A Független Diákparlament közleményben reagált Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaira, ahol úgy fogalmazott,

az oktatás legfontosabb szereplői az egyházi fenntartású intézmények, az oktatásnak pedig az lehet a legfőbb célja, hogy jó keresztényt és jó magyart neveljen a gyerekekből.

A Független Diákparlament elhatárolódik a miniszter kijelentéseitől, és felszólítja, hogy haladéktalanul igazodjon Magyarország Alaptörvényéhez, melynek hetedik cikkelye alapján "Az állam és az egyházak külön működnek", illetve "Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához".

Az oktatás tartalmának valódi alapját kizárólag a tudomány képezi, mely konszenzuson, tényeken és racionalitáson alapul. Bármilyen más alap Magyarország jelenlegi és jövőbeli társadalma számára káros és elfogadhatatlan.

– üzenték a diákok Lázárnak

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Hej, de régen vett a kezébe tankönyvet Lázár János. Még szerencse, hogy nem minden diák olyan hülye, hogy meg tudják vezetni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nagy Mária
@namihami: Én már valószínűleg seholországban. Én sem így képzeltem a nyugdíj felé tartó éveimet, sem a gyermekeim, unokáim életét. Akkor is hinnünk kell az ifjúságban, mert mi már nem váltjuk meg a világot. (Tunyaság, kényelem, szolgalelkűség?)
Csak meg kell nézni, a lengyelek honnan álltak talpra,s valakinek megtenni az első lépést.
Eladott Ország
@vonotok: Pintér kimaradt az olajszőkítő, piacozó
Jozefina
Lázár ezt agyilag úgysem tudja felfogni. Sokszor és lassan kell neki beadagolni, akkor talán felfogja!!??
kukac50
Lázár sokszor azt sem tudja mit beszél,vagy még maga sem hiszi el amit mond.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.