegi baloldal az ország irányítására, mert politikusaik leszerepeltek, és ugyanez a helyzet a szélsőjobboldallal is.

- Jövőre lejár a megbízatása a Teleki Blanka Gimnázium élén, de újra pályázni fog.

- A Tanítanék Mozgalom továbbra sem megy el a Köznevelési Kerekasztal üléseire.

- A pedagógusok béremelésével elégedett ugyan, de egyidejűleg a munkaterhelés is nőtt.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grumpycat
Megvették, vagy befenyítették?
Esetleg egyszerűen csak szarházi?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grumpycat
Megvették, vagy befenyítették?
Esetleg egyszerűen csak szarházi?
Yoda69
Kedves Pukli ur,
amig az orban rezsim van hatalmon addig esely sincs a rendszerszintu valtozasokra. Egro, nem az ellenzeket kellene satuzni, mert azok mar igy is eleg gyengek, hanem azon ugyeskedni, hogy levaltsak az orban kormanyt, ha kell az ellenzekkel egyutt.
papa.49
@Grumpycat: Hát elégé kiismerhetetlen a pacák, de szerintem csak ,,pártfeladatot,, hajt végre... Gondolj bele, elvisz magával jó pár embert akik aztán némi kis tüntetések, lázongások után semmit nem tesznek...
Mintha valahol olvastam volna, van fütyiszes kötődése, múltja!!!
A számomra tisztára a fodoros Gabi!!!
verőce21
Sok hűhó semmiért!
"Nem lehet alternatíva a jelenlegi baloldal az ország irányítására, mert politikusaik leszerepeltek, és ugyanez a helyzet a szélsőjobboldallal is"
perfekt
Kutyából-mégiscsak lehet szalonna esete!
Hellcat
"Nem lehet alternatíva a jelenlegi baloldal az ország irányítására, mert politikusaik leszerepeltek, és ugyanez a helyzet a szélsőjobboldallal is." Egyetértek...az ellenzék alkalmatlan ahogyan a kormánypárt is hiszen ellenük tüntetnek. Mindegyiket felelősségre kell vonni.
magyarbakancs
@Grumpycat: Korpás lett a haja jó pénzért.
Mindenki meg kurvul ha hiányzik a gerinc belőle?
Yoda69
@Hellcat: Csakhogy valakinek iranyitani kell az orszagot. A sok rossz valasztas kozul en meg mindig az ellenzeket tartom legalkalasabbnak.
Hellcat
@Yoda69: Hát szívem szerint őket is belelőném a napba...de a fidesznél bármi jobb. A "kissebb szart választás" dologban van logika csak sajna azzal nem vagyunk kint a vízből.
solidedge
Jól beszél Pukli. Jelenleg a baloldalon és a jobboldalon is felkészületlen, hatalom és pénzéhes, abszolút alkalmatlan politikusok bitorolnak politikusi címeket. Ha ez így marad csak mindig rosszabb lesz. Kivétel persze a politikusok családjának és baráti körének.
Yoda69
@Hellcat: Ezert jo az amit a DK mond: ha sikerul legyozni a fideSSt az osszefogasnak, akkor 100 nap kormanyzas utan uj, demokratikus valasztast kell kiirni, kiveve belole azokat a trukkoket amit a fideSS beepitett.
Yoda69
@Hellcat: De persze ehhez elobb le kene oket gyozni, es ez ekkora ellenszelben nem lesz ecceru
Hellcat
@Yoda69: Lehetetlen. Ezeket a népharag fogja elsöpörni amikor már túl késő lesz.
Béla333
@Yoda69: Hol mondta a DK ezt a 100 napot?
Milyen dokumentumban olvasható?

