Egy tavaly alapított szervezet méltatja a Történelemtanárok Egylete (TTE) által problémásnak ítélt új állami atlaszt. A szervezet a kormánytól 6,2 milliót kapott a működésre – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

A probléma gyökere abból ered, hogy ősztől már csak egy atlaszt használhatnak a történelemérettségin a diákok, szemben az eddigi szabad atlaszválasztási gyakorlattal. 

Az új atlasz az 1989-ben alapított TTE szerint problémás, mivel halványak benne a színek, nincs benne fokbeosztás, helységnévmutató, kronológia, olvashatatlanul apró betűket is használ, emiatt csak részben alkalmas az oktatásra. A TTE emiatt petíciót is indított – amit eddig 4900-an írtak alá –, hogy továbbra is szabadon lehessen választani az atlaszok között, a diákok munkáját segítve. Palkovics László oktatási államtitkárt azonban a petíció hidegen hagyta, ő nem tartja indokoltnak a lehetőség fenntartását.

A tavaly alapított Történelemoktatók Szakmai Egyesülete (TSZE) a kormány álláspontjával megegyezően arról értekezett, végső soron használhatóak az érettségire az új atlaszok. A szervezet 2016-os működésére több mint 6,2 millió forintot kapott az államtól, első konferenciájukon is zömmel állami szereplők vettek részt.

Rétvári Bence (KDNP) a napokban a parlamentben ennek a szervezetnek az állásfoglalásával egyetértően nyilatkozott – érdekesség, hogy tavaly októberben a TSZE bemutatkozó konferenciáján ő mondta a nyitóbeszédet.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Ez az amit elfelejtenek egyesek a nagy seggnyalás közben.
,,Tanári eskü
Esküszöm, hogy munkám során minden tőlem telhetőt megteszek tanítványaim, szellemi, testi, lelki fejlődése, személyiségük kibontakozása érdekében. Esküszöm, hogy diákjaimat önálló, szabad, gondolkodó, autonóm emberekké igyekszem nevelni. Mindenkor figyelembe veszem tanítványaim képességeit, helyzetét, életkorát, fejlettségét, és arra törekszem, hogy a nekik megfelelő legjobb nevelést és oktatást nyújtsam. Igyekszem átadni az emberiség és a kulturális Európa felhalmozott tudását, hagyományát és értékeit, a magyar történelem és művelődéstörténet értékeit, szaktudományom eredményeit és szépségét. Célom, hogy tanítványaim erkölcsi, intellektuális, esztétikai és vitális értelemben egyaránt gazdag, nyitott és sokoldalú, minden értelemben egészséges emberekké váljanak. Igyekszem diákjaimat a természet és az emberi kultúra tiszteletére és védelmére nevelni.
Helyzetemmel, jogaimmal és lehetőségeimmel soha nem élek vissza, nem hatalmaskodom, gyereket nem alázok és nem szégyenítek meg. A rám bízott és a tudomásomra jutott titkokat megőrzöm. Tanítványaim között nemük, nemzetiségük, állampolgárságuk, világnézetük, képességeik és kulturális tradícióik szerint különbséget nem teszek, mindegyikőjükkel mindenkor egyformán felelős tanárként viselkedem.
Munkámat a Magyar Köztársaság Alkotmányának szellemében, a mindenkori törvényekkel összhangban végzem. Tanártársaim munkájával és törekvéseivel kapcsolatban a kollegialitás vezérel, a szülőkkel az együttműködés és a család törekvéseinek megértése, mindenekelőtt azonban diákjaim igénye és érdeke irányítja tetteimet.

Van az a pénz, amiért az tanári esküjüket megtagadják egyesek...
A TSZE-nek (Történelemhamisítók Szagszerű Egybesülete) teljesen mindegy, hogy milyen az a nemzethy történelem atlasz, mert csak az az igazi amit nagy vezírük, valamint Bencuska és Hadarovics Ladislau jóváhagy.
Egyszerűen nem értem, hogy az ilyen agyalágyult, birka pedagógusokat hogyan...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Beszarás, Qrwaországban még hány ilyen lim-lom, herevere egyesület/szervezetecske van, közpénzen eltartva? Gondolom, hogy ezek is "árja civilek" mint a cöf!
Nessy
@quadrocopter: Ők "igaz civilek", nem bírálják pártunkat és kormányunkat! Nekik minden úgy szép és jó, ahogy fentről diktálják! Náluk a LÉ határozza meg a tudatot, és azt meg kapnak kormányunktól! Elvégre a lojalitást meg kell fizetni, pláne ha még valótlanság is, amit védenek!
quadrocopter
Jól összefújta a gerinctelen pondrókat a szél!
namihami
Viszont ezek alapján tisztán látható, hogy ezek aztán az igazi ""civilek"". És milyen olcsók. Szinte fillérekért bérbe adták a seggüket. Tanulhatnának a Füstösflóritól, hogyan nem szabad elaprózni a ""civil támogatásukat"".
Van, aki mást állít?
Sanyi2015
@namihami: Ma Magyarországon "igazi" civilek nincsenek.
Bármelyik szervezetet kicsit jobban megnézed, megtalálod mögötte a politikát...
namihami
@Sanyi2015: Csak ""oldaltól"" függően gazdag dotálás illetve rendőri vegzálás a bérük.
Nem a megszólalás témája, hanem a közlés iránya dönti el, hogy civil vagy Soros-bérenc a megszólaló.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.