Az MSZP jövőjéről és a baloldali ellenzéki tárgyalásokról nyilatkozott a HírTV kérdésére Molnár Gyula pártelnök.

A legmeglepőbb, hogy Molnár az MSZP jövőjét érintő kérdésre azt sem nevezte kizártnak, hogy egy újabb választási vereség után megszűnhet a párt. A héten Ungváry Krisztián egy interjúban Havas Szófia '56-ot gyalázó mondataira reagálva arról beszélt, hogy 

Ha van ok, ami miatt az egész ország jobban járna, ha az MSZP megszűnne, az többek között ez.

Ezért is megdöbbentő, hogy a kérdés pár napon belül ismét felvetődött és a pártelnök nem cáfolta határozottan, hogy a párt megszűnhet. Mint mondta:

Nagyon sokat hallom ezt a vélekedést. Adjanak nekünk annyi időt, hogy 2018 után beszéljünk erről újra. Most szerintem ez nagyon-nagyon rossz döntés lenne.

– Miért, ezen egyáltalán el kell gondolkodni?

Úgy gondolom, hogy a legerősebb ellenzéki párt ilyen módon való kiemelése valójában most csak a jelenlegi hatalomnak segít. Minden egyes választás után, ha az a választás nem nyertes – mi most nyertes választásra készülünk –, minden kérdés felvethető.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Tartok tőle, h nem sokan kapnának sírógörcsöt értetek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ennek több haszna is lehetne! Néhány őskövület eltűnne és Orbánnak lenne helye a valódi énje szerint! =))
lampa laz
Tartok tőle, h nem sokan kapnának sírógörcsöt értetek.
Béla333
Ez az ország szempontjából egy újabb elvesztegetett 4 évet, elvesztett választást jelent.
Az MSZP szerintem hattyúdalként még összeáll a Fidesszel egy végső nagy ország lerablásra 2018-ban, aztán megszűnik.
Nekünk meg az lenne hasznos, ha levonulnának végre Gyurcsányékkal együtt és helyet, teret hagynának a feltörekvőknek!
lampa laz
@Horizont: a helyett, h önvizsgálatot tartanának, még mindig ők akarnak diktálni a többi ellenzéki pártnak. Lehet, jobban járnának, + mi is, ha az mszp nélkül fogna össze az ellenzék. Azt a pár fiatalt akik nem köthetőek az mszp múltjához meg még értelmesek is, sajnálom, de nekik biztos lenne helye egy másik ellenzéki pártban is. Én nem sajnálom őket.
wagabund
..."Az MSZP elnöke szerint 2018 után az is felvethető, hogy megszűnjön a párt"...

ha már most ezt nyilatkozza az új pártelnök, akkor ott marhanagy a baj...,vagy már le van vajazva minden, csak ki akarják húzni 2018 tavaszáig...
addig ráérősen keresnek valami kényelmes munkahelyet...

amúgy az elnök úr ezen kijelentése felér egy igencsak nagy pofonnal a választói orcájára...
...a fidesznél meg örömtüzek gyúlnak...
Molnár most kinek is drukkol? ...és mennyiért?
Csizmás Kond
Pártügyek...
Ma az elvi pártoskodás már nagyon kihalóban van. Annyira megvilágosodott már az ember, hogy némi pártdumával már nem lehet valahová beterelni. Ma leginkább az érdek az amiért valaki színezi magát...és ez vezet oda, hogy lassan de biztosan megszűnnek a pártok.
...lesz egy semleges katyvasz ahol valami modern dumával ismét ráveszik az embert, hogy valakire szavazzon.
Eriksson
@Horizont: Köszönöm a kedvességed. :)
Zeta
Orbán: Az ország működik ellenzék nélkül is. Ilyen nyílván valóan bejelenteni a feladást , ez röhejes, de pofa is kell hozzá!
A választók? A baloldali szavazók ,hova menjenek , a f. . . .sz - hét? Torgyán után : Mondjon le!
kissé felnőttem
Itt az idő Nyugdijazzák nyugottan ,Megéret utat a fiataloknak.
A mai helybenjárás legalább megszünne. Most vagy soha.Karieristák találnak helyet maguknak máshol is
papa.49
Megszólalt az ember aki lekapcsolja a villanyt az mszp. után!!!
Szókrakész
Jaj ne már!!!
Előtte a népszabadság, most az mszp?!?!?!