Ugyanis én azt hallottam a Feritől egy korábbi nyilatkozatában, hogy ha megnyernék a választást, akkor ki akarják tölteni a 4 évet, eszük ágában sincs új választást kiírni! Pláne 100 nap (alig 3 hónap!!!) után!
Tehát hol olvasható erről bármi?
Aki Én
Már bocsánat, de miért kellene a dilettáns és töketlen ellenzéket szeretnie valakinek, aki a kormánnyal kritikus?
Én sem szeretném a jelenlegi ellenzéket kormányon azért, mert a jelenlegi rezsimet mélységesen elítélem és rühellem. Pont azért toporgunk egy helyben, mert a suttyók közül választunk újra meg újra.
Yoda69
@Hellcat: Azert nem lesz nepharag, mert inkabb elvandorolnak az emberek. 56-elott nem volt lehetoseg legalis elvandorlasra, ezert a feszultseg nem tudott levezetodni es kitort a nepharag.
Ma mas a helyzet, mar kozel 1 millio magyar ment es megy el. Aki marad az pedig vagy a rendszer elvezoje, vagy beletorodik. Ezert mondta orban jo latnoki kepeseggel, hogy hosszu idore kell felkeszulni.
Szerintem egy gazdasagi osszeomlas fogja ot inkabb elvinni, de persze azon az orszag is nagyot fog szivni.
Hellcat
@Yoda69: Ha az ország összemlik...márpedig fog...akkor ezek elhúznak a már kimentette vagyonukkal oszt csá. Mint Kossuth...belepofázott olyasmibe amihez nem értett az ország bukott, ő meg lelépett a kasszával aztán még kintről okoskodott. Ez lesz idehaza is. Bele se merek gondolni a fitymaszosok mennyi pénzt tolhattak már ki külföldre.
Yoda69
@Béla333: Ez abban az esetben valosulna meg ha az osszefogas egyutt nyerne. Forrast nem tudok felhozni, mert nem mai tema. De ha ujra olvasom vagy ralelek, akkor idelinkelem.
@Aki Én: Az egyhelyben toporgas csak orbannak jo. Sajnos csak azt tudod valasztani ami az a'la carte-n van. Nincs kivansagmusor. En is szivesen latnek egy igazi allamferfit, mint pl. Kossuth is volt anno. De ilyen nincs. Vagy abool valasztunk ami van, vagy hagyjuk hogy orban szetrabolja az orszagot es a kepunkbe rohogjon.
Yoda69
@Hellcat: Ezt jol latod. Nem letelenul vannak orbannak stromanjai, akik kulfoldi vagyonelemekbe invesztalnak. 700 millios luxus nyaralo, yacht, stb. Es ez csak a jeghegy csucsa amirol mi istudunk. Tobb ezer milliard hianyzik az alamkasszabol (manyup penzek) ami orban kulfoldi szamlain pihen.
Hellcat
@Yoda69: Az országot halálra ítélte a fidesz és ő is hajtja végre az ítéletet. :(
krumpli
Ő kiment az utcára !!! Ti meg itt élvezkedtek a billentyűk fölött ! Röhej hogy neki szóltok be amikor nektek kellett volna a legjobban támogatni... Kimenni az utcára !!!
Se egy Párt, Se egy Program, Se egy valamire való Vezető, Se összefogás !!!
Körberöhög benneteket a Orbanisztánia !
glorianna
@Hellcat: valahol már olvastam, esetleg utána lehet kotorni: a teljes államadósság 2,5-szeresét vitték ki az országból. Ha igaz, akkor annyit loptak, amennyivel vissza lehetett volna fizetni a teljes államadósságot plusz fel lehetett volna zárkóztatni az oktatást és egészségügyet a XXI. századi európai szintre.
Hellcat
@glorianna: Persze. Az EU iszonyat mennyiségű pénzt küldött ide amit jó célokra is lehetett volna ahsználni, csak a drága fitymasz zsebre vágta mindet aztán a kétbites barmok meg szidják az EUt mert nem látják a fejlődést.
Béla333
@Yoda69: Aki Én-nek írt válaszodhoz:
Marhára kellemes az álláspontod az ellenzéki pártok számára. Ők semmit nem tesznek, hogy a múlt disznóságait, korrupcióit megbocsáthassuk nekik. Nincs Mea Culpa, nincs bocsánatkérés, nincs ellopott pénz visszafizetés, csak ácsorognak és várják, hogy újra bízzanak bennük a választók. Merthogy nincs más...
De talán valamit tenni kellene, hogy visszanyerjék az elvesztett bizalmat, nem?
Tenni! Nem dumálni!
Béla333
@glorianna: Itt olvashatsz erről:

"A teljes államadósság két és félszeresét tüntették el "
"Magyarország ebben a jelentésben igen előkelő és különleges helyen szerepel a maga 242 milliárd offshore dollárjával, hiszen Európában nincs még egy ország, amit olyan mértékben sikerült az elmúlt 30 évben kirabolni, hogy az meghaladja a 2010-es államadósságának két és félszeresét.
Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre – de Bokros-, Gyurcsány- és Orbán-csomagra sem –, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben, nem pedig lepaktál vele és teljes mellszélességgel kiszolgálja azt. "
www.hirarena.com/a-teljes-allamadossag-ket-es-felszereset-tuntettek-el_626

Az elmúlt 26 évben az ország kifosztása az összes kormány idejében zavartalanul folyt!
Mi meg csak fizetjük az adót...
Nil
VAn itt ellenzék? Én nem látom! Vannak akik nem a fidesz tagjai. De vagy voltak vagy lesznek.
glorianna
@Béla333: Kösz, h előkerested. Mivel a négyévente leadott egy szavazaton kívül semmilyen befolyásom nincs a történésekre, így nem foglalkozom túl sokat "elitünk" viselt dolgaival. De azért egy-két adat megragad, mint bogáncs a birka bundájában...
Apatszerek
Pukli egy értelmiségi piros sapkás bohóc, az értelmiség előre tolt legértéktelenebb személye, aki beteges szereplési vágyban szenved!
Ludmilla
hm...jöttem is,meg nem is,hoztam is meg nem is...mert én vagyok az okos lány...ennél azért többet várnék,igazgató úr!...
Ludmilla
Igazgató úr!A Magyar Időknek az ön helyében nem adnék interjút..
bencemacska
@Grumpycat: ma,08:25

