A lány a mobilján zenét hallgatott, ezért nem hallotta a mentőt, amelynek sofőrje már nem tudott időben megállni – számolt be az RTL Híradója.

Szívbeteghez száguldó, szirénázó mentőautó gázolt el szerda késő délután egy zebrán bicikliző kamaszt Békéscsabán. A 16 éves lányt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de nem tudták megmenteni, este meghalt.

Egy szemtanú szerint az áldozat zenét hallgatott, ezért nem vette észre a közeledő mentőt. 

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Vajon mekkora hangerő kellett ahhoz, hogy egy mentő szirénáját elnyomja? Egyébiránt, részvétem a lány családjának.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Így járt! Sok hülye megy az utcán süketen, fülében azzal a szarsággal, nincs meg a magukhoz való eszük.
De legalább a szülők figyelmeztetnék az ilyen idétlen gyerekeiket!
namihami
Vajon mekkora hangerő kellett ahhoz, hogy egy mentő szirénáját elnyomja? Egyébiránt, részvétem a lány családjának.
papa.49
A képen közel távol nincs zebra még véletlenül sem!!!
Na ezt kellene megszüntetni a biciklizés közbeni fejhallgatós zene, vagy bármi más hallgatását!!!
emerencia
Jajj, zombi korosztály. Utasként gyakran látom, hogy nem látnak, nem hallanak csak mennek, nem néznék szét. Részvétem a családjának. Rettenetes lehet egy gyermeket elveszíteni.
volvós
@papa.49:...mint ahogy az autóst is büntetik, ha vezetés közben telefonál...
Meg az is dühösít, ha a buszon, villamoson üvöltenek, SMS-t irnak, zavarnak
Volt olyan, hogy az utcán szembe jött velem a kis csávó, SMS-ezett, oszt nekiment
az oszlopnak...és még Ö anyázott...:-)
human
Nagyon szomorú. Egy átkozott fejhallgatón múlott az egész. Talán ha halkabban hallgatja még élne.
wagabund
ha szabadna szólnom... tessünk elképzelni, mit érez most a mentősofőr?...

