A miniszterelnök is lerótta kegyeletét a november 6-án elhunyt kétszeres Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett, világhírű zongoraművész előtt.

Megrendülve. Búcsú Kocsis Zoltántól

- ezt írta a fotóhoz Orbán Viktor Facebook-oldalán.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Látszik OV arcán a hatalmas erőlködés, hogy próbálja kitalálni ---" puskásöcsi már régen meghalt , Kocsis ennyivel túlélte ?? Vagy ez nem az ??? "
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
DR Eric CARTMEN
Látszik OV arcán a hatalmas erőlködés, hogy próbálja kitalálni ---" puskásöcsi már régen meghalt , Kocsis ennyivel túlélte ?? Vagy ez nem az ??? "
bakegya
Zolinak már jó ,nem kell bucsuzkodni Orbántól.
quadrocopter
Színjáték, hisz hangszer soha nem volt a mancsában, csak focicsuka!
Pálinkafőző Rézüst
@quadrocopter: na és a néhányszázmilliós csodazongora??? Az már smafu? Tényleg, mi lehet a sorsa vajh??
eugen4402
Én becsülöm a gesztusát, viszont olyan megható búcsúbeszédet már régen hallottam, amit Áder mondott a ravatalnál. Orbán egy kicsit mintha "kötelező gyakorlatnak" érezné a megjelenést, de akkor is szép tőle.
quadrocopter
@Pálinkafőző Rézüst: Macskaalom van benne, miután az egerek is távoztak.
silber13
@Pálinkafőző Rézüst: Olvasok róla ezt-azt. Korántsem olyan csoda az a " csodazongora". Nem nagyon veszik, sőt egyáltalán neem, leginkább házalnak vele, hátha valakit sikerül felültetni a hintára.
sentinel216
Lehet gondolja magában a köpcös: - Elment szegény, pedig milyen szépen énekelte, hogy " Megjöttek a fehérvári huszárok". Vagy nem ő volt? Mindegy, zenész, művész.
eugen4402
@Pálinkafőző Rézüst: A Bogányi-féle zongora óriási sikerrel "üzemel". Úgy emlékszem, jelenleg is tart a MÜPA-ban egy 14 (?) koncertből álló hangverseny-sorozat. Ismert hazai és külföldi művészek szólaltatják meg a kis drágát, bemutatják, milyen jól szól "a bugi a zongorán"...
nevemnick
Hogy mi juthatott az eszébe?
,,Na, ennyivel kevesebb pénzt kell beleölni a kultúrába..."
RonaGyuri
Hogy hogyan teszi, mint teszi ez a magánügye, de hogy ezzel is magát reklámozza? Na ez undorító! Ha a média mutatta volna be az még elmegy, de ő magát nyomatja!
DR Eric CARTMEN
@Pálinkafőző Rézüst: Állítólag Rogántóni lakásában muskátlik vannak rajta !
Pálinkafőző Rézüst
@DR Eric CARTMEN: na még ez is! Növények elleni bűntett! Soha nem évül el!
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: 17.20-ra: Kocsis Zoli NEM kapott a szuperzongorabol, igaz, neki nem kellett, hogy a hangszer legyen "szuper",. O maga volt a SZUPER
silber13
@eugen4402: Akár igazad is lehet, de én már csak olyan maradi vagyok, hogy többre értékelek egy Steinway D - 274-et, vagy egy Fazioli F - 308.at, 35 illetve 45 millióért, szemben a Bogányi - féle zongora 64-65 millás árával, aminek a mechanikája sem magyar hanem a Renner cég gyártmánya.
eugen4402
@silber13: Tudod jól, hogy zenei és hangszerekkel kapcsolatos témákban a Te véleményedet szentnek tartom. A Bogányi-hangszer Müpás tündökléséről szóló hírecskét sajtóban olvastam, ide csak "citáltam". Szégyellem, de személyesen csak egy mittudomén milyen bécsi zongorával ismerkedtem kis kölyökkoromban, de nem lett tartós kapcsolat az ismeretségből. (Bevallom: az én hibámból) Az biztos, hogy nem Stenway-márkájú gép volt, de nem azért lettem hozzá hűtlen...
silber13
@eugen4402: Ha van rá lehetőséged és főleg időd, most sem késő barátkozni a hangszerrel.
eugen4402
@silber13: Tárgyi feltétel meglenne, az unokáim szobájában van egy Yamaha villanyzongora, kacérkodtam is a gondolattal, de sajnos nagyobb a baj. Van egy szépen fejlett ínsorvadás az ujjaimban, lassan a laptop klaviatúráját is el kell felejtenem... Sajnos, az a vonat már elment...
silber13
@eugen4402: Hát az szomorú... Sajnálom...
eugen4402
@silber13: Köszi az együttérzést, van vigaszom: a fülem még jó (nagy), ezért sok-sok jó zenét hallgatok. A leépülés része, amikor már csak "fogyasztóvá" silányul az ember...Azt is el kell fogadni...
kiscsillag66
Ezt sem lehet elhinni neki! Csak kötelességből ment oda.
silber13
@eugen4402: Már ne is haragudj, de ne beszélj ilyen butaságokat!! A liba tapossa meg!! Méghogy leépülés..!!!. Olvasva az írásaidat a leépüléstől te még fényévekre vagy!
Nna!!!
Eriksson
Már megbocsássatok... Hol itt a végső tisztelet részetekről Kocsis művész úr iránt?
Orbán legalább elment a temetésre és csendben volt.
silber13
@Eriksson: Nem tudom te hogy viszonyulsz a klasszikus ZENÉHEZ,, de részemről Kocsis Zoltánt elismertem, mint remek pianistát, ( némely fenntartásokkal ami a barokk zenévelkapcsolatos felfogásából eredt, különös tekintettel a " Wohltemperierte Klavier" grandiózus múre.) Ezzel együtt Nagyszerű zongoristának tartottam mindíg. Ám karmesterként már nem annyira, inkább csak sima, jó karmesterként tartottam nyílván a saját megítélésem szerint. De összességében ezek mit sem vonnak le bokros érdemeiből...
Eriksson
@silber13: Ez itt most nem a kritika helye, hanem a végső tisztességé.
silber13
@Eriksson: Persze! Orbán elment! És vakkantott 4 szavacskát! Én nem tudtam elmenni 300 km nekem sok oda és annyi vissza.
Eriksson
@silber13: S akkor miért zavar az téged, hogy a Me. jelen volt? Elment, ott volt és slussz. Szép volt tőle. Te nem mentél el, nem voltál ott, én se voltam, nyugodjon békében a művész úr.
terlasz
@Eriksson: Orbán elment, mert fideszpárti volt Kocsis. Nagy művész volt és megérdemli a tiszteletet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.