Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke már törvényi erejű rendelkezést hoz és előírja azt is, hogy ki és mit gondolhat – ezt kifogásolják azok a bírák, akik Strasbourgban és az Alkotmánybíróságon támadták meg a bírósági korrupció kivédésére hivatott, de visszaélésekre széles lehetőséget nyújtó integritási szabályzatot.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Homogenitás szép-öcsém, homogenitás!

A derék bírák nem értik Tünci nagyasszonyságot

Igazából azt kell mondjam, hogy igen magas szintű tájékozatlanságról tesznek tanúságot, ha a derék OBH elnöki ténykedést fikázzák. Illene tudniuk, hogy otthon szívta magába (nem félremagyarázni, már csak a makacs brüsszeli pletyusok okán sem) az alkotmány, pontosabban az az izé, ami manapság van szellemét.
A legismeretnn bíráink az AB-hoz fordultak és többen „a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságától kérik kimondani azt, hogy a Handó-féle szabályzat a véleménynyilvánításhoz, a tisztességes tárgyaláshoz, a hatékony jogorvoslathoz, valamint a gyülekezési szabadsághoz való jogot is sérti.”.
Nos meglátásom szerint félreértik az elnök-asszonyt, aki szerint: „A szabályzat célja a bírósági szervezet integritásának biztosítása, valamint az átláthatóság, a felelősség, a pártatlanság és a tisztességes eljárás, illetve az integritást sértő magatartásokkal szembeni egységes és arányos fellépés garantálása”.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.