Kovács Zoltán kormányszóvivő a csütörtöki Kormányinfón egy újságírói kérdésre azt válaszolta, Orbán Viktor miniszterelnök kedden nem "etnikai homogenitásról" és annak megőrzéséről beszélt, hanem kulturális homogenitást emlegetett, amit meg kell őrizni – olvasható a 444 cikkében.

Kovács meglobogtatta a miniszterelnök beszédének leiratát, szerinte abban kulturális homogenitásról van szó, és ez szerepelt a miniszterelnok.hu-n található leiratban is.

Csakhogy a beszédről készült videón tisztán hallani, hogy Orbán etnikai homogenitást emleget (18:35-nél kell fülelni).

A miniszterelnok.hu-n egyébként jelenleg megint "etnikai homogenitás" szerepel.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda csütörtökön közleményt adott ki az ügyben.

A kormany.hu és a miniszterelnok.hu oldalon elírás történt az Orbán Viktor miniszterelnök kamarai beszédét tartalmazó leiratban, a hibát haladéktalanul kijavítjuk, minden érintettől elnézést kérünk.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
És aki a televízióban egyenesben látta és hallotta, annak mit mondanak?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
És aki a televízióban egyenesben látta és hallotta, annak mit mondanak?!
coni
@Cicamama55: Nekik azt mondják, hogy ne azt nézzék amit mond hanem amit csinál. Bár jelen esetben ez egy és ugyanaz.
Cicamama55
@coni: Én láttam és hallottam, számomra ennél biztosabb forrás nincsen! :)
Köb Jani
Etnikai homogenitásról kell beszélni, mert ha nem akkor az nagyon az elhallgatást, és nem a kibeszélést segíti, haladva a megérthető felé, csak kibeszéléssel lehet, nem lehetnek tabu témák:, ami az emberek lelkületét rombolja. Hogyan nem jut ez el a kommentelők tudatáig ? Új idők új gondolatai, ha nem kerülnek kibeszélésre, akkor az elmúlt rendszerek bűneit hordozza bedobozolva a mindenkori társadalom, ami károsan hat a felnövekvő generációra. Növelve az eutokrácia sajátos vezérkiválasztást vele a hallgatás aranyszabályát vallók akaratát, amit a tömegeket hallgatásra kényszeríti. Demokráciában tabu téma nem lehet , ha van az csak a nyugati Demokrácia utánzása, de nem az új idő demokráciája.
Apatszerek
@Köb Jani: Végre van már új gondolat a propelleren kommentelők közül: Igen az etnikai homogenitásról beszélni kell, miért kell erről hallgatni? ,, A homogenizációs célú nemzetiségpolitika történetileg ismert módszerei a következők: genocídium, asszimiláció, népességmozgás (ki- és áttelepítések, illetve cserék) és a politikai határok megváltoztatása. A polietnikus kisebbségpolitika két nagy válfaja pedig a kisebbség államalkotó partnerként való elfogadása valamilyen szinten és formában, illetve a kisebbség alávetése és elnyomása, anélkül hogy fizikai vagy kulturális megsemmisítése szisztematikus célként fogalmazódna meg." Fogalmak jelentése, című tudományos akadémia kiadás vázlat..
justhpeter
A lényeg az, hogy az agyatlan hívek benyalják ezt a történetet.
nezelodo
Nem történt itt más, csak az hogy elszökött Orbán a tanácsadói, beszédírói elől, és saját magát adta, leplezetlenül.
quadrocopter
@Mirabilis: Mert ahhoz elég gyáva, hogy kiálljon és megmagyarázza a saját idióta baromságait, de lehet, hogy a szövegírója repül! Úgy tűnik, akkor mondta a nagy ökörséget, amikor a saját gondolataira hagyatkozott!
Cefi
Én támogatom orbán etnikai homogenitását, az én értelmezésemben. Magánzárkának hívják.
Cefi
@Mirabilis: ...vagy amit megírtak neki...
quadrocopter
@Mirabilis: Amióta Gyurcsány a nyilvánosság előtt ( tv. vita) megszivatta, azóta úgy alakítja nyilatkozatainak környezetét, hogy egyetlen egy kérdést sem lehet neki elnyomni!
A parlamentben is trükközik az Ulan-Bátor csávó, amikor a fogós kérdést nem érti, viszont a kérdést feltevőnek nics még egy lehetősége megismételni a rafkós kérdést., házszabály szerint!
huKKK
Javaslat további fõcímekre:

Orbán öt feleségébõl négyet letagadott.

