A jövő évi költségvetésben 10 százalékkal többet fordítanak családtámogatásra, mint az idén – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin a BabaMama Expón a fontos jövő évi változások között elsőként említette, hogy tovább nő a kétgyermekes családok adókedvezménye. Mint mondta: január 1-jétől 30 ezer forint havi adókedvezményt kapnak a kétgyermekesek. A másik fontos változás, hogy megújul, sokkal rugalmasabb lesz a bölcsődei ellátórendszer – közölte az államtitkár. A kormány célja, hogy egyetlen családnál se legyen a munkavállalás akadálya, hogy nem tudják elhelyezni három év alatti gyermekeiket – tette hozzá.

Ismertette: a hagyományos bölcsődék mellett mini bölcsődék is létrejönnek, a családi napközik családi bölcsődékké alakulnak és munkahelyi bölcsődék létrehozását is támogatják. Tovább növelik a bölcsődei helyek számát és a dolgozók bérhelyzetét is javítják – közölte.

Fontos előírásnak nevezte, hogy kiterjesztik a bölcsődei ellátás megszervezésének kötelezettségét minden olyan településre, ahol legalább 40 három év alatti gyermek lakik vagy öt olyan gyermek, akiknek szülei igénylik a bölcsődei elhelyezést.

Novák Katalin összegzése szerint a családok azt fogják érezni a jövő évtől, hogy egyre több lesz a bölcsőde típusú lehetőség és egyre kevesebb akadálya lesz a gyermekvállalásnak.

Az államtitkár szólt arról is, hogy az országban egyre népszerűbb a családalapítás, hiszen az elmúlt években 30 százalékkal nőtt a házasságkötések száma, a termékenységi mutató pedig öt év alatt – 2010 és 2015 között – 15 százalékkal emelkedett.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Ha a kenyérhez hasonlóan 30%-al emelgetitek az árakat, akkor nem 10%-al több jut a családtámogatásra, hanem a szegényház is.
Szemét banda.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Ha a kenyérhez hasonlóan 30%-al emelgetitek az árakat, akkor nem 10%-al több jut a családtámogatásra, hanem a szegényház is.
Szemét banda.
justhpeter
@bencemacska: A fideSS potentátok között.
justhpeter
Az a kormány a csodák kormánya. 5-6 vagy annál is nagyobb növekedést várnak a bér területén, de a nyugdíjakat csak o,9%-kal kívánják emelni. Egyre több területnek ígérnek egyre többet, ami nyilvánvalóan nem igaz, bár esetleg még szóba jöhet, hogy kevesebbet fognak lopni. Ebben nem hiszek, mert aki idén könyökig nyúlhatott a bödönbe, az nehezen érti meg, hogy jövőre neki csak egy csipetnyi jut. Vagyis az egész duma csak szemfényvesztés.
CsipkeRózsa
Nem ártana azokra a gyerekekre is gondolni, ahol a szülők nem is adóznak. A családi pótlékot még egyszer sem emelte az Orbán kormány. Volt az 1., volt a 2., és most van a 3. Orbán kormány. A szegény gyereke is gyerek. A milliárdos szülőknél nem hiányzik, hogy még több jóváírás kapjanak az adójukból, anélkül is vígan élnek. Át kellene az ő pénzüket csoportosítani, az igazságosabb elosztás érdekében.
Macskaszem
A KSH is kúrmányfenhatóság alá tartozik, így aztán a házasodási kedv, meg a termékenységi ráta úgy nő, vagy csökken, ahogy a kedves megrendelő kívánja.
quadrocopter
Beindult a választási parasztvakítás! Akji benyalja, az meg is érdemli!
Desischado
@quadrocopter: Igazad van. Jön a választás, ígéretekkel meg tele a padlás. De ez a maffia banda már sokszorosan meg Mutatta, mennyit ér a szava. A nagy semmit!
Szókrakész
A mocskos szemét q...anyátokat.
Tehát csak a 2 gyerek feletti?!?!?!

Mellette, már 1 évesen tegyem bölcsibe a gyerekemet, hogy nektek adózhassak a munkám által?!?!?!
Mert baxtok dolgozni!!!
Az hogy a gyerek egy maradandó lelki roncs lesz arról a nagyérdemű tudósaitok nem homályosítottak fel?!?!?!
Viktor!!!
Mi nem olyan család vagyunk, pont annak köszönhetően, hogy a gyereknek megvolt a rendes fejlődési szakasza, így az apjának nem kellett reggeltől estig a gyereket vernie, mint ahogy veled is tették.
A gyerekkori traumáidat ne akard az egész országra kivetíteni, átültetni, azt "egészségesnek" titulálni!!!
Tudod?!?!?!
Orvosod, gyógyszerészed!!!
bakegya
ALÍZ CSODAORSZÁGÁBAN A 10-ED LESZ A JOBBÁGYOKÉ 90% A MÉSZÁROS ORBÁNOKÉ!
Ez a baromagyú azt hiszi a gyereket csakkk megcsinálni kell,mint ahogy ő tette!!!
Nessy
Már megint azokat "támogatja", aki anélkül is el lenne! Sokra megy a delikvens a közmunka adójának a kedvezményével. Akinek már, vagy még nincs kisgyermeke, az így járt.
Érdekes, hogy az unio legmagasabb ÁFA kulcsa ( 27 % ) nem zavarja pártunkat és kormányunkat. Jelzem milliós jövedelemből engem sem érdekelne. A "nem létező" ( KSH-MNB) infláció is több, mint a mostani igéretük.
papa.49
@human: Nem most a Sára következik))))))))
papa.49
Az osztási arány a felső 1 milliónak 9 %, a az alul levő 8.5 milliónak 1 %, oszt ezt be is oszthatjuk!!!
human
@papa.49: Igen. Sajnos ott is jelentkeznek már a ráhelitisz jelei.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.