Ha a kormányon múlik, nem épül több szélerőmű Magyarországon – számolt be az RTL Híradója.

A jövőben ugyanis csak a kabinet adhat ki engedélyt ilyen építésére, a Fejlesztési Minisztérium pedig azt közölte: szerintük nem indokolt újabbak építése.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondja, több negatív hatása van a szélerőműveknek a hálózat biztonságára. Az LMP szerint viszont a kormány azért nem támogatja a megújuló energiát, mert csak így tudja igazolni a Paksi Atomerőmű bővítését.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anti
@verőce21: Ha te azt hiszed,hogy a szélerőművek közvetlenül a felhasználóhoz szállítják az energiát igen súlyos tudatlanságban szenvedsz!A megtermelt energiát,/mint minden erőműnél/ a Villamos Művek tárolja és osztja el.A kisebb szélerőművek energiáit akkumulátorokban tárolják! Szerinted szélcsendes időben nem lehet műteni?Iszonyat sötét vagy,valószínű,nem fúj a szél!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grumpycat
Nem a kormány, személyesen a csuti zsírdisznó. Magassága miatt. Először a fákat kellett kiirtani. Utána a szélerőműveket. Azután a lovakat, a pónik kivételével. Utána a bárszékek. Azután a megmaradt lovak "szerszáma".
+/- 3cm: Orsósviktor, lenin, napóleon, hitler, rákosi, etc...
ila51
@Grumpycat: ami a zsámlinál magasabb , az halálra van itélve
Grumpycat
@ila51: Mert persze a paksi erőmű reaktora a földszint alatt van. Urán viktor, a paksi hapsi ezt feléri.
barckmagdi
A gecit tenném be a reaktorába hasadóanyagnak!
Perwool
@Mirabilis: Zseniális éleslátásra vall amire l. Simon rájött ... :)
És ez a majom államtitkár!
Perwool
Egyszerűen arról van szó, hogy senki ne merje kétségbe vonni Paks2 szükségességét, a kormány egyszerűen nem akar konkurenciát.
Ez az egyetlen oka a korlátozásnak.
kkalman
@Perwool: ma, 21:22 El Szájmon már nem államtitkár. Érdemei elismerése mellett más beosztásba helyezték.
Levendula
Mert ebből nem lehet folyamatosan pénzt szipkázni. Egyszer megépítik a szélerőműveket, aztán ontja a pénzt. De nem a kormánynak. És ez a bajuk.
verőce21
Az feküdjön a műtőasztalon, akinek a műtéténél szélerőmű biztosítja az energiaellátást.
anti
@verőce21: Ha te azt hiszed,hogy a szélerőművek közvetlenül a felhasználóhoz szállítják az energiát igen súlyos tudatlanságban szenvedsz!A megtermelt energiát,/mint minden erőműnél/ a Villamos Művek tárolja és osztja el.A kisebb szélerőművek energiáit akkumulátorokban tárolják! Szerinted szélcsendes időben nem lehet műteni?Iszonyat sötét vagy,valószínű,nem fúj a szél!
koszpeko
@verőce21: Szerinted Ausztriában,Németországban és a világ számos országában,mennyien fekszenek műtőasztalon mikor megújuló energiaforrásból nyerik az áramot?
Tényleg jó lenne ha nem nyúlnál a billentyűzethez.
Nem lehetsz ilyen buta.
verőce21
@anti: Még nem hallottam, hogy szélcsendes időben ne lehetne műteni, mert szerencsére nem szigetüzemű erőforrásokból kapják az energiát.
Perwool
@anti: Lehet, hogy @verőce21: maga L Simon. Valaki, a XXI században leír egy ilyen mondatot!
verőce21
@koszpeko: (07:23) De te ilyen buta vagy, amikor azt hiszed, hogy a megújuló energiák kiváltják az atomerőműveket, hőerőműveket!
koszpeko
@verőce21: Mondták már,hogy tájékozódnod kellene?
Nem?
Akkor most mondom.

www.origo.hu/nagyvilag/20110530-osszes-atomeromuvet-bezarja-nemetorszag-2022ig.html