@Mirabilis: Többször is válaszolt, jutubon elérhetõ.
Legyenek elvei.
A szent cél nem szentesíti sem a propagandát, sem az öncsalást.
Javaslom, korrigálja mielõbb e szándékos hazugságnak tûnõ tévedését.
huKKK
@quadrocopter: Marhaság, ugyanúgy ahogy 01:44-ben Mirabilisnak is megírtam.
huKKK
"(18:35-nél kell fülelni)."
18:38-nál.

Egyébként nem kell az "etnikai homogenitás" fogalomtól megijedni.
eugen4402
Azt hallottam, a madárinfluenzától sem kell félni, nem is értem, miért irtják ki világszerte fertőzött, beteg állományt... :-(
quadrocopter
@huKKK: Akkor miért magyarázkodik Kovács Zoltán?
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/03/02/ildiko-kis-butuska-ne-farassza-mar-az-urakat-az-ertetlenkedesevel/
Ma kiderült, hogy már nem csak két évtizeddel ezelőtt elhangzott állításokat, de kétnapos böffentéseket is zsigerből letagadnak. A legcsekélyebb szemrebbenés nélkül. És összeröfögnek, mint akik jól megmondták a hülye, tájékozatlan, idióta újságírónak. Ildikó, kis butuska, olvassa már el, ne fárassza a miniszter urat az értetlenkedésével. Ehhez képest második nekifutásra, miután az újságírót közös erővel kiröhögték azért, mert képtelen a szövegértelmezésre, Lázárnak sikerült Orbán Viktor korábban letagadott mondatait megismételni. Magyarország kormánya igenis meg akarja őrizni a hon kulturális és etnikai
homogenitását. Nem tudom, csak nekem maradt ki, vagy a környező országok kisebbségi, azaz magyar képviseletét ellátó politikai szervezetek tényleg elengedték a fülük mellett ezt a borzasztó szókapcsolatot? Nem volt senki, aki tiltakozott volna annak fényében, hogy volt és talán a jelenben is van alkalmuk szembesülni az etnikai homogenitást valló román/szlovák/szerb/ukrán nemzetállamok valamennyi áldásával? Nem az én dolgom, csak úgy kérdezem.
lampa laz
Ez az ember(?) rosszabb mint a kínai cucc, mert folyamatosan "hamisítani" kell a bődületes marhaságait.
dr. prédikátor
Hazudtok folyamatosa, éjjel meg nappal , a kurva anyátokat gecik!!!
nemfideszes
@huKKK: "Egyébként nem kell az "etnikai homogenitás" fogalomtól megijedni."

Te tényleg ekkora f@szkalap vagy?!
Tisztában vagy egyáltalán azzal te barom, hogy a történelem során hányan is estek áldozatául az "etnikai homogenitás" eszméjének, a holokauszttól az örmény népirtásig?!!!
dr. prédikátor
@nemfideszes: Nem tuggggya! !!! Mer nem jut el a tudatáig!!!
huKKK
@quadrocopter: 06:22
Ráér.

@dr. prédikátor: Kedves Simicska úr, nyugodjon meg, a hirdetõfelületek ügye már intézõdik, lesz kártérítés.

@nemfideszes: 08:25
Hobbija az izgulás?
Mert a videót nézve nincs alapja az aggódásnak.
Vagy nem nézte, vagy nem értette a videót.
Etnikumként a nemzetet érti, pajeszostul, teknyõvájóstul, svábostul, bunyevácostul, tótostul, magácskátul, mindenestül. Senkit sem hagyunk az út szélén.
A külsõ ellenséggel harczol a nemzet.
Ércse?
Vagy vércse?

