Milliárdos számlagyár tíz tagja ellen indult eljárás, hét gyanúsított előzetes letartóztatásba került – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t. A gyanú szerint magyar, cseh, horvát, lengyel, litván, szlovák és szlovén cégek nevében, főként műanyag termékek alapanyagául szolgáló granulátumról, de akár kamionról is állítottak ki számlákat. A vételárként feltüntetett összegeket bankszámlákon átfuttatták, majd a jutalék levonása után készpénzben visszaadták a megrendelőknek. A bűnszervezet által okozott kár 2,3 milliárd forintra tehető. A csoport vezetője általában külföldről irányította a szervezetet, de társai is rendszeresen tartózkodtak külföldön. Amikor a csapat tagjai felbukkantak Magyarországon, a pénzügyi nyomozók elfogták őket.

Az egyik gyanúsított Kiskőrösre látogatott haza, amikor rajtaütöttek. Egy másik férfi a bűnszervezet rejtekhelyéül szolgáló budapesti épület lépcsőházba lépett be, amikor elfogták. Három társa a Budapesten parkoló járművét hátrahagyva vonattal Szeged felé menekült, de őket is sikerült feltartóztatni, akárcsak egy személyautóval menekülő férfit a röszkei határátkelőnél. A többi gyanúsítottat az ország különböző pontjairól állították elő – ismertette az őrnagy.

A kár megtérülése érdekében a pénzügyi nyomozók járműveket, teherautókat, targoncákat és készpénzt foglaltak le, és csaknem 700 millió forint értékben bankszámlákat zároltak.

A pénzügyi nyomozók nyolc embert költségvetési csalás, kettőt közokirat-hamisítás miatt hallgattak ki, hét gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
már azt hittem, farkas flórián 1,6 milliárdjának nyomára bukkantak.
qxy
Az államon nem akar rajta ütni ez a becsületes N A V ??
nezelodo
Már azt hittem a korábbi gyakorlattól eltérően szakmai alapon fülelik le a csalókat, de most is a kilövési engedélyre vár a pártatlan NAV. és lesik kinek engedik el a kezét a hatalmon lévők, esetleg hűtlen lesz, és utoléri a "nemzet" bosszúja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.