Etikai vizsgálatot kezdeményez a SOTE 2-es számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetője az ellen az orvos ellen, aki a gyanú szerint ügyeletes orvosként, utólag pénzt akart kérni egy sürgősségi császármetszésért. Egy érintett kismama közösségi oldalon számolt be az esetről. Azt állítja 160 ezer forintot akart vele kifizettetni az orvos. Az egészségügyi jogász szerint ha ez tényleg így történt, akkor az akár csalásnak is minősülhet – írja az atv.hu.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Maszekban böllér,azok meg szabott árakkal dolgoznak?
justhpeter
Elég lett volna a kivizsgálás eredményét idehozni.
coni
Azért ez elég régóta így megy, maximum az árak kúsznak felfelé. Ha rendezték volna a béreket az egészségügyben és (utána!!!) betiltották volna a hálapénzt mindenki jobban járt volna. A betegek többet fizetnek így mintha egy többszintű egészségbiztosítási rendszer lenne, egyes orvosok dúsgazdagok, mások meg éheznek, de a legtöbb már külföldön van.
nezelodo
Találkoztam olyan dokival, akinek a családja, saját bevallása szerint, szülészként a "szabott összegű hálapénzből" gazdagodott meg. A leszármazott is szülész lett, és naiv módon nem fogadott el zsebbe pénzt. Az első kitudódott esete után figyelmeztették a kollégák, nem lesz ez így jó! A másodiknál már megfenyegették, a harmadik után pedig repült az emberbarát hazai kórházból. Ma valahol nyugaton dolgozik sikeres, hálapénz nélküli világban, elismert igen jól megfizetett szakemberként.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.