A migrációs helyzettel kapcsolatban is készülnek kisebb törvénymódosításokkal a kormánypártok – mondta a Fidesz frakcióvezetője csütörtök reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Kósa Lajos telefonon nyilatkozott a rádiónak Balatonfüredről, ahol szerdán kezdődött a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülése.

A fideszes politikus elmondta:

szerdán Orbán Viktor beszédét hallgatták meg, amelyben a miniszterelnök a célok között fogalmazta meg a népességfogyás megállítását, a családok támogatását, és

egy munkaalapú társadalom építését, amelyben mindenki munkához juthat, aki tud dolgozni.

A Fidesz frakcióvezetője a tervezett jogszabályalkotásokról elmondta, a polgári törvénykönyv egyéves tapasztalatai nyomán lehetnek korrekciók, s a migrációs helyzet alakulása nyomán is készülnek kisebb módosításokkal.

Kiemelte: a tömeges migrációval összefüggésben civilizációs, kulturális válság fenyeget. Olyan tömegek érkeznek, akik egy teljesen más civilizációból jönnek, ráadásul nem is hajlandóak integrálódni, elfogadni értékeinket, szabályainkat – fejtette ki Kósa Lajos, hozzátéve: ez a probléma a következő húsz évben nem fog megoldódni, ha nem csinálnak valamit.

Kósa Lajos, a TV2 Mokka című műsorában kitért arra is, Magyarországon ez még csak kockázat, de pontosan ki lehet számolni, hogy a tömeges migráció milyen veszélyekkel jár. Vannak országok, ahol már láthatóak ezek a veszélyek, mint például a nők elleni tömeges erőszak – jegyezte meg.

Beszélt arról is, hogy ha az októberi népszavazáson győznek a nem szavazatok, arra a magyar törvényalkotásnak is reagálnia kell majd. Addig is – mondta –, a miniszterek, az államtitkárok, a helyettes államtitkárok, a pártvezetés és a frakcióvezetés is azon dolgozik, hogy minél többen részt vegyenek a referendumon, és a nemek győzzenek.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

