Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon azután, hogy az MNB Monetáris Tanácsa nem változtatott az irányadó kamaton, és a kamatfolyosó feltételeit is változatlanul hagyta, majd egy órával később mérsékelten tovább süllyedt a megváltoztatott inflációs előrejelzés hatására.

Az MNB monetáris tanácsának kamatdöntése előtti percekben, röviddel 14 óra előtt az eurót 308,80 forinton, a frankot 282,18 forinton, a dollárt 276,09 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon. Csaknem egy órával később az euró 309,44 forintra, a frank 282,69 forintra, a dollár 276,85 forintra erősödött.

Ezután jelentette be 15 órakor az MNB, hogy csökkentette inflációs előrejelzését és azt, hogy 900 milliárd forintban korlátozta a 3 hónapos betéti eszköz év végi állományát. A forint a következő 15 percben minimálisan tovább gyengült. Negyed négykor az eurót 309,62 forinton, a frankot 282,85 forinton, a dollárt 276,87 forinton jegyezték.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Bezzeg a ""kommunisták"", akiknél a szakértelem csak bolsevista trükk, na azok mennyivel is adták át ezeket a devizákat?
vadsanca
Ezek az igazi pénz-hajhászok! Egyre több és több.
hetöndöe
@namihami: Bezzeg a "kommunisták" szar,
szemét autópályákat épültek faszogányos stadionok helyett!:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.