Összes atomerőművét bezárja Németország 2022-ig

De persze erre már nem lesz válaszod.
Azért megkérdezem,ki a buta?
verőce21
@koszpeko: 2022-ig még sok víz lefolyik a Rajnán! Addig még változhat az energia portfóliójuk.
Nem véletlen, hogy kezdenek visszatérni hőerőművekre.
soljanka
2015-ös adat:
"Dániában az Anholt elnevezésű szélenergia projekt 400 megawattos kapacitással működik, emellett a Horns Rev 3 további 400, a Saeby pedig 200 megawattal fog hozzájárulni az ország szélenergia termeléséhez. A teljesítményből és a költségekből kiderült, hogy az Anholt 40 százalékkal olcsóbban biztosít energiát, mint a nukleáris erőművek. A másik két projekt ezt az eredményt is messze túl fogja szárnyalni, mivel az előzetes becslések alapján a Horns 58, a Saeby pedig 60 százalékkal fog olcsóbban energiát termelni a nukleáris erőműveknél az összes költséget tekintetbe véve."
"Látva azonban, hogy a működési költségek és a megtérülési ráták alakulása milyen pozitív trendet mutat, a dán vezetés szerint ideje átgondolni az állami támogatások kiigazítását. Mivel a fenti szélenergia projektek már önerőből is működőképesek, számottevő állami forrás válik fölszabadíthatóvá, amelyek új projektek megvalósítását, illetve már folyamatban lévő munkálatok új fázisba emelését tehetik lehetővé."
koszpeko
@verőce21: Milyen hőerőművekhez?
Mire térnek vissza?
Miről beszélsz?
Mutass egy linket!!!
Már megint írtál valami ökörséget.
koszpeko
@verőce21: Ugye látod @soljanka: 07.44-es hsz.-át?
verőce21
@koszpeko: Egyszerűen csak nem állítják le a hőerőműveket. És az atomerőműveket sem zárják be mind, benne van a cikkedben.
Mindig beleszaladsz az ellenkezőjébe a saját bizonyítási vágyadnak.
soljanka
@koszpeko: Látom, te rögtön fogtad, miért másoltam be.
Ő nem fogja. Meg hát hosszú is. :)
koszpeko
@verőce21: Bocs a likeért.
Mi van a cikkbe?
Miről beszélsz?
verőce21
@koszpeko: Legalább olvasd el, amit belinkesz!
koszpeko
@soljanka: Verőce egy seggnyaló fidesznyik.
Amit a vezíre tesz az a tökéletes.
Ha belevágják az országot egy 6000 mrd-s adósságba teljesen feleslegesen az jó,mert a fityisz teszi.
koszpeko
@verőce21: Ide másolom:

A német kormány hétfő éjszakai döntése nyomán 2021-ig 17 atomerőművet zárnak be Németországban, 2022-ben pedig a maradék három atomerőművet is bezárják, ha sikeresen végrehajtották a beígért energiapolitikai fordulatot. A fukusimai atomkatasztrófa után átmenetileg bezárt hét atomerőművet a német kormány döntése szerint már nem indítják újra.

Németország legkésőbb 2022-ig bezárja atomerőműveit. Ezt határozta el hétfő hajnalig tartó ülésén a német kormány. Hajnali értesülések szerint a 17 németországi atomerőmű többsége 2021 végéig beszünteti működését. Három erőművet azonban véglegesen csak 2022-ben zárnak be, felkészülve arra az esetre, ha probléma adódna a biztonságos energiaellátással, illetve a beígért energiapolitikai fordulat végrehajtásával.

Az Angela Merkel kancellár vezette konzervatív-liberális koalíció hosszú vita után állapodott meg ebben, módosítva azt a hónapokkal ezelőtt hozott döntését, amellyel az ország 17 atomerőművének működési idejét még átlagosan 12 évvel meghosszabbította.

A fukusimai atomkatasztrófa és az atomenergia alkalmazása elleni, hatalmas németországi tüntetések nyomán azonban ez az álláspont tarthatatlanná vált. Merkel kancellár gyökeres energiapolitikai fordulatot ígért, és elrendelte a hét legidősebb atomerőmű átmeneti, három hónapra szóló bezárását.

A hírek szerint a hajnalban létrejött egyezményt csak erős fenntartásokkal támogatta a két legerősebb ellenzéki párt, a szociáldemokrata párt és a zöldek pártja, amelyek vezetőit a konszenzusra törekvő Angela Merkel késő estére ugyancsak a kancellári hivatalba hívta. Mindkét párt úgy foglalt állást, hogy még sok kérdést tisztázni kell. Külön érdekesség, hogy az atomerőművek bezárására vonatkozó 2022-es időpontot tíz évvel ezelőtt még az akkori, Gerhard Schröder volt kancellár vezette szociáldemokrata-zöld kormány határozta el, a Merkel-kabinet azonban tavaly késő ősszel azt hatályon kívül helyezte.