@dr. prédikátor: 10:05
Lajos, maga mámeg belebeszél.
eugen4402
@huKKK: Javaslom, ma már ne igyon többet. Ön is összekeveri A NEMZETI és az ETNIKAI jelentését. Etnikai homogenitás egy néphez való tartozást jelent elsősorban, legalább is a köznyelvben. A Nemzeti egységbe (hol késel az éji homályban) beleférnek a svábok, tótok, tatárok, debreceni hutuk és tuszik, a pajeszosok, és - egyelőre - az Adolf-bajszú zsúfolt agyúak, akik már megint vakvágányon száguldanak, növekvő sebességgel.
Tisztelettel kérem, nem kell a Replay, ne nézzük az ismétlést (tétlenül)!!!
nemfideszes
@huKKK: Ha valamiért aggódom az a hazám, amit jelenleg egy megalomán elmebeteg, és arrogáns szélhámosokból, pojácákból, és seggnyalókból álló csapata irányít, és akinek az idióta hívei nem csak, hogy úton útfélen habzó pofával "zsidóznak", de a fizikai erőszaktól sem riadnak vissza! A büntetlenül náci zászlókkal, és egyenruhákban masírozó f@szkalapokról már nem is beszélve, akiket érdekes módon pl. a kétfarkú kutya párt aktivistáival ellentétben, soha sem vegzál a rendőrség.

"Vagy nem nézte, vagy nem értette a videót."

A fidiótákon kívül természetesen megint mindenki hülye, aki ezen felháborodott, csak akkor miért is próbálják tagadni, hogy ilyen elhangzott?!
Amúgy:
24.hu/belfold/2017/03/01/nyary-krisztian-elmagyarazta-orbannak-mi-is-az-etnikai-homogenitas-lenyege/

"Senkit sem hagyunk az út szélén."

Csak azt a több millió magyart, aki létminimumon vagy az alatt nyomorog. Azokról már nem is beszélve akik a különböző fidesz mutyik miatt vesztették el földjeiket, trafikjaikat megélhetésüket.

"Etnikumként a nemzetet érti, pajeszostul, teknyõvájóstul, svábostul, bunyevácostul, tótostul, magácskátul, mindenestül."

OV. 2002: " A haza nem lehet ellenzékben"... magyarul aki nem fidesz hívő, nem a nemzet tagja!
OV 2011: "Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed" ...magyarul aki nem fidesz hívő azt el kell pusztítani.
Ezek után, még van pofád, pofátok egységes nemzetről, értelmezésed szerint, mint homogén etnikumról beszélni?!
nemfideszes
@huKKK: "Etnikum alatt történelmileg kialakult, közös nyelvvel, kultúrával és hagyományokkal rendelkező közösséget értünk. Sem a nép, sem a nemzet szavak nem fedik az etnikum jelentményét, mert az előbbi a lakosságot, "az embereket" jelöli, utóbbi pedig politikai fogalom."
quadrocopter
@nemfideszes: A "huKKK"-ban a 3 K a Ku-Klux-Klan-t jelenti.
nemfideszes
@quadrocopter: Akkor így már érthető a dolog. :)
huKKK
@eugen4402: 14:21
Elmagyarázta hogyan érti. Nem úgy ahogy "nemfideszes".

@nemfideszes: 14:50
"Ezek után, még van pofád, pofátok egységes nemzetről, értelmezésed szerint, mint homogén etnikumról beszélni?!"

A fidesz nevében meg nyilatkozzon egy fideszes. Pl. Ön.
Szerintem Ön fideszes, mert mindig az a gyanús aki nem gyanús.
Hiába tesz úgy mintha nem lenne fideszes, nagyon átlátszó ám ez a provokatívnak tûnõ mûfelháborodás. Másokat lehet, hogy meg tud etetni ezzel a színjátékkal.
huKKK
@quadrocopter:
15:38
Értékelem a humorát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.