Olvasd el a Fazekas gimn. élére történt kinevezését!
Én zuglói vagyok!
krumpli
Pumukli kiment az utcára !!! TI magára hagytátok !!! Inkább szégyelljétek önmagatokat !!!@bencemacska: @Ludmilla: @Apatszerek: @Béla333: @Hellcat:
Béla333
@krumpli: Már bocs, de én kétszer áztam sz@rrá a pedagógus tüntetésen.
És te?
bencemacska
@Hellcat: ma,11:11
Nem vagyunk kint a vízből, de nem áll senki a fejünkön, hogy ne is tudjunk a víz fölé kerülni!!!
Persze a normális kormányzáshoz, normális ellenzék is kellene. (lásd. 2002-2010.közötti időszakot!) és a mostanit!
glorianna
@bencemacska: Teleki Blanka Gimnázium, egyébként igazad van
Hellcat
@krumpli: Honnan tudod, hogy soha nem voltam tüntetni?
bencemacska
@glorianna: Igazad van, nem tudom honnan vettem a Fazekast!
(Tegnap szólt róluk valami, azért maradt még bennem!)
bencemacska
@krumpli: Én is kimentem a hívására - pedig nem vagyok érintett -, de ezt a kijelentést már korábban hangoztatta, ezért elmaradtunk.
(Még kockás ingeket is vásároltam!!!)
Grumpycat
@bencemacska: Kis karrierista. Ha katona lenne, őrmesterként menne nyugdíjba.
krumpli
@Béla333: Minden tiszteletem, ha minden igaz, amit követeltetek azt meg is kaptátok .
Értsd jól Nem vagyok se balos se jobbos DE lógatnám azokat akik ide juttatták a Nemzetünket !!
bencemacska
@Grumpycat: A miskolci Pilcz Olivér indította el a mozgalmat, Pukli csatlakozott.
Nyilván könnyebb Bp-en mozgalmat szervezni, így átvette az irányítást. Ezzel annak méregfogát is kihúzta!
Én így látom az eddig történteket!!
Béla333
@krumpli: Azért úgy pontos a részvételem, hogy mint támogató mentem ki a tüntetésekre, magam csak közvetve vagyok érintve. (mint szülő!)
glorianna
@Béla333: Ha sok szülő gondolkodott volna hozzád hasonlóan, akkor valószínűleg előbbre lennénk.
Béla333
@glorianna: Hát azért azon a sétán, amit a Hősök tere és a Kossuth tér között ejtettünk meg, azon rengetegen voltunk! A végén még a Kossuth térre sem fértünk be...
verőce21
@Béla333: (12:50-56) Végre egy értelmes ember a hozzászólókból, aki érti is amit kulturáltan leírt!
Bástya Béla Elvtárs
Te scientológus barom! Jövőre új igazgató lesz a Teleki Blanka élén!
Apatszerek
@krumpli: Az utcára elég egy bohóc! Csak ő nem szégyelli magát, szégyenérzet hiányába szenved, nyilvános szereplésért mint bohóc mindent megtesz, így éli ki magát orvosi eset!
Ludmilla
ő nagyon fiatal még,előtte az élet.Nem mindenki vállalja fel huzamos ideig a szélmalom harcot.és folyamatosan látjuk a klik kinevezési gyakorlatát.aki egyáltalán birtokol kockás inget,abból vezető nem lehet Birkaországban
Béla333
@Apatszerek: " Az utcára elég egy bohóc! Csak ő nem szégyelli magát, szégyenérzet hiányába szenved, nyilvános szereplésért mint bohóc mindent megtesz, így éli ki magát orvosi eset! "

Most a Viktorrol írtál?
coni
Ha egy civil kilép a szerepköréből és nyíltan párt-politizál szakpolitika helyett azzal megosztja az oktatásért valóban aggódó követőit...és ezzel lerombolja amit eddig felépített.
JAJMÁR
A PUKLI úgy látja talán, hogy a mai pol.palettán szereplő összes pol.erőnek fontosabb saját karriere és gazdagodása, mint a közoktatás szinvonala.? Én így látom. De naivitás abban reménykedni,
hogy ne tegyék őt is -a Puklit ,- valamelyik oldalskatulyába éppen ezek az érdekemberek.
Egy lehetősége van, ha nyilvánosan elhatárolódik az összes pol. Oldaltól. Ja,hogy így meg nem lehet karriert csinálni ebben az országban..? Nálam már nyerő.

Ki kellene szórni a "múlt" embereit a közéletből. Kezdve a fityisszel,és lenne levegő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.