Források szerint a kormánykoalíció pártjai...
soljanka
@verőce21: Mucika: nem tehetek róla, hogy buta és műveletlen vagy. Plagibá a te csapatodban játszik. Én idéztem. Tudod: az a két kis "pöcök".
koszpeko
Források szerint a kormánykoalíció pártjai megállapodtak abban is, hogy a működésében felfüggesztett hét atomerőművet - valamint az azóta bezárt, schleswig-holsteini Krümmel atomerőművét - nem indítják újra. Ugyanakkor a megállapodás tartalmazza azt, hogy bizonyos kapacitásig közülük legkevesebb egy erőmű átmeneti időre üzembe helyezhető akkor, ha a biztonságos áramellátás miatt erre szükség lenne. Ez azt jelenti, hogy a szóban forgó erőművet - úgymond - készenléti állapotban tartják.
verőce21
Mindig felkapják ezeket a megújuló energiákat időről időre. Mert divat. Aztán teletömik az emberek fejét róla hülyeségekkel. Ami csak tanyákon, vagy egy-egy farmon, Dániában, Észtországban, stb. valóban gazdaságos energiaforrás.
USA-ban is van naperőmű, de nem országosan erőltetik, csak mint kuriózum.
verőce21
@soljanka: (08:04) Érdekes lenne a forrást is megadni ilyenkor, mert a cikken belül általában kiderül az ellenkezője.
verőce21
@soljanka: Nahát, benne van a cikkben, hogy az energiatermelésüknek csak egy részét, felét állítják majd elő. Nem hülyék, egy szegre felakasztani minden kabátjukat!
"A skandináv ország ezzel várhatóan képes lesz megvalósítani 2020-ra kitűzött célját, nevezetesen hogy energiatermelésének felét megújuló forrásokból állítsa elő."
koszpeko
@verőce21: Tudod?
Van a hanyatló nyugat ahol állami támogatás van a megújuló energiára.
Mi nálunk ahol tejjel-mézzel folyó Kánaán van megadóztatják a napkollektorokat és megszigorítják a szélerőműveket. :(
Éljen az atomenergia!!! :(
Hogy lehet valakinek a feje ennyire bent egy seggbe mint neked?
verőce21
@koszpeko: (08:23) Nálunk is van támogatás a megújuló energiákra.
De speciel nem a szélenergiára.
Béla333
@verőce21: Már bocs hogy beleszólok, de úgy látszik te nagyon tájékozott vagy!
Elárulnád itt mindenkinek, hogy mennye a szélturbinával, a naperőművel, a biogáz üzemből nyert energia átvételi ára itt Magyarországon a mai napon? És hogy ezen átvételi árban mennyi a támogatás?
És akkor még annyit, hogy mennyi ugyanez az átvételi ár mondjuk a németeknél?!
Előre is kösz!
verőce21
@Béla333: (08:41) Valószínűleg pontosan tudod, oszd meg velünk is. :)
simmering73
Akkor ez nagyon jó lehet, ha a fidesz nem támogatja. A rothadó nyugaton pl Izlandon egész városokat látnak el szélerőművek. Nemcsak dilettáns, hanem kifejezetten káros a regnáló hatalom erre az országra.
Béla333
@verőce21: Én nem állítottam hogy mindent tudnék, te írtad, hogy " Nálunk is van támogatás a megújuló energiákra.
De speciel nem a szélenergiára. "

Ezért kérdeztem hogy oszd meg velünk, amit állítasz!
Egy kis alap a számolgatáshoz:
enhat.mekh.hu/index.php/mukodesi-tamogatas-e/
Ezen belül a:
KÁT átvételi árak -ra üss rá!
verőce21
@Béla333: (09:13) Igazából nem tudom, mit akarsz bizonygatni ezzel a jelenértékű táblázattal? Van akinek viszont éppen jó és hasznos lapozgatnivaló.

Én a cikkhez szóltam hozzá, a jövőbeni helyzethez.
"A jövőben ugyanis csak a kabinet adhat ki engedélyt ilyen építésére"
(Remélem, a szerzett jogokat már nem fogja csorbítani.) :)
moareka
Miért is nem?...mert abból nem tudnak nagyot lejmolni...
Fradigege
Ha mészáros&mészáros akarna szélerőmű businessbe fogni, akkor más lenne a helyzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.