Mi lesz most velünk?
Kit tudunk majd szidni, ütni vágni?!?!
A Gyurcsányt???
Apatszerek
Jó Isten, hát már az MSZP -is, mi lesz így a liberális demokráciával? A kommunista EU elmélettel? Migránsokat kifogja fogadni nagy szeretettel, talán Fodor, talán Gyurcsány, a születendő baloldal?
Desischado
Én a Kétfarkú, az Együtt, vagy a DK-ra szavazok az biztos. Az MSZP meg húzza le magát a wc-én, másra már úgy sem jók, sajnos.
papa.49
@Mirabilis: Gondolom, hogy fejezze be az elkezdett dolgot, végleg amortizálja le az mszp. ...
terlasz
@Desischado: A Kétfarkúra? Minek? Talán, mert jól tud vicceket gyártani? Igaz, viccországban ez menő lehet.
justhpeter
@terlasz: Meg azért, mert a kétfarkú még nem lopott !
eszegfu
@Béla333: 14:05 Komolyan kérdezem: kik azok a "feltörekvők", akik elérnék szavazáskor az 5 %-os küszöböt?
Béla333
@eszegfu: 09.07
Lehet hogy félreérthető voltam.
Nem biztos, hogy most láthatóak már azok a csoportok, amelyek elérhetnék az 5%-ot. Lehet hogy már léteznek a kezdeményezések, lehet hogy nem.
De addig, amíg a teret, a lehetőséget, a levegőt elszívják az ilyen MSZP/DK tipusú alakulatok, addig nem is lépnek elő.
Nem hiszem, hogy ezeknek az egyszer (többször) már bizonyított korrumpálódott, a hátunk mögött a Fidesszel összejátszó alakulatoknak kell újra és újra bizalmat szavazni, akik ráadásul ezt meg sem érdemlik, ezt csak kihasználják, becsapják a választóikat.
Nehogy azt hidd, hogy ez a váltás vasárnapról hétfőre virradóra meg tud történni, de ahhoz hogy bármiféle változás jöhessen, ahhoz ezeknek el kell tűnni a palettáról.
Szerintem!
eszegfu
@Béla333: Érdekes kérdés ez! Tételezzük fel, hogy most azonnal eltünik az MSZP és a DK, mégis hol az a párt, civil kezdeményezés, akik ezt fel tudják használni? Gondold el, hogy alig van hátra 1,5 év a választásokig... már most látni kellene ezeknek a "csiráit". Az meg biztos: mindenhez pénz kell, még a legkisebb esemény megszervezéséhez is, amire szinte egyáltalán nincs esélye egyetlen "feltörekvő" kis pártnak sem, hiszen a jelenlegi pártfinanszirozási rendszerben a létszámuknak megfelelő összeget kapják. Hacsak valami "pénzembert" nem tudnak megnyerni maguknak. Nem tudom milyen tények alapján állitják, de hallani, hogy Simicska pl. beállt a Jobbik mellé, pedig ők már tul vannak a parlamentbe bejutási küszöbön, mégis szükségük van pénzre, méghozzá sokra.
Természetesen én is tudom, hogy semmi sem megy egyik napról a másikra, és valahol el kell kezdeni...csak én el sem tudom képzelni: melyik "csoportosulás", honnan lépne elő a "homályból"?!
rokker33
Szerintem már 2010-es bukáskor le kellett volna mondania az egész bandának és soha se szabadna többet politizálniuk,hisz olyan bűnöket követtek el 8 év alatt ami megbocsájthatatlan!Semmivel se jobbak mint Orbán és bandája és nekik meg Gyurcsánynak köszönhetjük hogy ez a diktátor hatalmon van és lesz is sokáig,mert nincs alternatíva!Évek óta csak élősködnek a pénzünkön,ha lenne egy csepp gerinc bennük el se indulnának a 2018 as választáson!Úgyse fognak nyerni aki vérbeli mszp-s volt az vagy meghalt már vagy áttért más párthoz aki maradt az csak azért szavaz rájuk mert nem akar se fideszre se jobbikra szavazni,de nincs jelentősége!Választást Ők már nem nyernek és egyre kevesebb a támogatójuk!
Eriksson
@eszegfu: Egy Kerék-Bárczy Szabolcs-féle alakulat?
eszegfu
@Eriksson: Akár lehetnének ők is... Szerintem: minden szerveződés, csoportosulás, legyen akármilyen jónak látszó is, sajnos csak szétforgácsolja több, kicsi pártra az ellenzéket és ez visszatükröződik a szavazókra is, vagyis ők is "szanaszét" szavaznak majd és marad a Fidesz... Akárhogy is nem kedvelem O.V.-t, be kell látnom, hogy az emberek "hülyitésében" élen jár, ezt kiválóan csinálja, nem lehet elvitatni. Továbbá ugy "bebetonozta" magát és az embereit, hogy ennek "kirobbantásához" kérdés van vagy lesz olyan jó karizmával rendelkező ember, akinek a vezetésével ezt meg lehet/ne tenni.
