2006 őszén megszüntették a jogállamot, ami akkor történt, jogállamban nem történhet és nem is történt azóta – mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szerdán Budapesten.

A Polgári Magyarországért Alapítvány által rendezett kerekasztal-beszélgetésen a miniszter kifejtette: megrázó visszagondolni a történtekre, és jó, hogy túl van az ország rajta, viszont emiatt elvesztett négy évet.

Békés tüntetőkről és brutális rendőrökről beszélt Balog Zoltán

Közölte: rengeteg olyan fiatallal találkozott, aki szégyellte magát, amiért megverték és börtönbe vitték a rendőrök, azaz visszajöttek "a régi reflexek". Ezért fontos újra és újra beszélni a történtekről, és igazságot szolgáltatni azoknak, akik akár a mai napig takargatják, mi történt velük, mert ők igenis áldozatok – mutatott rá.

Békés tüntetőkről és brutális rendőrökről beszélt Balog Zoltán

Balog Zoltán ugyanakkor negatívumként említette, hogy a közvélemény jó része elhitte, hogy balhézókról, randalírozókról van szó, hogy ők veszélyesek az országra, és nem azok, akik "sárba tiporták a jogállamiságot".

Békés tüntetőkről és brutális rendőrökről beszélt Balog Zoltán

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Wikileaks: Orbán szervezte a zavargásokat. Hír Tv két nappal a zavargások előtt már szerződött a közvetítésre...
Egy elcsípett távirat 2006 októberi zavargások kapcsán.
"A táviratot Budapestről küldték Washingtonba, és bizony elég világosan kitűnik belőle, hogy a budapesti amerikai követség információja szerint a Fidesz kapcsolatot tart fent „az erőszakos tiltakozókkal”. Sőt, a táviratból arra is lehet következtetni, hogy a Fidesz által szervezett demonstráció helyszínének kiválasztásában is látott a követség valamiféle kapcsolatot a molotov koktélokat dobáló csőcselék és Orbán Viktor pártja között. Majd a követségi jelentés így folytatja: „Bármennyire is a legjobb oldalát láttuk a nagykövetekkel a nemrég tartott találkozón Orbán Viktornak, ez a kaland [mármint Orbán összeköttetései a szélsőséges demonstrálókkal] azt bizonyítja számunkra, hogy Orbán még mindig hajlandó a tűzzel játszani."
Evvel még nincs vége. Figyeljetek a dátumokra! 2006. szeptember 17-én vasárnap került nyilvánosságra az öszödi beszéd. Ez köztudott. A beszéd hatására (spontán) zavargás tört ki Budapesten.
Szeptember 15-én pénteken egy magyar hírtelevízió (Hír Tv) ajánlatot tett két brit hírcsatornának azzal, hogy a hétvégén "érdekes" dolgok fognak majd történni Pesten, és szívesen tudósítanának a brit tévék számára is. Hogy is van ez?
Kis magyarázat a Fidesz és a Hír Tv kapcsolatára: Feltehetően Fidesz befolyásoltsága és pénze alatt működik a csatorna és csak is Fidesz fényezésével foglalatoskodnak. Olykor meghívnak bal oldali politikusokat, melyeket a porba akarnak alázni a riportjukkal.
De a fentiekkel a Hír Tv kimerítette az államrend erőszakos megdöntésére tett kísérletben való közreműködés bűncselekményét?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Balog az illiberális mintapolgár. Már ha nem nézzük mi van a szája szélén.
telegdilaci
Ez az álszent idióta balog a békés tüntetők nem dobálóznak kövekkel,nem borogatnak fel és gyújtogatnak kocsikat,nem verik széjjel a Nemzeti vagyonnak számító TV-székházat,csak azért mert OV-nem bírta kivárni hogy hatalomra kerüljön,és meg szervezték,a csőcselék,randalízozását.
silber13
Tiszteletes úr! Kár volt az összes úrvacsorára félretett bort bevedelni! Ha mértékletességet tanúsítottál volna, most nem bezélnél ennyi hülyeséget.
evacica
Ez egy álszent talpnyalo! nem ártana a bibliát többet forgatni, és azt érteni is!Felfordul a gyomrom mikor azt a negédes mosolyával me3gjelenik és dől a szájából a hazugság.Ez is eladta magát egy tál lencséért!
Borsodi
Ez annyira volt békés mint Balog fehér,már akkor is jól feltudták kavarni az álló vizet,mára már víz se kell
Mézike
Nem tudom hogy állna a képe, orbánnak ha most is ezek a "békés " tüntetők mennének gyertyát gyújtani.
Mert ugye az gyulladt i nem az autók?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.