G., magyar újságíró munkába tartott 2015 decemberében. A szerkesztőség közelében váratlanul odalépett hozzá két férfi. Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) igazolványát mutatták fel, és közölték, beszélniük kell valami olyasmiről, ami a biztonságát érinti. G. kérte, hogy árulják el neki ott helyben, miről van szó, de azt mondták, ott nem lehet, el kell menniük valahova. Amikor megérkeztek, közölték vele: mielőtt elmondják, miről van szó, alá kell írnia egy papírt arról, hogy minden, ami ott elhangzik, minősített adat, vagyis titokban kell maradnia. Mivel csak így tudhatta meg, miért keresték meg, és milyen, a biztonságát érintő ügyről van szó, G. aláírta a papírt. Ezután az AH munkatársai G. magánéletének részleteiről szóló információkat adtak elő, de azt mondták, ezeket nem az AH gyűjtötte, hanem valaki más, "ártó szándékkal". Azt nem mondták meg, hogyan jutottak hozzá az információkhoz, de az biztos, hogy ezeket csak titkos adatgyűjtéssel lehetett megszerezni. G. hiába kérdezte...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyuska
Akkor most sokadszorra kérdezem a Fidesz hívőktől: Miért nem hozza nyilvánosságra Orbán az ügynökök listáját? Megígérte ellenzékben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Gratulálok fidesz szavazók! Ezt akartátok, jó étvágyat hozzá!
eszegfu
Alig akarom elhinni... ilyen nincs és mégis van!:(
colibri
...és ez csak egy konkrét eset, de ki tudja még mennyi hasonló volt/van!
Kutyuska
Akkor most sokadszorra kérdezem a Fidesz hívőktől: Miért nem hozza nyilvánosságra Orbán az ügynökök listáját? Megígérte ellenzékben.
human
@Kutyuska: Hova gondolsz mikor az egyik miniszter (vagy mi) a magas rangú tiszt volt az átkosban. Hát csoda, hogy visszaköszönnek a régi reflexek?
human
@Kutyuska: Itt is van. III/II-es operatív tiszt volt az új rendészeti államtitkár:
index.hu/belfold/2014/06/19/iii_ii-es_operativ_tiszt_volt_az_uj_rendeszeti_allamtitkar/

"Orbán Viktornak egy hete olyan rendészeti államtitkára van, aki Orbán Viktor 1989-es, Nagy Imre-újratemetésen elmondott beszéde alatt a BRFK III/II-es operatív tisztjeként éppen beépített ügynököktől várt jelentéseket az ott történtekről. Tasnádi László később az NBH-nál, az Információs Hivatalnál és az APEH Bűnügyi Igazgatóságánál dolgozott, de megfordult Pintér Sándor cégeinél is. "
Béla333
Szégyen, hogy a volt szocialista országok közül egyedül nálunk nincs feltárva a volt besúgók ügynök listája.
Az LMP vagy ötször próbálta keresztül verni a Parlamentben, sikertelenül.
Ez a cikkben szereplő egészen elképesztő történet szerintem pontosan azért történhetett meg 26 évvel a rendszer/gengszter váltás után, mert még (valószínűleg) ugyanazok a zsarolható ügynökök mozgatják a háttérben a szálakat, akik a szocialista időkben a besúgók voltak.
Követelni kell ettől a korrupt politikusi gárdától, hogy az ügynöklistákat hozzák nyilvánosságra!!!
Kutyuska
@Béla333: Erre tippelek én is. Nagy a valószínűsége, hogy Orbán neve is a listán van.
Többek közt ezért vált Putyin pincsijévé Orbán, mert állítólag Moszkvába kerültek a titkos anyagok a rendszerváltás környékén, köztük az ügynöklista és a hozzá tartozó minden dokumentum.
Rossz nyelvek azt beszélik, hogy a sorkatonai szolgálat alatt is besúgó volt Viktorunk.