Eriksson
@eszegfu: Amikor olvastam Kerék-Bárczynak a DK-ból való kilépésének indokait, elképzelhetőnek találtam egy életképes baloldal kialakulását az ő szervezésében. S akkor meg kellene szünnie a csip-csup kis alakulatoknak, akik mind magukat tartják legalkalmasabbnak, hogy ők adják a miniszterelnököt a következő választás után.
De ha az ellenzék elég karizmatikusnak találná Kerék-Bárczyt (kizárt dolog) s beállna a zászlaja alá, ő lehetne akár Orbán Viktor alternatívája is.
Addig viszont tényleg nincs miről beszélni, minden csak szószaporítás.
Béla333
@eszegfu: 09.34
Akkor most ha feltételezzük, hogy holnapra eltűnik az MSZP/DK, akkor előjöhetnek, megerősödhetnek azok az alakulatok, akiket egyenlőre megfojtják Gyurcsányék.
Csak egy néhány, aki eszembe jut, nyilván nem teljes a lista:
A meglévők közül: LMP,PM,Együtt,
Akikről így-úgy, de hallani lehet, hogy akarnának tenni valamit:
Gémesi György március 15-vel nyit.
Az Együtt-ből kivált Pápa Levente is meglebegtette a párt alapítást, ugyanúgy, ahogy Kerék-Bárczy is.
Akik Orbánék elleni tiltakozásul kivonultak a közéletből a 4K!
És ne felejtsd el a Kétfarkúakat, akik ékes bizonyítéka annak, hogy pénz nélkül, jó ötlettel, választói támogatással is el lehet mozdulni a holtpontról!
Persze, mindenki mellett lehet ezer kérdőjelet tenni, de az a legrosszabb szerintem, ha elfogadjuk a jelenlegi helyzetet megváltoztathatatlannak, kardunkba dőlünk és annyi!
eszegfu
@Eriksson: Nekem is ezek az aggályaim...egyetértünk!:)
magyarbakancs
Az MSZP-ben a DK - ban az a baj, hogy régi öregek mindig ott akarnak lenni a húsos kondérnál.
Soha nem fog meg újulni egyetlen egy baloldali, jobb oldali párt sem.
Hatalom édesebb még a dugásnál is.
Aki abba belekóstolt mindig vágyi krá a hatalomra
.
Eriksson
@magyarbakancs: A húsos kondér attól húsos, hogy az öregek már megpakolták mindenfélével. Jóval is, rosszal is. Jönnek a fiatalok, s újítanak. Kiszednék belőle ami nekik hasznos (?), a többit meg rákenik az öregekre, aztán útilapu.
A régi MSZ(M)P attól volt erős, hogy ott együtt dolgoztak ifjak és öregek egy meghatározott koncepció szerint.
eszegfu
@Béla333: Nem értünk egyet, bár a véleményedet elfogadom! Szerintem pont az a baj, hogy sok "kicsi" szervezetre, párttá szakad az ellenzék -- ahogy irtam: ezzel párhuzamosan a támogatói is -- és ha összefognának talán akkor lehetne kormányváltás (ahogy látjuk, ez sem megy a pártoknak). Ez az 1,5 év nem elegendő egyetlen kezdeményezésnek sem, hogy egyedül kinőjje magát és "kihivója" legyen a Fidesznek. Aztán meg hol az az 1 ember, aki diplomatikus, okos, átlátja a dolgokat és elég arrogáns ahhoz, hogy ellenzéki vezető legyen?! Mert ugye O.V-t kellene "legyőznie" és a maga oldalára kellene állitani az embereket...Gémesi, Pápa, vagy Kerék-Bárczy?! Ezek az emberek tul "uriemberek". Azt meg végképpen nem hiszem el, hogy a pénz megléte, illetve hiánya nem hátráltatja ezt a folyamatot. A Kétfarkuak sem pusztán az "ötletükből" voltak képesek "elmozdulni a holtpontról", hiszen az emberek adományaiból teremtették elő a forrást. Lehet, hogy a pénz nem boldogit, de jó, ha van.
lampa laz
@Mirabilis: nemcsak az elnökkel, hanem azokkal is akik rá szavaztak és nem Harangozóra. Ő egy igazi "friss hús" lett volna, értelmes a tesójával együtt és a többi fiatallal felrázták volna a pártot.
Ellaposodott, az emberek felé semmi üzenetük, mióta ez az ürge a pártelnök szinte megszüntek. Váltó pártja nem lesz a fidesznek az már biztos.
lampa laz
@Mirabilis: tegnap 21:59, utolsó mondatodhoz,
...mondjuk, segít nekik megnyerni a választást 2018-ban.
Apatszerek
Szóval, új világ lesz, aztán majd meglátjuk hogy milyen. Az a kétségbeesett visítás azonban, amit a bukott marxisták művelnek, az egyszerűen priceless, minden másra ott a Mastercard :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.