A házi gondozás fejlődő rendszerét méltatta vasárnapi sajtótájékoztatóján Rétvári Bence: az Emmi parlamenti államtitkára szerint hat év alatt 40 százalékra, 107 ezer főre bővült az otthoni szociális ellátásban részesülő idősek aránya. Ráadásul 2017-től megszüntetik az egy gondozottra fordítható időkeretet is, ami szintén segítség a rászorulóknak. Rétvári hozzátette, a kormány az időseknek kedvez az elmúlt évek inflációt meghaladó nyugdíjemeléseivel, a rezsidíjak csökkentésével vagy az alapvető élelmiszerek áfájának visszavágásával is. Ezzel viszont kétszeresen csúsztatott. A nyugdíjakat már 2016-ban is csak az inflációs szinttel megegyező értékben, 1,6 százalékkal emelte a kormány, idén pedig még rosszabb a helyzet – a Központi Statisztikai Hivatal szerint februárban 2,9 százalékra gyorsult az infláció a tavaly ugyanekkor mért adatokhoz képest, újabb nyugdíjemelésről pedig egyelőre szó sincs. Rétvári nagyvonalúan használta a rezsicsökkentés kifejezést is, az Orbán-kormány ugyanis 2013...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csúsztat?? Ugyan már gátlástalanul hazudik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Csúsztatni a cikk csúsztat; hiszen
a KSH manipulál a hivatalos inflációval,
az általános inflációval számolnak és nem a nyugdíjas kosár szerint,
és mikor döntöttek a januári emelésről, már pontosan tudták, hogy még így sem hozza össze a felét!
dr. prédikátor
Retekvári,Retekvári!!! Áll be te is a többi geci közé s asorba!!! BLÖFF,BLÖFF, BLÖFF!!!
egyvandor
Mihez képest emelt a kormány a nyugdíjakat ha a forint 310Ft körül mozog a hatalom átvételkori 260-hoz képest? Ennek korrigálást pótló emelés a ner húsz éves garázdálkodása alatt sem fog bekövetkezni. A több mit harminc suttyó lenyúlós adófajtáról, és előírt büntetési bevételekről ne is beszéljünk.
Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő, a közigazgatási minisztérium államtitkára. Ezen kívül a házasság, a család védelmezője, Ok bárkivel előfordul, de akkor azonkívül hogy pár suttyó felveszi a frakciópénzt mi az a kdnp?
CsipkeRózsa
"az alapvető élelmiszerek áfájának visszavágásával is."

Ebben a témában folyamatosan hazudnak, vagy ők nem értik, amit csinálnak.

Az Áfa-csökkentést kétszer szokták figyelembe venni, ill. beszélni róla:

egyszer, amikor közlik a köv. évi nyugdíjemelést, akkor azt már úgy állapítják meg.
még egyszer, amikor hangoztatják, hogy csökkent az Áfa, milyen jól jártak a nyugdíjasok.

Persze, mind a kétszer nagyobb jótéteményt számolnak, mint pl. idei évre is bemagyarázták, az emelés megállapításánál, hogy azért alacsonyabb a százalék, mert a tej, a csirke, az internet. Tették ezt annak ellenére, hogy az MNB előrejelzése már 2,4 % volt.
quadrocopter
Ez a primitív jószág azt gondolja, higy akik naponta vásárolnak, nem látják a hazugságot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.