herczeg0210
Kurva messze van a Diktor politikája a kádári politikától! A kádári politika, amiben éltem negyven évet, emberibb volt és normálisabb!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csodálkozó
El is várható egy buzgó KISZ-titkár elvtárstól!
szaboria1
Mister 20% hány migráns is akar itt letelepedni?
magyarbakancs
"egy munkaalapú társadalom építését, amelyben mindenki munkához juthat, aki tud dolgozni."
Ezt normális bérfizetési rendszernek nem kellene követni?
Talán nem lenne akkor dolgozói szegénység?
Béla333
A munka alapú társadalom (mint tudjuk) úgy pontos, hogy közmunka alapú társadalom.
47.000,-Ft-os fizuval, amiből (mint már megmondták a milliárdokat ellopó vezetőink) igenis meg lehet élni!
Szép kis terv!
human
@szaboria1: Megmondták egy városnyi. Ez meg jelenthet akármennyit. A csúsztató kommunikációba pont beleillik.
human
@Béla333: És iskola helyett is dolgozzál! Nincs tudásra szükség. A központ helyetted is gondolkodik. Így minden tévedés kizárva.
colibri
Azta makogást, nyekergést, amit ma reggel véghez vitt ez a Kósa... szégyen!
Hellcat
Ezt már jó 6 éve meghirdette a qrbán.
nezelodo
@szaboria1: Nem minket akarnak megvédeni, hiszen rajtunk csak átutaznának, hanem Európa védelmének a terhét vették a vállukra a fiúk.
Nálunk most a csodálatos családtámogatást kezdik habosítani. Csak azt nem tudom, mit kell rajta fejleszteni, hiszen ez ügyben is minket irigyel Európa. Viszont nem értem a sok szerencsétlen honfitársamat, akik kitelepültek nyugatra, miért ott akarnak jogosultságot szerezni a családi pótlékra, és egyéb juttatásokra, ha az itthoni rendszer maga a Kánaán?
herczeg0210
Kurva messze van a Diktor politikája a kádári politikától! A kádári politika, amiben éltem negyven évet, emberibb volt és normálisabb!
papa.49
@herczeg0210: Nagyon igazad van, pedig nagyon utáltam a kádári rendszert!!!
Lesz itt még Ratkó II korszak is hamarosan, csak figyeljétek meg !!!
Hellcat
@herczeg0210: Lehet csak a szar dolgokat vették át...
eugen4402
Orbán kádári politikát...?!? Na menjééé mááá... A Magyar NÉPköztársaságot a Magyar Szocialista MUNKÁSpárt alakította Kádár vezetésével...
Hofi már említette: csak a nép, és a munkás veszett el. Ne tessék hergelni!
eszegfu
Ezen a fórumon is sokszor elhangzott, hogy MUNKA kell! Ki a fene menne el segélyre, vagy éppen igényelné gyerekének az ingyenes étkeztetést, iskolai könyveket, különböző családtámogatásokat, ha lenne fix munkahelye és igy fizetése is?! Ahhoz viszont a rendszerváltás után pillanatok alatt szétvert üzemek helyett ujakat kellene épiteni, szakmunkásokat kellene képezni... aztán majd beszélhetünk "munkaalapu társadalomról"!
Pl. 2011. óta a munkáltató a m.vállalók bére után fizet 1,5 %, mig a vállalkozók a 129 eFt 12,5 %-kal emelt, azaz kb. 145 eFt után fizetik a szakképzési hozzájárulást, melynek célja a szakképzés és a felnőttképzés. Tul vagyunk már 5 éven és hol vannak a szakképzett emberek, amikor külföldről hoznak munkavállalókat (legutóbb varrónőket)?!
vonotok
Valaki mondja már meg ennek a kis g...k, hogy ma már 2016-ban élünk. És nagyon reméljük, hogy minél hamarabb NÉLKÜLE !
Béla333
@human: A Nagy Testvér mindent tud és mindent lát!
justhpeter
Szerintem is komoly munkát végez Orbán, ne cikizzétek. Majdnem lehetetlen feladatra vállalkozott, amikor úgy döntött, hogy Horthy úri Magyarországát elegyíti a kádári egypártrendszerrel.
papa.49
@justhpeter: Már majdnem sikerült is neki legalább annyira mint a ,,szocializmus felépítése,, előzőleg!!!Azt is ,,építettük,, vagy 42,43 évig, és mi lett a vége Déva Vára!!!
Desischado
Munka alapú társadalom... Ez a g orbán nem mutatná meg, hogy kell dolgozni? Legalább végre kipróbálná! Az dumál, aki még életében nem dolgozott! És a munkalapú tásadalmat hogy képzeli ez a parazita? közmunkán éhbérért? A jó cur...va édes..a..ját neki!
egyember
"Munka alapú társadalom."
Erről jut eszembe:
Az őrmester az eligazításon kiosztja a feladatokat.
- Az első szakasz betemeti a felvonulási téren lévő gödröt.
- Őrmester úr: honnan vegyünk hozzá földet?
- Ássanak egy gödröt, onnan.
human
@Desischado: Áááá. Számukra a munka megalázó. Másokkal dolgoztatni és abból gazdagnak lenni dicsőség.
világlátó
A kádári politika 1957-től úgy nagyjából 1988-ig datálható. Aztán kezdett látványosan bomlásnak indulni minden, miután Gorbacsov meghirdette a NEW DEAL-t a Szovjetúnióban amit peresztrojka és glasznoszty néven hallhattunk elégszer.Erről a kádári korszakról azok tudnak valamit, ki - ki a maga helyéről vizsgálva azt, akik az értelmes korú életüket abban töltötték.Azok aki ma visszatekintve kancsal módon és kommunizmusnak titulálják azt a korszakot, semmit nem tudnak arról, csak azt az összeválogatott - amúgy tényszerű és tagadhatatlan - eseménysorozatot, amelyektől a mielőbbi felejtésre való hajlandóság, másokban a bosszúálló , számonkérő, büntető ösztönök hatalmasodtak el, kiben - kiben családi érintettsége okán.Mintha csak a kommunisták állandó és folyamatos agresszív, sőt brutális elnyomatása alatt élt volna Magyarország népe. A rendszerváltoztatás óta ez tart nap mint nap.Vajon miképpen tárja fel a jelenlegi 26 esztendőt az utókor úgy 30 év múlva? Sejtem. A kiútkeresés, a vissza Horthyhoz, sőt Teleki, Bethlen nyomában, Vass Albert és Tormay Cecele gondolatai mentén? Aztán egy fordulat jobbra, engedjük szabadon Csurkát, aztán Torgyánt. Isten,Haza, Család ! Aztán egy fordulat balra, kiénekelve a szocik szájából a sajtot.Aztán újra fordulat jobbra, el kell venni a jobbiktól a mikrofont.Aztán új fordulat a Nemzet felé, új alaptörvény, választási törvény , több mint ezerötszáz új törvény. Új emberek, államtitkárok és megannyi államtitkárhelyettes és kormánybiztos.Aztán a gyeplőt a lovak közé, a régi barátok politikai likvidálása, új kegyencek előhívása, gazdagodás a négyzeten.
Totális médiahatalom, koncepciós perek sorozata, nem baj ha később felmentik őket, addig is kussolnak.Propagandaminiszter, külgazdasági és külügyminiszter kinevezése, majd kétosztatú hatalom a miniszterelnök jobb és balkezében. Ha nyugaton utálnak, menjünk keletre.Azerbajdzsánba, meg a kirgizekhez, aztán gyorsan, elsőként Erdoganhoz. Ugye tudjátok folytatni.Akkor most merre tovább???
egyember
Kósa et-tól kérdezem:
Mo-on hány nőt aláznak, bántalmaznak, erőszakolnak?
- Az itt élő migránsok (a kevés illegális, és a sok Rogán Tóni által PÉNZÉRT betelepített);
- A ballib komcsik;
- A zsidók;
- A cigányok.
Valaki(ke)t kifelejtettem?
Ha nem volna (elég) adata, kérdezze meg Pintér et-at, vagy üssön a hasára (mint általában szokott).
-

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.