Vajon mi tartja vissza most, hogy feltárásra kerüljön a besúgók listája? Hiszen bármit megtehet és látjuk, hogy meg is tesz, ami az érdekét szolgálja.
oncogito
Talán kezdhetjük pedzeni, hogy a rendszerváltás előtti besúgók nem igazi besúgók voltak, hanem az állam által zsarolt kiszolgáltatottak.
Sebaj, mostanság is lesz ilyen, majd egy másik rendszerváltásnál fordul a kocka. Mert akkor is bűnözőknek nézik a kiszolgáltatott embert.
A világban semmi új nincs a nap alatt...
oncogito
@Béla333: - igen ezek vannak hatalmon és nem azok a szocik akikre Schiffer fúj.
Vajon miért nem ismeri fel az igazi komcsikat? Szinvak talán? A pirosat nem tudja megkülönböztetni a narancsszíntől?
Béla333
@Kutyuska: Ahogy az elmúlt években számos alkalommal hirtelen kiderült valakiről, hogy ja (?!) ő III/III-as volt, ugyanúgy a politikusi "elit" most is nagyon sokmindent tud, amit egyszerűen közéleti emberek zsarolására használhat fel.
Az egész közéletet mérgezi ez a helyzet.
Mindenkinek jobb lenne az ügynöklisták nyilvánossága, meggyőződésem, hogy sok egykori besúgónak is, csak egyedül azoknak nem kell a nyilvánosság, akik ezzel zsarolnak embereket és ezzel követelik meg a "hűségüket"!
Mielőbb nyilvánosságra kell hozni, biztosan sokan elcsodálkoznának az elmúlt időszak történésein is ennek a listának a fényében!
Béla333
@oncogito: Te tudod, hogy a szomszédod, akit már esetleg 30 éve ismersz és néha együtt fröccsöztök,hogy az nem volt esetleg besúgó?
Senkinek nincs a homlokára tetoválva, ezért van igaza Schiffernek és az LMP-nek, hogy a hazai züllött közélet az ügynöklisták máig tartó titkosítása miatt van!
Ezt meg kell szűntetni, itt a példa a cikkben, hogy miért!
Béla333
Nehogy azt gondolja valaki is, hogy "ezen" az oldalon levő politikusok egyszerűen elfelejtettek politikusok lenni, nem tudják, hogy mit is kellene tenni a Fidesz ellen, de csak egy percre gondoljunk már bele, hogy mi van akkor, ha számos "ezen" oldali politikus a Fidesz által egyszerűen meg van zsarolva?!
Azért mozognak béna kacsa módjára, nem azért mert impotensek! (Bár valószínűleg azok, de akkor is...)
human
@Béla333: Szerintem is jogos a gyanú. A váltó gazdálkodás miatt összenőtt ami össze tartozik. Egy volt helyi képviselőnk mesélte, hogy amint felkerült a parlamentbe azzal kezdték, hogy kinek milyen cége van. Legközelebb nem is indult a választáson, mert ő valóban tenni akart.
human
@Béla333: Egyébként főleg az mszp-re igaz ez. Az én favoritom az együtt és a pm. Szerintem ők új arcok és nem húzza le őket a mélybe a bűnös múlt.
oncogito
@Béla333: - a cikkben pont az szerepel, hogy a hatalom képes kényszeríteni akkor is, ha nem akarod. De látom, mindig eltérsz a lényegtől. Sajnos, aki egy párt mellé leteszi a voksát, az búcsut mondhat az igazságnak.
Gondolkozz el rajta!
Béla333
@oncogito: Szerintem én a lényegről írtam, miért mi a lényeg szerinted?
Nyilván van neked is olyan párt, amelyikkel szimpatizálsz, így nem hiszem hogy gond lenne, hogy a jelenlegi választékból én az LMP-t tartom még a leginkább vállalhatónak.
Mondj egy olyat, amelyik inkább értünk dolgozik, amelyik a tisztább közéletet szeretné, amelyik a korrupció elleni elképzelésekkel áll elénk! Ha van ilyen elgondolkodok, hogy más mellé húzzam az X-ed, de addig amíg ilyen nincs, marad az LMP!