-ez mit csinááál? jééééézusom! nem tudok megállni!...aztán a csattanás, vér mindenhol...
kkalman
Részvétem a családnak!
A kislány magának kereste a bajt. Vezetés közben a frász kerülget, amikor látok egy "süket" gyalogost, vagy kerékpárost. Legalább annyira ön és közveszélyesek, mint a részeg biciklisek.
Yoda69
Mit lehetne erre mondani? Aki h. haljon meg? Regi kozmondas de sajnos igaz.
R.I.P.
papa.49
@volvós: Sajnos igazad van a mai fiatalok a telefonjukkal élnek szimbiózisban létezni se tudnak nélküle, pedig az csak egy eszköz...
Nyugodj békében kislány, részvétem a családnak.
levarosbukta
@papa.49: Nézd meg jobban a filmet, bizony ott a zebra.
papa.49
@levarosbukta: Hát én megnéztem de ahol a leányt a baleset érte NINCS ZEBRA!!!
Sőt még ahol a rendőrautó áll ott sincs, mutat a videó egy zebrát de az nem a baleset helyénél van, mert gondolom a baleset ott történt ahol a bicikli van, meg ahol a mentő áll, és ahol a vérfolt is van az úttesten...
picike1
elkéne dönteni e dolgot közlekedem vagy mobilozom !
máskülönben elsirtam magam .sajnálom az esetet
még a villamoson is minden 2. mobilozik,hogy nem lehet ezt kibirni hogy az utra figyeljél
nálam igen ritkán van a telefon ,de zene az nincs ez a modern világ ajándéka
human
Egyébként ilyen simán történhet olyan autóssal is, aki bömbölteti a zenét és így nem hallja a szirénát. Csak neki több az esélye a túlélésre.
NaponTamas
Nem vagyok màr fiatal és mégis folyamatosan a füles a fülemben van. Igaz inkàbb minõség pàrti vagyok mint nagy hangerõ pàrti. Ellenben ilyenkor fokozottan figyelek a közlekedésre. Részvétem a làny csalàdjának.
levarosbukta
@papa.49: Jaj papa ne értetlenkedj lécci! Ott a zebra ahol a rendőrautó áll. Képzeld el hogy jön a mentő ezerrel nekimegy a biciklistának az úgy elrepül mint a győzelmi zászló tokostól vonóstól! Nem láttál még ilyen és ehhez hasonló videókat, tele van vele a net?
ágimami
@papa.49: Én többször is megnéztem a videót, sőt az este a Híradót is, én is sokkal messzebb látom a kerékpárt mint a zebra, de egy szemtanú állítja, hogy a zebrán ment át!
Nagyon sajnálom úgy a kislányt, a családját (részvétem!) és a mentőt vezető sofőrt is, neki is nagyon nehéz lehet most!!
Figyelmesebben kellene közlekedni, tényleg rengeteg hasonló eset van!!
ila51
@ágimami: sok eset van , amikor az elengedés is problémás , sok esetben még a gyalogosok is hátráltatják
ágimami
@ila51: Így igaz, teljes mértékben egyetértek!
dr. prédikátor
A sok hülye agyamentnek, nem csak fiatalok, idősebb korosztálynak is ott a fülében a dugó! Se nem lát se nem hall, csak megy mint a birka, Volt rá eset hogy majd fellökött egy hülye némber miközben nyomogatta és hallgatta a kütyüjét!!!
dr. prédikátor
Ja igen ! És a zebrán a bicajt úgy KELL áttolni, de mindenki lusta leszállni és áttolni a bicajt!!!
Főlökött
Nagyon halkan megjegyezve, mit is ír, a 1/1975. (II.5) KPM-BM együttes rendelet, magyarán a KRESZ :
49. § ...
"(2) A megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű vezetője - a rendőr és a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezések jelzéseit kivéve - a közúti jelzéseket, továbbá a 24-43. §-okban foglalt rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja, ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, és meggyőződött arról, hogy a közlekedés többi résztvevője az akadálytalan továbbhaladást lehetővé tette."
aremy
és a mentős nem győződött meg róla.
namihami
@Főlökött: Csak az a mentősofőr nem számít, nem számíthat egy biciklivel átsuhanó ""közlekedőtárs""-ra, aki a gyalogosnál lényegesen nagyobb sebességgel közelít a zebrához.
Ha minden zebránál erősen lassítani kéne, vagy horribile dictu megállni (persze a megkülönböztető használata mellett), akkor az általa szállított beteg akár villamossal vagy busszal is mehetne a kórházba. Azért mentő, persze szirénázva, hogy megálljon előtte a forgalom. És ez a zebrán biciklizőre is érvényes.
sziha
@Főlökött: Ez igy is van. De aki nem hallja a zene miatt a sziranazo mento/rendor/tuzolto gepjarmu ottokat, es ugy dont, hogy o most megindul az uttest tavolabbi felere (amire szamitani egyaltalan nem lehet, mint ahogy arra sem, hogy be van dugva a fule), az gondolja at, hogy mennyire van joban a fontiekkel...
gulyasgyula
@Főlökött: .. Sajnálom a kislányt és a családját.. Hiszen csak azt tette ami ma nagy divat , mindenfelé még autó vezetés közben is látni hasonlókat ...Sajnálom a mentő sofőrt hisz Ő csak a munkáját végezte és sietett egy szívbeteghez aki alig kap levegőt , fuldoklik , akinek nem volt infarktusa az nem tudja milyen fájdalmas ..Ez egy nagyon szerencsétlen eset nem szabad csak a paragrafusokat nézni ..
1magyar
@Főlökött: Ez szerintem annyit jelenthet, hogy ha előtte áll keresztbe egy autó nem mehet neki.
De arra még egy normál autós sem számít, hogy valaki kerékpárral átsuhan előtte.
gulyasgyula
@gulyasgyula: Előbbi írásomhoz ..Törvényesíteni kellene kerékpáros csak tolhatja a zebrán a kerékpárt ..Autósok réme a zebrán 20-30 km-es sebességgel átzúgó napszemüveges , rádiót hallgató kerékpáros ...
misó
@Főlökött: még kiegészítaném-a megkülönböztető jelzéseket használó jármű vezetőjének olyan sebességgel célszerű közlekednie, hogy a baleseti veszélyhelyzet részéről egyoldalúan hárítható legyen, belátható távolságán belül meg tudjon állni.
misó
@gulyasgyula: persze a sietés a második legfontosabb dolog, az első az hogy oda kell érni!
gulyasgyula
@misó: Ebben az ügyben csak áldozatok vannak ..Természetesen legnagyobb áldozat a kislány ..Az Ő életét már nem lehet vissza adni sajnos bárhogy büntetik meg a mentő vezetőjét ..A mentős életére is ki fog hatni egész életében .
sokanvagyunk
Majd eldönti valaki, talán egy-két év múlva - szemtanúk, szakértők meghallgatása, szabályok átnézése és néhány óra töprengés után - hogyan kellett volna döntenie abban a pár másodpercben a mentőt vezetőnek.
Fradigege
Tavaly a Gödöllői HÉV gázolt halálra Mátyásföldnél, egy ugyancsak 16 éves kis csajt, aki szintén zenét hallgatott és az átjáróban a HÉV alátekerte be magát. Nem ártana a szülőknek belenevelni ezt a gyerekekbe, hogy ne hallgass zenét. Hagyjuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.