Egyhangú döntéssel megállapította a kötelező betelepítési kvótáról tartott országos népszavazás eredményét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén – írja az MTI.

Az NVB a magyarországi szavazóköri jegyzőkönyvek, a külképviseleti szavazás eredményét megállapító jegyzőkönyv és a levélben leadott szavazatok megszámlálásának eredményét megállapító jegyzőkönyv alapján állapította meg a népszavazás végeredményét.

Eszerint a voksolásra 8 272 625 választópolgár volt jogosult: 7 986 767-en szerepeltek a magyarországi szavazóköri névjegyzékben, 11 231-en a külképviseleti névjegyzékben és 274 627-en levélben szavazhattak.

A választásra jogosultak közül végül 3 646 334-en vettek részt a voksolásban: 3 506 618-an magyarországi szavazóhelyiségekben vagy mozgóurnával (43,91 százalékos részvétel), 9 360-an külképviseleteken (83,34 százalékos részvétel) és 130 356-an levélben (47,47 százalékos részvétel).

A 3 643 055 szavazólap közül 224 668 (6,17 százalék) volt érvénytelen.

A 3 418 387 érvényes szavazólapból (ez az összes választópolgár 41,32 százaléka) "igen" szavazat volt 56 163 (az érvényesen szavazók 1,64 százaléka), "nem" szavazat pedig 3 362 224 (az érvényesen szavazók 98,36 százaléka).

Érvénytelen a népszavazás, de ezt csak körülírják

Az alaptörvény szerint

az országos népszavazás akkor érvényes, ha a névjegyzékben szereplő választópolgárok több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott, azaz nincs szavazategyenlőség.

A kormány által kezdeményezett, az államfő által október 2-ára kiírt népszavazás kérdése úgy szólt: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Az NVB határozata nem jogerős, az ellen a Kúriához lehet jogorvoslatot benyújtani, öt napon belül.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
De rohadt hosszan írták le, hogy ÉRVÉNYTELEN:
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Ebből az egészből csak a számok és %-ok érnek valamit, maga az NVB szart se ér!
Elfogult büdös bagázs, vastag közpénzen kitartva!
Hellcat
De rohadt hosszan írták le, hogy ÉRVÉNYTELEN:
colibri
Azt hittem, már nem kell többet sehol sem olvasnom az október 2-i nészavazási kérdést, de most bebizonyosodott, hogy tévedtem. Vannak, akik annyira ragaszkodnak és isszák orbán ezen szavait, hogy még nagyon sokáig elő fogják venni és nyomatják bárhol.
RonaGyuri
Csak a rend kedvéért: a szürke alapon kiemelt szöveg tévedés, sőt durva hamisítás:
Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.)
Országos népszavazás 8. cikk
(4) Az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.
Ugyanis XXIII. cikk (1) Minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen.
papa.49
Lehet ezt csócsálni de akkor is ÉRVÉNYTELEN volt, és mivel érvénytelen NEM LEHET EREDMÉNYES SE!!!
human
JÓ, hát eddig is tudtuk, hogy mélyen szervilisek a kormány irányába.
human
@papa.49: Bíró úr! Csak félig volt erőszak, mert én akartam.
lusta
Tessenek tudomásul venni, hogy politikai értelemben ez egy igenis érvényes és eredményes népsavazás volt. Sajnos van egy jelentéktelen, de nagyon hangos 5 milliós kisebbség, amelyik nem hajlandó tudomásul venni mindezt.
egyvandor
Most az egyszer nem vették figyelembe hogy eredményes-e a népszavazás. Ne legyünk már az első alkalommal olyan szigorúak!!
Már tanultak az esetből legközelebb, amikor már a népet is érintő ügyről lesz szó majd figyelembe veszik az érvénytelenséget.
human
Leírni nem írták le, de a tévében azért ki merték mondani, hogy érvénytelen lett a 15 milliárdos néphülyítés.
rosalinda57
@Hellcat: Ráadásul a lényeget nem írták bele, azaz az érvénytelenséget . Pedig a többire senki sem kíváncsi !
Desischado
@human: Ez király volt! (szakad a nevetéstől)
Hiába mismásolnak, eszt a szavazást elbukták! Akárhogyan is csűrik csavarják, ez a nagy büdös tény! Hehehe...
solidedge
Az ukrán határ menti kicsiny faluban a polgármester a közmunkásokkal közölte a szavazás előtt, hogy saját érdekükben jelenjenek meg és nemmel szavazzanak. A szavazás napján a helyszínen figyelte, hogy ki szavaz. A közmunkások természetesen megjelentek. Azt nem tudták hogy mire szavaznak, de azt nagyon is hogy ha nem jelennek meg akkor nem lesz betevő. Ki tudja hány településen zajlott le ugyanez. A nemmel szavazóknak két nagy csoportja volt. A határozottak és a megfélemlítettek. Ilyen a Fidesz rendszere.
karma1
@solidedge: A legtobb kisebb helyen... A rokonaim Csabdin laknak (ez a pici falu Tukrospuszta mellett van, tehat a kiralyi sarj itt nevelkedik eppen a sajatlabu anyjaval, falopos papajaval), es mivel a faluban tulnyomoreszt nagyon idos emberek elnek es kozmunkasok, igy ok is erosen befolyasolva voltak. Sztem az osszes ilyen kis telepulesen hasonlo volt a helyzet, ugyhogy a nemek mennyisege egyaltalan nem realitasbol, jol tajekozottsagbol szuletett, hanem megfelemlitesbol...Hiszen a polgiknak erdekuk volt, hogy lefele tapossanak, hiszen kulonben megkaptak volna az utilaput , ha nem mennek el az alattvalok...
Igy viszont orban sohasem tudhatja meg az IGAZI szamot arrol, hogy valojaban hanyan is utaljak oket...
Bringás
224.668 és 56.163 antimagyar van a társadalmunkban! Ennyi gyűlölködővel meg lesz a parlamenti mandátum? Na ez itt a kérdés libsik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.