Ennyi!
De a cikkről kellene beszélnünk és a zsarolhatóságról, hogy vajon nem ezért mozognak az ellenzéki oldalon olyan béna kacsa módjára, úgy ahogy az a Fidesznek megfelelő?!
Kutyuska
@human: Nálam is ők jöhetnek csak szóba
Béla333
Pártállami idők pártállami módszere...
Eriksson
@Béla333: Igen, a kulcsszó a ZSAROLHATÓSÁG.
Kíváncsiságból nem írunk alá semmit ami a jövőnkre vonatkozik, viszont a jövőnktől való félelemből igen.
Feltételezem, hogy ez az illető valami simliskedést eltusolandó okból ugrott be egy esetleg még súlyosabb következménnyel járó ügyletbe.
emerencia
Anno sem volt mindenki besúgó. Szerényebben de boldogultak valahogy azok is, akik erre nem voltak hajlandók. Nekem is szimpatikus sok fiatal politikus de az nem fog működni, hogy csak és kizárólag ők hozzanak döntéseket mindannyiunkról mert ők nem lehettek a múltban besúgók. Az viszont nincs kizárva, hogy a jelenben végezzenek besúgói munkát. Az ügynöklista nyilvánosságra hozatala segítene abban, hogy megtudjuk, kik voltak múltbéli besúgók, kiknek illene távozni a közéletből. A jelen besúgóinak nevét úgyis majd csak az utánunk lévő korosztályok ismerhetik meg.
Béla333
@emerencia: Lassan a régi III/III-asok kihalnak, még 5-10 év sunnyogás és már nem lesz érintettje az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalának, max a fiúk, lányok szégyenkezhetnek az apák/anyák helyett. Hiszen egy '89-ben 30 éves besúgó 10 év múlva már ugye már 67 éves lesz...
Erre (is) megy ki a játék szerintem!
emerencia
@Béla333: Én akkor már 33 éves voltam és nagyon szerettem volna tudni, hogy a magánéletben és a munkahelyen kik a spionok. Nem bosszúállásból, csak miheztartás végett.
Béla333
@emerencia: Teljesen jogosan szeretted volna! Mindenkinek jobb lett volna, de akkor könyörgöm, miért nem követeljük ki a kedvenc pártunktól, hogy vegye már ezt be a programjába?
Vagy ha erre nem hajlandóak, akkor miért nem szavazunk olyan alakulatra, akik ezt felvállalják?
Mármint azt, hogy ha ők lesznek hatalmon, akkor nyilvánosságra hozzák?!
(A Fidesz 2/3-al sem tett semmit ez ügyben!)
I.raptor
Szerintem "G" sürgősen kössön életbiztosítást szerettei javára!
emerencia
@Béla333: Minden pártban van ellenérdekeltség. A fiatalok alkotta pártoknál is kiderülhet valami a szülőkről vagy a nagyszülőkről. Az egykori NDK-ban például talán még rosszabb volt a helyzet besúgásügyben mint nálunk, mégis találtak olyan megoldást mely segítette a társadalmi békét. Én sem értem, hogy mi miért nem vagyunk képesek valami hasonlóra.
Béla333
@emerencia: Nem minden pártban: tudomásom szerint az LMP vagy ötször terjesztette be, hogy hozzák már végre (szégyenszemre nálunk utoljára) a besúgók listáját! Egyhangúlag támogatta az LMP!
Béla333
@emerencia: A politikusokban - és nem csak a Fidesznél - az lehet az uralkodó vélemény, amit Vadai volt képes nyilatkozni az ATV-ben cca 4-5 éve, miszerint az embereket már nem érdekli ez a téma! Azért van bőr a képükön, nem?
emerencia
@Béla333: Az LMP korrupció ellenes tevékenysége dicséretes, az ügynöklista nyilvánosságra hozására való törekvés úgyszintén. Az egyéb dolgaik miatt viszont nem népszerűek. Sokan nem mernek rájuk szavazni mert időnként Orbán hívőnek tűnnek. Nagyon remélem, hogy 2018-ig a párt jó (nem a jobb!) oldala kerekedik felül.
Béla333
@emerencia: Szerintem a felhozatalból ők a leginkább elfogadhatóak! Az hogy minek tűnnek egyesek szemében, az nem hiszem hogy mérvadó. A rossz beállítás a konkurrenciának az érdeke szerintem.
Azért az LMP nem lopott egy valag közpénzt és nem osztotta azt el a hátunk mögött a Fidesszel.
Szokták mondani: kinek áll érdekében!
Kinek áll érdekében lehúzni a mocsárba, besározni az LMP-t?
Szerinted?
emerencia
@Béla333: Vadai Ágnest még nem hallottam olyasmit mondani ami miatt nagyon begurultam volna. Okos nő de nem hibátlan. Ezek szerint nem hallottam ezt a nyilatkozatát. Kíváncsi lennék, hogy miért mondott ilyet.
emerencia
@Béla333: Jó kérdés. Jobbról és balról is el tudom képzelni a másságuk miatt. Mindenesetre érdemes rájuk figyelni, a többit majd meglátjuk később.
spu00
Ha emlékeznének a Duna-gate ügyre, akkor , akkor tudnák, hogy teherautó számra vitték ki az ott levő íratok tömkelegét, melyek megtudnák adni Önöknek a kért válaszokat. Ennek hiányában főleg a megzsaroltak listáját találhatják meg, s állíthatnák pellengére. Pl. Pokorni édesapja. Ha ezt akarják, harcoljanak.
human
@spu00: És ezt a kifogást te el is hiszed?
I.raptor
@Béla333: 17:57. 2010-ben mind a 16-an, vagy 2014-ben mind az 5-en?
Béla333
@I.raptor: Nem csak a parlamenti képviselőkből áll az LMP!
És a döntéseket sem a parlamenti képviselők hozzák, hanem közösen!
Ismeretlen dolog ez egyes alakulatoknál, igaz?
I.raptor
@Béla333: Persze, a szimpatizánsok - mind a 254-en is beterjesztették!
Hová terjesztették be?
Haggyálmán' az ilyen ostobaságaiddal békén! :-)
papa.49
@Kutyuska: Mert sokakkal együtt ő is benne van, ezért!!!
human
@spu00: Én nem azt vontam kétségbe, hogy hordtak el iratokat. Csupán arról van szó, hogy a fideszesek vagy szülei közül többen ügynökök lehettek. Ezért nem hozzák nyilvánosságra.
Azon meg gondolkodj el, hogy Pokorni apja hogy lehetett 33 éven át ügynök!
Azon is gondolkodj el, hogy mit keres Orbán államtitkárai közt III/II-es operatív tiszt.
Még mindig nem érted miért nem akarják nyilvánosságra hozni az ügynök aktákat?
spu00
@human: Rólam saját gépkocsivezetőm jelentett. Én nagyon sokat utaztam annak idején külföldre, keletre, nyugatra.2000 után tudtam megnézni, hogy mit írtak rólam, s ez a gépkocsivezető folyamatosan jelentett, már meghalt, de a mai napig tisztelem becsületességét, mert csak az igazat írta le. Ha ezek után nyilvánosságra hoznám a nevét, én lennék a becstelen.
S ez az ember nem volt egyedül, nagyon sok ilyen ember volt. Ezek után Ön pellengérre állítaná az embereket? Biszku ellen nem tudtak egy darab papírt sem elővenni. Mit gondol miért? azért amit írtam az értelmetlenségről, s azért, mert még jobban megosztaná az embereket.Valószínü, hogy Ön nem tudja mi és hogyan történt abban az időben. Talán jobb is, de véleményt konkrét anyagok birtokában tegyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.